Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kokia tyli diena  :blink: , visos dirba, atostogauja, pramogauja...

Vaikas išoperuotas, vietoj 2 sakė, kad ims visus 4 sraigtus) čia žinios prieš operaciją, po jos - nežinau dar nieko, tik kad gyvas :) ). Biškį sutrikau, nežinodama, ar čia džiaugtis, ar nerimauti. Nes sakė, kad 2 liks visam gyvenimui. Tai gal nebereikia palikti, reiškia, gerai? Bet operacija tada truputį rimtesnė, ilgiau vaikšioti negalės turbūt? Galiu tik sau viena pasvarstyti, nes sužinoti nematant gydytojo - be šansų. Vyrukas ką paklaus, ko nepaklaus, o neklausti gydytojai aiškinti nieko nelinkę... 

3 vaikai pasverti, pamatuoti. Ūgiai net ir mane nustebino 13-mečių. Vienas ... 181, kitas - 170. O rūbus dukrai dar 164 pirkdavau... "Mažoji" 9-metė 147, ta tai nenustebino. Gerai, kad šitą reikalą susitvarkiau, kol dar didenės covid bangos ar bent jau panikos neužėjo. Kaip tik ir kaukių siuntą iš aleksiuko pasiėmiau šiandien, tai daugiau mažiau apsirūpinę. 

Eidama iš pašto po 2-iejų dienų po apsilankymo Plungėje prisiminiau, kad .... ketinau aplankyti LImagedą :). Reiškia, geros atostogos buvo, kad visiškai užmiršau. Užtat ėjom Plungėj pro kanceliarines prekes ir užmačius Gabol kuprines iškart šokau į vidų, o ten ir nupirkom 2 kuprines.... Tik grįžus namo pagalvojau, kad tų kuprinių šiemet gali mažai reikėti.... Bet, jeigu kam aktualu, tai labai rekomenduoju, nes lengvos ir gera kokybė bei patogumas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 29 liepos 2020 - 16:15

Užtat ėjom Plungėj pro kanceliarines prekes ir užmačius Gabol kuprines iškart šokau į vidų, o ten ir nupirkom 2 kuprines.... Tik grįžus namo pagalvojau, kad tų kuprinių šiemet gali mažai reikėti.... Bet, jeigu kam aktualu, tai labai rekomenduoju, nes lengvos ir gera kokybė bei patogumas.

Mums kuprinės reikia. :rolleyes: Senokai iš arti bemačiau, bet prisimenu, kad Gabol atrodo kokybiškos, o ir labai mielos mergaitiškos spalvos – dabar kažką tokio ir įsivaizduoju, nes visos striukės, kepurės vienspalvės, norisi kažkokio linksmesnio akcento, gal jau ir dydžius mano nebe pradinukė bus priaugusi.  :mastau: O kur Vilniuje verta jų pasidairyti? Šiaurės miestelyje būdavo nemažas pasirinkimas, bet kainos lyg ir ne pačios geriausios. Sūnui tai pernai kažkokią kito gamintojo iš Senukų pirkome su 40 proc. nuolaida – kaina patiko :D , kokybė irgi, tai dukrai dabar irgi norisi ir geros, ir nebrangios. :D

Atsakyti

Nežinau, kur Vilniuje, reikia googlinti. Aš užpernai pirmokei googlinau :), nelabai kažką radau, pirkom Gariūnuose būtent Gabol, bet turbūt per Google ir radau, kur jie pardavinėja konkrečiai. Pirmokei pirkau už 27 eurus, tiksliai atsimenu. Maža, lengva, su nedideliu nugaros pakietinimu, 2 metus džiaugiausi kasdien, kad būtent tokią pirkau, nedidelę. (Kitiems metams gal jau netilps viskas trečiokei, nors vis dar puikiausios būklės, bet jeigu karantinas, tai naują palaikysiu dar kitiems metams :) ).  Man ta firma dar patinka ir tuo, kad nėra būtent infantilių spalvų ir paveikslėlių. Nei mano mažė, nei dvynys nenori jokių pacackų, nei rožinių. Ji pirmokė būdama norėjo vienspalvės paprastos mėlynos :B , bet Gabol tiko ir spalvota - mėlynia žaliai violetinė :D.

Varysim su vyru į Ingridushkos kažkada rekomenduotą filmą - "Nuostabi epocha" - po žvaigždėmis :).

Atsakyti

Vaikas išoperuotas, vietoj 2 sakė, kad ims visus 4 sraigtus) čia žinios prieš operaciją, po jos - nežinau dar nieko, tik kad gyvas :) )

Eidama iš pašto po 2-iejų dienų po apsilankymo Plungėje prisiminiau, kad .... ketinau aplankyti LImagedą :)

Restar, tau ir sūnui  :4u:  :4u:  :4u:  

O Limagedos Plungėje jau gal geri metai, kaip nėra. 

