Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Qqute, kaip tu ten atnarą pagal tetą Olią uždarinėji? 🤔

Atsakyti

Nite, o tau konstrukcinį klausimą turiu. 😉 Bandau savo du numegztus mašininius gabalus paversti liemene Aušrai. Pas ją labai nuolaidūs pečiai - pečių siūlę siuvau turbūt kokių 45 laipsnių kampu. Dabar sau svarstau, ar rankovių prakarpos atnarą irgi kažkiek siaurinti. 🤔 ar teisingai galvoju, kad jei nesiaurinsiu, tai styros kaip sparnelis ta atnara? 🤔

Atsakyti

Nite, o tau konstrukcinį klausimą turiu. 😉 Bandau savo du numegztus mašininius gabalus paversti liemene Aušrai. Pas ją labai nuolaidūs pečiai - pečių siūlę siuvau turbūt kokių 45 laipsnių kampu. Dabar sau svarstau, ar rankovių prakarpos atnarą irgi kažkiek siaurinti. 🤔 ar teisingai galvoju, kad jei nesiaurinsiu, tai styros kaip sparnelis ta atnara? 🤔

Nu kad aš žinočiau :hmm: o kaip tu ją žadi siaurint, jei atnara stulpelinė  :hmm: gal tada pažasty siaurint, o ne ant peties  :hmm: 

Bet visų pirma bandyčiau paprastai megzt, nieko nesiaurindama. Jei siūlas pakankamai plastiškas, tai gali ir visai gerai gautis - nestyros :rolleyes:

Atsakyti

Qqute, kaip tu ten atnarą pagal tetą Olią uždarinėji? 🤔

Kur kokią atnarą pagal tetą?aš moku visaip ir islandiškai ir adata ir paprastai pagal akis ir icordu. Teta irgi visokius būdus propaguoja, nežinau kuris domina?Jei islandiškas tai pagooglink icelandic bind off, gražiai gaunas. Aš tą būdą iš tokio kaklo recepto išmokau kai dar ir tetos nebuvau mačius

Atsakyti

bulviakasio nemėgstu, visad jis man gimtadienį sugadindavo :) nors kolūkio bulviakasio dėka iš vis atsiradau ant šio svieto- tėvai mano ten susipažino :)

Dabar jau nelabai tų bulvių sodina. Kelias vageles prie namų, tai mums ir netenka padirbėt. Anksčiau laukus užsodindavo, tokioj bjaurioj kietoj žemėj. Visai giminei gi reikėjo :) 

Atsakyti

Qqute, kažkada per sriubą sakei, kad kažką ten išvirkščiom akim pamezga

Atsakyti

Hm, kad aš dabar atsiminčiau..jei atnara stulpeliu, tada viena eilutė išvirkščiom o tada jau islandiškas nuleidimas, jei apie tą. O kartais mezgant lygiai tiesiog išvirkčiom akim kelias eilutes ir arba paprastas  nuleidimaq arba irgi islandiškas jei tu apie šituos

Atsakyti

Priedas  20200910_165559.jpg   259,99KB   1 Parsiųsta kartų

Vat kažkaip taip atrodo

Atsakyti

Aš klausiau du tetos Olios megztinius. Abiejuose ji sakė, kad mėgsta užbaigti atnaras tiesiog išvirkščiom akim iš gerosios pusės. Ir tiek. 

Atsakyti

O bulviakasis tai mano pats mylimiausias darbas :wub: Tik senokai jau nekasiau. Bet kai važiuoju pro kokį lauką ir matau ant vagos pabirusias bulves, tai nors sustok ir bėk į lauką :blink: Tik į vagą su manim nieknieks nenori stot, nes renku greitai kaip išprotėjus :D

Jau ketinau nuo tokių pareiškimų nugriūti, bet jei bulviakasis – tik rinkimas, kaip kokių obuolių, tai ko gi ne malonumas. Sodinti bulves man irgi visai patikdavo – nė lenktis nereikia, bet kasimas kauptuku iš atartų vagų – varge vargeli...

Dar papsakosiu, kokius įdomius klausimus UK univesitetas pildant anketas užduoda - kokia jūsų lytis? Ir duota n pasirinkimų, kurių net girdėjus nebuvau :D Ar esate tokios pačios lyties, kaip gimėte? Dar kažkas buvo, bet jau nebepamenu.

Kaip tik neseniai anekdotą apie apklausos pildymą skaičiau: "Ar nepasikeitė jūsų pavardė, gyvenamoji vieta, gimimo data?" :D

Nors Limit minėta situacija juokinga anaiptol neatrodo. :sad:

Atsakyti

Nu... kažkada seniai seniai specialiai užrašydavo registruodami kitą gimimo datą, dabar nebepasakysiu dėl kokių ten priežasčių. Mano močiutė viena pvz taip buvo užrašyta.. tai klausimas, ar nepasikeitė gimimo data, visai normalus tuo atveju :D 

Aš kažkokia paskutinėm dienom kaip šlapiu maišu trenkta. Atrodo ir nepavargus ir galėčiau kažką veikti, bet taip sunku net ranką pakelt. Kavos ir tos tingiu pasidaryt....

Atsakyti

apie lyčių keitimą. 

Gi turiu tokią mėgstamą ukrainiečių realybės šou apie sveikatos problemas. Tai buvo bent vienas atvejis, kai mama atsivedė šešiolikmetį vaiką, kuris gimė su abiejų lyčių požymiais, mama užrašė kaip berniuką, nes nebuvo pasirinkimo kito, tik vienas iš dviejų, o augdamas vaikas suprato, kad yra labiau mergaitė. Na ir prašė pakoreguoti organus ir hormonų terapijos. Jau daba nepamenu, kuo ten tiksliai baigėsi...

Atsakyti