Kai jusu varda ant maikes rasys milijardai tada ir gausit tuos milijonus. O dabar. Kiek yra tokiu kur gauna milijonus? Maza dalis tik. Ir gimsta tokiu vienas is keliasdesimt milijonu.
Žygdarbis, jei dydis L
O jei didesnis tai mision impossible
Iš esmės L, bet kadangi su prailginta reglano linija, tai, turbūt, XXL. Žiūrėsim kiek ilgai manęs šiam reikalui užteks.
Kerpena, kur TOKS aguonų laukas?
Netoli Linkuvos, Pakruojo rajone, nežinau tiksliai kokia ten vieta. Bet šiaip važiuojant daug kur raudonuoja laukuose ploteliai. O ten tiesiog visas laukas raudonas.
Jurgitak, nu neprašo tie gydytojai kysiu, bet jaunesni tikrai, o ir vyresne kartą nelabai. Bent jau man tokie pasitaiko. Esu bandžiusi duoti (įkalbėta, kad reikiat, varė lauk. Mama irgi dabar tvarko sveikata, tai irgi niekas į kalbas nesileidžia apie jokias padekas. O dėmesiu nesiskundziu. Negalima suabsoliutinti.
Na taip, negalima suabsoliutinti, tai nereiktų apsoliutinti sakant, kad neprašo. Šiuo kart man, kaip druska ant žaizdos. Deja, kai kurie ne tai, kad prašo, bet reikalauja. Ir apie tai byloja, labai šviežia ir karti patirtis, nesakau, kad visi ir visur, bet klaipėdoje, onkologijos srityje tiesiog tragiška padėtis.
Kas pirmesnis – višta ar kiaušinis? Viską manyčiau reikia daryti vienu metu – ir nebeduoti, ir nebeimti, ir sąžiningu finansavimu rūpintis, nes kitaip tik uždaras ratas, kurį labiausiai ir palaiko tie duodantieji ir neretai garsiausiai aiškinantys, kaip tai blogai – atseit kiti tegu būna sąžiningi, o aš dar šį kartą pasirūpinsiu, kad operaciją mano artimui geriau atliktų, kad į geresnę palatą paguldytų...
O čia irgi atsargiai, su tuo spjovimu į vandenį...
Idealistiškai pažiūrėjus, galima taip pamoralizuoti, bet, kai stovi prie supuvusios sistemos, nusispjauni į tuos idealizmus. Ta pati karti patirtis, tvirtam, drūtam vyrui, nustato ketvirtą stadiją vėžio, jau nekalbu apie tai kiek truko sąžiningas, laukimas, deėjimas iki to nustatymo, bet kai tau pasako į ligoninę pateksit geriausiu atveju už pusės metų, viskas taip siaubingai užkišta!!! ir durniui aišku, kad tada jau tos ligoninės gali ir neprireikti, spjauni į visus principus, surandi kontaktus, duodi kam reikia ir už savaitės jau gauni lova. Sakysit apėjom, užėmėm kito ligonio vietą, nifiga, iš to kiek per tuos baisius metus pamatėm turiu įtarimą, kad tos vietos specialiai blokuojamos ir laukia tų "susipratusių", ir kad ir kaip baisiai skambėtu, dažnai pagaunu save tarkuojant, kad o gal ką pražiopsojau, gal kam per mažai daviau, nes tik praėjus panikai, pradėjom matyti, kiek dar kur buvo pro pirštus žiūrėta... Vaistuos nuo bloginimo, po chemijos pradėjo gauti, tik po to, kai "susipratom", dėl deguonies aparato, tik žmonės iš šalies paprotino, kad mums jo reikia, tai du mėnesius nuomojom iš savo kišenės, nors pati gydytoja, stebėjosi, kaip jis su ta koše vietoj plaučiu iš vis kvėpuoja, ir tik po mūsų užklausimo ėmė tvarkyti dokumentus, kas truko velgi mėnesį, et galėčiau knyga parasyti, nebesiplėsiu... Tik jau nesakykit, kad kažkas duoda pinigus iš smagumo ar durnumo...
Neabsoliutinu, ne visi žvėrys, bet daug, daug dar labai nevykusiai savo priesaikos besilaikančių...
Kapseika, kaip skaudu skaityt... Deja, deja, patirtis su tėčiu irgi ne kažkokia. Aš niekam nieko nedaviau, bet brolis kišo... Tas lėmė, kad maksimalų laiką išbuvo klinikose (niekas 6 savaites ten nelaiko), paskui tas "pateptą" gydytojas suveikė vietą kito miesto slaugos ligoninėj. Kitiems pasako "ryt išsivežkit" ir "nežinom, kur jų jį dėsit", kai žmogus su tracheostoma.... O eilės slaugoj irgi... Tema liųdna, sistema apgailėtina, o kai kurie žmonės irgi apgailėtini...
Visą dieną bastomės Trakuose, dabar Užutraky ir ištisinisai mirkstam. Palaiminga diena
received_301888127607453.jpeg 25,46KB
0 Parsiųsta kartų
Mano šiandienos vaizdelis
Veido tai geriau nerodysiu
Kažkas pamiršo kremą nuo saulės
užsidėjo akinius ir skarelę per pusę kaktos
Spėkit kaip dabar atrodau
Kalbant apie gydyyojus, tikrai ne vieną galiu paminėti geru žodžiu. Su rimtom ligom gal tik kokį kartą ir susidūrus esu, bet ir tuo kartu, buvo ir gerų ir nelabai. Mūsų Niumos mamai dėkinga liksiu visą gyvenimą. Bet tuo pat kartu vieną kitą ir keiksiu.
Sistema yr š, tas tai aišku, ir net nežinau, kaip ją taisyt. Man tik klausimas, ar tikrai čia vis dar sovietų palikimas? Ar kitose šalyse sistema geriau veikia?
Ir kažkaip nuklydom nuo pirminio klausimo. Ar gydytojai praktikai tyrinėjimus apie ligų dėsningumus vykdo ir ar naudojasi tų tyrimų rezultatais. Ir ko reik kad tų tyrinėjimų būtų daugiau.
Restar
Katukai
Aš šiandien pajūry galvojau prišalsiu
Emilis prisilakstė, prisimaudė, paskui net užmigo prirengtas ir priklotas, bet žadinau eit namo, nes pagalvojau, kad galiu suledėt besidegindama prie pat vandens- vėėėėjas. Kitos dienos bus šiltesnės
saulės gausim dar. Ir šilumos.