Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tereza aš profilaktiškai gėriau lašiukais kūdikinę dozę ir saulės nevengiu ir produktų tavo minėtų..nu gal ne iš ekologinių ūkių, kokius gaunu tokius valgau tai pernai gruodį ant ribos buvo tarp normos ir lengvo trūkumo. Bet simptomų tai nejaučiau jokių, skaityk norma man

O dar apie saulės svarbą, ar te  vitaminas d ar tiesiog koks kitas dezinfekuojantis poveikis žaizdų gijimui. Esu pora kart stebėjus kokiu kosminiu greičiu užsitraukia žaizdos veikiamos saulės vaikui-pirmą kart prieš važiavimą į Kretą nusibrozdino alkūnę, kraujas tekėjo  vaikino raudos begalinės..nuskridus į Kretą per pora dienų užsitraukė visiškai, praktiškai akyse

Kitas kartas šiemet, Palangoj,  nubrozdinti keliai, anksčiau tokie savaitę dvi gydavo, dabar gi irgi kelios dienos ir praktiškai užsitraukus žaizda..

Atsakyti

Tereza aš profilaktiškai gėriau lašiukais kūdikinę dozę ir saulės nevengiu ir produktų tavo minėtų..nu gal ne iš ekologinių ūkių, kokius gaunu tokius valgau tai pernai gruodį ant ribos buvo tarp normos ir lengvo trūkumo. Bet simptomų tai nejaučiau jokių, skaityk norma man

O dar apie saulės svarbą, ar te  vitaminas d ar tiesiog koks kitas dezinfekuojantis poveikis žaizdų gijimui. Esu pora kart stebėjus kokiu kosminiu greičiu užsitraukia žaizdos veikiamos saulės vaikui-pirmą kart prieš važiavimą į Kretą nusibrozdino alkūnę, kraujas tekėjo  vaikino raudos begalinės..nuskridus į Kretą per pora dienų užsitraukė visiškai, praktiškai akyse

Kitas kartas šiemet, Palangoj,  nubrozdinti keliai, anksčiau tokie savaitę dvi gydavo, dabar gi irgi kelios dienos ir praktiškai užsitraukus žaizda..

Va būtent apie kiaušinius skaičiau - tik lauke auginamų ir ne GMO kukurūzais šeriamų vištų kiaušiniose yra vitaminas D, nes saulės nematančios vištos jo paprasčiausiai nepasigamina. Todėl ir jų kiaušiniai beverčiai.

Va, čia ta mano žiūrėta paskaita: https://www.youtube....L&index=67&t=7s

Atsakyti

Abiturientų- būsimų studentų mamoms:

https://www.tv3.lt/m/naujiena/lietuva/1054217/200-euru-ismoka-studentams-gauti-paprasta-taciau-mazai-kas-apie-ja-zino 

Atsakyti

Nu tarkim aš visą D pati iš saulės gaunu :) nors perku laisvai laikomų vištų kiaušinius bet kąątie kiaušiniai prieš saulę.

Nu o daktarė prieš kalėdas sakė silkės pavalgysi ir visai buw pakankamai

Atsakyti

Nu tarkim aš visą D pati iš saulės gaunu :) nors perku laisvai laikomų vištų kiaušinius bet kąątie kiaušiniai prieš saulę.

Nu o daktarė prieš kalėdas sakė silkės pavalgysi ir visai buw pakankamai

Iš esmės pritariu. 

O čia labai įdomūs teiginiai apie vitaminą D kaip papildą: https://www.youtube....h?v=c_cIeBIkVSw

Atsakyti

Maistu galima tik palaikyti esamą D lygį, o  ne atstatyti trūkumą ir dar didelį. 

Beje, žuvies taukai gali irgi padėti pakelti D lygį.

Dar D gamyba labai skiriasi paaugliui ir suaugusiam. T.y. vartojantys tuos pačius produktus gali turėt skirtingus rodiklius.

Atsakyti

Maistu galima tik palaikyti esamą D lygį, o  ne atstatyti trūkumą ir dar didelį. 

Beje, žuvies taukai gali irgi padėti pakelti D lygį.

Dar D gamyba labai skiriasi paaugliui ir suaugusiam. T.y. vartojantys tuos pačius produktus gali turėt skirtingus rodiklius.

Aš radau info, kad galima atstatyti.

Žuvies taukuose vit. D daug, bet pačiose menkių kepenėlėse jo dar daugiau. Čia jau kiekvienam pagal skonį/norus ir išgales.

