Pas mane tai dar eilinis kiekvieno pavasario galvosopis - pjaut pušis ar palikt Vyras tuo klausimu visai nepadeda, liepia man nuspręst. Ir gaila, bet ir trukdo, ir grožio vis mažėja... Taip ir eina metai po metų.
Pažiūrėjus pro langą tikrai jokių minčių apie daržą nekyla. Džiaugsmas mūsų 4 tetulėms - nemačiau nei vieno šuns, kuris taip vaikiškai džiugiai valgytų pilnais nasrais, laižytų sniegą . Vakar dar daug gerų emocijų sukėlė 2 atsiradę meškiukai - jeigu kiti šunys vedžiojami, tai tie buvo nešiojami, nes tokius durnickius pavedžioti tai, oi, kiek reikaliukų. Ne mums ta laimė teko, bet pavyko vieną, pabėgusį nuo vedžiotojos pagauti
ir vis prasilenkti.
Bet koks intensyvesnis pasivaikščiojimas lauke = greitas lūžimas vakare...
Gėlynas vienas mano pernai buvo truputį atnaujintas, įdomu, kaip sekėsi išgyventi ir ko šiemet sulauksiu. Planų šiemet naujų buvo daug, bet nesiversiu per galvą - kiek bus jėgų, tiek ir padarysiu.
Pas mane tai dar eilinis kiekvieno pavasario galvosopis - pjaut pušis ar palikt
Vyras tuo klausimu visai nepadeda, liepia man nuspręst. Ir gaila, bet ir trukdo, ir grožio vis mažėja... Taip ir eina metai po metų.
Pjauk jau. ir galvok ką vietoj jų
Prisiminiau frazeologizmą nuo Panvežio - “pušį pjauti” ;)
Žinau, kad sveikus didelius medžius nuperka ir iškasa (yra rinka).
Tai bepigu su sveikais ir dar turbūt ne vaismedžiais. Vieną (ne prie šiltnamio, bet itin ligotą) jau esam pribrendę šiemet pjaut, bet tai ką paskui su juo daryt? Kurti laužą ir degint miesto teritorijoje draudžiama, miškan išvežti turbūt irgi. Laikyti į malkeles susipjausčius nerekomenduojama, nes vėjas perneš sporas ant sveikų vaismedžių (kaimynas kaip tik toje pusėje jaunučių gražučių prisisodinęs). Į visokias žaliąsias atliekas, kaip suprantu, nepriima, į statybines - tuo labiau lyg ne į temą. Teks matyt visgi pjaustyt į malkeles ir kažkaip kavot, bent nuo kaimyno.
O šiaip ką su smulkesne nugenėta medžiaga darote? Kolegė pernai džiaugėsi įsigytu šakų smulkintuvu (kažkur net modelį turėjau pasižymėjusi) – visa esmė, kad būtent tas susmulkina iki mulčio
Neturiu ką smulkint. Jei kokių smulkių atsiranda, pakasu į daržą arba į kompostinę dėžę. Supūna. Dar esu po lysvėm pakeltos sluoksniu tiesus
Dėl ligotų medžių tai nežinau, bet gal vistik surinktų kaip atliekas vistiek gi į savartyną išvažiuoja. Kas gi ten pvz žolės pjovimo atliekas su visais lapais rūšiuoja, o surinkt tikrai surenka, gali išsinuomot konteinerį gal iš Ecoserviso Vln
Į žaliąsias atliekas vyras tujų šakas po genėjimo veža (nekompostuojam, nes jos kaip koks plastikas metų metus gali išstovėti), tai reikia prieš tai gerokai pasmulkinti, kad darbuotojas priimtų nesiraukydamas. Medžių šakeles irgi karpom iki kokių 10-15 cm ilgio gabaliukų, bet jau reikia nusiteikti ilgam ir nuobodžiam darbui. O storų šakų ten tikrai nepriimtų.
Tikrai nereikia taip smulkiai karpyti. Mes turime žalių atliekų konteinerį, tai pasmulkinam tik kad daugiau tilptų. Jei didelis kiekis, tai galima pasisamdyti išvežimą. Kai imame genėtojus, už papildomą mokestį ir išsiveža šakas.
Mes sode turim šakų smulkintuvą, daug tų prigenėtų šakų būna, tai apmulčiuojam pomedžius/pokrūmius. Bet irgi didelis klausimas, ką daryti su išrauta gyvatvore. Matyt, storesnes dalis malkoms panaudosim, smulkesnes - susmulkins vyrukai, o šaknis kur dėt? Slapta nešti į netoli esančio miško pelkę greičiausiai teks . Ten paprastai išneša ligotus pomidorų stiebus rudenį. Viskas ten prasmegs ir supus. Sakiau vyrams sudeginti tą krūvą žiemą, tai bent pelenų gerų sočiai turėčiau, ir žiemą gyventojų nėra, nieko dūmai neerzintų. Bet negi tau degs nesausos šakos, o ir niekas žiemą nevažiavo į sodą. Gal ir šiap nesąmonę buvau sugalvojus - aš prigalvoju visko, bet pati daryt neketinu
.
att.PZ3j2QzGLVEZkWyoqf7z35NurIlDan3Im0J3Qq3zrqE.jpeg 160,81KB
0 Parsiųsta kartų
Atradimai, stebuklai, diskusijos
Sveikos.
Antra diena po atostogų, bandau grįžt į realybę. Kol vyras būna namie, abiem kažkoks chaotiškas laikas. Kalnas planų, o poilsio mažai.
Padarė mamogramą. Man nesksudėjo. Nusprendžiau, kad priklauso nuo to, kas daro. Labai delikačiai viskuo pasirūpino.
Blizgį mezgu. Galvoju, kokio ilgio peties liniją daryt, bet bus panašiai kaip mylimo kašmyriuko, vos ilgesnis.
Niuma, man pirmą kartą labai skaudėjo, tai po to vis baidžiausi. Bet po to nei karto daugiau neskaudėjo, o dariausi kasmet. Matyt, ragana kažkokia buvo pasitaikius. Arba sutapo su kokiom jautresnėm dienom. Man lyg prasideda mm ir tokia lengvutė panika, kad nebūtų kaip praeitą kartą... dar neatsigavau po ano mėnesio, dabar tokie kiekiai mane pribaigtų... Tikiuosi, aišku, kad taip nebebus, nors kas ten žino. Nes ryt-poryt, ka turėtų paaiškėti, vėl 2 žiauriai intensyvios darbine prasme dienos, kai visa renginiuose/posėdžiuose, o ne namie šalia wc...