Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Jūs įsivaizduojat, kad sportininkas tik pabėgioja per varžybas, pasiima milijoną ir viskas? Linkiu kiekvienai anūko rimto sportininko, tada padiskutuosim šia tems - o koks gi turėtų būti jų atlyginimas.

Ir kas gi iš to, kad profesionalus sportininkas paaukoja sveikatą, laisvalaikį, pagerina kokį nors rekordą ar pan.? Kokia iš to nauda visuomenei, žmonijai, planetai ar dar kam nors? Pasilinksminimas stebint varžybas? Lažybų objektas? Nuobodulio prablaškymas dopingo skandalais? Gerai jei tokie milijonieriai finansiškai remia gerus dalykus, bet dar geriau ko gero būtų, jei tie pinigėliai keliautų tiesiogiai, o ne per sportininkų kišenes.

Atsakyti

Jūs įsivaizduojat, kad sportininkas tik pabėgioja per varžybas, pasiima milijoną ir viskas? Linkiu kiekvienai anūko rimto sportininko, tada padiskutuosim šia tems - o koks gi turėtų būti jų atlyginimas.

Kažkodėl iš gydytojų reikalaujam daug daugiau nei iš sportininkų, nenorėdami mokėti jiems nė cento.

Kalba ne apie atlyginimo dydį, o apie investicijas.

Atsakyti

Katuk, gydytojai antrą savo atlyginimą, o gal net ir didesnį susirenka iš kyšių. Kai jie nustos juos imti, tada bus galima pakalbėti apie sąžiningą finansavimą.

Profesionalus sportas tik maža dalimi finansuojamas iš savivaldybių biudžetų, visa kita yra komerciniai pinigai iš bilietų, reklamos. Taip pat sportininkas iš sporto atlygį gauna tik iki kokių 35-37 metų.

Atsakyti

Jurgitak,  nu neprašo tie gydytojai kysiu, bet jaunesni tikrai, o ir vyresne kartą nelabai. Bent jau man tokie pasitaiko. Esu bandžiusi duoti (įkalbėta, kad reikiat, varė lauk. Mama irgi dabar tvarko sveikata, tai irgi niekas į kalbas nesileidžia apie jokias padekas. O dėmesiu nesiskundziu. Negalima suabsoliutinti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramintas: 24 birželio 2020 - 10:14

Ramintas, aš irgi neduodu. Ir visus tris vaikus gimdžiau nesitarusi.

Apie investicijas Lietuvos mąstu ar pasaulio skaičiais padiskutuojam? Aš dabar automobilyje keleivio vietoje, tai neturiu ką veikti. :)

Atsakyti

Na, nemanau, kad tai galima būtų laikyti moksliniais duomenim mitybos klausimais. Nes nėra niekur suregistruota ir patvirtinta, kaip keitėsi konkretaus inuito ar masajaus organizmo rodikliai valgant vieną ar kitą maistą. Čia greičiau istoriniai-etniniai duomenys.

Vistik smagu taip padiskutuot. Įdomių dalykų išgirsti/sužinai.

Va čia nenoriu sutikt. Nes duomenų reikia ne apie tai, kaip kito masajaus organizmo rodikliai valgant vieną ar kitą maistą (tokie tyrimai yra daryti keto besimaitinantiems žmonėms), o koks ilgalaikis keto mitybos rezultatas/efektas. Va būtent tam ir tinka tiek masajai, tiek inuitai, tiek į juos panašūs.

Atsakyti

Katuk, gydytojai antrą savo atlyginimą, o gal net ir didesnį susirenka iš kyšių. Kai jie nustos juos imti, tada bus galima pakalbėti apie sąžiningą finansavimą.

Kas pirmesnis – višta ar kiaušinis? Viską manyčiau reikia daryti vienu metu – ir nebeduoti, ir nebeimti, ir sąžiningu finansavimu rūpintis, nes kitaip tik uždaras ratas, kurį labiausiai ir palaiko tie duodantieji ir neretai garsiausiai aiškinantys, kaip tai blogai – atseit kiti tegu būna sąžiningi, o aš dar šį kartą pasirūpinsiu, kad operaciją mano artimui geriau atliktų, kad į geresnę palatą paguldytų...

Atsakyti

Lietuva. 2019 m. valstybės biudžetas. Sporto federacijoms skirta 6 mln., mokslo ir meno finansavimui 60 mln. (Čia grynai mokslo ir meno projektų finansavimui universitetuose ir institutuose, neskaitant ūkinių išlaidų ir studijų finansavimo). Vien sveikatos mokslų universitetas gavo 6 mln.

Atsakyti

Aūūū :D

Gal jau megzkim :unsure: gana svetimus kąsnius ir pinigus skaičiuot  :lol: 

Atsakyti

Su 1,5 mm labai lėtai mezgasi. :)

Atsakyti

Su 1,5 mm labai lėtai mezgasi. :)

Žygdarbis, jei dydis L  :D O jei didesnis tai mision impossible  :lol:

Atsakyti

Aš išvažiavau atostogų be  mezginio :blink:  Tai neturiu ką megzt. 

Vakarykštis dangus ir šiandienos aguonų laukas.  Priedas  received_1829516697185480.jpeg   36,31KB   0 Parsiųsta kartų   Priedas  received_568973493729898.jpeg   32,79KB   0 Parsiųsta kartų   Priedas  received_802870960247657.jpeg   112,65KB   0 Parsiųsta kartų

Šiemet kažkokie aguonų metai, net Vilniuje šlaitai žydi.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 24 birželio 2020 - 12:16