Įkraunama...
Įkraunama...

Apie ūkį ir bites

Labas dienas smile.gif nemiegat gi jau, ataikit rytinio gėrimėlio atsigert smile.gif
Atsakyti

Labas. Atėjau prarijusi nasturčių arbatos :) 

Ką veiksit šiandien? Šiltnamy maras. Varau tvarkytis. Nors tiek smagu, kad oras geras. 

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 09 25, 09:37)
<p>Labas. Atėjau prarijusi nasturčių arbatos smile.gif </p><p>Ką veiksit šiandien? Šiltnamy maras. Varau tvarkytis. Nors tiek smagu, kad oras geras. </p><p></p>

pas mane vienam šiltnamy irgi maras. Nuskynėm vakar pomidorus, pačius augalus kitąkart nuvažiavusi išrausiu, vakar nebespėjau. Kitas šiltnamis laikosi smile.gif

Grybų šventėj radau prekiautoją mėtomis, nusipirkau šokoladinę mėtą. Na tikrai kvapas kaip šokoladuko su mėtomis wub.gif
Gonzik, o kaip ta bergamotinė mėta? Skaniai kvepia? Tas prekybininkas vilnietis, su savim tokios neturėjo, bet Vilniuj, sakė, turi. Ar verta važiuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 25 rugsėjo 2017 - 08:54

Man gonzius atsiunte sokoladine ir dar kruva kitokiu. Kol buvo jaunos,kvapas skyresi, dabar kazkaip supanasejo. Tik viena tokia ryskaus kvapo, patrinu,pauostau ir apsiseileju- nu grynai metine dantu pasta. Kam rodziau, visos patvirtino :D o tu turi zemuogine? Pavasari primink, atsiusiu. Ten tikrai kitokia, nemetinis kvapas, jei metos saltos, tai tos tos siltas pojutis lieka pauoscius. Gonziks atsiunte ir ta bergamotine, nepirk, idesiu ir tos. Tik laikau vazoneliuose, bijau sodinti i zeme, kad neisssaltu. Zemuogine nebijo salcio, pleciasi atsakanciai.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 25 rugsėjo 2017 - 09:02
QUOTE(saintlina @ 2017 09 25, 09:44)
pas mane vienam šiltnamy irgi maras. Nuskynėm vakar pomidorus, pačius augalus kitąkart nuvažiavusi išrausiu, vakar nebespėjau. Kitas šiltnamis laikosi smile.gif

Grybų šventėj radau prekiautoją mėtomis, nusipirkau šokoladinę mėtą. Na tikrai kvapas kaip šokoladuko su mėtomis  wub.gif

O gali būti maras vienam/dviems pomidorams ir neplisti žaibiškai? Aš nesusidūrusi, gal ir pas mane jis buvo. Toks vienas palei duris labai jau panašus buvo, o kito tik viršūnė paliesta.

Ane? Tikrai taip kvepia? bigsmile.gif Gal ir man užsikrėst šita liga? bigsmile.gif
Atsakyti

Gali taip būti. Prie durų kiauras stogas, tai ten ir pamačiau pirmą vaisių su maro dėmėm. Nepuoliau rauti, po kelių dienų pasimatė dėmė ant lapo. Paskui šiltnamio gale hibridai apsikrėtė. Nehibridai sveiki atrodo. Kulke, jei nori žemuoginēs, pavasarį tik tark źodį ir turēsi. Kitas galēsiu dalinti, kai pasidaugins. Nors ir dabar ta zemuoginė dalijama, neseniai vienai idejau. Bet pries ziema turbut neapsimoka. 

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 09 25, 09:58)
Kol buvo jaunos,kvapas skyresi, dabar kazkaip supanasejo.

aš kai šitą pirkau, kokia tai moteriškė kaip tik apie tai su pardavėju kalbėjo. Tai sakė anas, kad jei mėtos šalia auga, supanašėja pamažu.
Aš irgi vazonuose auginu dabar. Bet jau mažoka joms vietos darosi tuose kibiriokuose.
Nea, neturiu žemuoginės smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kulkė @ 2017 09 25, 10:02)
O gali būti maras vienam/dviems pomidorams ir neplisti žaibiškai? Aš nesusidūrusi, gal ir pas mane jis buvo. Toks vienas palei duris labai jau panašus buvo, o kito tik viršūnė paliesta.

Ane? Tikrai taip kvepia?  bigsmile.gif  Gal ir man užsikrėst šita liga?  bigsmile.gif

maras plinta.. yra atsparių marui pomidorų, bet nedaug. Pas mane praėjusį savaitgalį vienas įtartinas atrodė, bet palikau. O va po savaitės jau visas šiltnamis gatavas. Gaila.. Bolzano tokiom gražiom kekėm apkibę buvo, daba net skint nebelikę ką.

žinok, tikrai smile.gif Labai čiotkas kvapas wub.gif
Atsakyti
Įtikinot biggrin.gif Reik dabot kada čia kur kokia mugė ir šiaušt ieškoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulkė @ 2017 09 25, 10:55)
Įtikinot  biggrin.gif  Reik dabot kada čia kur kokia mugė ir šiaušt ieškoti  bigsmile.gif

aha, gerai būtų pačiai pauostyt. Aš kelių norėtų persinorėjau, kai gavau gyvai nosį prikišt smile.gif
Jeigu ką, šitos šokoladinės kada nors atsiųsiu, kai pasidaugins, abo dabar dar nelabai yr ką dalint smile.gif
Atsakyti

Gerai, Saintlina, turēsi tą žemuoginę, tik primink, jei aš užmiršiu. Ir nesikuklink, nes tikrai didelis keras ir pleciasi.

Valau šiltnamį, visas numaravęs. Per visas ligas užtempiau. Šiemet mano, kaip ir Ex, baisus. Tokio prasto derliaus, kaip šiemet, tikrai dar nebuvo. Bet ir metai buvo sunkūs, ne tas galvoj. Irgi gaila kitu kekiu. Bet gana kniaukti, parnešiau porą žiedų :)Priedas  IMG_20170925_111151175.jpg   150,81KB   0 Parsiųsta kartų

Priedas  IMG_20170925_111224064.jpg   147,44KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti
Lylia, kokie puikūs žiedai bigsmile.gif
Dėl šiltnamio derliaus pas mane tas pats. Jei jau zaraza įsisuko, sakau, gal kokiu Revus ar kuo ten būtų galimą išpurkšti profilaktiškai patį šiltnamį? Iš vis man jau mano šiltnamis nebepatinka, vakar tvarkiau ir pykau, griaut norėjau. biggrin.gif
Atsakyti

Man nereikia norėti griauti, bijau, kad pats nenugriūtų :D seniai statytas, prieš 10 metų. Mediena, kur ant žemės dedasi (pamatai :D ), supuvo, o buvo rąstai, plėvelė irgi vos laikosi. Žemė nusialino. Reiktų statyti kitoj vietoj, vyrs norėtų polikarbonatinio, bet man per maźas, pripratusi prie didelio, o ir kaimynai nuperka kažkiek, euras kitas atlieka. Ir užsiėmimas mielas.  Tai nežinau nežinau :)  Palieku geresnius augalus su minimum lapų, purkšiu revus'u. Arba nepurkšiu, dar nenusprendžiau :D pas mane pačią virusas dar sėdi, tai ir dėl to reikia rūpintis :D neturiu sveikatos dar, prakaitas pila. Arba gal per šiltai apsirengusi :D

Atsakyti