Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Restar, mano sūnus vakar pasiskambino dėl covid tyrimo gulantis ligoninėn, tai sakė, kad pas juo nuo liepos kažkelintos nereikia. Čia greitosios pagalbos. Kaip Abelo sakė, gal kiekviena ligoninė turi savo tvarką.

Atsakyti

Aš vakar neprisiskambinau, šiandien atskambino. Santaros. Taip išeina, kad kiekviena savą tvarką turi, bet mano akim, tai betvarkė.... Taigi ir išlaidos tie tyrimai, jeigu nereikalingi. Kaip išeina, kad vienur yra grėsmės kažkokios, o kitur ne? Taip ir su paslaugų atnaujinimu, kai privačios sugeba pilnai dirbt, o valstybinės ne visos vienodai... O kas laukia rudenį nenoriu net galvot  :B . Bet nei ką pakeisi, nei kam pasiruoši. 

Atsakyti

Restar, nėra taip paprasta...Santaros jau yra turėjusios infekcijos židinį įstaigoje, kai tenka izoliuoti ligonius ir personalą, ir visiškai sutrinka darbas..Tai gal, apsidraudžiant geriau tą testą padaryti.. 

Nežinau, Kaip Greitosios ligoninėje, bet gal tas trumpas operacijas chirurgai daro pasirengę, kaip esant Covid, su visais "maro' kostiumais...ir guldo trumpam kažkur atskirai kiekvieną..tada irgi testo nereikia...Gal tiesiog įstaigos vadovas drąsesnis   :D 

Dėl įstaigų darbo... 

Labai įvairiai įstaigų vadovai traktuoja tą nurodymą dirbti ciklais.. Kai kurie, nematydami kitos išeities tiesiog dirba kaip dirbę ( nes arba teiki paslaugas, nekreipdamas dėmesio, arba laikais nurodymų ir nebegali teikti paslaugų).

Nes rajonuose kitaip tektų uždaryti 5/6 ligoninių arba poliklinikų, nes gydytojai dirba keliuose darbuose.Ir, jei jis atidirbęs 2 savaites, 2 izoliuosis, tai visai nebus kas dirba..

Privatūs, greičiausiai pasiūlo didesnį atlyginimą, tai tą darbovietę gydytojas ir renkasi..Valdiškoms lieka, kas nuo jų atlieka..

Kodėl privatūs gali pasiūlyti daugiau?

todėl, kad ten dažnai būna priemokos už suteiktą paslaugą..

Todėl, kad jos niekad neturės nerentabilių paslaugų, kaip tarkim, rajono poliklinikos, kurios turi išlaikyti absoliučiai nerentabilius medicinos punktus kaimuose..

O kai kur tiesiog stagnacija ir bandymas pralaukti, kad tik niekur neužkliuvus...

Atsakyti

Aš dabar jau visas menuo gyvenu be šilto vaandens.

Pasišildau su arbatiniu, supilu i bliūda, dapilu salto iki komfortabilios silumos. Duso kabinoje viskas vyksta.

Su puoduku persilieju, su muilina kempine nusimuiluoju, plaukus ištrinu šampūnu ir puodeliu nuplaunu muilus pildama vandenį iš bliūdo ant savęs. Tai su 2.5l vandens švarutėle būnu ir jei kas butu sakęs kad taip gyvensiu irgi liepčiau varštukus susirinkti nes nu briedas dabartiniais laikais taip praustis.

Viskas ıskaiciuota mes perkam ne pavalgymui. Dazniau todel kad neskauda galvos del vandens, kavos, alkoholio, desertu ir kt.

Kai viskas įskaiciuota tai as megstu kavikes pliaze, ar kokteiliuka vyrs Loby bare isgeria. Vandens buna kada nori kur nori, o kai Ugnius buvo vaikas tai ir ledai, desertukai.

Dabar gi buvom jau as vegane Egipte, tai buvo ir ka valgyt ir i viskas iskaiciuota nesiausi savo desertus atsiveztus. Nesuku  galvos.

Bet va ta kava,,vaisiai ant ledų pliažuose man svarbūs.

Katuk nu cia visiem prieš gimima buna kažkoks drygas.

Aš tave suprantu

Atsakyti

Na, kai paaiškini, tai taip. Iš šalie viskas atrodo paprasčiau, bet faktas, kad nėra...

Atsakyti

dabar  visiškas chaosas- konsultacijos nuotoliniu būdu, bet nuotoliniu nei recepto, nei siuntimo neišrašysi..

Gerai, kad dar kažkas popierinio išlikę, tarkim, nėščiųjų korteles nespėta pakeist elektroninėmis, kaip jau žadėta..Nes atvažiuotų moteris gimdyti kaip bomžė niekur nesilankiusi..

Sūnus ruošiasi laikyti teises, reikia med. pažymos, nuėjo šiandien su vyru į polikliniką- krūva kortelių  visokioms reikalingoms pažymoms kabinete  ant stalo keliomis  eilėm, ir tai vos betelpa..tai čia neskubus reikalas.bet yra gi visokių...

o kada kas pradės veikti, jau visiškai nebeaišku..

Bet to ir buvo baiminamasi..nes ji tokia vargana buvo, vis gydytojai sakydavo, kas bus, kai užluš kada..

Pamenu, kažkada Sodros duomenys buvo dingę, teko iš naujo pateikinėti apie darbo stažą..tada dar buvo popierinės knygutės, tai nesudėtinga buvo..

Atsakyti

Atsisiuntė kolegė basutes. Tokio fainumo, kad pusę dienos toj pardėj sėdėjom :D Nu kaip nepirksi už pusę kainos su free shippu :B 2 poras :B Jei ką Camper.com :D​ 

Atsakyti

Ingriduska, aš kaime irgi panašiai prausiuos, kai reikia galvą išsiplaut.  Tik  aš bliūde galvą merkiu ir skalauju, o kai baigiu galvą, tada tame muiluotame vandenyje nusiprausiu kūną. Pabaigoje šaltu persipilu. ir namie jei šilto vandens nebūna taip prausiuos.

O kaime dar turi bačkutę  pakeltą ant kojų prie šiltnamio. Kaip ir pasakojot, vakare karštą dieną, tai ten šiltas vanduo būna. Bet aš ten einu rytais atsikėlus.  Persipilu iš šlangos, tada pasimuilinu ir dar kartą persipilu. labai gera atgaiva. Kažkada bandėm dušo galvutę prisitaisyt, tai nėra spaudimo, kažkaip nepatiko.

Atsakyti

O aš davar sveriu tiek kiek būsima marti. Tai Kelmėj dėvėtuose buvau privwrsta matuotis hidrokostiumus. Taip gera ir taip keista svert ir būt tokio sudėjimo kaip Ugniaus mergaitė.

Pridėta:

Atsakyti

bandėm grybaut, grobis menkas, padažiukui tik..

Nu kaip nepirksi už pusę kainos su free shippu :B 2 poras :B Jei ką Camper.com :D​ 

:unsure: nerandu basučių už -50%  :hmm: 

Nelabai jų reikia, ale kaip čia nepasmalsausi.. :flirt2: 

Atsakyti

As irgi įlindau į ta pardę, nors realiai man nieko nereikia!!! Bet iškart išmet,  kad nuolaidos iki 40%, pagalvojau gal kad iš kitos šalies jungiuos.

Tereza, komplimentai!!! Atrodai puikiai, kaip ir mezgi... 😍

Atsakyti

-50 su kodu FAMILY2020FS. Kokybė ir ergonomika šitų batų puiki. Ir garantija 2 metai.

Atsakyti