i D vit. tema, tai vel savo 92 m tetuku noriu pasigirt
kiekviena sauleta ryta isirengia iki puses ir eina i balkona 15 min nugara pasildo, 15 min krutine
cia jis taip D vit kaupia ( muset "daktaras" per telika sake taip ) tuoj negriukas pasidarys gal
Nu jo vasarą ir mam regis geriausia saulė jei nėr labai jautri oda. Mano vaikį beria nuo kažko ar nuo saulės ar jūros ar kremo. Ar viso derinio. Taip ir nesipratau. Vos grįžus nuo jūros praeidavo
QQute - arba nuo smėlio
.
Gal kuri esat susidūrusi, kokiu būdu geriausia papildyt vit D atsargas? Kiek girdėjau, dabar lyg neberekomenduojama tas ampoles gerti
Mano vaikui vit D beveik visai nerasta
Saulės vonios jau paminėtos. (Iki 12h ir po 15h, žinoma, kai UVB mažiau). Tik su maistu reikia gauti pakankamai gyvulinių riebalų, kad tas vitaminas D galėtų gamintis.
Iš maisto kiaušinių tryniai. Bet ne parduotuviniai, o iš patikimo ūkininko, kuris vištų nelesina brudu. Bent trys kasdien, pageidautina kuo mažiau termiškai apdoroti, t.y. verdant ar kepant palikti skysti. Menkių kepenėlės (ne aliejus, o kepenėlės), sardinės, raudona mėsa, galvijų kepenys, sviestas. Irgi, viskas turėtų būti iš ekologiškų ūkių.
Gal ir nuo smėlio bet kad vietos - pečiai, krūtinė, žandai. Didžiausia tikimybė kad saulė gal su prakaitu reagavo, nes paskutinę dieną nė maikės nusirebgt neleidau tai po maike ėmė bert
Gražuolis megztukiukas
O kaio tu dėl dydžio nusprendi, kokį megzti? Ar tiesiog gali rinkits, kokį nori, ar konkretūs pageidavimai yra?
ten pora akcijų vyksta - viena nuolatinė, kur moterys mezga kraitelius kūdikiams (pledukas, liemenė, kojinytės ir žaisliukas), o kita pagal poreikį pagalba ypatingiems vaikams su negalia. Tai tą mėlyną konkrečiam berniukui mezgiau, o liemenė į naujagimio kraitelį. 😁
Lace, labai gražūs ir mieli tavo labdariniai. ![]()
Mano spalvų terapija. Žiūriu susikraustė visi kamuoliai ant stalo. Anksčiau tik tuos kur mezgu išsiimdavau. O vakar net nakčiai palikau sode.
IMG_20200814_162220.jpg 254,5KB
0 Parsiųsta kartų
Limit, iš visų gyd rekomenduotų variantų, pasirinkau čiulpiamas tabletes. Veiklios medžiagos ne mažiau 4000. 3 mėn.
Qqte, gal ir nuo saulės ar nuo vandens. Emilį irgi buvo birželį išbėrę. Tik jis maudėsi. Man per šalta buvo.
Pas mus irgi vaikų kambary pertvarka- dviaukštę pakeitėm dviem atskirom. Erdvė.
Aš vis dar gulimoj padėty. Dažniausia. Jėgų dar nerasta. Nors knygą šiek tiek paskaitau. Megzt- nei noro, nei jėgų.
Terezza, o kaip ten su vit D2 ir D3? Vienas su maistu, kitas su saule.
Dažniausiai trūksta to, kur su saule. Nes maisto tai tokių kiekių, kad atstatytum trūkumą ( tiksliau-nebuvimą), kažin ar įmanoma suvalgyt.
Bet stebuklingo patarimo aš tai neturiu. Saulė geriausia.
Vat koks patarimas būtų tiems, kurie negali būt saulėj
Terezza, o kaip ten su vit D2 ir D3? Vienas su maistu, kitas su saule.
Dažniausiai trūksta to, kur su saule. Nes maisto tai tokių kiekių, kad atstatytum trūkumą ( tiksliau-nebuvimą), kažin ar įmanoma suvalgyt.
Bet stebuklingo patarimo aš tai neturiu. Saulė geriausia.
Vat koks patarimas būtų tiems, kurie negali būt saulėj
Su maistu D3, jei neklystu.
O dabar neseniai paskaitą žiūrėjau, kurioje buvo aiškinama, kad saulėje būti ne tik galima, bet ir būtina visiems, net sergantiems odos vėžiu. Tik svarbu saulėje būti tada, kai UVB mažai aktyvus, t.y. iki 12 ir po 15h. O visiškai saulės vengiantys yra prilyginami rūkantiems - toks negeras yra saulės spindulių trūkumas.
Katukai nu aš radau literatūroj kad D3 ir iš saulės iri š gyvulinio maisto. Papildai irgi d3 būn.
D2 iš augalinio maisto, kaupiasi rieba’iniam sluoksny ir praktiškai nepasišalina, D3 efektyvesnis bet lengviau šalinasi iš organizmo. Bent tiek supratau iš šito straipsnio
Katukai nu aš radau literatūroj kad D3 ir iš saulės iri š gyvulinio maisto. Papildai irgi d3 būn.
D2 iš augalinio maisto, kaupiasi rieba’iniam sluoksny ir praktiškai nepasišalina, D3 efektyvesnis bet lengviau šalinasi iš organizmo. Bent tiek supratau iš šito straipsnio
Aš kažkur girdėjau, kad D2 labai sunkiai pasisavinamas. Bet neatsimenu, kur. Kai man asmeniškai D netrūksta, tai per daug ir nesigilinu. Aš nevengiu saulės, ir valgau anksčiau išvardytą maistą.