Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O aš gerai supranrtu, kad tas dušas vandeniuką pašildo? Kokiu principu? Nuo automobilio gal?

Liniuka-labai faina spalva ir blizgesys :wub: 

O akių pravedimys su kuo darai? Jau taip lygiai....

Gripo skiepas tai nereiškia, jog nesirgsi. Tiesiog gal komplikacijų daugiau šansų kad nebus. Ir kieno silpnas imunitetas šiaip, tai visai gal verta, kad nenualinti dar labiau.

Artėja nenumaldomai diena X, kurios aš turbūt labiausiai nemėgstu. Įsiprašė uošviai dar ta proga, tai tiesiog pablogėjo kokiu 60 proc dar papildomai. Planuoju išvis nekenčiamiausią etapą-maistą. Trim dienom.  Matyt dėl to ir naktim nemiegu. Kodėl neįmanoma tiesiog oru ir saule gyviems būt...

Atsakyti

Lace, ačiū už dušą  :4u: 

Pas mane Gytis sirgęs gripu du kartus. O gruodį - ypatingai stipriai (su mikoplazmom ir plaučių uždegimu), tai gydytoja irgi po sanatorijos, prieš naują sezoną primygtinai siūlė vaikus paskiepint nuo gripo. Anksčiau nekalbėjom ta tema ir šiaip, ji nesiūlo, ko neklausi.  Bet komentavo, kad labai stiprios gripo pasekmės būna vidaus organams. 

tai čia gal greičiau pneumo vakcija efektyvesnė būtų.. :hmm: 

Nesisikiepysiu. Niekad nesiskiepijau, o mama skiepydavosi, tai po vieno skiepo taip sunkiai gripu sirgo, kaip gyvenime nebuvo sirgusi...

Jei bus Codid antra banga, tupėsim visi namuose vėl, tai gal ir vėl nebus gripo bangos, kaip šiemet, nes labai sumažėja užsikrėtimo galimybė, kai su kaukėm ir ribotu kontaktu..

Atsakyti

Katuk, nemoku aš lygių pravodkių pasidaryt :B Vienai akiai išeina, o kitai ne, nes nepatogu :)​ O naudoju tai tokį kažkokį plokščią pieštuką, su juo visokio storio gali pasidaryt.

Atsakyti

Lace, ačiū už dušą  :4u:

tai čia gal greičiau pneumo vakcija efektyvesnė būtų.. :hmm:

Gal. Pati tiek nežinau apie mediciną. 

Jis mažas obstrukciniu bronchitu sirgęs ne kartą. Dūsdavo. Tai visokių reikalų su plaučių ligom esam turėję per tuos dešimt metų. Ir inhaliatorių tik dėl jo pirkau, nes Viliui visai nereikėjo. 

Bet pirmam karantine nesijaučiau saugi nei dėl Gyčio, nei dėl savęs, nei dėl mamos. 

Atsakyti

Sveikos,

Viskas įskaičiuota yra mano meilė.

Mes nebūtinai valgom, nebūtinao grįžtam, nesam tie kuriems svarbu dabar jau kad sumokėjus tai ir atvalgyti. Nei vyras nei aš niekada neatvalgom, tai yra valgom įprastai, baisimes tais žmonėmis pilnomis lėkštėmis visa ko prisikrovus.

Jei smagu, jek norim, tai mieste liekam, valgom restoraniukuose mažiukuose, šeimų, bet tai galioja ne visuose šalyse.

Egipte retai eini kažkur toli, nes taip jau yra. Dykuma aplink.

Cretoje, Tenerifeje valgem daznai ir mieste, visokių įdomių bariukų užmatėme.

Palapiniu nemegstu, man tai ne poilsis, man tai didelė kančia.

Atkenčiu kai labai reikia.

Bet...nespjaunu i vandenį.

Jei pernai kas būtų pasakę kad pjausiu žolę, dirbsiu, nešiosiu rąstus, lentas, būčiau sakius nenusišnekėkite, aš prie jūros nagiukais lakuotais, su žurnalu,kojytes ištiesus ilsiuosi.. O va dirbu ir laiminga iki dangaus.

Taip kad visi norai, koreguojasi su metais su situacijom ir su gyvenimu.

Liniuk kokia tu graži ir bliuzele grazi.

Atsakyti

O aš gerai supranrtu, kad tas dušas vandeniuką pašildo? Kokiu principu? Nuo automobilio gal?

oi ne, jis ne toks išmanus - ten tiesiog maišiukas, su mechanine pompa slėgimui sudaryti. O vandenį kokio šiltumo įsipili, tokio ir turi  :D gamtoje pasisemi iš kažkokio vandens telkinio, pasišildai ant dujinės ir turi šiltą dušą.  :rolleyes: 

Dabar sakysi - kam dušas, jei yra upelis  :mirksiukas: Tai jei upelis normalus, dušo ir nenaudojam, bet jei kalnuose, tai upeliai dažnai būna labai seklūs, neina įsimerkti normaliai, arba visiškai lediniai.  :mirksiukas:  O vandenį visada vežiojamės su savimi - prisisemiame kokiame šaltinyje ar švarioje upėje į bakelius ir visada turime 20-30l atsargą.  :ax: Buvo vienais metais toks nuotykis, kai papuolėm į tokį sudėtingą kalnų treką - 3 dienas kokiu 8 kilometrus brovėmės, jokių upelių ar šaltinių nesutikome, vandens atsargas išbaigėm. Trečią vakarą radome šaltinėlį vos varvantį pusės stiklinės per valandą greičiu, prisivarvint vandens 15 žmonių kompanijai buvo be šansų, tai atsargiai kad nesudrumst sėmėme vandenį iš gilios miškovėžio provėžos  :oh: 

