Įkraunama...
Įkraunama...

PLANUOJANČIOS PASTOTI 2017M. 165 TEMA (2012-2017M. PLANIUKĖS)

QUOTE(erborista @ 2017 02 03, 21:53)
Nepergyvenk, nes tiesiog ne tavo valioj  smile.gif  Kazka vis tiek ipirksit, o su laiku jau galesit ir ka noresit nusipirkt  smile.gif

tai jau taip, nieko labai nepakeisiu smile.gif
tik reiks dirbt sunkiau biggrin.gif
Atsakyti
Na jei nuo to priklauso alga tai tiap biggrin.gif Man asmeniskai ne, nebent darba pakeisciau, tai kazkaip nevarau Dievo i medi, ir taip gerai, koks jau tas stogas virs galvos, bele kad stogas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(erborista @ 2017 02 03, 22:14)
Na jei nuo to priklauso alga tai tiap biggrin.gif Man asmeniskai ne, nebent darba pakeisciau, tai kazkaip nevarau Dievo i medi, ir taip gerai, koks jau tas stogas virs galvos, bele kad stogas  rolleyes.gif

nu ta prasme, kad jei norisi geresnio, reikia daugiau santaupų, o norint daugiau santaupų reikia daugiau uždirbt biggrin.gif nors dabartinio darbo neneorėčiau keisti. nebent man pasiūlytų tikrai daugiau, nes dėl kelių šimtų tikrai neičiau kažkur kitur. patinka darbas, aplinka, atmosfera, atstumas, tai tas ir neįkainojama.
daug žmonių gyvena ir vietiniai nuomuojamuose butuose,namuose, nieko blogo, aišku. bet kažkaip vistiek pagalvoji, kad noris savo. jei įmanoma. ir tai jau per ilgai laukėm.. nes taip neturi garantijos, kad nepsakys, už poros mėn reikia buto.. abai nemėgstu kraustymųsi unsure.gif
Atsakyti

erborista

Emociskai..rami as. Nurimau pagaliau. Aisku, skaudu be galo, bet jau spejau isliudeti. Pirmasis kartas buvo nepalyginamai sunkesnis...

grange

Sekmes ryt banke! 

Man visi bankiniai dalykai visiskas kosmosas atrodo. Is esmes nekenciu skolintis, gyvenime paskolu jokiu neturejom, kreditine ir ta uzdariau, nes nesugebejau pasinaudot  :D 

Mes planavom jau siais metais dairytis namo, bet dabar esam visiskai sumise del Brexito ir jo galimos itakos nekilnojamojo turto kainai, infliacijai ir pan. Surasti sklypa ir statytis patiems nerealu laiko atzvilgiu ir tuo, kad kazkuris is musu turetu mesti darba ir uzsiimti grynai projekto valdymu. O namai (tiksliau - kotedzai) man cia toookie ziaurus, kad nu negaliu. Visai ne pagal mano supratima. Ir negaliu pakest, kad jie skaiciuoja kambarius, o ne naudinga kvadratura  :D Mano tevu name vonia didesne nei cia single kambarys...Pas mus regione 2 miegamuju kotedzu kainos prasideda nuo 300k, bet ir tai bus juodam rajone, arba tures tik on street parking, arba antras miegamasis bus 1.5mx2m ir dar daug daug neaiskiu nesamoniu...

Atsakyti

E_D, kotedzai tu cia terraced house turi omeny? Ir 2 miegamieji nuo 200k??? Tu kur gyveni O_O Pas mus nuo 50k rast liuosiai galima... Nebent Londone kokiam, ten kainos kazkokios idiotiskos...

Siaip, jeigu gerai viska apmascius ir zinai, kad nesiruosi niekur judintis bent dekada - kita, tai pirkt apsimoka zymiai labiau nei nuomotis. Mes nusipirkom - nesigailim, tik dziaugiames. Emem 20 metu paskola, tiksliau mb eme. Mokejimus darom tokius, kad neduokdie - kaip dabar - dirba tik vienas, kad butu galima issimoket. Ir ka - mokam gerokai maziau, nei mokedavom nuoma seimininkui. Aisku, jeigu kas sugenda ir tt, tai paciam jau tvarkytis, bet jau ir darai visus remontus ir viska is dusios, nes zinai, kad sau, o ne kad tik nepamatytu seimininkas ka netycia pradauzei ar nuskelei  :angel2:

Zodziu - kaip ir viska darant - apgalvot.

Atsakyti
ED, man irgi nepatinka angliskas skonis ir ju namu isplanavimas ir nu tas nesvietiskas konservatyvumas... Grizau i LT tai nauji namai tokie faini, taip graziai suprojektuoti, dideli langai, patys namai matosi skoningai irengti. O cia... negalima nieko keist. Langiukai mazulyciai, visur kilimai doh.gif
Papildyta:
Guzike pas mus kainos irgi labai dideles, tikrai nepanasu i 50k... Net kelis kartus daugiau.
Atsakyti

Guzikeli

Semi-detached, terraced ir t.t. Man namas yra ne namas, kol as negaliu aplink ji apeiti ratu  :D Ir ne, tai ne Londono kainos. Zinoma, aplinkiniuose miestukuose kainos svyruoja, va neseniai ziurejau semi-detached su garazu, 2 miegamaisiais ir siokiu tokiu kiemu uz 275..bet tai ant tiek viska tvarkyt reikia, kad laisvai iki 300 pritempsi  :huh2:  

Pas mus ir nuomos kainos geros  :D Double kambarys menesiui mieste 400-500sv. Mes gyvenam mazam miestuky 8 mylios nuo miesto, tai mokam uz nama tikrai pigiai palyginus - 1000sv. 

