Įkraunama...
Įkraunama...

2017 Sausinukų namučiai

Mamos nuo ryto jau sustojo man skrandis, siandien 37 savaite ir 2 dienos. Plysta galva, vemiu.. nezinau ar cia man greitaja kviestis del to, pergyvenu ar vaikeliui nieko del.. ka uzvalgyt ar atsigerti kad skrandis pradetu veikti? vaistu negaliu jokiu varyoti... unsure.gif

Nebandei kokios Coca-Cola atsigert??? 

Atsakyti
Blyyyyn mergos blink.gif
Jau tokį pieno fabrika užkūrė kad galečiau puse skyriaus išmaitint..
Nu krūtinė patrigubėjo, pienas ne tai kad laša, o bėga ištisai.. blink.gif
Nežinau ką daryt, nes madam tiek nesuvalgo.. Ji pavalgo, tik kad ta krūtinė neištuštėja.. Nusitraukt bijau, kad dar daugiau nebūtų..
O skaudaaaaaaa.. blink.gif
Sedžiu dabar nuogais papais ir leidžiu lašėt ant palutės.. Nu o ką daryt? Gal patarimų turit? g.gif
Va visiem savos bėdos.. Kitos verkia, kad neturi, o aš, kad per daug..
Užsisakė mergina tiek, kad pati nebesuvalgo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(PAJŪRIO SMILTIS @ 2017 01 08, 20:52)
<p></p><p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Vikute_e" data-cid="71346633" data-time="1483901298"> Mamos nuo ryto jau sustojo man skrandis, siandien 37 savaite ir 2 dienos. Plysta galva, vemiu.. nezinau ar cia man greitaja kviestis del to, pergyvenu ar vaikeliui nieko del.. ka uzvalgyt ar atsigerti kad skrandis pradetu veikti? vaistu negaliu jokiu varyoti... vartotojo įkelta nuotrauka</blockquote>
<p>Nebandei kokios Coca-Cola atsigert??? </p>
<p> </p>

nebandziau.. man skrandis sustojo nuo nervu, patirto streso ryte.. bandziau ir arbatu gerti ir vandens, ir uzvalgyti lengvai, viskas atgal..o galva skauda jau nezinau kur detis..
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2017 01 08, 20:54)
Blyyyyn mergos  blink.gif
Nu krūtinė patrigubėjo, pienas ne tai kad laša, o bėga ištisai..  blink.gif
Nežinau ką daryt, nes madam tiek nesuvalgo.. Ji pavalgo, tik kad ta krūtinė neištuštėja.. Nusitraukt bijau, kad dar daugiau nebūtų..
O skaudaaaaaaa..  blink.gif
Sedžiu dabar nuogais papais ir leidžiu lašėt ant palutės.. Nu o ką daryt? Gal patarimų turit? g.gif

Užsidėk po žindymo šaltą kompresiuką (pvz., šaltu vandeniu sušlapintą rankšluostį) ir tik jokiu būdu nenusitraukinėk. 4u.gif Tau prasidėjo hiperlaktacija. Žindyk kaip galima dažniau ir per savaičiukę (trumpiau ar ilgiau) susireguliuos kiekis.
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2017 01 08, 21:54)

man taip buvo pirmiausia atsistodavau labai siltame/karstame duse nubegdavo man pienuko kazkiek (kad nepasidarytu mastitas su uzsilikusiu pienu) tada kai mazdaug aprimdavo begimas isidedavau salta kompresa i krutines, o poto vyra siunciau i vaistine kad nupirktu always ir isidedavau juos i lemenuka biggrin.gif nes jokie iklotukai man nebepadedavo. svarbu nenusitraukinet o "nuleist" karstame duse tikrai gali. as vaikui nekisdavau papildomai krutines duodavau pagal jo nora, nes jei kisi velgi didinsi gamyba.

po pirmos tokios nakties vyras pamate mane nuoga is po duso sako nu zinok jei nezinociau kad tu maitini galvociau kad tau kazkas blogai, papai atrode kaip cementines dvi apelsino puseles bet gerokai didesnes ir su zzzziiiiaaauuuriai issokusiom vemon. savaite mane vadino lola ferari nes mano krutine siaip mazas B o tada tai neisivaizduoju gal ir visas D buvo biggrin.gif
Papildyta:

tiesa tik jei meginsi always iklotus jokiu budu jo neperkirpk ju pusiau nes tada visos granules isbires tau i lemenuka o jos tikrai nera kazkoks geris biggrin.gif tom kritinem dienom tiesiog dejausi tokias kokios yra (pailgos) ir negaila keist dazniau nes ne karve kainuoja biggrin.gif
o siaip isbandziau visus iklotukus geriausiai sugeria ir laiko lansinoh iklotukai bet jie brangiausi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pro100egle: 08 sausio 2017 - 21:09
QUOTE(amberr. @ 2017 01 07, 21:41)
Dar karta sveikinimai!!!  bigsmile.gif as gerai suprataua?!  blink.gif 19.10 buvai gimdykloj, pagimdei 19.21?  blink.gif