Atsakyti

Artėja nenumaldomai diena X, kurios aš turbūt labiausiai nemėgstu. Įsiprašė uošviai dar ta proga, tai tiesiog pablogėjo kokiu 60 proc dar papildomai. Planuoju išvis nekenčiamiausią etapą-maistą. Trim dienom.  Matyt dėl to ir naktim nemiegu. Kodėl neįmanoma tiesiog oru ir saule gyviems būt...

Aha, man irgi labai įdomu, kaip tas dušas veikia. Kuo šildo? Ir iš kur vandens imat, jei pvz,  kaip rašei, kelias dienas prie upelio nestojat? Juk vis tiek nemaži kiekiai vandens reikalingi.

katuk, kas per diena X?

Atsakyti

nu gimtadienis manau :)

Atsakyti

Gerai qqtė mano :D 

Vaikystėj gyvenau kaime gi. Dabar visi modernūs, o tada kad vasarą būt šilto vandens, reikdavo katilą užsikurt, kartu su visu šildymu. Tai dažnas turėjo tokią konstrukciją lauke. Didelis bakas vandens talpos, iškeltas ant rėmo maždaug 2 m, kraniukas. Aplink iš kokių lentų ar šiferio sukalta būdelė. Saulė tą vandens talpą įšildo, ir vakare po tokiu dušu praustis vienas malonumas. Vaikai dažnai bėgdavom ir dieną atsigaivint kai karšta.

Aš nesu ponia toli gražu. Ar tiesiog nebuvau :D  nes atvirkščiai nei Ingriduskai, kuo toliau, tuo labiau komforto norisi.

bet palapines turiu net dvi :B pačiai jau senokai teko joje gyvent, bet dukros naudojasi. Paskutinį kart pernai vasarą.

Atsakyti

Gerai qqtė mano :D

Tai dažnas turėjo tokią konstrukciją lauke. Didelis bakas vandens talpos, iškeltas ant rėmo maždaug 2 m, kraniukas. Aplink iš kokių lentų ar šiferio sukalta būdelė. Saulė tą vandens talpą įšildo, ir vakare po tokiu dušu praustis vienas malonumas. Vaikai dažnai bėgdavom ir dieną atsigaivint kai karšta.

Va tokia konstrukcija yra, tiksliau - buvo pas mamą sode. Bačką kaip tik šią vasarą nuardė, nes nesinaudoja, o 'kabina dar liko. Tai jai tik įrangą reikėtų parūpint. su arbatinuku prisišildyt galėtų vandens. 

Atsakyti

Liniuka žaviai atrodo.

Lace, tai tą ir turėjau omeny, kad susiperkant pamažu taip nesijaučia. Mes buvom ėmę susipirkinėt įrangą, na, turim palapinę, miegmaišius, ir čiužinius, net viryklę. Kokias trejas atostogas su vaikais ir palapinėm prisimenu. Ai, dar 4 metai iš eilės vienas liepos savaitgalis buvo Vikngų kaimo šeimų stovykloje. Bet ten maisto gamintis nereikėjo ♥. Bet laikas eina ir keičiasi poreikiai... Irgi nespjaunu. Jeigu rugpjūtį bus nauja mašina, tai važiuosim kur į Latviją su palapine. Nes taip geriau, kai nereikia planuojant rištis prie apgyvendinimo užimtumo datų. 

Ingriduk, tau viskas įskaičiuota dabar tai išvis neapsimoka taip jau paskaičiavus ką ir kiek valgai :). Ypač, jeigu valgot dar ir mieste. O tavo transformacija tikrai įrodo, kad niekur nereikia spjaudyti :).

Dėl skiepų, tai viena pažįstama gydytoja, bet ji ne konvencinė tokia, tai labai buvo prieš visus skiepus Covid laikotarpiu, nes, tipo, silpnina imuninę sistemą, tai kaip tik didesnė rizika susirgti. Bet aš nebežinau... Ir kai bus ta vakcina nuo covid - ar ja skiepytis reikės visiems....

Kai atsibudau, tai širdis net gniaužiasi iš nerimo, visa virpa, vidurius suka - kaip ir iš nieko.... O nuo to dar baisiau, tai bent sedatif sučiulpiau.

Paskambino slaugytoja - tai covid tyrimą išvakarėse Santariškėse visgi padarys. Bet kad daugiau pasakytų, kaip ten ligoninėse dabar, tai nieko... 

Atsakyti

Aha, man irgi labai įdomu, kaip tas dušas veikia. Kuo šildo? Ir iš kur vandens imat, jei pvz,  kaip rašei, kelias dienas prie upelio nestojat? Juk vis tiek nemaži kiekiai vandens reikalingi.

tas dušas labai taupus - su 8 litrais vandens trise nusiprausiam  :D vandens visada turim su savim bakeliuose.

Atsakyti