Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas,

aš panaši, kaip Justukas šiandien instagrame apie būseną ryte pasakojo :D.

Miegu ir miegu, ir neišsimiegu... Aišku, vakar vakare atkakliai bandžiau megzti ir miegodama. Bet kai jau sutikau miego metu padarytą nesąmonę ir tokios pat būsenos negebėjau išspręsti - įsijungė sveikas protas. Reikės šiandien nuardyti bent eilę. O vakar teko išardyti poros vakarų darbą. Nes įsiveriu ilgesnį valą, matuojuosi ir kažkas netaip, nors tu ką - ten trumpintos eilės ne tik gale, bet ir priekyje, toks trikampiukas gaunasi. Jeigu rankoves vietose pastatau - trikampiukas ne vietoje, jeigu jį sucentruoju - su rankovėm kažkas netaip. Nusirengiu, pasitikrinu paguldytą mezginį - pyp pyp ir pyp  :oh: . Problema tame, kad eilės pradžios žymeklis kažkur ne vietoje atsiradęs - per keliolika akių nuo centro, o jis buvo atskaitos taškas susidedant žymeklius rankovėms... Jau galvojau teks viską iki atnaros ardyt. tai laimei, kažkas buvo apšvietęs man protą įsidėti žymeklį tiksliai toje vietoje, kur prasideda rankovių platinimas reglanu (iš pradžių ten apvali koketė mezgasi). Tai bent jau ne viską reikėjo nuardyti, visi raštai liko, tik lygųjį mezgimą su platinimais atstatyt beliko.

Atsakyti
Labas rytas.
Restar, o ka tu dabar mezgi?
As vakar taip ir nepamezgiau : per vakarini susirinkima labai SM reiskiausi, o veliau atsirado visokiu neatideliotinu reikalu (kaip vaziavimas kavos pupeliu pirkti, nes rytas be kavos namie neisivaizduojamas). Si vakara vel, turbut, nepamegsiu, nebent per 12h susirinkima. Tai ir iriuosi su savo tuo vilnos mezginiu vezio greiciu.
Beje, as noreciau siais metais numegzti bent 1-a mezgini per ketvirti. Tai pirmo ketvircio planas jau nuejo suniui ant uodegos. Reikia pasistengti ir antro nesufailinti.
Atsakyti

Labas visoms, labas naujokei (aš jau mintyse perkrikštijau į Margo iš karto  :rolleyes: ). 

Su mezginiu man ne horoskopas. Pusė eilės užbaigimo ir galų sukaišiojimas liko. Ir niekaip  :dry2:​ 

Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2023 04 06, 10:41)
<p>Labas visoms, labas naujokei (aš jau mintyse perkrikštijau į Margo iš karto  rolleyes.gif ). </p>

o aš į Margaritą biggrin.gif

Nu ką, mano sinusitas prisikvietė naują virusą. Tiksliau LOR pakomentavo, kad skysčių nuotraukoje nesimato, tik paburkimai, antibų nemato reikalo skirt. Sakė, tiesiog naujai peršalus, dėl to viskas vėl suintensyvėjo.
Gydausi toliau. Tik plus ir vyras sirgt pradėjęs, tai tikiuosi nebus Velykos lovoj.

Mokausi nuotoliniu. Neišsisukau smile.gif Tik nediskutuoju, nes labai namiškiai žvengia iš mano mutavusio balso, nes arba labai žemas, arba labai aukštas biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 06 balandžio 2023 - 10:06

