Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labos. Liniuka, o ne per anksti česnakams? Pas pačią laukia porcija, tik abejoju ar ne per šilta...

Atsakyti

Ai aš labai nežiūriu, kada pavyksta tada ir pasodinu.  Visada gerai būna. Šiemet labai kieti skiltelių šarvai, tai tikrai nespės sudygt iki užšalimo.

Atsakyti

Turėjau mintį šiemet vėl bandyt pasodinti česnakų tarp braškių, bet pamiršau nusipirkt. Kaip suprantu - dar ne vėlu. Nors neaišku, kada čia užšals, nieko negali prognozuot su tais orais. Cūdų cūdai - taip džiaugiausi savo gražiai augančiais porais (pirkau daigelius), o jie ... išleido žiedynstiebius, kaip kokie česnakai, visi susiruošė žydėt  :blink: . Nebuvau taip mačius. Tai nors tuos stiebus nusiskabiau, bus kokiam sultiniui virt, o iš pačių porų nieko gero nelauk...

Biškį nusitarkavau vakar dešinės rankos nykštį, tai  nenorėjau megzt nieko, ką mezgu, nes siūlai tokie standesni, šiurkštesni, tai pasiėmiau Drops Brushed alpaca dvigubą. Draugė atsiuntė jai nereikalinugus siūlus, tarp jų buvo 8 kamuoliukai šito, bordo spalvos. Pradėjau tiesiog didelį Sophie kažką :). Platinu kas 10 eilių, o ar virs kapišonšalikiu ar tiesiog dideliu trikampiu šaliku - bus matyt.  Nebent V norėtų kapišono, ne sesė jau turi. Bet tiesiog šalikas universaliau, pati mielai vyniosiuosi.

Atsakyti

sveikos gyvos,

vakar Luknė jau atgavo mano Čiurlionį, tai sakė labai šilta su juo :) o aš irgi visai noriu ir sau, bet jau šį kartą su paderintomis spalvomis, pasipiešiau savo schemą ir kažkada pradėsiu. Tuo pačiu ir Žemaitę su Basanavičium patyrinėjau, ką ten jie turi išskirtinio :)

Užsigavau kažkur nykštį, pūliuoja,tvinksi, telefono atrakinti normaliai negaliu, nes pleistras antspaudą uždengia :) Gavau moherinuko užsakymą, šnd pradėsiu raštuoti rankoves po sporto.

Vakar buvau filme Ragautojos, na man labai patiko, esu ir knygą skaičiusi, tad galiu drąsiai rekomenduoti, kam tokio stiliaus patinka. Megztukų visokių ten jos apsirengusios :)
Ragautojos - KCRomuva

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Olaiva: 29 rugsėjo 2025 - 10:16

Tai man tas pats su nykščiu ir telefonu :). Tenka braižyt vis :). Bet - pūliuoja ir tvinksi skamba negražiai, darai kažką dėl to?  Nes aš kažkada vaistininkės kai paprašiau kažko nuo šitų dalykų (buvo uodas įkandęs ir nusikasiau, koja patino, tvinksėjo), tai griežtai pasakė: "Nieko jums neduosiu, eikit greičiau pas chirurgą". Panašai buvo, kai svarainio spyglį piršte įsitaisiau, tai teko eit "operuotis" :).

Atsakyti

Višnevskio tepalas tokius pūlinius patvarko. Nakčiai aptepti ir dar kokia plėvele apvynioti. Ryte jau būna atleista. 

Mūsų komunikacijos vadovė savo FB feede mane su Č užmatė, bus straipsnis vietiniam laikrašty :D Maža ta Lietuva.

Atsakyti

Ne net man FB tų vaizdų su Čiurlioniu nemažai parodė per savaitgalį. Turbūt šeštadienį gausiausiai. Nuomonė apie vaizdus nepasikeitė, bet  filmą apie Čiurlionį pažiūrėjau. :)

Jei  nėra kažkoks gilus pūlinys,tai man Betadinas labai padeda. Kažkada seniai kaime krumplį nusitarkavau, tai  kadangi tokia vieta, kur vis juda ir vis kažką dirbi, tai prado ir ėmė tvinksėti. Teta tada kaip tik po operacijos buvo ir turėjo, tai kai tik juo patepiau nakčiai, iš karto ėmė tvarkytis.Dabar ir namie stengiuos turėt.

