Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aciu uz idejas, dar medituoju ir svarstau, ar sugebeciau pasitaisyti PetiteKnit mezgini pagal save hmm.gif (nesu mezgusi susegamo reglaminio mezginio nuo virsaus).
QUOTE(Restar @ 2023 05 29, 10:58)
Esu mezgusi tos pačios dizainerės Baloon cardigan, jeigu norėtum panašaus kardigano, tik nuleistais pečiais. Ir nemezgiau tokių plačių, balioninių rankovių, o kokių norėjo dukra.</p>

Is tiesu jos modeliai panasus vieni i kitus. Aciu uz pasiulyma, paziuresiu, ka ismedituosiu, ir jei ka, kreipsiuosi smile.gif.
O nenori turėti kokį rinkinuką su prisukamais valais? </p><p></p><p>

Noret gal ir noreciau, bet jie ne pigus, o as labiau 'savaitgalio' nei 'prisiekusi' mezgeja. Nenoriu, kad duletu nenaudojamas. Nors mezgu seniai, bet nepakankamai intensyviai. Zodziu, nesijauciu nusipelniusi tokio rinkinio. Man karts nuo karto tenka i komandiruotes vaziuoti, bet dar neismokau traukinyje megzti. Arba tureti koki nedideli atsargini mezgini tokioms kelionems. Pakeiciau skyriu, teks dazniau komandiruotis, tai reikes ismokti...
Kokia šventė Prancūzijoje šiandien?

As ja vadinu komunistine diena huh.gif Oficialiai La journée de solidarité uzvadinta. Arba dirbi nemokamai (tavo dienos alga skiriama pagyvenusiu ir neigaliu zmoniu gyvenimo kokybei pagerinti), arba paaukoji atostogine diena. Viskas gal butu ir gerai, bet solidarus turi buti tik privataus sektoriaus darbuotojai. Mokyklos nedirba, transportas vazineja sekmadienio grafiku...
Ir dar pasidomėjau, kas ten per turnyras, kurį žiūri smile.gif. Tai ar patinka ir pačiai tenisas, ar tiesiog užsikabliavusi žiūrėti?</p><p>

Man labai patinka ir turnyras, ir tenisas. Niekada neturejau galimybes zaisti, tai anksciau ir nesidomejau. Vyras po mazu uzkrete, dabar jau visi 4-i daugiau ar maziau zaidziame. Vyresnysis tik FR zaidzia, nes VLN tenisa praktikuoti ir sudetinga, ir brangu.
Atsakyti

Dėkui, Marguerite, už išsamų atsakymą, įdomu pajusti kitos šalies aktualijų kvapo :). Ir smagu, kad tenisu užsikrėtę. Esu mokykloje bandžiusi, patiko, bet jo, Vilniuje, tik ypatingesniems žmonėms toks sportas, ne tokiems, kaip mes :).

Dėl rinkinuko, teisybės dėlei, tai ir aš ne taip seniai turiu Chiagoo, neatsimenu, kokia proga nusipirkau, t.y. kas buvo tas implsas, nes lyg labai ir nereikėjo, bet, matyt, norėjau save dėl kažko nudžiuginti. Ar tik ne nuo karantino pradžios turiu. tai be jo nebeįsivaizduoju savo gyvenimo :).Viskas patogiai, vienoje vietoje, renkiesi valus, kokių reikia, pasiilgini, kai reikia matavimuisi nesnunkiai. Vis tiek, kaip matau, tenka pirkti virbalus po vieną. Man tai tie palaidi paskui mėtosi, tai aš labai patenkinta. Vieną kartą nuspirkus - paskui ramu ilgam. Nesu tokia maniakė, kaip kai kurios, kam reikia ir dydžių po keletą vienetų tų pačių ir firmų kelių rūšių - pirštais nerodysim :).

Atsakyti
O rinkinio valas nesidevi? Ar gali taip nutikti, kad valas susidevi, tampa nebenaudojamu, ir visas tas rinkinys nebetenka prasmes? Ziuriu Amazoneje ju rinkinius, bet nenurodytas valu ilgis.
Atsakyti

Chiagoo valas su troseliu, sunkiai įsivaizduoju jo nusidevėjimą. Bent jau man kol kas nieko neatsitiko ir lyg neketina. Ai, ant vieno 4,5 virbalo kažkas atsisėdo, gal aš :D, tai biškį sulinkęs, bet kad itin retai naudojamas dydis. Nėra Nr 3 rinkinyje, bet aš jau turėjau Chiagoo ir 3 ir 2,5, tai man šių betrūko. Mano toks rinkinys: https://narplioju.lt...balu-rinkinys-s, bet tai kokia kaina, aš mokėjau, gal kokia akcija buvo, bet apie 87 eur. Gaila buvo tada, bet greit pamiršau :).

