Katukai, tą pačią sekam.
Man vakar nenusisekė grybavimas. Net ir taip būna. Bet vakarienei radom ![]()
Palangoj nusimezgiau švarkelio antrą pusę. Ir vaizdas pakolkas nenuvylė. Dabar galėsiu rankoves pasigamint.
va kaip tik apie akinius su kolegais kalbėjom tai sakė poliklinikoj net nerekomenduoja pvz recepto eit, nes jei ateini į optiką su poliklinikos receptu ir akiniai netiks tai ne jų bėdos, garantija negalios vistiek, o jei jie patys parašo tai tada ir garantija ir viskas veikia
O.prie ko čia iškirtęs stikliukas, nusitrynęs po mėnesio rėmelis ir receptas, t.y regėjimo aštrumas?
Nržinau, kaip.kitos optikos, fielmane galima pergamint ir stiklus,.jeigu biškį kažką nepataikei, tai va čia gal ir svarbu, kur receptas išrašytas. Bet irgi neamžinai, per kelis mėnesius po akinių įsigijimo.
O.prie ko čia iškirtęs stikliukas, nusitrynęs po mėnesio rėmelis ir receptas, t.y regėjimo aštrumas?
Nržinau, kaip.kitos optikos, fielmane galima pergamint ir stiklus,.jeigu biškį kažką nepataikei, tai va čia gal ir svarbu, kur receptas išrašytas. Bet irgi neamžinai, per kelis mėnesius po akinių įsigijimo.
nu ne apie tą garantiją jkalba ėjo, o būtent apie tai kai pagamina o tau netinka
nu ne apie tą garantiją jkalba ėjo, o būtent apie tai kai pagamina o tau netinka
Tada eini pas tą, kur receptą išrašė, ir reikalauji kompensuot
Nseniai visai užėjau į Fielmaną, kD biškį rėmelį pareguliuotų-išsitampė, nuo nosies krenta. Sutvarkė, vyras klausia, kiek mes skolingi. Tai konsultantė pasiūlė už.tai jo akinius nuvalyt
ultragarso vonelėj.
žodžiu-Fielmanas man patinka
Niuma-tu kurioj LT daly dabar?
nespėju sekti, kada kur ji randasi
labas rytas,
buvom pagrybauti , bet pagal mus tai jau gerokai apstojęs grybų dygimas... bet dar radom...
Dėl akinių...
Manau, čia jokios skubos nėra ![]()
Man tas virsmas gal prieš kokius 5, o gal ir daugiau metų prasidėjo... Ir ėjau pas gydytoją, tai, sako, jei nedirbat kokių smulkių darbų, kur iš arti žiūrėt, jei tai nekelia didelio diskomforto, tai galit nieko nekeisti.
Pagalvojau, patarė tikrai praktiškai...Nes:
Niekas nežino, kokiu greičiu tas procesas vyks, o progresiniai lęšiai ypatingai nepigūs- gal po pusmečio reiks vėl keist..
Prie progresinių akinių reikia įprast, pradžioje jie gali kelti nemažą diskomfortą..
Ir akinių nekeičiau..
Po kokių poros metų prisireikė juos keisti dėl nusidėvėjimo..Tai optometristė pasiūlė kažkokius naujobiškus klęšius, ale tapinis variantas tarp paprastų ir progresinių..
Kol optikoje, lyg ir lošė tas variantas skaityti su akiniais, bet paskui kažkaip lyg ir nejaučiu jo...
Ir apibendrinant, buvau per tuos 5 metus pas 3 okulistus ir optikoje pas optometristę..
Gydytojos buvo poliklinikos ir privačios( skirtingos).
Ir tokie niuansai: poliklinikos gydytojos, kad ir jaunos, nelabai gilinasi į lęšių įvairovę, naujoves.
Optikoje visos naujovės žinomos, bet jos ir turi interesą kuo daugiau ir brangiau parduot. ![]()
Tebevaikštau su naujais, bet ne su progresinaiais..
Tai jau ir užregistravau
Ačiū labai visoms
Universiteto ir Vilniaus optikose tik kito mėn viduriui registruoja, kaina 25-36 Eur patikrinimas.
Užrašiau Fielmane, stebuklo dėka, kaip tik šiandien 18h laikas buvo laisvas Oze. Tai bus net patogu pakeliui iš darbo. Ir nemokamai.
Mano pačios akiniai irgi Fielmane gaminti, servisas jų patinka. Bet neturiu su kuo palygint, nes prieš tai irgi ten gaminau ![]()
Beje, dar iš patirties su optikos okulistais..
Tėtis periodiškai lankosi pas okulistą. Nu taip kartą į 3 metus ![]()
Jo mama, mano močiutė turėjo labai prastą regėjima, tetai keitė lęšiukus. tai jis vis pasitikrina, o ypač, kad kažkada kažkas pasakė, kad lyg yra padrumstėjimas lęšiuke..
Nors jam tuo 80, vairuoja be akinių, tik skaito su akiniais..
Tai prieš kokius 8 metus nuėjo į optiką , kur atvažiuoja gydytoja konsultuoti iš vienos firmos, užsiimančios lęšiukų keitimu.
Ir , aišku, pasakė, kad BŪTINA keist lęšiukus. ABU
, pradžioje vieną, paskui kitą, ir akinius nuos saulės ganėtinai brangius iškart įprūdijo
, ir eilėn po poros sav. pastatė..
Nu, reikia tyrimų prieš operaciją...Ir čia netikėtai išlindo diabetas, pradžia jo...Dar tyrimų, endokrilnologo konsultaijos..Operacija nusikėlė..
Per tą laiką nuėjo pas poliklinikos okulistę, nes nu, o vdrug apaks..
Ta sako, nieko čia tau keisti nereikia...
Nepatikėjo..
Nuėjom pas privačią- nereikia..
Ateikit po pusmečio dėl visa ko..
Ėjom po pusmečio, po metų, po 2 ir po 3.. Būklė stabili, nieko keisti nereikia...
Tai ir liko, ir gyvena puikiausiai, net akinių nesikeičia..
Su lęšiukų keitimu ir mano mamai taip pat buvo. Gal prieš kokius 6-7 metus. Prisakė, kad būtina keist. Bet mano mama linkus visada per kelias vietas pasitikrinti. Akis silpnas turi nuo vaikystės, tai susiduria karts nuo karto su skirtingom nuomonėm.
Tai tokia pati situacija - iki šiol su nekeistais gyvena.