Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Dabar ir kainos sukeltos (paramą toj toj dalins, siūlytojų daug), nes pirma reikia įsirengti, o paskui paraišką duoti.

Atsakyti

Kokia pasirodo visgi aktuali saulės elektrinių tema  :bigsmile: Iš manęs konsultantė tai menka, nes labiau vyras šiais reikalais rūpinasi ir galva šiuo metu truputį kvadratinė.

Šildymas pas mus ne elektrinis ir automobilis kol kas ne. Sąskaitos mažesnės, bet tikrai ne 1,5 eur. per mėn. net ir vasarą. Nes pasaugojimas brangus. Kai vasarą saulytė šviečia, tai tuo metu žinoma už dyką visokie siurbliavimai, kepimai, skalbimai ir t.t., bet gi ne visą parą ji šviečia.

Sniego valymas nuo modulių ant nuožulnaus kelių aukštų namo stogo skamba mažų mažiausiai pavojingai. Kaimynas, kol buvo šviežiai įsirengęs, valydavo (pas jį patogu iš balkono pasiekti), bet, kiek suprantu, jau metė – gal tikrai pasiskaičiavo, kad neapsimoka.

Katuk, taip, kaupiklis kaupia, o ne atiduoda ESO, bet nėra jie tokie talpūs – galima prisikaupti parai-kelioms taupiam naudojimui. Mums pasiteisina, nes kur gyvenam, tikrai dažnokai būna atjungimų, o kur dar visokios neminėtinos grėsmės. Šildomės suskystintomis dujomis, yra galimybė ir kietu kuru, bet kad malkelėmis sušildytas vanduo keliautų per radiatorius, minimaliai, bet elektros vis tiek reikia. Tas pats ir su vandens tiekimu: nėra elektros – nėra ir vandens čiaupuose. 

Niuma, planuojat elektrines Kaune ir Palangoje apjungti, kad galėtumėte elektrą pagal poreikį naudoti bendrai? O Palangoje jau turite? Gal aš kažką ne taip supratusi, bet ar neturi abu vartotojai būti gaminantys, t.y., vienas tegu ir minimaliai vieną modulį, bet vis tiek turi turėti?  :mastau: Mes mielai taip su tėvais pasidalintume.

Ai, o čia pabaigai ūpui numušti: https://www.lrt.lt/n...ti-apie-6-eurus

P.S. Kas tas HR, prisimenu kažkada, į šią SM temą užklydus, teko pasigooglint, taigi rankutę prie širdies pridėjus galiu pasakyti, kad ničnieko bendra neturiu.

Atsakyti

Smalsute, kad nea, kiek anksčiau domėjausi - tiesiog savo nuosavybes gali aprūpinti savo vienam taške gaminama elektra. Ir taip, tėvus, brolius/seseris galima aprūpint. Nebent kas keitėsi. 

Atsakyti

Baigiau likutinį dryžių. M sakė nešios. Pagal dėžių su likučiais kiekį dar kokius 5 megztinius numegzčiau :B Likau kaip ir be mezginio :hmm: Žemaitės siūlus rodo, kad gausiu šeštadienį. Gal tuos veltus tapukus ryt pamegzt :hmm: Čia vis dar iš mano gruodžio pradžios sąrašo :D Ale ne taip jau baisiai ir vėluoju :D 

Atsakyti

Veltus tapukus aš esu beveik numezgus, kažkiek trūksta, bet ... dingus motyvacija užbaigt... Ir dar bent 2-3 porom siūlų pripirkta  :B . Nepatinka man tais 8 nr virbalais kabliuot, jokio malonumo. O dar nusimato siuvimas, tai išvis.

Dabar naršiau po visokius Lettlopi siūlus (savo ir parduotuvių), bandžiau ieškoti Lopopeysos modelio kokios nors. Lyg ir norėčiau šito: https://www.ravelry....library/treysta. Bet kad sunaudočiau draugės duotus spalvotus, kurių po 1-2-4 kamuoliukus, taigi reikia nuspirkti 8 pagrindui :). Kažkoks ne biznis, neapsisprendžiu. 

Kol naršiau visur - nei akelės nenumezgiau...

Apie Žemaitę galvoju, bet idėjos dar neturiu. Kokius tu siūlus, LIniuka, užsisakius? Čiurlionį iš Melody ar Brushed alpaca mezgus? Čiurlionis mano iš Utenos į Marijampolę nusibastė, tai dzin, iš kokių siūlų jis, o Žemaitės galvoju liemenę ir dar panešiot norėčiau. Tai reikia kokio kultūringo kolorito. Ir labai norėčiau naudot, ką turiu. 

Saulės baterijos - ne mano tema....

Atsakyti

Smalsute, kad nea, kiek anksčiau domėjausi - tiesiog savo nuosavybes gali aprūpinti savo vienam taške gaminama elektra. Ir taip, tėvus, brolius/seseris galima aprūpint. Nebent kas keitėsi. 

O! Įdomu, pasižiūrėsiu.

Šiandien buvau netikėtai labai šauniam renginyje, viena kolegė (ex-darbo), sakė - antrą kartą susitinkam ir antrą kartą tavęs nepažįstu. Būsiu dukart turtinga! Labai smagiai pašventėme pergales (2 šūviai iš dviejų į dešimtuką), prisifotografavau, dar labai gražių klausimų protmūšį pažaidžiau. Tortas buvo mmmm medutis! Ir dar šalia KAVA KAKAVA viskas vyko, tai ir puikios kakavos namams pasirūpinau!

Mezgiau! Per webinarą.

