Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Liniuka a dar klausimų kyla ką? :D

Sakai reikia :hmm: 

Ai gal geriau batus kokius :D​ 

Atsakyti

Įsidarbinau greitojoj pagalboj  :lol:  - vežiau vaistą nuo skausmo vienai dukterėčiai, kitą dukterėčią šiandien vešiu siūlų traukt, per šventę turbūt važiuosiu brolio gelbėt maistu ir morališkai...

Tai aktualia tema neturiu jokių protingų patarimų.   Kiek esu susidūrusi, tradiciniai, senoviškesnio kirpimo daktarai pasiūlys tik kokią tabletę nuo bet kokios problemos. Ir savo kely neteko sutikti kad ir skydliaukės gydytojo, kuris pripažintų mitybos reikšmę šitam susirgime. Nors internetai lūžta mitybos patarimų autoimunininkams... O su skrandžiu kaip ir ganėtinai akivaizdu, kad mityba čia turi reikšmės. Bandyčiau pakliūti pas kokį geresnį gastro specialistą - ar Santariškėse, ar ir mokamoj klinikoj kokioj, kad normaliau skirtų laiko ir dėmesio, o ne tik recepto išrašymui...

Nite :4u: .

Mes deklaracijas pildysim, matyt, tradiciškai - paskutinę naktį  :B , nedirbtų vyras VMI  :lol: .

Waidav - kokie pas tave tie vienodi kojinių siūlai? Gal į ką ir išsimainytume, jeigu gražūs :D.

Atsakyti

Restar  :4u: 

[URL=http://www.radikal.ru]816c786587a6.jpg[/URL]

Atsakyti

Atsiminiau dar: mano ex šeimos gydytoja, kuri prisilaiko ne vien tradicinių gydymo būdų, siūlė rytais gerti bulvių tarkės sunką.

Bet su mano 'pomėgiu' ragaut naujoves, spėkit ar nors vieną kartą gėriau. 

Atsakyti

šitą receptą tai mano tėtis dar senais laikais žinojo, nes amžiais jam gastritas su paūmėjimais būdavo, ar koks  nervas ar sunkiau ką pakelia ir prasideda. Sakė studentavimo laikais kai batonu su limonadu maitinosi susigadino skrandį.

Dabar jau kažkiek metų džiaugiasi nurimusiu skrandžiu, su amžium tiesiog pagerėjo stipriai. Dabar net obuolį leidžia sau suvalgyt, anksčiau sakė net nuo vaizdo žandikaulį surakindavo

Atsakyti

Wooly pirkis - toks stebuklas, grafitinis šilkas mamai. Labai labai prireikė, kai mama pagyrė viskozinę liemenę bordinę (atidaviau seniai). Tai susiskambinau su Wooly, ką turi, pabendravom foto per Watsaaaapppp, ir turiu. O foto - apmokėjimo būdas ;)

Atsakyti

Nebloga gal visai pavardė - Rasa Wooly :).

Misija įvykdyta, noriu megzt ir tingėt. Nors gal, jeigu mezgu, tai ne tingiu? :hmm: 

Nenoriu socialiai man primestų stereotipų, kad moteris turi gamint šeimai valgyt  :B . Laisvę papūgoms  :D .

Atsakyti

Jei jau gydomės ne vaistais :D linų sėmenys :ax:  arbatinį šaukštelį sėmenų užpilti 120-150 ml verdančio vandens, uždengti ir palikti 15-20min, maždaug kol pravės iki geriamos temperatūros. Išmaišyti ir išgerti. Man užtekdavo ryte, 10-15 min prieš pusryčius. Galima ir prieš kiekvieną valgymą.

Atsakyti


Nenoriu socialiai man primestų stereotipų, kad moteris turi gamint šeimai valgyt  :B . Laisvę papūgoms  :D .

Tai papūgos ir negamina :lol: kiek žinau :lol:

Atsakyti

Nu ką, grįžau su vaistais, talonėliu pas dietologę kovo pabaigoje ir pas gastroenterologą balandžio pabaigoje. Gydytoja mane "paguodė", kad su mano diagnoze (gastroezofaginis refliuksas) vaistus gali tekti daugiau mažiau nuolatos vartoti. 🙈🙈🙈 bandysiu savarankiškai ir visokiais sėmenim beigi šaltalankių aliejumi pasigydyti, o su dietologės pagalba maistą atitaikyti. 🙂 Stebuklų nebūna, senatvė po truputį artėja. Kaip juokais pasakė gydytoja - ir bus tik blogiau, tik niekam nesakykit. 😀

Atsakyti

O vat ponas daktaras U apie refliuksą štai ką yra pasakęs:

„Problema yra vožtuvas, raukas, per kurį skrandžio rūgštis prasmunka. Šitą vožtuvą valdo mūsų autonominė nervų sistema. Taigi problema ne skrandžio rūgštis, o štai toji autonominė nervų sistema. O mes kažkodėl bandome gydytis skrandžio rūgštingumą mažinančiais vaistais“, – svarsto A. Unikauskas.

Ir dar: https://www.lrt.lt/n...kti-negu-padeti

Atsakyti

Lace, tu kartais pašaržuoji smarkokai. Kokia čia sveikos išsilavinusios europietės senatvė ties 47??? Gūdi branda, mano kuklia nuomone dyyyyrbt tau reikia, o tai neišnaudota energija refliuksija.

Atsakyti