Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Taigi ant laužo merginos maistą ruošia žygy ir nesėkmingai pakrypo verdantis puodas, kai norėjo patikrint dangtį nuimdama. O paskui dar su ta vinim nespasisekė kaip tyčia, nepastebėjo eidama ir užlipo. Tai nemenkai sulindo, bet neperdūrė į kitą pusę :D

Namie jau guli kojas užkėlus.

Atsakyti

Tokie dvejopi jausmai dėl egzaminų rezultatų. Miglė gavo matematikos ir ekonomikos po 100, lietuvių 96. Tai džiaugiuosi. Bet už tuos pridėtus tai pikta, nes tikrai gerai besimokantys vaikai liko nuskriausti. Ir tie šimtukai dabar tokie abejotini.

Labai pritariu. Ir iš vis kažkoks pasityčiojimas šitokie sprendimai...  :gun_bandana:  :bash:  :mad2: 

Nebekelia jokio pasitikėjimo mūsų švietimo sistema, deja

Atsakyti

Limit - ot nekaip baigėsi žygis mergičkai :(. Labai smarkiai nusiplikė kojas? Kai kurios pamokos paskui visam gyvenimui, nors geriau jų nebūtų...

Su tais egzaminais, tai jo... Socdemai mirtinai bijo susigadinti reputaciją "liaudies" akyse ir nori būti tik geriečiai, tik dalina viską visiems, o paskui kitiems tenka viską srėbti ir priiminėti nepopuliarus sprendimus.

Miglė nereali šaunuolė, bet įsivaizduoju, kaip apmaudu, kai savo galva pasiekia gerus rezultatus, o kiti gauna už nieką. Aišku, gera galva niekur nedings ir toliau gyvenime pravers. Bet kitiems tai tokia meškos paslauga, netikri rezultatai išeina. Geriau jau kokią išlaikymo kartelę truputį pamažinti galėjo. Bet ant kiek reikia būti dundukams su ta matematika, jau net mano dukrai nėra taip blogai. Tegu gal mokytojus biškį paegzaminuoja, kaip ir ko jie moko arba neprileisti prie egzaminų totalių dindukų...

Grįžtam iš Hiiuma. Faina sala. Ir oras šiandien džiugina - visa diena saulėta, nors vėjas šaltokas, kai užpučia.

Atsakyti

Aš tai manau kad tiems, kurie nesugeba surinkt minimalaus  egzamino išlaikymo balo, nėr ką veikt vyresnėse klasėse. Puikiausiai galima įgyt profesiją ir gyvent vargo nematant. 

Ir nekalbėkit man apie menininkus visokius-jiems aukštojo mokslo nereik. 

Ir ne-jokio gailesčio-kalbu apie minimalų praeinamą balą, o ne 100tukus.  Negali būt visi vienodai puikiai gabūs. Ir nesam. 

Miglė šaunuolė.

Gyvenimas parodys, ko verti tie pritrauktieji pirmūnai.

Atsakyti

Nu nžn aš apie tuos visus pirmūniškus balus turiu savo nuomonę. Aišku va džiaugiuos už Miglę. Protinga mergaitė. Ir šiaip gal durų daugiau atidaro aukšti balai

Na o bet tačiau. Gyvenime nei prasmės nei laimės  neprideda (baigiau mokyklą su pagyrimu ir ką) 

Atsakyti

Menininkams neprivalomas matematikos egzaminas, jeigu ką, tai ramiai, ne su jais bėda. Tikiu, kad mano dukra išlaikys, nes jau nedaug trūksta iki praeinamo balo po 1 dalies. Nes maža ką kada sugalvos studijuoti.

O iki 11 klasės buvo labai blogai. Deja, ne vien su vaiku - su mokytojom, nes staiga kažkodėl matematika tapo daug lengvesnė šiemet.

O šiaip gera mintis buvo nustatyti tam tikrą praeinamą balą po Pupp ir neprileisti į gimnazijas tų, kurie mokytis nenori. 

Qqute, tai realiai balai gyvenome nieko nereiškia, tik stojimo procese - atba atveria kažkur duris, arba užveria, t.y. sumažina pasirinkimą. Arba lemia mokamą mokslą.

Atsakyti

Tai ir turiu omeny, kam tas duris išvis verti, jei nėra gabumų ar noro. 

Visada yra išimčių. Nu bet negali žinot, kuris tas kelias bus geresnis. Neatidarius vienų durų, atsiveria kitos-gal net su geresne ateitim.

Beje, daug tam įtakos turi ir tėveliai. Kurie įsivaizduoja, kad jų vaikui būtinai reikia aukštojo mokslo. Kančia , stresas tada ir tam vaikui ir tėvams. 