Aciu uz sveikinimus visoms.nebenoreciau buti nescia.
Amber, aga, 19, 10 skambinau mamai, kad vaziuoju gimdyt, o po astuntos jau verke vaikas.
Siaip i vgn vaziavau du kartus, pirma karta issiunte namo, bet nuo pirmos prasidejo saremiai jau intensyvesni, grizau su 5 cm. Atsidarymu.nuejom i gimdykla ir pradejo saremiai intensyveti nebejuokingai. Vienas saremis palatoj, kitas wc( liepe gert vandeni, nes kresejo kraujas) .tada vyrui sakau kad eitu prasyt epiduros, nes jei tik 5 cm tai bus saldu. Atejo akusere ir gydytojas, pradejo leist fiz.skysti ir pradejau raitytis kaip gyvate. Akusere pradejo sakyt kad cia vaikas juda, uztat ir skauda:) gyd sako patikrinsim kakleli. Tikrina, sako kur kaklelis, kur vandens maisas, kada vandenys isbego.as jam ir sakau atstokit, as nzn.smile.gif sako tai ka gimdom, koks dar epiduras biggrin.gif nu ir prasidejo smaguma, kurios metu rekiau greiciau, nebegaliu, padekit ir pan;) tai vat, neplysau, nekirpo.kosmosas man:))
Db guli mano brangenybe, daug zinda, miega, mes su vyru ziurim Draugus. Ryt namo smile.gif dukra buvo atvaziavus, visa laiminga wub.gif
Siaip siuo metu mazai palatu uzimta, besiruosiancios gimdyti cia, prasom paskubeti ax.gif
Einu paskaityt pagal galimybes ka paraset, gal nauju leliuku atsirado:)
Atsakyti
QUOTE(uzsispyrus @ 2017 01 08, 20:54)

QUOTE(anikute @ 2017 01 08, 20:57)
Užsidėk po žindymo šaltą kompresiuką (pvz., šaltu vandeniu sušlapintą rankšluostį) ir tik jokiu būdu nenusitraukinėk. 4u.gif Tau prasidėjo hiperlaktacija. Žindyk kaip galima dažniau ir per savaičiukę (trumpiau ar ilgiau) susireguliuos kiekis.

Nuuu o as patarciau kitaip. Jei ji dar kelias dienas ji tokia pabus, uzsidegs jai papai, pakils tempa, 100
Proc, pamatysi. Vaikas dar tiek nesuvalgys kiek pas ja yra. Cia irgi ne juokas.

Uzsispyrus, jei 'uzsidegs' papai pamatysi veidrodyje, raudoni dryziai atsiranda, kaip su kokia rykste gavus per oda...
Taigi as nelaukciau. Nutraukineciau, aisku, po nedaug, kad atsirastu sioks toks lengvumas ir komfortas. Tada ant krutines deciau saltus kompresus, pvz kopusto lapus is saldytuvo, na cia namie tegu Taviskis pasirupina kad butu.

Tas 'siek tiek' nutraukimas nepablogins taip kaip gali pabloginti uzsidege papai. O ir vaikas su kiekviena diena istrauks vis daugiau ir daugiau.

Taip, kad soriukas, anikute sitoj vietoj su tavim nesutinku. Nes su pirmagime hyperlaktacija patyriau savo kailiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tauskute_ @ 2017 01 07, 21:48)
Jo žinau , aš gymdykloje kai atvariau su 7cm kai atsidarinejo aš net vemiau , tada gyd ir akusere sakė viskas oki kaklelis atsidarineja .

O dabar Va genys prabudo  biggrin.gif vėl kalena i klyna  biggrin.gif
Papildyta:

Sveikinimai , ramių nakteliu Skanaus pienelio  wub.gif  wub.gif  wub.gif
Koks vardas ?  wub.gif

Rokas;)
Papildyta:
QUOTE(amberr. @ 2017 01 07, 21:55)
Zinok gal as durna, bet mes tikrai susikalbam.. nu tikrai gera mergaite  smile.gif  biggrin.gif lb daug su ja bendrauju.. kiekviena ryta, kai atsikeliu nesoku is kart is lovos, bet atsibundam abi.. padainuoju dainele.. paglostau... o kai jauciu, kad issibudina tada keliames.. taip pat ir vakare... pasikalbu  visada, lopsine padainuoju ir parpiam tada abi  biggrin.gif nu ir dienos metu aisku daug kalbu.. daug glostau.. gimda man nereaguoja i glostyma, tai biski leidziu sau rolleyes.gif
Papildyta:

