Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

tėvai turi tokią sodybėlę kaime, tai vis sodindavo bulves-kaip čia, yra žemės ir bulvių neaugint?????? 

Bet, sveikata mažėja, tai blaivus protas stipriau suveikia, matyt... 

Prieš kokius 3-4 metus pradėjo skaičiuot, ar apsimoka  augint...

Šiemet suskaičiavo, kad neapsimoka  :D 

Nu, samdyk žemę iš rudens suart, samdyk pasėt, išvagot, kasamąją samdyk...Dar šį tą... O kiek tų bulvių suvalgo? Patys gal maišą, tada mums duodavo 2, sesei 2... 

Bet ir be keto bulvių suvartojimas mažėja.. Mes nesam cepelininiai anei kugeliniai.. cepelinai skaniausi- vakarykščiai, apkepti  :D  

Tai va, pagaliau sukalkuliavo, kad tos bulvės auginti sukainuoja gal 3 kartus brangiau, nei pirkti...

Todėl bulviakasio šiemet mums nebus..

Nes  šiemet gal 4 trumpos vagytės...Vis dar.. :D 

Atsakyti

Laba diena,

Bulves kas ir man patinka, jei oras geras. Ypač, kai dabar tik surinkt tenka. Nes yra tekę kast ir lyjant už kaklo, tai nelabai jau malonu :D

Ir labai faina, kai talka didelė, tada laikas greit praeina.

Bet dabar irgi nebesodina daug bulvių, tai neverta buvo net važiuot į pagalbą, patys kaime susitvarkė.

Grybaut nemoku, bet va šiemet noriu :D Nelabai randu aš grybų, bet bent jau pavaikščiot  miške irgi neprošal :)

Va vyras, tai grybautojas iki kaulų smegenų, o sesė jo tai iš vis galėtų iš miško neišlįst. Sakuda jai širdį šiemet UK tupint. Imtų grybavimo atostogas. Kaip kad jos vyras ima žiemą žvejybos atostogas, jei tik ežerai užšąla čia pas mus.

Dar papsakosiu, kokius įdomius klausimus UK univesitetas pildant anketas užduoda - kokia jūsų lytis? Ir duota n pasirinkimų, kurių net girdėjus nebuvau :D Ar esate tokios pačios lyties, kaip gimėte? Dar kažkas buvo, bet jau nebepamenu.

Vakar perskaičiau apie Ingriduskos pirštus, tai mano vyras prieš savaitę su tuo peiliuku, kur nulaužiami (mes maketams juos naudodavom) nusipjovė piršto galą. Tai teko irgi kelias siūles susiūt. Lyg viskas gyja gerai. Ten gi labai jautrios vietos.

Kapseikai tai neturiu ką patart, bet gal prieš 5 metus analogiškoj praktiškai situacijoj buvau. Ten viskas buvo paaiškėję, kai meilužė vaiko susilaukė. O jų bendra dukra, tai gal mėnesiui žado neteko tiesiogine prasme, nekalbėjo vaikas visai. Psichologės pagalba mergaitė iki šiol naudojasi. Draugė gal tik va šią vasarą jau buvo atsigavusi visiškai.

O šeima kaimynystėj irgi ta idealioji atrodė.

Atsakyti

Aš tai nemėgstu grybaut. Šiaip grybaut, tai dar pusė bėdos, nors noru nedegu, bet jau uogaut kaip nemėgstu, kaip ir ravėt.

Bet grybus megztu.. Net ir tuos slidžius, praskydusius.

Rytas tai buvo šiltas, bet užtat darbe kaip šalta mano lediniame kabinete su langais į šiaurę ir drėgme iš rūsio.  Ateinu ryte įšilus, tai dar kurį laiką būna nieko, o paskui pasidaro baisiai šalta. megztinį storą turiu, tai gelbėja kiek. Dar prisideda matyt ir tai, kad nevalgau iki pietų. Nes pavalgius pietus kažkaip atšyla. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 10 rugsėjo 2020 - 10:51

Liniuka, tu neseniai turėjai reikalų su statybininkais. Gal turi ką rekomenduoti? Reikia žmogaus, kuris galėtų sieną išgriauti ir santechniko.

Atsakyti

Neturiu, ką rekomenduoti. Mūsų meistras iš Raseinių, patys eilėje stovim, nelabai jis nori į Vilnių važinėti. O santechniko rimto dar nereikėjo.

Atsakyti

Nu įdomūs klausimai. Bet tai išvis ar jie turi teisę tokių detalių klausinėti? Kaip čia su tais asmens duomenimis? Ar čia nėra perteklinė informacija, kuri nebūtina ugdymo proceso organizavimui?