Apie mokytojus tai atskira tema. :B  tik nepamirškim, kad mokytojais dažnokai tampa tie pritemptieji ir ištemptieji pirmūnai :D  ir ne tik mokytojais. 

Atsakyti

Tu visiškai viskuo teisi, Katuk. Amen :).

Aš nei vieno vaiko niekur nestumiu, nes ir pati dar nežinau, kuo noriu būt :). Tai už juos nuspręst per didelė atsakomybės našta būtų. Su pirmagimiu tiek praeita ir slaptų vilčių atsisakyta, kad jau niekas nebaisu. Dabar tiek nebaigiančių aukštojo, metančių, besiblaškančių, kad didžiuojuosi, jog jis bent profesinę yra baigęs. O ar baigs kolegiją - bus matyt. Dabartinės pirmą kursą bent baigė. Nors visai nebenorėjau, kad stotų, nes norėjau, kad dirbtų  :B

Paskaičiau, ką peza ministrė- nu gal padarys, kad stojantiems į psichologiją, pedagogiką ( ir filologiją) nereikėtų matematikos! Ar ji savam prote...

Ai, pakvėpuosiu. Faktas, kad mano dvyniai vis dar bus eksperimentiniai ir neprognozuojama, ko laukt kitąmet.

Išvarysim į Taliną šiandien. Atsisakėm idėjos dar ir į Helsinkį sulakstyt, nes niekas nebenori anksti keltis ir lėkt. Tai ramiai pora naktų ir 1,5 dienos ten praleisim. O tada jau minsim vienu ypu namo. Šiandien vėl saulėta ir vėjuota diena.

Atsakyti

Užtenka pažiūrėt į mūsų politiką šiuo metu apskriatai... Vaizdas lūdnas ir žiaurus. Kol nebus tvirtos lyderystės ir kietų nepopuliarių, bet teisingų sprendimų, tol nieko nebus. 

Dėl aukštojo mokslo irgi pritariu, pas mus kažkoks iškreiptas požiūris, kad būtinai jo reikia. O kas paskui?

Ir dėl balų tolimesniam gyvenimo labai pritariu. Prie puikių rezultatų dar reik turėt ir kitų puikių savybių ir dažnia tos kitos puikios savybės labiau suveikia, yapč dabartiniam pasauly.

O Miglė kieta mergička, kaip ir jos mama  :yu: Tai tik į priekį ir sėkmės!!  :good: 

Restar, nusiplikė labiausia pėdas ir iki ribos, kur kelnės prasideda. Kai kur oda nusinėrė, kai kur pūslės didžiulės. Svarbu iki vestuvių apgytų :D Dar ne savų, bet posakis pritaikomas :D

Atsakyti

Bet tai kaip turėtų skaudėti....

Aš kažkada keptuvę iš įkaitintos orkaitės delnu griebiau, o kotas tai geležinis... cypiau. Labai pagelbėjo levandų aliejus :rolleyes:​ 

Atsakyti

Jo, skausmų net nenoriu įsivaizduoti... Limit, o tai greitoji buvo ar patys vežėt į priėmimą? Teko jai šiemet išbandymų sočiai. Ar čia jau pernai dviračio trauma buvo?

Atsakyti

Aha, dviratis jau pernai :D

Per abu bernus sudėjus tiek traumų neturėjo, kiek Rusnė viena  :rolleyes: Ir neatrodo, kad neatsargi būtų ar ką, bet vat kažkaip nutinka  :rolleyes: 

Pačios greitąją iškvietė, apžiūręjo, sutvarstė, vaistų davė. Norėjo vežt į Švenčionis į ligininę, tai ji pasiprašė, kad nuvežtų į stotį ir parvyko traukiniu namo  :blink: Sakė, iki traukinio buvo jau mažai laiko likę, tai varė su švyturiukais ir labai kratė žvyrkeliu :oh:  :lol:  :lol: Spėjo. Man jau iš traukinio paskambino, kad iš stoties paimčiau. Vaistų buvo gavus, skausmas nebuvo toks labai jau didelis, tai tik į pabaigą kelionės jau vėl skaudėt pradėjo. Bet tai vis tiek optimistė, nes paėjo tai nelabai, o dar su 17kg kuprine, subintuotom kojom ir šlepetėm per pirštą  :rolleyes: Vienžo, džiaugiausi, kad viską pati susitvarkė, kad ištvermės turi, bet būčiau ir į vietą paimt atvažiavus  :rolleyes:  

Atsakyti