Jojo..  bigsmile.gif mane kartais papykina,bet cia nesieju su tuom  biggrin.gif
Geniukas Vudis.. kalasi sau kelia i pasauli  biggrin.gif
MOTERYS, siand 21val per LRT Eurovizijos atranka..  bigsmile.gif siemet net virs 50 dalyvaus berazumiu  bigsmile.gif
Papildyta:

Nu va.. geras.. pvz as tai  bijau, kad man nubegs nakti ant wc ir neisgirsiu ir nesuprasiu ir nepamatysiu kokie jie ten.. skaidrus/neskaidrus ar kokie.. ir dar.. gi reikia pagulet ramiai 20min nubegus, kad neisplaut virksteles.. o jei wc duos banga, tai kur man ten ir gult tiesiai salia wc? biggrin.gif

Nzn, tu manes neklausk.man abu kartus saremiai prasidejo, o antra karta kamstis.vgn kaip gyd.aiskino tai tipo gleives tiesiai i kelnaites, o vandenys tarp koju.nu blyn galvoju, tai vandenys varo kryzmai biggrin.gif o gimdykloj jau klause ar wc niekas nepokstelejo, bet as jau nebegirdejau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ziu Ziu @ 2017 01 08, 21:22)
Nuuu o as patarciau kitaip. Jei ji dar kelias dienas ji tokia pabus, uzsidegs jai papai, pakils tempa, 100
Proc, pamatysi. Vaikas dar tiek nesuvalgys kiek pas ja yra. Cia irgi ne juokas.

Uzsispyrus, jei 'uzsidegs' papai pamatysi veidrodyje, raudoni dryziai atsiranda, kaip su kokia rykste gavus per oda...
Taigi as nelaukciau. Nutraukineciau, aisku, po nedaug, kad atsirastu sioks toks lengvumas ir komfortas. Tada ant krutines deciau saltus kompresus, pvz kopusto lapus is saldytuvo, na cia namie tegu Taviskis pasirupina kad butu.

Tas 'siek tiek' nutraukimas  nepablogins taip kaip gali pabloginti uzsidege papai. O ir vaikas su kiekviena diena istrauks vis daugiau ir daugiau.

Taip, kad soriukas, anikute sitoj vietoj su tavim nesutinku. Nes su pirmagime hyperlaktacija patyriau savo kailiu 4u.gif

Papai "užsidega" dėl mastito, o jis yra infekcija. Dar yra galimybė, kad susidaro sąstoviai (guzai). Nepainiokim šitų dviejų dalykų, nes jų išvengti padeda skirtingi dalykai. Darykit, mamukai, kaip jums atrodo teisinga. Leidimas pienui laisvai nutekėti po šiltu dušu galimas (kai krūtis net skauda ir jos labai įtemptos ir tik tiek, kad atsileistų vos vos), bet nusitraukinėjant galit pasidaryti meškos paslaugą, nes pieno atsigamina tiek, kiek jo paimama iš krūties. Šaltiems kompresams tikrai užtenka atšaldyto rankšluosčio ar ledukų suvyniotų į rankšluostį, neverta gadinti maisto produktų. Bet šitie kompresai tik PO žindymo.
Atsakyti
QUOTE(dynka @ 2017 01 07, 23:25)
Tai nejutai kaip nubego?  blink.gif
Kazkaip baisu daros  blink.gif

Nea, man liepe gert vandeni, tai as apie 075 isgeriau ir 4 k.buvau wc, manes klause ar nieks wc nepokstelejo, nieko as nepajutau, o kai atvaziavau i gn tai buvo uzciuope vandens pusle.
Papildyta:
QUOTE(TutėFrutė @ 2017 01 08, 00:30)
Sveikos!

Ufff. Mes jau namie smile.gif gera.  Svoris kruopiuko nukrito daugisu biški daugiau nei 10 proc., tai sveriuos jį pieš ir po maitinimų, ačiū Smurcytei už paskolintas svarstykles! Dar tik kartelį svėrėm, bet lyg situacija geryn. Žėkit, o kaip skaičiuojami tarpai tarp maitinimų? Jei vyriukas valgo nuo 9 iki 9:30 ir tada nuo 11 iki 11:30, tai čia 2 val tarpas ar 1.5? g.gif ir kiek laiko jūsiškiai žinda? Valandą, pusvalandį ar trumpiau? Aš čia šian per vieną maitinimą ir vieną ir kitą papą daviau, kad tik svorį susireguliuot. Varliuk, ačiū už patarimą dėl NUK antspenių, daug geriau nei Avent, nėr ko lygint.

Visumoj, pervargus esu... 2 paros su 3 val miego kasnakt, ir tai jis trūkdavo po valandą... dar vienas keistas daiktas, piiiizdiec koks drebulys šian buvo užpuoles. Va ką tik antrą kart. Bleat krataus belenkaip. Nuo ko čia gali būt?  Tempos nėr. Ar buvo taip kam nors po gimdymo?

