Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Ir kiek laiko džiūna tokios skiltelės? Džiovyklėj ir tai atsibosta vartyti, o čia blink.gif
Makaluoju kopūstų mišrainę, jau antrą partiją.
Gaudvile, ta gėlė, kur vakar klausiau vardo, tai veronika. Šian su vardais prikelta daug nuotraukų. Reikia gūglinti ir žiūrėti, gal sėklų yra pirkti, kokia graži bigsmile.gif
Atsakyti
Gaudvile, atrodo kaip persimonai, t.y. labai skaniai biggrin.gif . Kaip užsimaniau ko nors saldaus...

Lylia, kokia kopūstienė? Aš darius troškintus kopūstus keletą metų, bet jau atsivalgėm. Gal kažkas kito gero?
Ir dar jūs man pasakykit - ankstyvus kopūstus galima raugti ar jie nesilaiko? Nes ankstyvų gal kokios 6 galvos yra dabar.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 08 28, 12:05)
Ir kiek laiko džiūna tokios skiltelės? Džiovyklėj ir tai atsibosta vartyti, o čia  blink.gif
Makaluoju kopūstų mišrainę, jau antrą partiją.
Gaudvile, ta gėlė, kur vakar klausiau vardo, tai veronika. Šian su vardais prikelta daug nuotraukų. Reikia gūglinti ir žiūrėti, gal sėklų yra pirkti, kokia graži  bigsmile.gif

Iki 8val, tikrint reikia. Pavyksta ir trumpiau.

Bubble gum Christa toji veronika? Turiu abejų spalvų, sėklų pirkti nemačiau.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 08 28, 12:18)
Lylia, kokia kopūstienė? Aš darius troškintus kopūstus keletą metų, bet jau atsivalgėm. Gal kažkas kito gero?
Ir dar jūs man pasakykit - ankstyvus kopūstus galima raugti ar jie nesilaiko? Nes ankstyvų gal kokios 6 galvos yra dabar.

http://www.neringa-b...ine-ziemai.html
Tikrai skani, pernai daug dariau, labai gerai sriubai, supjaustai bulvių, įmeti sultinio kubelį, stiklainis tos mišrainės ir puiki sriuba.
Rauginti laikymui turbūt netiks. Nes ir žieminės ne visos veislės tinka. Labai tiks va tai mišrainei smile.gif maniškiai ankstyvi pilni šiužų, sukirimję, nenaudojami. Bus mulčui.

QUOTE(Gaudvilė @ 2017 08 28, 12:54)
Bubble gum Christa toji veronika? Turiu abejų spalvų, sėklų pirkti nemačiau.

A bala ją žino, rašė veronika ir tiek. Žinai, kad aš tų veislių neišmanau, pagūglinau, lyg tokia, mėlyna ten buvo.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 08 28, 14:10)
http://www.neringa-b...ine-ziemai.html
Tikrai skani, pernai daug dariau, labai gerai sriubai, supjaustai bulvių, įmeti sultinio kubelį, stiklainis tos mišrainės ir puiki sriuba.

A bala ją žino, rašė veronika ir tiek. Žinai, kad aš tų veislių neišmanau, pagūglinau, lyg tokia, mėlyna ten buvo.

Šitą prieš 20 metų dariau, žiauriai skanu. Tik vat 'pašildyta' nelimpa, o 12val po užmaišymo - grieko vertas skanumynas wub.gif

Šiaip ji užsisėja, bet gerai plečiasi ir šaknimis.

Tuoj baigs virt tailandietiška aštri sriuba. Uf, gėris wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 08 28, 14:56)
Šitą prieš 20 metų dariau, žiauriai skanu. Tik vat 'pašildyta' nelimpa, o 12val po užmaišymo - grieko vertas skanumynas  wub.gif

Šiaip ji užsisėja, bet gerai plečiasi ir šaknimis.