Atsakyti

Restar, tokį įdomų pasirinkimą naujai Ž padariau - Drops Air. Storis 4 mm virbalams tinka, nereikės iš kelių gijų megzt ir kamuoliukų mažiau. Be to man jie maloniai mezgasi. Nešiojasi irgi pusė velnio. Pagrindas bus juodas, o portretas kelių pilkų atspalvių. Šįkart jokių papūginių spalvų :D 

Čiurlionį mezgiau iš Brushed alpaka trigubo. Veliasi zaraza.

Atsakyti

Liniuka, puikus sprendimas techninis! Ten, kur reikia storo puraus siūlo, tokį ir naudoti. Man moheris yra arba ažūrui, arba priedui. Dvigubinimui ar trigubinimui - ne.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: [b!]Šiandien[/b!], 12:32

Ačiū, LIniuka. Visai gal ir idėja. Susižiūrėsiu, ką turiu, ko galbūt truks (noriu, kad netrūktų). Čiurlioniui viską susivydavau į vieną, ko man reikėjo. Ar 3 ar 4 ar 5 ar 2 gijas. Vis dar noriu naudoti likučius. Ir savo, ir Liniukos dar turiu nemažai :). Ir tie likučiai, ne likutiniais kiekiais  :B . Drops air esu tik bandžiusi iš Qqutės gautą likutį - kepurių swapui mezgiau vieną iš kokių 5 numegztų :). megzt labai patiko, o kai išploviau, tai nepatiko, dingo purumas. Tai nenuretinčiau, nes skudurėlis gausis. O tankiau mezgant, gal ir pusė bėdos.

Šiandienos darbinis iššūkis baigėsi (su viešu kalbėjimu), tai dabar atrodo, kad visai nieko dirbt nebereikia. O turiu sočiai :). Nuo saulės užuolaidas net užsitraukiau, nieko ekrane nebematyčiau.

Aš apie moherą tą pat deklaravau - tik pridėjimui. Bet 2-3 moheros sumegztos kartu - nerealus jausmas, labai patiko megzti ten, kur Čiurlionyje iš keliagubos teko. 

Atsakyti

Mano Žemaitei pakaušio dar trūksta, bus toks labai performansas :D Pradėjau vakar šio pirmąjį petį, kad ryt traukiny turėčiau ką megzti: Priedas  IMG_20260116_130404.jpg   125,42KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Iš kokių, Olaiva, siūlų? Aš tik klausinėjo, o pati nei ką parodyt, nei papasakot turiu  :oh: . Per daug dirbu, perdaug galvoju, perdaug naršau  :B .

Ant virbalų :

- dukrai pirštinėms reikia pradėti pirštus, realiai reikia porą eilių net nuardyt, vakare neturiu mąstymui jėgų.

-mano megztukas Cloud sweater, kur geras akis kabinu kitoniškai ir judu lėtai, nes neorganiškai, bet ir to tuoj kūnas baigsis, betveik reikia matuotis, kad nenumegzčiau per ilgo. O gal  net plauti, jeigu patįstų... tai irgi taip povalio. (nežinau, ar vartojat tokį žodį?)

- šalikas puriu raštu, kur užmetimai iš abiejų pusių. Tai irgi  lėtai ir nelabai energingai, nes net nežinia, ar kas nors jį norės nešiot. Aišku, pačiai tiks, nes mažai dukrai atidaviau dičkį šaliką, apie kurį pati svajojau  :B . Bet nei aš labai kur einu, nei jaučiu trūkumą.

Noriu pradėt:

- kojines su katinais - iki galo nepasisprendžiu dėl siūlų ir dar nežinau kuriai iš dukrų megsiu. Viena labiau nešioja, bet daug turi, kita gal labiau apsidžiaugtų, bet mažiau nešioja.

-Žemaitę - reikia susidėliot siūlus ant grindų ir mintis, ko noriu ir kas gali išeit

- Magie cardigan iš kašmyro +plonos moheros.  Bet čia buvo pirminė mintis, o aš gal jau noriu kito modelio šitiem siūlam.

-dar viena liemenę, kurios aprašymą pirkau gal vasarą, nežinau iš ko...

-tas megztinis, kur Olaiva rodo, siūlus lyg turiu, bet neprasimezgus mėginuko, nežinau, ar tiks

-kitas megztinis, kurį Olaiva mezga :). Su karoliukais. Neapsisprendžiu dėl spalvos. Galvojau apie tamsiai mėlyną, net pridėtinio siūlo prie moheros nusipirkus, bet...reikia gyvai eiti čiupinėti. Vyro gimtadieniui prašiau ne konkrečių siūlų, o čekio iš siūlų parduotuvės. Sakė - gali duoti pinigų. Arba 2 kartus nusivesti mane apsispirkti :). Laisviau jausčiausi su čekiu :D. O šiaip tai galiu bet kokius nusipirkti bet kada ir pati  :B .

-plonesnę kepurę sau (esu pirkus kažkokį aprašymą).

-bele kokias raštuotas pirštines, kad tik raštuot galėčiau  :wub: .

reikia:

dukroms megztinių/liemenių, pirštinių

vyrui kojinių ir kepurės.

esi prisižadėjus dovanų kojines numegzt, gerai būtų, kad žiema nesibaigtų :).

Čia, aišku, ne viskas, tik toks minčių srautas, kur mažai konkretumo :). reikia sau išsisiųst :).

Atsakyti

Iš rogutinio merino, 4gijos mėtinio+2 gijos sidabriškai pilko. Skiedžiu,nes mėtinio mažai turiu :)

Atsakyti