As ant gimdymo stalo labai kraciausi.tau gal hormonai reguliuojasi unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(kristelina @ 2017 01 08, 04:49)
7d. 23:00 gime Luka  wub.gif  wub.gif  wub.gif  3300g ir 53cm  smile.gif
I vgn atvaziavom 21.30 su 7-8 cm  smile.gif
Neplysau, nekirpo, bet maza itrukima siuvo.. Bet sedet sikart galesiu  clap.gif
Panele apzoriuke, tik dabar kruti paleido  biggrin.gif rekia iskart  blink.gif

Sveikinimai wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(anikute @ 2017 01 08, 21:33)
Papai "užsidega" dėl mastito, o jis yra infekcija. Dar yra galimybė, kad susidaro sąstoviai (guzai). Nepainiokim šitų dviejų dalykų, nes jų išvengti padeda skirtingi dalykai. Darykit, mamukai, kaip jums atrodo teisinga. Leidimas pienui laisvai nutekėti po šiltu dušu galimas (kai krūtis net skauda ir jos labai įtemptos ir tik tiek, kad atsileistų vos vos), bet nusitraukinėjant galit pasidaryti meškos paslaugą, nes pieno atsigamina tiek, kiek jo paimama iš krūties. Šaltiems kompresams tikrai užtenka atšaldyto rankšluosčio ar ledukų suvyniotų į rankšluostį, neverta gadinti maisto produktų. Bet šitie kompresai tik PO žindymo.

Nesutinku su tavim ax.gif
Uzsidege papai, tai nera mastitas, o juo labiau infekcija.
Mastitas irgi per 2 dienas neissivysto...
Bet tos druzes ant papu gali atsirast ir del tos hyperlaktacijos. Bet tai dar nera joks uzdegimas. Tiesiog sastoviai, ir nebutinai su guzais...
Pasikartosiu 'siek tiek' nutraukimo tikrai nepablogins taip, kaip gali padaryt uzsistovejes pienas ir tie akmeniniai papai..
Uzsispyrus, stebek savo kuno tempa, na ligoninej manau matuoja lyg kiek pamenu. Nes jei pakils, tai tikrai gali buti de krutu.

Niu o del patarimu, tai taip, manau pacios jausite kaip geriau daryti. Bet vat nuomones ir patirtis matot kaip issiskiria... 4u.gif

QUOTE(Skaidre @ 2017 01 08, 21:43)
Nea, man liepe gert vandeni, tai as apie 075 isgeriau ir 4 k.buvau wc, manes klause ar nieks wc nepokstelejo, nieko as nepajutau, o kai atvaziavau i gn tai buvo uzciuope vandens pusle.
Papildyta:

As ant gimdymo stalo labai kraciausi.tau gal hormonai reguliuojasi unsure.gif

As per abu gimdymus kalatojaus unsure.gif
Si kart isidejau i tase vilnones kojines.
Bet siaip manau is baimes tas kalatojomasis, na bent jau man.
Atsakyti
QUOTE(Ziu Ziu @ 2017 01 08, 21:56)
Nesutinku su tavim ax.gif
Uzsidege papai, tai nera mastitas, o juo labiau infekcija.
Mastitas irgi per 2 dienas neissivysto...
Bet tos druzes ant papu gali atsirast ir del tos hyperlaktacijos. Bet tai dar nera joks uzdegimas. Tiesiog sastoviai, ir nebutinai su guzais...
Pasikartosiu 'siek tiek' nutraukimo tikrai nepablogins taip, kaip gali padaryt uzsistovejes pienas ir tie akmeniniai papai..
Uzsispyrus, stebek savo kuno tempa, na ligoninej manau matuoja lyg kiek pamenu. Nes jei pakils, tai tikrai gali buti de krutu.

Niu o del patarimu, tai taip, manau pacios jausite kaip geriau daryti. Bet vat nuomones ir patirtis matot kaip issiskiria... 4u.gif
As per abu gimdymus kalatojaus  unsure.gif
Si kart isidejau i tase vilnones kojines.
Bet siaip manau is baimes tas kalatojomasis, na bent jau man.

Tikiuosi apie mastitą ir sąstovius kalbi remdamasi ne vien asmenine savo žindymo patirtimi. Tuose reikaluose yra tiek niuansų, kad aš nė nesileisiu į kalbas, nes vien apie simptomų įvairovę tektų paklodes surašyt.
4u.gif
Vsio, užsičiaupiu apie žindymus. Jei kam norėsis mano komentaro - parašykit AŽ 4u.gif
Papildyta:
Blyn, kaip šiandien skauda apačią. Net nežinau kaip pavadint tą vietą, nu matyt kur vaikas su galva remia. biggrin.gif
Atsakyti