Atsakyti

Papildyta:
Guzike pas mus kainos irgi labai dideles, tikrai nepanasu i 50k... Net kelis kartus daugiau.

Pas mus karavanas pastatytas parke kainuoja nuo 89k  :D 

Atsakyti
QUOTE(Extra_Dee @ 2017 02 03, 23:27)
</p><p></p><p><strong>grange</strong>
</p><p><strong></strong>Sekmes ryt banke! </p><p></p><p>

Man visi bankiniai dalykai visiskas kosmosas atrodo. Is esmes nekenciu skolintis,

Ačiū bigsmile.gif nesen parėjom. pakalbėjom, šiaip visai nieko, išaiškino, toks fainas vyrukas.
realiai galim šiek tiek mažiau imt, nei galvojau, na viskas priklauso nuo to kiek galim mokėt iš kart. bet max 229 K leidžia. ir 15 metų norim, nes kitaip neišeis. kai pagalvoji mes kartu beveik 11 metų, tai tas 15 netrodo daug biggrin.gif
aš panašiai ir žiūrinėjaus butus apie 200 ar 220 tūkst. dviejų miegamų. tai galima šiaip rast, ir kai kurie tikrai gerai renovuoti, eik ir gyvenk, nes mum tas kad pirkt seną ir renovuot patiems, netinka. ta gal ką ir rasim. yra keli niuansai, kurie gali sukliudyt, bet tikiuos, kad ne. būtų idealu metų gale turėt būstą ir leliuką biggrin.gif wub.gif praktiškai visos svajonės būtų išpildytos.
aš ir nemėgstu skolintis, na bet realiai iš algų susitaupyt tiek tai neįmanoma, jei neturi papildomo biznio ar nelaimi loterijos, ar negavai palikimo kokio.

QUOTE(Nuozmusis Guzikas @ 2017 02 04, 03:32)
Ir ka - mokam gerokai maziau, nei mokedavom nuoma seimininkui. Aisku, jeigu kas sugenda ir tt, tai paciam jau tvarkytis, bet jau ir darai visus remontus ir viska is dusios, nes zinai, kad sau, o ne kad tik nepamatytu seimininkas ka netycia pradauzei ar nuskelei  angel.gif

vat tame ir esmė, kai nuoma aukšta, tai geriau dar pridėt kažkiek ir mokėt bankui. na mūsų atveju reiktų pridėt vos ne dvigubai, bet kažkaip galvojam kad išsisuktume. bet aišku, reikia žiūrėt realistiškai, kad jei kas, vienas sugebėtų išmokėt
ir mirties draudimas privalomas, kad vieno ar kito atveju bankas padengia likusią sumą 100arba 50 procentu.
vat tas tvarkymas viską kad žinai jog savo irgi žavi, ir gali pasidaryt kaip nori.
Atsakyti

grange

Puikios naujienos! Na taip, busta be paskolos beveik be sansu nusipirkti  :) Daug kam ir taupymas pradiniam inasui yra didziulis issukis. Bet pas jus butu kainos tai ohoho! Namai, jauciu, daug daugiau kainuoja? 

Atsakyti
QUOTE(Extra_Dee @ 2017 02 04, 11:09)
<p><strong>grange</strong>
</p><p><strong></strong>Puikios naujienos! Na taip, busta be paskolos beveik be sansu nusipirkti  smile.gif Daug kam ir taupymas pradiniam inasui yra didziulis issukis. Bet pas jus butu kainos tai ohoho! Namai, jauciu, daug daugiau kainuoja? </p>

tai jo ir buvo iššūkis.. vien jau ivf`o reikalams kiek išėjo, tai būtume ir seniau gal galėję. nu aišku ir darbo mano pastovaus nebuvo,tai buvo kitaip.
namai tai tikrai aukštos kainos. be 300 tūkst tai turbūt nė negalvot, ir tai bus mažas koks, dviejų kambarių. praktiškai apie pusę milijono eina... o jei dar vieta gera.. žo ne mūsų nosiai. pradžiai užteks ir buto.
tiesą pasakius namo nelabai ir noriu. vien priežiūra ir viskas tai nelabai mums. maniškis iš vis tame reikale nulis,tai reiktų viskam samdytis būtų nekas.biggrin.gif
Atsakyti

Jooo, puse limono yra ka veikti  :D Bet jei jusu gyvenimo budui netinka, tai aisku, kam jis reikalingas ir dar uz tokia kaina...

Atsakyti