Taip.
Mūsų investicija - Palanga. Kitų atliekamų tiesiog nėra. Nuo algos iki algos.

Taip. Reguliariai, ne atliekamus, o menesio pradzioje, kai algas perveda : i akcijas (FR) ir crowdfunding'a (LT, per Rontgen.lt).
Karta metuose vyro darbe ismoka premijas (apie 1500). Tas premijas galima persivesti i savo saskaita ir sumoketi nuo ju 30% valstybei, arba investuoti i siulomus fondus, nusiimti po 5m. ir sumoketi 17%. Tai mes pastaraji varianta pasirinke, ir nesigailiu, nenusiimu niekada, tai per 10+ m. ten visai nemazai prigeneruota.
Dar esu pirkusi 1-a NT kreditan investicijai prie juros, bet taip patiko ir vieta, ir pats objektas, kad greiciausiai pasiliksime sau, kai mazylis baigs mokykla (po 4m., kol kas sekmingai nuomojamas).
Nesigailiu, ypac kai matai rezultata, man idomu ir jauciuosi savo gyvenimo seimininke

Siuo metu trumpam atlekus i Baltijos Côte d'Azur, tai mamai ir sesei pasakojau apie Rontgen investicijas. Susidomejo abi, bet labiausiai tai mama (81m.). Is cia, matyt, ir mano genai.
Tai linkiu isdristi bent pabandyti.
Nu va, suprantu, kad turiu į ką kreiptis konsultacijų . Nes pradėjo man kažkaip aktyviai ta tema vaidentis. Jau seniai supratus, kad būtų protinga, bet mano pagrindinis atmazas - nieko nesuprantu, bijau prarast ir tą, ką sutaupius, nėra tiek ir daug tų atliekamų, bet akivaizdu, kad įmanoma.
Labos
Restar, išklibinai iš pakabėjimo. Priimk suolo draugę.
Investavimas mane irgi domina, visiškai nieko nesuprantu, užaugus šeimos tradicijose gyventi skolose. Pensijai kaupiu, daugiau nesuprantu ir gąsdina tie investavimai. Ir kartu suprantu, kad už nuo algos iki algos nuosavų namų nenusipirksiu.
Buvau tą klausimą pašlavus po kilimu kol dantis susitvarkysiu, dar tiksliai nežinau kiek man kainuos, bet jau artėja pabaiga.
Blizgučio numezgiau priekį ir nugarą, liko rankovės. Itin skalsus siūlas, priekis su nugara tik 122 gr. Iš mano nusipirktų 400 gr. dar viena bliuskutė išeis. Jau ir planą turiu.
Į tarpą susiplanavus žydrąją java pajudint.
Atliekami pinigai? Nea, negirdėjau apie tokius.
Neskaičiuojant dviejų pensijų pakopų (investiciniai), paskolos būstui iki pensijos ir lizingo automobiliui, daugiau niekur. Ai, nu dar sporto klubas-ko ne investicija, į sveikatą tai VT tiek neuždirbama, kad po visų mokesčių, maistelio ir kitų malonumų dar liktų koks centas padirbėti.
bet mano nuomone, nors kaip ir niekada giliau nesidomėjau, reikia tas investicijas prižiūrėti, kad jos normaliai dirbtų. Nes tie fondai nuolat keičiasi, grąža tai yr tai nėr, didesnė mažesnė ir pan. Tai tyngiu, arba nenoriu. Tai ir kaupiu tuos centus tiesiog kojinėj, jeigu jų kažkiek atleika.
Aš susigundžiau vienu straipsniu , tai vakar vienam mėnesiui 1 Substack rašytoją užsiprenumeravau, perskaičiau, Chat gpt paklausinėjau, kažkiek miglos prasisklaidė. Reikės kažkaip ryžtis mažais žingsneliais. Kai alga ateis . Nes grįžusį terminuotą indėlį kartu su atostoginiais įmečiau vėl į terminuotą, tai dabar sąskaitoje tik 3 skaičiukai, o dar už stovyklą, dantis sumokėt, tai visai ant skurdo ribos investuotoja
.
Niuma, kaip tavo vyresnėliui tavo surastas darbas - dirba? Ir kada maždaug planuojat kraustytis?