Tuoj baigs virt tailandietiška aštri sriuba. Uf, gėris  wub.gif

Jei darau greitam valgymui, tai kitomis proporcijomis. Tikrai skanu.

Parink sėklų lotuliukas.gif bent mėlynos biggrin.gif
Adijos ramunė-paleistuvė-pasišiaušėlė pražydo, sudygo tik viena sėkla, o va kas gavosi- turiu visą kerą.

Prisirijau krūtinėlės karbonado, bet tris šaukštus paragavimui norėčiau smile.gif

https://www.facebook...b9Wk_45TZbgAAlE
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 28 rugpjūčio 2017 - 14:19
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 08 28, 15:17)
Parink sėklų  lotuliukas.gif bent mėlynos biggrin.gif
Adijos ramunė-paleistuvė-pasišiaušėlė pražydo, sudygo tik viena sėkla, o va kas gavosi- turiu visą kerą.

Prisirijau krūtinėlės karbonado, bet tris šaukštus paragavimui norėčiau smile.gif

Mielai parinkčiau, o bet tačiau - pats žiedynas žydi apie du mėn, sėklos subręsta skirtingu laiku ir petunijų sėklų smulkumo. Ex buvau pernai tris vazonėlius berods mėlynus paruošus, ale neturėjau ir neturiu galimybių perduot. Jei nori, galiu vieną jau paruoštą vazončiką atsiųst ;)

Ai, o toji baltažiedė pasišiaušėlė prie siaubingai besiplečiančių - vidutinio dydžio krūmelį išskirsčiau, gavosi 8 vnt. Dar nelaikas buvo skirstyt, bet tvarkau visas iš eilės, teko ir jai tokia garbė.
Atsakyti
Ačiū, Lylia. Reiks pabandyt. Labai sudomino ta greitam valgymui mišrainė.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 08 28, 15:25)
. Jei nori, galiu vieną jau paruoštą vazončiką atsiųst ;)

Ai, o toji baltažiedė pasišiaušėlė prie siaubingai besiplečiančių - vidutinio dydžio krūmelį išskirsčiau, gavosi 8 vnt.

nebent jei paimtum eurą kitą unsure.gif nenoriu likti skolinga.
Pastebėjau, kad nemažas keras, pavasarį išdygusi iš sėklos, o jau oho kokia.

QUOTE(Pou @ 2017 08 28, 16:03)
Ačiū, Lylia. Reiks pabandyt. Labai sudomino ta greitam valgymui mišrainė.

bandyk, patiks.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2017 08 28, 11:03)
Rugsėjis ant nosies, nelaukiu verysad.gif

nelaukiu ir aš smile.gif

Pas mus darže visai neblogai viskas, išskyrus agurkus, arbūzus ir melionus. Agurkų taip ir nebuvo, arbūzų dabar jau priaugę, ale kai tokios šaltos naktys, kaži, ar užaugs iki valgomo stovio.
Ale su tom braškėm besiduodama, matyt, būsiu bėdos prisidarius.. abu riešai nuolat tirpsta ir net skaudėt pradeda. Nieko nebegaliu daryt. Šiandien jau net susišukuot pati nebegalėjau.

Labas rytas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 29 rugpjūčio 2017 - 08:57

Labas.

Aš kitoj kūno pusėj sukontūzyta :D .Vakar ravējau apie baseiniuką iki tamsos, gal darbų per daug užsiplėšiau, gal dar nuo ko, ryte pakilau tokia pervargusi, kad apsidirbusi dar 2 val. pragulėjau, net adatos nebuvo į rankas jėgų paimti. Starost'- ne radost'. Beveik pietūs, o nieko nenuveikiau. 

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 08 29, 10:13)
Starost'- ne radost'.

nu neee, mums dar iki 'starosties' toli biggrin.gif čia šiaip, ženklai tokie, kad vietoj žemės darbų reik prie poniškų/meniškų pereit biggrin.gif
Atsakyti