Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Rašiau rašiau ir dingo  viskas. Cenzūros nepraėjo 🤣🤣

Sutrumpinta versija: Pradžioj šiaip sau. Paskui - viskas gerai. Kartosim. Buvom lyg 20.

Čiupinėjau labai gauruotą ir labai švelnią moherą. Pažintys įdomios, nes žmonės visiškai skirtingi nuo simple iki menininkų/kūrėjų. Šiaip, iš esmės buvo smagu :) 

ommm praeitą kartą kojos degė po treniruotės. Šiandien - rankos. Aišku, smagu, kad žymiai daugiau visko padarau, bet dirbt tenka. 

Atsakyti

A. Bonusai. Pas mus dar tik diegiama nauja sistema. Labai laukiam aiškumo, nes iki šiol būdavo derybos ir dėl jų. Ir niekada nežinodavai, kiek gausi/paskirs. Pokalbiai dar tik laukia. O pats gavimo faktas būna gal vasarą. 

Atsakyti

Labas rytas!

Kaip iš š išspausti vašką :blink:

attachicon.gifScreenshot_20250224_175549_Facebook.jpg

Hm, spaudykla - exKempinskyje :)

O norėjo pasakyti vyresni.

Alibi, alibi.

Dabar būtų laikas paprikomis. Gal ir man šiemet pirkt daigus. Iš premijos :)

Muhahah

Sakai, filosofiškai nuteikiau? Ir pati buvau filosofiškai ir veikliai nusiteikusi (mano miksas). Mąsčiau apie pažįstamų autoritetingų žmonių iš krašto apsaugos sistemos pasisakymus. Jie drąsina. Kita vertus, buvome su drauge į civilinės saugos mokymus įsirašę, bet mokymai neįvyko - nesusirinko grupė. Ko man dabar trūksta, tai informacijos planui Ž: ką daryti, kad aš, civilė, galėčiau ne šiaip kumštuku mojuoti, o jungtis ir tikslingai veikti priešo išveiklinimui, jei tas Ž (ar Z atvejis, kurio tikimybė juk yra nenulinė, įvyktų). Po darbų vaikščiojau slėniu apie Teltoniką - ypatingai gražus dangus, vieta, žmonės... ČIAIRDABAR momento trapumas.

Kasdienybė, ji puiki. Noriu tą kasdienybės galimumą palaikyti, kad ir aš, ir mano vaikai toliau gyventume laisvoje ir turtingoje Europos šalyje.

Iš kasdienybės momentų - vakar ilginausi plaukus. Stilistas sakė, kad kerpa, bet kadangi ištiesino ir dar formą keitė (pasiekiau laiptelį: ar auginame toliau, ar liekame iki pečių, ir rinkausi variantą auginu toliau), tai galutinis rezultatas - plaukai po vizito atrodo ilgesni :)

Daigelių auginimo klausimais esu demokratiška, perku iš kaimynystėje veikiančios profesionalės, bet šiemet su mamyte turim projekčiuką - parūpinau jai sėklas "Iš LIDLO: ir siunčiau,  ir dar pažadėjau sudaiginti ir atvežti išpikiuotus svogūnus ir porus. Tai mamytė praras nekaltybę vieną sėklinę  - pirmą kartą sės morkas su juostele :)

Atsakyti

Man su tom juostelėm niekas nesudygsta :B  verčiau rinktis tradicinį pabarstymą.

Apie planą Ž. Praeitą savaitę laikiausi Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo testą. Tai teorinėj medžiagoj gan glaustai papasakota, kokius veiksmus gali atlikti kiekviena grupė, tai pat ir eiliniai civiliai, toje neeilinėje situacijoje. Mobilizacijosmokykla.lt 

Mezgimas neištinka. Raštą prisitaikiau, ale bet modelis ir technika nesusigeneruoja. Noriu kažkokio patogaus cinkelio....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 25 vasario 2025 - 10:05

Dar ir čia info apie visokius mokymus: https://www.svarbiospamokos.lt/.

Šiuo metu mano smegenys absoliučiai blokuoja visas karo grėsmes. Kažką girdžiu, niekas nepaliečia iki ten kur reikia, kaip prieš 3 metus.  Mano kolegė naktim nemiega, nervuojasi (na, ir šiaip ji nemiega), o aš turiu firminį pasiteisinimą - neturiu jėgų nervuotis. Prieš naktį Ibupromo išgėriau, nes namie vienas sirgalius, tai kilo įtarimas, kad gal užkrėtė kokia kvaraba (gerklę pradėjau jausti ir gavą įsiskaudo), miegojau puikiausiai. Tik jau pusiau pabudus tęsiau sapną, kaip man reikia atsiskaityti kažkokią kalbą. Aš, kaip pirmūnė, turiu kalbėti pirma, tipo, kitiems pavyzdį parodyti, o kad mes nei jokio pavyzdžio nebuvom dar girdėję, aš namie nesirepetavau ir visai neprisiminiau, apie ką turiu kalbėti, tai ginčijausi su mokytoja...

