Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Katukai, laikykis. Žinau ir suprantu, kai žmonių ir nuomonių būna per daug. Kiek dar ilgai svečiai bus? O neklausei tiesiog, ar bus vakarieniaujančių? 

Mano naujas mezginys pradeda įgaut formą:

Atsakyti

Foto:

Priedas  received_232024842410498.jpeg   132,88KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  received_3031369430436748.jpeg   53,54KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Niuma, gražiai atrodo.

Klausiau, žinoma, bet ne visada yra pas ką klausti :D  pvz jie užsidaro kambary, miega, arba kažkur išmauna... kažkada net skypu rašiau, ir tai ats negavau :D 

Plę, užbaigiau antrą rankovę ir turbūt teks permegzt, per daug sutraukiau, gavos ir siauresnė ir trumpesnė. Skaičiavau tikrai kelis kartus, skaičiukai sutampa, o vat cm jau nebe. Šansų, kad suvienodės po skalbimo, mažoka...

Atsakyti

Niuma, atrodo, nusimegs vėl super praktišką nešiojamą megztuką. Kaip čia man tokį sugebėjus susiplanuoti. Nes kiek nusimezgu - tai arba toks labiau prie išeiginių, arba prie visai kasdieninių. O tokio universalaus, kad ir prie džinsų negaila būtų, ir prie darbinių kelnių - lyg ir neturiu. Arba nepamenu :). Nu tas tvidinis gal labiau toks, bet ta spalva nėra universali. Būtų va toks labiau smėlio spalvos - labiau tiktų. O štai dabar noriu megzti žalią, raudoną megztinius - abu su mohera, tai visai ne kasdieniniai. Dar tokį pelenų rožės arba pilką. Irgi su mohera  :oh: . Vadinasi, neturiu jokų gerų praktiškų sūlų...

Katuk, norėjau tau kažką rašyt apie tą situaciją, ale... Nu tikrai išsispręs, gal jau neužilgo? Suaugę žmonės gi tiek jūs, tiek anie. Rasit kokį būdą susikalbėt. Kad nei vieni nesijaustų suvaržyti, nei kiti pernelyg įsipareigoję. Manau, kai jau žmonės gyvena kelias dienas, tai negalėtų tikėtis visą laiką būti aptarnauti. O jeigu patys nesusipranta, tai galima pasakyt  :B .

Su juoda kepure vakar naktį vargau, net lempą su padidinamu stiklu atsinešus buvau. Kol pradžia itališko uždėjimo, sujungus ratu, man ten painiava bvuo, neatsirinkau, kur geros, kur blogos akį, kurią išmegzti, kurią nukelti... Akiniai nei kiek nepadėjo, deja. Tai negana to, dar visą išvargimą ir pamezgimą aukštyn dar turėjau išardyt  ir pradėt iš naujo, nes pasirodė, kad bus per platu. Dabar jau atrodo, kad bus per siaura :B . Na, bet kažkam tikrai tiks, mažė sunešios, jeigu ką. Dabar ji konfiskavus mano Limit dovanotą gražiąją kepurę. Jai irgi labai tinka, prie striukės derinasi. O aš, kaip ta paauglė, dar vaikštau be kepurės kol kas :). Bet gi norėsiu atsiimti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 28 gruodžio 2021 - 11:57

Aš tai itališku uždėjimu pradėjus nejungiu iš karto į ratą, Numezgu tas dvi eiles, kur vieną nukeli kitą išmezgi, tik tada jungiu, nes kitaip tai irgi pasimetu su tom akim. Paskui pradžios siūlo galiuku tą  pradžią kaip nors užtaisau, kad nesimatytų išsiskyrimo.

Atsakyti

O mano kojinių knygoj yra itališko uždėjimo/mezgimo ratu metodas :liezuvis:  bet dabar nepapasakosiu,nes knyga ne kartu :rolleyes: 

Ir jutubėj buvau radus kažkada.

Atsakyti

Na, aš jau bent 3 itališko uždėjimo būdus esu išbandžius. Ta vat šitas va, kur kepurei naudojau iš Lace pamokėlės man atrodo gal greičiausias.  Dar visai patiko to mano žydro tvidinio megztinio uždėjimas. Tai bėda tik juodam siūle ir mano žlibume. Antram uždėjimui jau nebereikėjo lempos :).

A, tiesa, aš tą Katuko knygą gavau el. paštu pdf, bet į FB bandžiau dėti gal 4 kartus - neužkrauna. Nežinau, kodėl - lyg neviršija max leidžiamo dydžio. Tai jeigu kas nori pavartyti - rašykit man savo el. p. adresus (kieno neturiu). 

Atsakyti

Aš labai norėjau šitą dvigubą užlenktą  kaklą išsibandyt. Pavyko, manau. Ir spalviškai tokio šviesaus norėjau, kaip ir sakai- ir prie džinsų, ir prie pilkų kelnių tiks. Vakar kažkodėl užsimaniau mėlyno sijono. Gal pieštuko formos.

Čia du babininiai merinai plius super plonas moheris, kuris duoda spalvą. 

Atsakyti

Moheris margintas? Įdomiai gaunasi. Dvigubą kaklą išbandžiau mažės megztuke. Ir kaklas, ir visas megztukas man toks gražus, o net nerodžius, tik Niumai (kadangi jos siūlas) privačiai parodytas :).

O savo ledinį Zoom susitikime pranešiojau, užskaitau, ekrane neblogai atrodo :). Ypač man patinka mažas trikampis kaklas, kokio ir norėjau. Nebūtina nieko po apačia vilktis, neišsibliauna. O jau švelnumas išplovus  :wub:​. 

Atsakyti

Kalėdinio mezgimo kojinės. :) Jauniausiam sūnui. Nespėjau jam numegzt Kalėdom, be to rudenį gimtadieniui numezgiau. Bet sakė reikia antrų. O kadangi pas jį  keista mada skirtingų porų kojines nešioti, tai paimprovizavau spalvomis.

Priedas  IMG_20211228_144416.jpg   471,56KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_20211228_144440.jpg   540,6KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 28 gruodžio 2021 - 14:52

Nufotkinau dabar kojines, pasirodžiau čia. ir išsiunčiau sūnui nuotraukas su prierašu "jau gali pasiimti". Už  kokių 10 min girdžiu jo balsą namuose. Galvoju - turbūt pasigirdo. Nueinu - tikrai jis atėjęs. O gyvena dabar kitame miesto gale. Sakau - oho kaip greit. Sako - tai jo, pamačiau, kad kvieti ir atėjau.:lol:

Pasirodo  jie ten buvo susitarę su kitais dviem vaikais naują  stalo  žaidimą žaisti buvo, tai ir atėjo.

Atsakyti

Pasirodo susidubliavau, nors lyg ir nespaudžiau du kartus. :blush-anim-cl:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 28 gruodžio 2021 - 15:16