Aš mezgu Ranunculus: https://www.ravelry....ry/ranunculus-3. Daugybė negražių verisjų, bet yra ir užkabinusių labai. Faina dizainerė, na, bet taip norisi perrašyti receptą normalaus dydžio virbalams. Kai perpranti sistemą, tai beveik galėčiau, tik abejoju, ar ūpo pakaks. Nes arba storais siūlais megzti reikia, arba plonais, bet 6 nr virbalais, visiškas tinklas būtų. Nur ir su tuo kaklu - visi dydžiai prasideda nuo 60 akių. Dalis žmonių praleidžia pirmą didininmą, pradeda iškart nuo 90. Tai aš per klaidą sugebėjau užsidėt 110, tada per kelias eiles chimičinant vėl sutapo akių skaičius su receptu, bet man norėtųsi ir gerokai daugiau tų akių pradžioje. Tai vat ir reikėtų viską perrašyt. Bet aš ir matematika - 2 atskiri žemynai. Man tik eksperimentų/intuicijos būdu, per fuksą vis gaunasi ką nors tinkamai apsiskaičiuoti :). Kol kas nepasiduodu, antrą kartą vkitaip persiskirsčiau akis - pagal 3-ią dydį, nes jame daugiau akių rankovėms paliekama, o paskui didinsiu iki kokio 9 to dydžio ar net daugiau, matyt. Nes rankovėm  50 akių man niekada neužteko, o dar rankos pariebėjo... Nežinau, kaip ji ten įsivaizduoja, kad kuo didenis kūnas, tuo plonesnės rankos... Su tais japonų receptais būrimas gaunasi.

Turiu dar Paul Klee megztinio receptą nusipirkusi, jau bandžiau skaityti, kol kas atidėjau. Gražus man jis, ale ten gal 18 spalvų reikia (iš paveiksliuko žiūrint taip neatrodė :D), ir taip pat gana ploną siūlą storais virbalais mezga...

Atsakyti

Aciprašau, Restar, velniam tau toks š receptas??? Tipo nėr normalių? Arba kuo tai skirias nuo iš galvos be aprašo megzt?

Suprantu, kad visai ne mano reikalas :D kaip nori, taip mezgi. Tai gali ir neatsakyt :P  man matyt pilnatis :B 

Aš ir iš galvos megzdama paardau ne kartą :D​ kol pataikau į tai, ką noriu gaut

Atsakyti
Katukai, aš ta proga, kad pilnatis- MagneB6 vakar nusipirkau (ir sau, ir vyrui). Nes jau iš serijos: išrašė gert arbatos nuo nervų. Negaliu. Nervina ir kvapas ir skonis biggrin.gif
Atsakyti

Aš turiu magnio. Biomagnesium, magnio citratas milteliais. Tipo, geriau įsisavinamas. Bet istorija, kaip su ta arbata... nervina, nes jis man skrandį graužt pradeda. Nu. Tai va, guli saugiai maišelyje :D​  

Atsakyti

Katuk - va ir aš džiaugiuosi, kad nepirkau jo  :lol: . O šiaip - norėjau ir viskas. Pažiūrėt, kas ten jau tokio, kad 17000 realizacijų. Smalsumas mane žudo :). Ir sveikas užsispyrimas - tai ar gi jau aš nesugebėsiu irgi gražiai nusimegzt, kaip kai kurios kitos. Ir dar siūlus senus senus sugalvojau jam pritaikyti. Šiaip tai tikiuosi, kad viskas man gausis ir nėra ten ko labai keiktis, viskas gana lengvai einasi, nepaisant paardymo.

Magne B6 ir man gal reikia. Ar dar ko. Nes jau antras penktadienis šią savaitę, o ryt jau trečias bus, tas tikrasis  :oh: . Tas jausmas, kai atrodo, kad atkentėsiu, o jau ryt ilsėsiuosi, esu gana vangi, darbai darosi kaip žvyrą valgant. gal pinatis, gal spaudimas, gal pavasarinis išsekimas.

Atsakyti

Restar-eik paskaityt Asovskajos postą apie adaptogenus :mirksiukas:​ 

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2023 04 06, 12:26)
kas ten jau tokio, kad 17000 realizacijų.

Man tas megztukas nei i aki, nei i sirdi nekrentantis, tai net smalsu pasidare, ka jame izvelge 1700 mezgeju, o as - ne.
Restar, bus idomu pamatyti tavaja realizacija.
Atsakyti

Tas Ranunculus man periodiškai Ravelryje krenta, kai ieškau kokios idėjos pagal norimus / dominančius siūlus, bet kad labai norėč jį megzti, tai toli gražu ne. Kažkaip ne mano interesų laukas. Nors yra ir neblogų išpildymų, nesiginčiju. Tai va labai įdomu, kaip atrodys iš Restar rankų ir virbalų  :rolleyes:​ 

Atsakyti