Bulvių tik 16 vagučių po 100 metrų :). Anksčiau nusirinkdavo trise - brolienė su dukrom, o šiemet viena niekaip negali parvažiuoti iš Vilniaus per savo veiklas. Nori iškart per vieną dieną. Mes iš tikrųjų daugiau suvalgom, negu jie. Jie parduoda perteklių.

Mūsų miegajame vėsiausia. Miegoti gerai ir šiaip užėjus net nesijaučia, bet ten vienintelis darbui/pokalbiams/susirinkimams kambarys tinkamiausias, tai pasėdėjus prie lango nesandaraus ilgesnį laiką, oi, kaip šalta pasidaro. Pabuvau ten valandą ilgu šaliku apsimūturiavus, bet vis tiek atvėsau. 

Atsakyti

Sveikos,

Pirštas perrištas, šiandien skaudesnis nei vakar.

Šūdas grynas,,nu kaip taip man.....

Dabar kliūna visur,nors ir kaire.

Vakar dar prisipirkau rukolos, kalendros, agurku is tu ukininku turgaus. Kaifas koks skonis.

Bulviu nemegau kast, kaip ir kitu jokiu zemes darbu,,bet kaip žinia dabar savo turint viskas kitoj šviesoj ir patynk ir faina.

Grybaut mėgstu, grybus megstu, nu bet jei lyginčiausi su vyru tai man toli.

Va jis tai fanatas, dabar irgi traumuojasi matydamas FB kad visi grybauja,,pilnom pintinem.

Atsakyti

Restar, nu normalūs klausimai, jei ketini bendery gyvent  :D tau pas berniukus ar pas mergaites  :unsure: iš pavardės neatspės gi  :D​ 

Atsakyti

A, nu jeigu dėl benderio :). Bet tai koks skirtumas, kokia lytis buvo, kai gimiau, jeigu dabar nurodau konkrečią lytį? Kam tai gali rūpėti? O šiaip ten benderiai irgi ne vienviečiai?

Aš gal ne taip baisiai, bet irgi neseniai buvau pirštus susipjausčius per savo konservavimus. Šūds be braškių - tipo, reikėtų nešlapinti, bet tai kur tu iškęsi, kai reikia tiek visko daryti ir dar rankas nuolat plauti. Vieną gilų įpjovimą pavyko greit sureagavus taip užspausti, kad net kraujo neištekėjo - ilgai laikiau, net nutirpo pirštai, bet gijimas greitesnis nutiko, paskui atsiknojo kažkiek sumirkius, bet nedaug

Atsakyti

diskutuojat dėl lyties...

tai pasakysiu tikrą faktą iš gimdymo skyriaus kasdienybės.

Įvairios ligoninės dirba pagal skirtingas  programas...

Tai kai kuriose ligoninėse pildoma naujagimio istorija, kurioje būtina nurodyti lytį, pasirenkant iš:

A) vyr.

B) mot.

C) Hermafroditas

D) nenustatyta

E) NEAPSISPRENDĘS 

Atsakyti

Benderių visokių yra. Pagal kišenę. Mūsiškis bus pigiausiam. Kambary bus vienas, bet visais kitais reikalais reiks dalytis su 8 man rodos.

Klausimo atsakymuose  visada yra opcija - nenoriu teikti tokios informacijos.

Bet šiaip tai nustebino, nes irgi pagalvojau, kam tai reikalinga.

Bandau šiandien užmerkt akis į visas problemas darbines ir nereaguoti. Aišku, jos niekur nedings. Išspręst kažkaip teks. Bet gal vėliau. Ne šiandien. Šiandien padirbsiu eilinius darbus, gaisrų negesinsiu.

Galva kažkokia sunki.

Atsakyti

Klausimo atsakymuose  visada yra opcija - nenoriu teikti tokios informacijos.

Bet šiaip tai nustebino, nes irgi pagalvojau, kam tai reikalinga.

Gali nepateikt, tai ir gyvensi su tais iš E) punkto - neapsisprendusiais :D

nu vat matyt akademinėj aplinkoj normaliai tokie klausimai atrodo. Visada yra, jei kokio renginio dalyvių apgyvendinimu rūpinasi organizatoriai, kaip taisykė - pigiausiai ir į bendrabučius :rolleyes:  Dažniausiai anketose  būna paprasčiau - male, female, other :rolleyes: tai su tais "other" susisiekiama asmeniškai. O jei su maitinimu renginys, tai ir apie mitybą būna klausimai :B

Atsakyti