Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Linksmos kojinės ir linksma istorija. Tai negi tie dideli vaikai, kai pareina namo, net nejaučia jokios pareigos tėvams pasirodyti? Pas mus, aišku, tas beveik neįmanoma, nes įėjmas iškart į bendrąjį kambarį, kur kas nors visada būna, O jeigu iš prieškambario į koridorių ir į kitą kambarį, tai tada jo, galima ir nesužinot, kad kas buvo parėjęs :).

Pietūs įvyko, gal nelabai pavyko (kažkoks keistai trapus zuikis išsikepė, mergos nevalgo, perdaug keista joms), galu eit kepurės mūčint ir apie malonesnus mezginus svajot.Nes, aišku, bus didelė dilema, kai reikės ką didelio pradėt - visgi KĄ KONKREČIAI.

Va, tas dukros megztukas: Priedas  269962337_242951247951562_382136775921815086_n.jpg   209,92KB   0 Parsiųsta kartų

O daugiau - čia: https://www.ravelry....mber-sweater-2#. Tokia bele kokia fotosesija, bet labai mylimas ir nešiojamas, lengvas kaip pūkas megztinis, be galo švelnus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 28 gruodžio 2021 - 15:56

Keista - o iš nuotraukos toks storas ir sunkus atrodo. :)

Labai gražiai kaklo apdaila susidėliojusi. :wub:

Pas mus įėjimas į koridorių, kuris gan ilgas ir  išsiraitęs po butą ir ten arčiausiai įėjimo yra virtuvė ir salionas, o mūsų kambarys, kuriame ir dirbu, yra  už koridoriaus  posūkio. Tai jis ir buvo dar tik atėjęs, o viena dukra ir sūnus salione jau buvo, tai ir išgirdau kalbant. Gal būtų kada ir  iki manęs atėjęs - kas ten žino. :)

Atsakyti

Kerpena, pagal aprašymą, panašu, kad tokiuose pat butuose gyvenam? Tik pas mus koridoriaus ir svetainės siena išgriauta. A, juk buvai per kugelio balių, gali pati pakomentuot :)

Restar- iš ko dabar mezgu:

Priedas  received_315301010505419.jpeg   72,18KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Nu va, kaip įdomiai, Niuma, pati paėmus nebūčiau sugalvojusi tokių derinti, o gaunasi tikrai gerai, netikėtas derinys.

Vietoj mezgimo knisausi žieminių kelnių/kombinezonų/pirštinių ieškodama. Uf. Maišas sukrautas atidavimui kam nors. Potencialiai nešiotinų irgi yra pasirinkimas, dar ir į ateitį mažei kai kas rasta. Tuo pačiu ir rudenines kelias striukes sukišau po sofa, kad jau žieminius dalykus arčiau durų pasidėjau :).  Mažė stebėtinai auga. Jau 164 rūbai tinka... Paimu rūbą - atrodo toks didelis, o vaikas mano akyse vis dar "mažas" atrodo, bet kai pasimatuoja, tai suprantu, kaip klystu...

O čia ir mano vasilisinis/ledinis - padariau print screeną per Zoom susitikimą :) https://www.ravelry....tar/ola-sweater. Fotosesint reiks, tik nežinau kur/kada.

Atsakyti

Restar - tikras ledas šitoje nuotraukoje - ko man siūluose nesimatė.

niuma, kad gal ne tokie patys butai, kiek prisimenu.

Pas mus įeini ir tiesiai priešais netrumpas koridorius. Dešinėje vienas nedidelis atsišakojimas ir ten virtuvė,  o  vos toliau kairėje durys į salioną. Už saliono koridorius gale daro posūkį į dešinę ir ten  pasisukus dešinėje pusėje tuliko ir vonios durys, o kairėje durys į du kambarius ir dar vienos durys gale  į paskutinį kambarį. Mūsų kambario durys pirmos už posūkio.

Atsakyti

Niuma, taigi ir namai skirtingi - pas Kerpeną monolitinis, kiek ten aukštų?, ir   4 kambariai. Bet tarybiniuose butuose nemažai vietos koridoriai užima. Pas mus tai išgriauta, nelikę tokio dalyko. Iš bendros erdvės durys į lauką (tik nedidels prieškambaris likęs), į wc/dušo kambarį, tamsų kambarį ir dar 2 kambarius.

Atsakyti

Aga, skirtingi. Pas mane irgi 4 kambariai. Tik kad sienos nėra šitam ketvirtam- pirkom, kai jau išgriauta buvo. Bet ir patys kai dar tik ieškojom šitokio išplanavimo, buvom tą sieną nusprendę griaut.

P.S. panašu, kad Viliui virusas, nes šiandien dar pusėtina jo savijauta, subpamiegojimais, o man pačiai vidurius paleido.. 🤐 

Atsakyti

Pas mus 16 aukštų.