Mano dvynys įsidarbino 2 sav Vingio parko stadione prižiūrėtoju . Pačią pirmą dieną skundėsi, kad pavargo "dinderį mušt"
. Bet pažadėta suma už min pastangų - labai vilioja. Dičkis tai per Workį nueina vieną kitą dieną padirba kokiam sandėly ir užtenka pragyvent ir dar savaitę Klaipėdoje užsisakė. Kažkaip sukasi. Ir abu į kripto investuoja
.
Megzt pradėjau Sophie šalijėlį. Nes ketinau įduot dovanų šeimininkei Paryžiuje. Žiūriu, kad laiko nebelieka, reikia skubėt. Tai Čiurlionio numezgiau visą priekį ir suspendavau. Reikia ir pagalvoti, kaip toliau, nes nei vieno likučio nėra tiek, kad megztinis būtų "kultūringas", kokiu Liniukos Čiurlionį pavadinau. Labai gražu kultūringos versijos, o man tik crazy išeina. Tik sūnus įvardijo, kad gražus (jo skonis, kaip čia pasakius - nepasitikėčiau), o dukros su skoniu sakė, kad nenešiotų. Tai mama bus (nes ir yra) crazy .
Restar, jau padirbo ir išėjo, ir algą gavo. Ir naują darbą suradau, bet dar neapsisprendęs, ar nori likusią vasaros dalį pailsėt, ar užsidirbt. Leidžiu rinktis pačiam. Išėjo, nes lėtai įkalbėjau išeit: teorinės darbo valandos 18 iki 3. Praktiškai 4-4.30. Šaldytuvas. Nugarą skaudėjo. Iki vaistų priėjo.
Iš dalies - labai gerai, nes stipriai auto užsimanęs, kurios mes nenorim, kad pirktų, tai pats suprato, kad pinigai iš dangaus nekrenta. Per greit visko nori gaut.
Kraustomės už 3 savaičių. Vaizdą viduj matei - į remontus. Bet prieš metus pirkdami tą žinojom, tai nestresuojam.
Tai buvai rašius apie tą darbą, kur nugarą skauda ir kad naują suradai. Supratau kad dėl jo neapsisprendžia. Aišku, kad reikia ir pailsėti, prisiplėšys dar per gyvenimą. Ar visi nuo rugsėjo į kitas mokymo įstaigas eis, arčiau naujų namų? Kai vyras auksarankis ir ne stabdžiai esat - įsirengsit ir neužtruksit.
Maniškis susitarė pirmą vairavimą rugsėjo 1 d. Eilės Vilniuje, Mašinos turėt dar nenori. Jai girdžiu vertinant vairuojančius draugus, tai taisyklės ir saugumas jam svarbu, kas visai dziugina.
Ai, tai iš senojo jo taip paprastai nepaleido Atidirbt reikėjo. Tik praeitą penktadienį išėjo.
Visai į kitą rajoną kraustomės, tai tik Vilius lieka toj pačioj, nes jo gimnazija centre- ar taip, ar taip važinėjo.
Bet Emilis nepateko nei kur Gytis įstojo, nei pagal gyvenamą vietą, tai teks rytais pavežiot į skirtingas puses. Pirmą rugsėjo savaitę atostogausiu, kad suprasčiau logistiką
Jei vyras būtų LT, tai sakčiau, kad joo, pasidarys pats. O dabar ber retai ir per trumpai grįžta. Pvz praeitą savaitę bendravau: su elektriku, santechniku, grindų klojėju, plytelių meistru ir katilo montuotoju 💪 ai, dar baldus į abi vonias užsakiau. Dalį darbų padarė praeitą savaitę, dalį - ateinančią, dar dalį - paskutinę savaitę prieš įsikraustant.
Ta proga, kitą savaitę sau susiplanavus veido masažą, kūno masažą ir 1 d sporto pas trenerį.
Tokiu paturbintu tempu nuo Velykų gyvenu- kai baigė statyt namą ir pradėjom viską viduj įsirenginėt. Ir tai dar. Visko daug laukia.
Vyras tieks finansus meistreliams . Turbo turbo moteris
.