Vakar dukrai ir sakau: "Jūs čia neįpraskit su ta savo mezginių eile, nes aš pati ir sau turiu norų". Dukra akelėm klapsi ir sako: "Jau pavėlavai. Dar aš savo pilkų megztų šortukų laukiu ". O jau galvojau, kad pamiršo/pernorėjo... "Mažasis" sūnus vakar su pataisyta kepure po namus visą vakarą vaikščiojo. Realiai reikėjo 2-3 cm ilgio primegzti, kad būtų tobula. Net pati džiaugiuosi, kad susiradau ir prisiruošiau korekcijoms. 

Atsakyti

Katuk, ačiū už nuorodą. Apsilankiau.

Žinot, kai pradedu galvoti apie visus tuos Trumpo pareiškimus ir Rusijos grėsmę, ir europines beigi tautybines reakcijytes,  tai kartais atrodo, kad mes čia Lietuvoje tik ir laukiam, kada mus suvalgys.

Bet va, ir iš parašymų matosi kaip skirtingai reaguojame į tokias situacijas. Vienos visur mato pavojų, ieško juodos katės tamsiame kambaryje, kuriame jos nėra. Kitos - stoiškai  ramiai perka siūlus. AR čia bus vis tik prie tų, kurios jau bunkerius kasa ir maistą kaupia?  Na, o optimistės ir fatalistės daro nieko, su skirtingom paskatom: arba nėra to blogio, kuris neišeitų į gera (bet dar nesimmmmaaaaato ta gėrio galimybė), arba gi sako kas bus, tas bus.

Aš pati  save matau per vidurį. Manau, svarbu būti pasiruošus, bet kartu ir nepasiduoti panikai. Juk gyvenimas per trumpas, kad praleistum jį bijodama(s).

Nusipirkau siūlų, vandens ir vyno. Vyno reik dasipirkti.
Atsakyti

Nu ir vistiek man biški pavydu tos tavo eilės  :rolleyes:

Maniškė, net į tą pusę nežiūri, o šiuo metu išvis mieliausiai bliuzonus tąso.

Tiesa, kepurę esu numezgus, patiko, bet tik todėl, kad jau tokia visai apie nieką, nei spalvos, nei fasano.

O ir tą pačia gal 5 kartus užsidėjo, kai jau didelis minusas buvo, nes gi šukuosena bus sugadinta. 

Atsakyti

Reikia ir man eilės :B​ 

Atsakyti

Nesupratau, kam jums tos eilės?

Man patinka megzti sau arba, jeigu ne sau, tai tik tai, kam ir ką aš sugalvoju. Ir kai ištinka gerumas (retai).  Visa kita...Gerai, kad dukros megztuko noras sutapo su mano seniai buvusiu noru. Kojines kvarbatkuotas irgi visai norėjau megzti, tokių kvarbatkų dar nebuvau raičiusi. Vienai kojinei reikia užsidėti pradžioje 216 akių  :oh: . Neatsimenu, kada tiek iš viso akių besu dėjusi. Net kai palom nuo apačios, tai 120-140 turbūt. O čia vienai kojinytei :)

Balaklavos nori, kad tiktų prie turimo šaliko. Tai reiškia arba juoda (nenoriu), arba melsva (neturiu). Apie šortus išvis patyliu. 

Parašiau ir užsimaniau eit megzt. Kad greičiau bet vieną dalyką iš eilės išstumčiau ir galėčiau užsimesti akis SAU. Nes dabar iš 3-ijų mezginių nieko sau ant virbalų. 

Atsakyti

Tai čia gal ir esmė, kažkaip sau lyg ir nieko nenoriu arba nepakanka motyvacijos imtis, dėl to ištinkančio gerumo - tai net nežinau ką sakyti, būna ir nudžiuginu vieną ar kitą, bet kažkaip retai mezginiais, nes ar tai nesijaučiu pakankamai gerai mezgant, ar tai stabdo tas nežinojimas, kiek žmogui to daiGto reiks (matau iš labai artimos aplinkos, kaip būna  :rolleyes:). O vat įsivaizduoju, jei vaikas stovėtų ir lauktų to daiGto, taip fainai sumotyvuotų, nes apskritai mėgstu dėl jų kažką gero nuveikti (aišku čia aš įsivaizduoju, nežinia kaip ten būtų). 

Atsakyti

Išėjau šiandien po ilgo laiko pasivaikščioti per pietus. Oras tiesiog nuostabus  :wub: Kažkaip nuo Naujų metų vis užsisėdžiu ir nepasijudinu. Aišku, teisinuosi darbų gausa, bet šiaip teoriškai tai galėčiau dažniau.

Vakar kažkaip pagalvojau, kad kažkur dingęs gyvenimo džiaugsmas, nėr jokio polėkio, to gerumo širdy  :rolleyes: Gal su pavasariu sugrįš. Reiks padirbėt ties tuo.

Kapseika, kaip tavo vaikinukui sekasi? Dažnai į namus grįžta?

Atsakyti

O aš noriu megzti, bet nelabai žinau ką :D  tai eilė nebūtų kažkieno kito, gal labiau mano pačios :D  kad nesiblaškyt

Atsakyti