Atsakyti

O rinkinio valas nesidevi? Ar gali taip nutikti, kad valas susidevi, tampa nebenaudojamu, ir visas tas rinkinys nebetenka prasmes? Ziuriu Amazoneje ju rinkinius, bet nenurodytas valu ilgis.

Jei geros firmos valas - tai galima jei jau jis susideves (nors nezinau kaip ir kiek reiktu megzt) tai galima atskirai po to vala nusipirkt, kaip ir dydziu kuriu nera rinkini galima papildmai nusipirkt :) 

Atsakyti

"Savaitgalio" mezgėja bijo sudėvėt valą :hihihi: 

neturiu prisukamų, nors labai noriu. Tik baisiai sunku išsirinkti MAN, kai einamieji yr nuo 2 iki 3 nr, tai kol kas išsiverčiu su visokiais ten paprastais valais. Kiek firmų, kokių firmų jų turiu, tai tik mano reikalas, poreikiai ir norai, mados man nerūpi :hihihi:  bet visada smagu išgirsti kieno nors nuomonę ir patirtį. Ir išbandyti kažką naujo. 

Atsakyti
QUOTE(Restar @ 2023 05 29, 13:59)
Mano toks rinkinys: <a data-ipb='nomediaparse' href='https://narplioju.lt/chiaogoo-red-lace-prisukamu-virbalu-rinkinys-s'>https://narplioju.lt/chiaogoo-red-lace-prisukamu-virbalu-rinkinys-s</a>, bet tai kokia kaina, aš mokėjau, gal kokia akcija buvo, bet apie 87 eur. Gaila buvo tada, bet greit pamiršau smile.gif. </p>

Internete randu po 110-120€ toki pat rinkini. Itrauksiu i kaledu dovanu sarasa, jei igyvendinsiu mezgimini siu metu plana, tai paprasysiu kaledu senio. Dabartiniam mezginiui pabaigti nusipirksiu atskirus komplektus (reikia 4.5 ir 5.0 dydzio).
Atsakyti

Rekomenduočiau nepirkti rinkinio, o nusipirkti naudojamo dydžio prisukamus virbalus ir skirtingo dydžio valus. Kam žmogui 4-5 dydžio virbalai, kai mezga tik su 2-3? Jei ateityje atsiras reikalas 4 dydžio virbalams, tada ir nusipirksi. O iki to laiko dar ir naujų atsiras.

Aš esu ta, kuriai reikia to paties dydžio ir ilgesnių, ir trumpesnių, ir metalinių, ir medinių.

Atsakyti

Pas mane 2,5-2,75 einamiausi. Irgi visokių ilgių valų, visokių smailumo virbalų. Tik medinių nebeperku-sulaužau. 

Atsakyti

Pas mane nuo 3,25 einamiausi, šiam sezone net dažnai buvo 3,5, 4 ir didesni. 

Kiek mezgėjų, tiek nuomonių, man patogu, kai reikia prasimegzt mėginukams po ranka turėti visus reikiamus virbalus, patogus labai dėkliukas, užima mažai viets kur vežantis. Aišku, jeigu viską atskirai susipirksi, tai kam dar tas rinkinys :).

Kažkada kai kas mezgė su špagom iš dviračio stipinų padarytom, o galuose - trintukai :). Vieno dydžio viską.

Marginu sau kojinę - spalvų terapija...

Atsakyti

Restar, kaip ne kartą ir kalbėjom, kad  naudojamų virbalų dydis nuo įtempimo priklauso. Tam pačiam siūlui/tankiui man reikia Nr. 2,5, tau- maždaug Nr. 3.

Atsakyti

Taigi ir aš tą patį sakau :), kad kiekviena mezgėja savaip viską daro ir geriausiai žino, ko jai reikia. Ir savo nuomonėm dalinasi :).

Eisiu į žmones šiandien, konferencija Valdovų rūmuose, kaip dalyvė, tai smagu, kad už nieką neatsakinga :).

Ar jaučiat, kad vasara ant nosies? Jau man į širdį beldžiasi tas liūdesys, aplankantis pirmomis vaikų atostogų dienomis... Paskui susigyvenu normaliai. Bet tas maitinimas nuo ryto iki vakaro kai tik ištinka, tai... Nors ir dabar namie valgo 3 kartus per dieną, tik ne visi.

Dukrai paskutinė peržiūra. Tikiuosi, viskas bus gerai, ši sako, kad nesunki, visas naktis miegojo.

Atsakyti