Atsakyti

labas rytas,

na pas mane per naktį Višnevskis nepagelbėjo, dabar kitokio dar užsitepiau. Esmė ta, kad man įtrūko nykščio šonas, užsiplėšiau, ir tada toks mėsgalis užkrito ant nago, visas sutino. Nesiplėsiu labai vaizdžiai daugiau. Bet skauda, šnd jau pleistro negana, mano studentas apibintavo vakar, tai visiems liux rodau :D

Gal kuri turit kokių gerų filmukų, kaip tą intarsiją gražiai megzti, nes visur moko simetriškus raštus, o Čiurlionio pvz plaukai taigi kudlos, ten šimšalynas man gausis. Noriu kažkaip atidirbti tvarkingai, kad kraštinės akys būtų dailios,nes šį megsiu tik iš 2 gijų šilkmoherio. Bus liemenė, jau apsisprendžiau :)

Atsakyti

Su ta intarsija tai viena pagrindinė taisyklė - perkryžiuot abiejų spalvų siūlus ir patempti paskutinę ir pirmą kitos spalvos akis, kad nesigautų skylutė.

Atsakyti

Aš vakar grįžtu po darbo - mano mikroventiliacijos langas atsidaręs visą pilnai viršų.... tai name gaivu...

Ryte pajungiau šildymą. Matysiu po darbo kaip reguliuot viską. Tenka celofanus nuo grindų atlupinėt :)  

Atsakyti

Š.... rašiau rašiau, nuorodų pridėjau, paskui nuklydau, o atėjus į SM parefrešinau puslapį, pamiršus, kad nepapostinau :(.

Tai trumpai: 

mano žiūrėti video:

https://www.youtube....h?v=qNunSw_SFDQ- kryžiuoti siūlus ne bet kaip, bet tik ta pačia tvarka.

https://www.youtube....hksQ-qWSw&t=12s- visokie geri tipas'ai, kaip ir pa'cheat'inti galima

https://www.youtube....h?v=4VLInSe0tOA

https://www.youtube....CZubVIipA&t=51s

https://www.youtube....h?v=dB4VDY0m-4I

Geriausi patarimai man mezgant intarsiją buvo:

Liniukos patarimas susivyti į vieną kamuoliuką iškart, kiek gijų reikia. Kai kur man reikėjo ir 6...

Patarimas kas 5 akis susidėti žymeklius - taip lengva sekti schemą, nereikia nuolat skaičiuoti, kurioje vietoje esi.

Neturiu pirktinių, tai pasidariau kartotnines špūlytes su įkirpimu, kur galima užkišti siūlą, kai nebenaudoji tos špūlytės, kad siūlai nepasileistų, nesiridinėtų visi kamuoliukai bet kur, taip daug lengviau atpainioti.

Norėsiu ir aš dar megzti intarsiją, bet reikia gerai apgalvoti ir atsipūsti, nepulsiu dabar niekur stačia galva, juolab - nenoriu nieko kartoti.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 30 rugsėjo 2025 - 08:51

ačiū už patarimus intarsiškus !

artėja gimtadienių maratonas, per savaitę bus trys. vaikų švenčiam, o Brigos paminim :D Luknei bus katuliui kuprinė tokia vintažinė ufonautiška, oj bus gerų kadrų su ja kur miške :)

1756489155.jpeg?s=613d66758421b25a64c480  kuprine_katei_su_langu_1.jpg

O Nojus nuo kokių 9 metų norėjo tos žaibo lempos, tai ant bajerio ir ją šiemet gaus :D ir kažkokių marškinių nori, tai juos jau pats galės rinktis

Šeštadienį užrezervavau laiką į Dingęs štetlas muziejų Šeduvoje, naujai atsidaręs, važiuosim :)

Atsakyti