Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Kažin ar galima dar kokių tyrimų prašyti? Pagaliau, net jei tai tikrai su mitybos keitimu galima pataisyti, juk turėtų ir tą dietą medikas sudaryti, o ne googlas ir VBS. 🤔 ar aš čia per daug naivi ir mūsų daktarai tik vaistų išrašyti gali? 🙄

 

 

kolegė jau panikoje irgi su omeprazoliu buvo, kol geri, tol nieko... negeri- viskas iš naujo..

Tai ėmėsi mitybos,nustojo gerti omeprazolį ir stebėjosi, kad nelabai jjo ir bereikia...

Dėl dietos sudarymo... Manau, labai nedaugelis šeimos gydytojų tuo užsiiimtų... :unsure:​ 

Šeimos gydytojai tikriausiai ne, tik bendros rekomendacijos. Čia reiktų dietologo, bet nebūtinai viskas iškart tiks :rolleyes: kai kurie produktai, kurių nerekomenduos gali nieko blogo nedaryt, o kuriuos "leis" valgyt - gali ir sukelt rūgštingumą :rolleyes:

Va pvz niumai miltų nevalgymas padeda, o MB galėtų maitintis vien batonu plonai sviestu pateptu :D rūgštys nekiltų, bet tada reiktų ne tik duris platint, bet ir forlaxu ar duphalacu užsikąst  :lol: 
 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 08 kovo 2021 - 12:42

Prisiminiau tą AIP, kai išmetami iš raciono daugelis produktų, valgoma ,kol organizmas įpranta, tada įvedama po vieną naują produktą ir žiūrima, kaip reaguoja.  Tai ir čia panašiai gal.

Atsakyti

Šeimos gydytojai tikriausiai ne, tik bendros rekomendacijos. Čia reiktų dietologo, bet nebūtinai viskas iškart tiks :rolleyes: kai kurie produktai, kurių nerekomenduos gali nieko blogo nedaryt, o kuriuos "leis" valgyt - gali ir sukelt rūgštingumą :rolleyes:


Vilniuje gal paprasčiau, o Šiauliuose, jau nekalbant apie rajonus- dietologas pratiškai nepasiekiamas, nes dirba gal 1-2 d. per mėnesį... 

Net privačių nežinau...

Ir tikrai, iš karto vargiai iš karto pataikys...

Atsakyti

Prisiminiau tą AIP, kai išmetami iš raciono daugelis produktų, valgoma ,kol organizmas įpranta, tada įvedama po vieną naują produktą ir žiūrima, kaip reaguoja.  Tai ir čia panašiai gal.

Tai turbūt :rolleyes:  jei probema susijusi su mityba, tai ir sprendžiama panašiai :rolleyes: tik gal čia galima ne taip žiauriai - viską išmest ir pridėdinėt. Galima vieną grupę išmetei, pvz miltus, žiūri kas bus. Nieks nepasikeitė, miltus grąžini, išmeti pieno produktus, nu ir t.t. tik va bėda - eksperimentų metu reiks kankintis su skranžio skausmu  :unsure: 

Atsakyti

nu su tais dietologais tai kaip-jie irgi tik bendras rekomendacijas gali papasakot

gal jau pasakojau kaip pas mus darban atejus dietologė-gydytoja iš santariškių giedojo ditirambus košėms ir siūlė prie refliukso košėm ir bananais maitintis, kai aš jau laabai seniai atradus kad bent man asmeniškai tos košės ir jau tuo labiau bananai tik iššaukia refliuksą

plius visokie riebaus plius krakmolinio deriniai, kaip antai bulvių košė, nors virtos bulvės ne, plovas, nors tiesiog virti ryžiai jei nuolat nesimaitint jais irgi nieko

kažkiek laiko atsisakius visų krakmolų, miltų ir cukrų paskui net po truputį valgant nepiktnaudžiaujant nieko, bet jei tik įsijaučiu ir vėl labai diena.

o baisiausias reikalas tai kava ant tuščio skrandžio man, negaliu nei puodelio, nors jei po maisto tai nors ir kibirą :)

bet tai čia nebūtinai padidėjęs rūgštingumas, čia tiesiog refliuksas kuris net ir prie sumažėjusio gali būt jei vožtuvas neužsidaro...o jei padidėjęs tai ko gero ve vaistų sunkiai. Klausimas kaip jį nustato tą padidėjimą?

