Man kaip Jurgitak, kol Katukas neparašė, tol neatkreipiau dėmesio. Pati labai ilgai panaši buvau nors valgiau daugiau negu kitokių formų
Oi, Katuk, dėl daugiavaikių tai tu teisi.
Prisigimdo vaikų, o po to, skundžiasi kaip sunku, nes nieko nespėja, daug kainuoja. Mano vyriausia dukra, kai aš ką nors pradedu bambėt, kad jų per daug, vis paklausia, o “kam tiek prisigimdei”? Ir neturiu ką atsakyti tokiu atveju.
Dėl vieno ar kito derinio tikimo, ar ne tai ne visada figūra kalta. Draugės figūra buvo panaši, atrodydavo labai gerai, bet pagalvodavau, kad jeigu aš taip apsirengčiau, tai
Oi Katuk atsimenu kaip bendradarbė verkė kai pasigyrė darbe, kad jos dukra laukiasi trečio, o viršininkė leptelėjo kažką apie asocialius asmenis
nes pas ją kaime daug vaikų tik girtuokliai turėjo
Na bet man pvz Kerpena toks priešingas pavyzdys-nesu girdėjusi iš jos jokių skundų. Tai prieš ją labiausia ir gėda buvo
Žinau. Turėjau kolegą jauną vaikiną, kuris kryžiaus kelius praėjo, kad bent kiek padidintų svorį.
Bet tai irgi mano gailesčio iššaukimo dalis. T.y. suprantu, kad bet kokiu atveju tai yra problema
Kaip ir didelis svoris. Nors ir negaliu tiksliai apibrėžti, kur ta riba.
Bet tas dalykas, t.y užuojauta kyla ne visai sąmoningai. Kartais net nutylėt nepavyksta.
Pvz iki šiol man labai gėda ir norėčiau atsiprašyti, jeigu įžeidžiau. Kai vieną kartą iš Anykščių myto važiavome visa mezgėjų chebra, ir man išsprūdo toks gailestis dėl daug vaikų turinčių mamų....
Nkrs kažkodėl dauguma daugiavaikių tik ir skundžias kaip sunku su tiek vaikų. Vat ir susidėlioja tokios nuostatos....
Na, jeigu žmogus akivaizdžiai ne ligonis, tai man nieko negaila. Pati buvau ta, kurią stengėsi atšerti. Ir tas svorio priaugimas nebent dėl kitų akių, o man tai kažkaip nesvarbu, jeigu gerai jautiesi. Ateina laikas ir daug didesnė problema - kaip atsikratyti to svorio. Jauna liekna panelė ir tiek, net krūtys normaliai atrodo.
Apie daugiavaikes - gal ne toj pačioj mašinoj važiavom. Man irgi dzin, jeigu atvirai, visų nuomonė tuo klausimu. Nei pagalbos iš ko prašau, nei pinigų. O problemų gali būti, ar vienas ar penki. Gali ir nebūti. Nebūtinai čia kažkokie tėvų nuopelnai. Daug dedamųjų. Ačiū psichologei už knygą apie savivertę. Moteriškai pasibėdavoti esu linkusi, bet apsisukus vėl einu, džiaugiuosi, nesėdžiu apsiverkus
.
Kažkokios diskriminacinio pobūdžio žinutės šiandien
.
aha aha jei pasigimdai 3 tai jau asocialūs o jei vieną tai skaityk iš vis vaikų neturi ir nei širdį skaudėt dėl to vieno gali nei problemų auginant kilt
va va aš ir prie tų kur vis atšert bandė tai realiai iš vidaus žinau kad nei yr ten ko gailėt nei ką
individualu tsakant čia
pasiskaičiau Fb vienoj grupėj apie nereikalingus pirkinius, besaikį vartojimą ir t.t. ir ta proga įlindau į evalynę ir užsisakiau 2 poras batų ![]()
Tai tipo du yr normaliausia ![]()
Restar-apir diskriminaciją. Ji yra visada, tik ne visada garsiai pasakoma. Nemanau, kad tu neturi vertinimo kriterijų ir nevertini pagal juos kiekvieno sutikto. Ne visada tai suvoki kaip vertinimą, bet nuomonę susidarai. Ar ji visada tik tiegiama? Ar ji visada teigiama to kito žmogaus atžvilgiu? Ar visada aš turėčiau apie kitus galvot tik teigiamai? Ar mano teigiama nuomonė yra teigama ir to.kito atžvilgiu?
Kas yra diskrimanicija, va kur klausimas.
Man ta mergaitė atrodo labai kūda.
Aš užjaučiu daugiavaikes mamas.
Ar tai diskriminacija?
Sveikos,
Joks,žmogus neatrodo sveikai nutukęs, joks sulysęs, nėr ko čia net diskutuiot.
Bet jartais taip nutinka, kad esi vienas iš tų.
Savo kailiu patikrinau, platūs marškiniai su plačiom kelnėm plius 20kk prie jau 100 ar 120.
Ne rūbuose, ne figūroj, o stiliuje yra fiškė.
Kaip sako Ingriga, figūra panaši, o rūbai kažkaip netinka vienodi.
Todėl kad svarbu visuma.
Abi liemenės gražios.
Man tinka aptempti džinsai ir paliemenuoti marśkiniai.
pasiskaičiau Fb vienoj grupėj apie nereikalingus pirkinius, besaikį vartojimą ir t.t. ir ta proga įlindau į evalynę ir užsisakiau 2 poras batų
Aš tą pačią temą pradėjau skaityti, bet dar nebaigiau
. ir galvojau, ko čia galiu nepirkt. Net naujos kaldros reikia
.
Ai, Katuk, žinok, neturiu nei noro, nei laiko giliai diskutuoti. Apie diskriminaciją pasakysiu tik tiek, kad nesvarbu, kad, pvz. tu nesijauti diskriminuojanti, svarbu, kaip kitas žmogus jaučiasi nuo tavo veiksmų ar žodžių. Yra jautrios temos, kur savo nuomonės nebūtina sakyti. Nesakau, kad čia, manau, kad visos čia pajėgios ištverti ir nesusijautrinti ir kartais norisi tiesiog išsakyti visus savo jausmus. Man irgi. Tačiau iš principo niekas nemėgsta būti gailimas ir gali pasišiaušti nuo tokio išreikšto neprašyto gailesčio. Va, kaip neseniai reportažą per Panoramą mačiau, apie tai, kad ne visur neįgaliesiems yra padarytas patogus patekimas į balsavimo vietą. Tai rinkimų komisijos moteriškė sako, kad, mol, mes gi galim ateiti ir atnešti tą balsavimo biuletenį į lauką. Pasigerina. Arba kas nors gali užnešti tą vežimėlį. O žmogus ir sako - pažeidžiamas mano orumas. Nes nenori jis JOKIO išskirtinio dėmesio, tik elementarių sąlygų būti savarankiškas.
Nenoriu girtis, bet stengiuosi nevertinti, neteisti ir negailėti žmonių. Ir jeigu ir šmėkštelna kartais kokia mintis, tai taip ir nueina. Labai gerbiu savo laisvę, tai man suprantama, kad ir kiti nori jas turėti. Gal dėl to šitas radaras toks jautrus. Bet nieko labai asmeniško. Sakyk, ką nori dėl manęs
. Varau dirbt.
Restar, kokią knygą apie savivertę vis mini?
nemoku tokių knygų skaityti, bet vis tiek labai įdomu pasidarė..