Saulės elektrinė esant tokio storio sniego sluoksniui žinoma aktualiausia.
Turim virš metų, kol kas netikiu, kad kada nors atsipirks. Bet dėl ekologijos nesigailiu ir baterijos yra gėris – joms patariu nepataupyti.
Smalsute, ačiū! Nori detaliau papasakoti?
ps tai tu hr?
Smalsute, ar pas jus šildymas elektra?
Taip, gruodis-vasaris/kovas tušti mėn. Kolegų komentarais. Kitais mėn moka tik abonentinį mokestį 1,5 eur.
Skačiuoju, kad su 3-4 kompais ir visu elektriniu namu - mums gana greitai atsipirktų. Nes irgi šitas reikalas planuose.
Aš ne fizikas, bet saulės paskutiniu metu nemažai visai. Tai gal tiesiog sniegą nusivalyt nuo panelių
O dar visai verta kaupiklius ar kaip juos ten susidėt. Kad ypač geru laikotarpiu pasikaupt ir po to naudot.
Atsipirkimas mano manymu toks labai individualus dalykas.
Dėl valymo - skaičiau, kad neapsimoka. Vis tiek tieeek neprigamina. O vasarį/kovą natūraliai nutirpsta.
Kaupikliai- irgi renkuosi info. Brangesnis bendras variantas, bet šiuo metu ir kompensuoja tik su jais. Planavau statyt be jo.
Taip, gruodis-vasaris/kovas tušti mėn. Kolegų komentarais. Kitais mėn moka tik abonentinį mokestį 1,5 eur.
užsirašau
Kaupikliai- irgi renkuosi info. Brangesnis bendras variantas, bet šiuo metu ir kompensuoja tik su jais. Planavau statyt be jo.
vieni sakė, kad labiau apsimoka, jei apie 35 Pr atiduodi, ko pagamini, tada pasaugojimas nekainuoja. Einu pildyti ESO prisijungimo sąlygų.
Tai kaupiklio esmė, kad pats saugai, o ne eso duodi saugot, ar aš kažko nesuprantu
Su sąlyga, kad visos sąlygos ne akmenin įkaltos, mes elektrinės neturim.
Užsisakiau siūlų Žemaitei. Nu tai matyt bus
Draugė 3 metus už elektromobilio parkingą nieko nemokėjo. Dabar Vilniuje jau reikia mokėti.
Bet susitaupė.
Man kita dalis neskani - dalis saulės elektrinių tiekėjų reklamuojasi kaip gera vieta padėti “atsiradusius laisvus pinigus”.
Tai kaupiklio esmė, kad pats saugai, o ne eso duodi saugot, ar aš kažko nesuprantu
Kaupiklis (batarkė) brangus.
Vilniuje elekromobilio parkingas kainuoja tik mėlynoj zonoj. Nuo 2 valandos. Visos kitos zonos nemokamos. Su leidimu.
Taip, batarkė brangi. Nenoriu papildomų įrenginių. vasarą susinaudočiau ir Palangoj dalį.
Kolegės šildosi ne elektra, bet vis tiek įsirengė šią vasarą saulę. Patenkinta.
Aš - svarstau. Vyrs nori. Bet kol nėr už ką įrenginėt, tol galim diskutuot.