Jie dabar Kretingoje, arba internetu Lovelin 

Bet nepatinka, kad neatvynioja norimo kiekio siūlo..O babinos diiidelės, po 2kg.. :unsure:​ 

Sakė vyniotuvo neturi, o turėti neatlaikė ir sulūžo..

Norėjau pirkti bukliuoto mėlyno lino, bet kiekis  :oh: 

Atsakyti

Geras, kada aš rekomendavau,  neatmenu.

Bet ir dabar rekomenduoju.

Man tokie patinka.

Didis Grožis

Jaunystė

Nuostabi epocha

Gedsbis

Dar neatsimenu kaip vadinasi apie kolekcionieriu toki

O as patenkinta siandien iki dangaus.

Vakar pedikiuras, manikiuras apturetas, grazus raudoni.

Sūnus su  Aistute padovanojo man šildoma anklode, cia jau 5 metu pasvajojomai, ketinimai ir didziules 3 hortenzijas. Dainavo su gimimo diena🤣.

Sako sveskim siandien tavo gimtadieni.

O as dar torta nupirkus buvau. Zodziu net patikejau kad turiu ka svesti😂

Ta proga iskepiau biskvita, ryt veganiska Tiramisu bandysiu kepti.

Atsakyti

Geriu šokoladinių mėtų arbatą, ačiū Freke.

Net nesapnuotum kad vieną dieną pasakai kad nesi girdejus tokios mandrybes, o už paros geri mandra arbata.

Dar bandem su ta meta šaltą kavą.

Espreso šotas, ledukai, šokoladinė mėta, viską šeikeriu suaki ir į stiklinaitę. Labai gerai gėrėsi.

Ačiū mano amžinoji Fėja❤

Atsakyti

Ingriduska, nu kaip faina gimtadienis ne per gimtadienį :D  O vyras išskrido atgal?

Miglė jau pernai nebenorėjo jokios mokyklinės kuprinės. Pasiėmė tėvo juodą kompo kuprinę ir šiemet dar tą pačią nešios. Jei bus kur :B Kaip nenoriu vėl karantino ypač dėl to nuotolinio mokymo...

Šiandien turėjau susitikimą su klientu, tai dirbau iš namų. Ir žingsnių ta proga tik 1600 :B​ 

Atsakyti

Vyras iśskrido. As irgi nebenoriu tu karantinu.

Vimdo nuo viso to smarkiai.

Dabar neaisku kada gris.

Svarbu kad neuzdarytu cia visko staiga.

Kad speciau islekti i Kijeva.

Rugsejo vidury

Atsakyti

Skanių arbatų ir naujų atradimų😉 smagu pradžiugint.😊

Atsakyti

Abelo-fainuolė tu.

O kas yra neurologiniai skausmai?

Neurologiniai skausmai - kylantys dėl nervų pažeidimo. Kadangi mūsų nervų sistema milžiniška, kaip suprantat nuo centrinės serverinės galvoje iki pirštų galiukų išsivynioję kilometrai laidų laidelių. Tai priklausomai nuo "užliejimo", užspaudimo, sutrenkimo ir pan. vietos gali atsirasti skausmas. Skausmo skaidulų tipai dar net yra trys pagal perdavimo greičius (nu, beveik kaip EDGE, 3G ir 5G), todėl skausmas toks įvairus. Vienas būna nulūžus kojai, kitas danties, trečias nutirpimo pojūtis, dar maudžia, traukia mėšlungis, spaudžia, duria, dar skauda liečiant, glostant net, o gal neskauda net jei ugnis degina ar peiliais pjausto (yra ir tokių keistybių). 

Skausmas dažniausiai kyla dėl audinių pažeidimo kažkokio (įpjovė, sutrenkė, nudegino, uždegimas koks sąnario, pūlinys ir pan), kai nervais tiesiog perduodama serverinei, kad kažkas neveikia, sugedo, reikia remonto. Ir gali kilti dėl pačių laidų funkcijos sutrikimo.

Neurologiniai skausmai, kai būtent dėl kažkurioj vietoj sugedusio, nutrūkusio, suspausto nervo kyla skausmas, o gali atrodyt, kad skauda odą, tirpsta ir pan. Žinomiausias šios rūšies tikriausiai yra "radikulitas". Bet gali būti ir tik jautrumo sutrikimas (labai sumažėjęs skausmo slenkstis, kai net prisilietimas skauda arba nejaučiame kad liečia, nes lietimas irgi perduodamas skausmo skaidulomis, toks malonus skausmas) :) atskirti kur koks skausmas, kartais sunku, kartais lengva, bet nuotolinės konsuktacijos tikrai neužtenka :)

Atsakyti

Abelo, už tai kad nepatingi mums paaiškinti❤

Atsakyti

ingriduk, mano darbas toks ;) nors vyras sako, kad aš per daug aiškinu pacientams :D jam gerai, jo pacientai tik pačiūčiuoji, valgyt duodi ir ramu, mano nori žinoti, kas ir kaip 😁

Atsakyti