O va paskutinam mano įmestam video aiškinama, kad vitamino D gavimas su maistu ar papildais nebūtinai išspręs problemą, nes gali būti sutrikęs jo pasisavinimas, ir tokiu atveju ryk jį nerijęs bet kokiu pavidalu, bet naudos nebus. Čia jau reikėtų visai kito priėjimo ir problemos sprendimo. (Pvz. sugrąžinti jautrumą insulinui. Tada atsistatys pasisavinimas.).

Dabar va galvoju, kad Katuko išvardyti dalykai ir siejasi su neįsisavinimu: negalima atstatyti ir skirtingi rodikliai paaugliui ir suaugusiam - negalima atstatyti, nes sutrikęs pasisavinimas, skirtingi rodikliai, nes vienam pasisavinimas sutrikęs, o kitam ne.

Nu aš čia mąstau taip, nu.  :hmm:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 14 rugpjūčio 2020 - 22:56

Nu reikia palaukt kokios naujos metodikos ar tyrimo, ar mados  :D  o tai dabar  insulino jautrumas visom bėdom tinkamas.

Šiaip neturiu jokių faktų ir argumentų, bet manau, kad su maistu vistiek neįmanoma gauti didelių dozių bele kokio vitamino. Nu nes arkliškų kiekių reik.

Ir kad daug visokių aplinkybių ir faktorių yr,  jų rinkiniai kiekvienam žmogui skirtingi, todėl kas tinka vienam, netiks kitams. Neaišku, kokios priežastys yra to vit D  netekimo, tai suabsoliutinti atstatymo gal irgi nevertėtų. Ir aišku, kad mūsų gydytojai nelabai gilinasi, kaip ir kuo padėti.

Atsakyti

Nu reikia palaukt kokios naujos metodikos ar tyrimo, ar mados  :D  o tai dabar  insulino jautrumas visom bėdom tinkamas.

Šiaip neturiu jokių faktų ir argumentų, bet manau, kad su maistu vistiek neįmanoma gauti didelių dozių bele kokio vitamino. Nu nes arkliškų kiekių reik.

Ir kad daug visokių aplinkybių ir faktorių yr,  jų rinkiniai kiekvienam žmogui skirtingi, todėl kas tinka vienam, netiks kitams. Neaišku, kokios priežastys yra to vit D  netekimo, tai suabsoliutinti atstatymo gal irgi nevertėtų. Ir aišku, kad mūsų gydytojai nelabai gilinasi, kaip ir kuo padėti.

Aš irgi neturiu kompetencijos kapstyti giliau.

Atsakyti

Ai, o apie paauglius ir suaugusius turėjau momeny, kad paaugliai dar daug to vitamino statybai sunaudoja, dėl to jiems daugiau reik, o ir dažniau ir greičiau trūkumas susidaro, o vat suaugėliam jau galima būtų ir jautrumą insulinui kaltinti.

Atsakyti

Ai, o apie paauglius ir suaugusius turėjau momeny, kad paaugliai dar daug to vitamino statybai sunaudoja, dėl to jiems daugiau reik, o ir dažniau ir greičiau trūkumas susidaro, o vat suaugėliam jau galima būtų ir jautrumą insulinui kaltinti.

Visaip gali būti. Gali jautrumo insulinui neturėt būtent paauglys (jie ypatingai daug šūdmaisčio vartoja), o suaugėlis gali neturėt su tuo problemų. Ir atvirkščiai.

Esmė, kad kiekvienas atvejis individualus ir turi būti nuodugniai išnagrinėtas, o ne tai kad jei trūksta, tai susileisk ampulę ir keliauk į visas keturias puses.

Atsakyti

Olaiva, kaip tik gal vakar pagalvojau, kad pasiilgau tavo kampukų.

Nedalyvavot kartais korgių lenktynėse šiandien?

kad nelabai ką bemezgu, krapštausi tai šen,tai ten

korgių lenktynėse nebuvom, buvo iš seniau renginys jau suplanuotas man su fotografais, tai Brigantinai net nesakiau,kad jos gentainių olimpiada vyksta :D

pirmadienį į Klaipėdą savaitėlei, pabraidysiu jūroj, įsidėsiu pora knygų. Pvz šią pasiėmiau būdama 30 ties, ir nė velnio nesupratau,kažkokias nesąmones, atrodė, rašo. O dabar skaitau ir mėgaujuosi :)

223219-15855103278829019449736413468303.

Atsakyti