Šiaip pagal projektą į salioną buvo ne durys bet tokia gana plati anga, kokių trijų durų pločio, bet prieš tai buvusių gyventojų, buvo ta anga užtaisyta plona pertvara ir padarytos tik durys. Galėjom aišku išgriauti, bet kai mūsų daug, tai visko reikėjo - koridoriuje toje vietoje kabyklą  su spintele batams pasidarėm, o iš kambario pusės pianinas stovėjo, kaip tik toje angoje. Artimiausi kaimynai analogiškame bute dar daugiau ten visko išgriovę - visokias sienines spintas virtuvės pusėn, mažutį tamsų kambarėlį prie virtuvės, pas juos beveik atvira erdvė gaunasi tarp virtuvės ir saliono. Meistrai, kur mums langus dėjo, kai tik nusipirkom, buvo pas kaimynus nuėję, nes paprašė konsultacijos, tai man vis sakė - ko jūs čia ar ten negriaunat, pažiūrėkit į kaimynus. :) Bet jie tik trise gyveno tada, tai bepigu jiems ergves darytis. O kai mes buvom septyniese, tai norėjosi, kuo daugiau atskirų erdvių turėt, nes ir taip maža buvo.

Ai dar su tais meistrais buvo toks juokas. Kol jie ten dirbo, aš vis ateidavau su mažaisiais dviem. Dukrai tada buvo beveik du, o sūnui netoli penkių. Ir baigiant jiems darbą, kaip tai ten nutiko, kad vyras paliko jiems raktą ir sako, paskambinkit kai baigsit, sūnus ateis pasiims. meistras žiūri sustingęs. Ką, sako, šitą vaiką siųsit rakto paimt? O vyras turėjo galvoje vyriausią, kuriam tada jau 11 buvo. Aišku meistras nė nepagalvojo, kad pas mus dar trys vyresni vaikai yra. :) todėl ir nesuprato, ko čia aš tų sienų griaut nenoriu ir kambarių man reikia uždarų.

Atsakyti

Aha, gerai, kai yra atskirų erdvių. Ypač karantino metu pasijuto. Bent uždara virtuvė jau būtų buvęs išsigelbėjimas. Dėl to dabar griežtai blokuoju vsus gąsdinimus dėl naujo karantino. Ima biesas, net pagalvot nenoriu.

Baigiau juodą kepurę. Pirštai tikrai labiau kentėjo, negu kokį megztinį mezgant, daugiau pastangų reikia, norint tampriau megzti. Siūlas nuostabus išplovus. Gaila, kad tokį tik juodą mačiau. Dičkė nebesirauko, o mažė viliasi, kad jai atiteks :). Lko dar siiūlo, bet nežinau, ar antra tokia nusimegs, nepasvėriau numezgus, dabar džiūsta. 

Likau be mezginio ir ma nervas, nes net iš mažų mezginių neapsisprendžiu, ko griebtis - ar pirštines, ar kojines, ar dar kokia kepurę iš Qqutės atiduotų siūlų. Kažkaip smagiausiai mezgasi iš naujausių.

Atsakyti

Restar, sakiau kad kepurės skalsiai mezgasi :) Ir tikrai tampriau, iki raiščių uždegimo :D 

Ėmiausi vakar megztinį toliau megzt, bet nedžiugina procesas lygiu raštu ratu varyti... Tai vėl padėjau.

Atsakyti

Liniuka, pradėjai ką nors naujo? Man tai lygus mezgimas, nors ir nuobodžiai, bet gerai su serialu mezgasi, įsismagini ir baigi. Tik neturiu ką faino žiūrėti. Pradėjau tokį žydišką serialą Shtisel. 4 serijas sužiūrėjau vakar be ypatingo malonumo. Gal kad religingi tie žydai, tai tokia aplinka niūroka, kaip tarybinė, santykiai irgi nefaini. Labai primena Unortodox. Tą irgi tik iš smalsumo sužiūrėjau, bet kažkaip... Nu pažiūrėsiu dar kažkiek, įdomu, įvyks vestuvės, ar ne :). Ir gal ieškosiu ko smagiau.

Kepurė sveria 52 g, turėtų dar užtekti vienai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 29 gruodžio 2021 - 12:14

Aš irgi pradėjau žiūrėti serialą "Maid", bet trečioje ar ketvirtoje serijoje buvo situacija, kai supratau, kad negaliu toliau žiūrėti ir išjungiau. Vis dar prisimenu, pagalvoju, kaip ten toliau buvo, pagalvoju gal grįžti. Bet geriau įsijungiu kelintą kartą "Moon lovers". Arba klausau  garso  takelio. Kažkas vis dar nepaleidžia manęs iš ten.  Jau dabar ir veikėjus visus atpažįstu. Nes po pirmo karto tai man, ir taip sunkiai veidus įsidėminčiai, tie azijietiški veidai beveik visi vienodi. Tik kelis pačius pagrindinius atpažindavau. Ir vardai maišėsi - van so, van mo, van jin, van džon ir t.t.. :lol: Iki pat pabaigos, negalėjau atsekti - tai čia tas princas, kur toje situacijoje buvo, ar kitas, ar piešia tas pats, kuris groja, ar čia du skirtingi.

Dar vienas kojines numegsiu ir gal jau bus viskas. Vyresnioji dukra užsiprašė irgi. Buvau jai tokias pėdutes numezgus, nes man pačiai labai patinka - pėdai šilta, o blauzdai netrukdo užsisegti bato. Bet dabar sakė reikia į tokius suvarstomus batus normalių kojinių.

O tada dar viena draugė yra užsiprašiusi riešinių. Vasarą sakiau, kad daugiau nebemegsiu, bet dabar pusmetis praėjo, jau kiek pasimiršo. Jei rasiu siūlų kokių reikia, gal po kojinių ir imsiuos.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 29 gruodžio 2021 - 14:35