Atsakyti

ai dar toks liaudiškas receptas-želatiną gerti, išbrinkini ir ryte išgeri, man kai jau visai šakės buvo padėję

Atsakyti

Tai turbūt :rolleyes:  jei probema susijusi su mityba, tai ir sprendžiama panašiai :rolleyes: tik gal čia galima ne taip žiauriai - viską išmest ir pridėdinėt. Galima vieną grupę išmetei, pvz miltus, žiūri kas bus. Nieks nepasikeitė, miltus grąžini, išmeti pieno produktus, nu ir t.t. tik va bėda - eksperimentų metu reiks kankintis su skranžio skausmu  :unsure: 

Tai kadangi ne autoimuninis procesas (aš taip spėju :D ) tai gal galima nesikankint ilga. Pamatei, kad blogai ir iškart meti lauk, išgeri vaistuką, jei visai nekenčiama.

pradėčiau nuo dažniausiai pasikartojančių-miltai, pienas, kas ten dar :hmm: alkoholis :D 

Bėda ta, kad iš tikro gali sukelt koks derinys net, o ne individualus produktas.

Atsakyti

Priedas  Screenshot_20210308-132646.jpg   65,23KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Tai kadangi ne autoimuninis procesas (aš taip spėju :D ) tai gal galima nesikankint ilga. Pamatei, kad blogai ir iškart meti lauk, išgeri vaistuką, jei visai nekenčiama.

pradėčiau nuo dažniausiai pasikartojančių-miltai, pienas, kas ten dar :hmm: alkoholis :D

Bėda ta, kad iš tikro gali sukelt koks derinys net, o ne individualus produktas.

 Pas mane tai ypač alkoholis  😂😂😂😂

Atsakyti

Mane paauglystėje rūgštingumas kankino derinyje su gastritu. Almagelis buvo kasdieninis draugas. O jau šlykštybė :B Dar dabar skonį prisimenu.

O dabar turbūt net neatskirčiau ar refliuksas, ar rūgštingumas :hmm:​ Refliuksą turiu, bet jo beveik nejaučiu. Ir pritariu, kad bandymų būdu sureguliavus mitybą turėtų susitvarkyti reikalai. O gydytojos bent jau galima išsiklausinėti apie rūgštingumą mažinančius produktus.

Atsakyti

Man pats žodis dieta - tai kažkokio specialisto profesionalo sudarytas mitybos planas. 🙂 aš intuityviai tai visai nežinau ko atsisakyti. Iš patirties - kai jau visai blogai, valgau pienišką makaronų sriubą arba išgeriu stiklinę pieno ir tikrai pagerėja. 🙂 tai nei pienas, nei miltai nebūtų pirmi sąraše. Nors miltų ir taip esu apmažinusi iki minimumo, kaip ir cukraus, bet dėl kitų sumetimų. Maistą gaminu pati su dabar tikrai retom išimtim, neperkam jokių pusfabrikačių, dešrelių ir pan. Ketčupo nemėgstu, majonezas ypač retai, gal kokį kartą per mėnesį. Žodžiu, bandysiu išsiaiškinti, ar įmanoma pas kokį dietologą papulti. 🧐

o dėl padidinto rūgštingumo, tai man jį labai seniai nustatę yra, paauglystėje darė visokius išsamius tyrimus, bent trijų rūšių zondus teko ryti.  🙈 brandžiam amžiuje pakartotinai to nedarė, bet skrandyje, stemplėje ir dvylikapirštėje žarnoje mato erozijas, o jos kaip ir nuo rūgšties darosi. 🤔

Atsakyti

 Pas mane tai ypač alkoholis  😂😂😂😂

Dar cigaretės :lol:

Atsakyti