Įkraunama...
Įkraunama...

Skrandžio mažinimo operacija

oi skaiciau skaiciau ir vis man asaros akys kaupias...
nebezinau ka ir bedaryti, man tuoj bus 20 metu, sveriu kaip tikras begemotas 125kg, isbandziau dietu n, sportavau, ko tik nelankiau, stepai, bodyflexas, aerobika, treniruokliu sale and so on... o svoris vis augo ir augo i metus po 10 kg, jau nebezinau nei ka bedaryti, kmi 43 verysad.gif gal bandyt nebevalgyt, pasportuot? vis dazniau aplanko mintys apie skrandzio operacija, bet cia iskyla dar daugiau klausimu: ar mano amzius ne per jaunas? kaip su galimybe poto susilaukti, ar pasidarius tokia operacija imanoma pastoti ir sekmingai isnesioti kudiki? kokia operacija tinkamesne? kaip su maisto vartojimu po OP? ar galima vartot alkoholi ar jau nebe? kaip krenta svoris? ar jis tikrai nebeatauga? Ar daug salutiniu poveikiu ir kokie jie? man tik asaros kaupias, as jauna tikrai graziu bruozu, bet tas svoris man gadina visa gyvenima, visada buvau draugiska, o dabar pasidariau be galo kompleksuota, bijau ir i gatve iseiti, apie oda nebekalbu, pilvas,rankos, kojos - nusetos strijimos, patarkit ka man daryti? kaip numesti svorio, nes kuo toliau tuo labiau saves imu nekesti ir bjauretis verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*margarita* @ 2008 03 03, 00:46)
oi skaiciau skaiciau ir vis man asaros akys kaupias...
nebezinau ka ir bedaryti, man tuoj bus 20 metu, sveriu kaip tikras begemotas 125kg, isbandziau dietu n, sportavau, ko tik nelankiau, stepai, bodyflexas, aerobika, treniruokliu sale and so on... o svoris vis augo ir augo i metus po 10 kg, jau nebezinau nei ka bedaryti, kmi 43 verysad.gif gal bandyt nebevalgyt, pasportuot? vis dazniau aplanko mintys apie skrandzio operacija, bet cia iskyla dar daugiau klausimu:

1.Ar mano amzius ne per jaunas?
Ne ne per jaunas

2.Kaip su galimybe poto susilaukti, ar pasidarius tokia operacija imanoma pastoti ir sekmingai isnesioti kudiki?
Pastoti rekomenduojama praejus mazdaug 2metams po operacijos. Turim savo buryje sekmingai pagimdziusiu po operacijos

3. Kokia operacija tinkamesne?
Tai geriausia aptarti su gydytoju , konsultacijos metu, zinant savo kraujo tyrimus.

4. Kaip su maisto vartojimu po OP?
Su maisto vartojimu tai kiekvienam labai individualu- vieni negali riebiai, kiti saldziai, kiti netoleruoja pieno produktu. Vieni valgo daugiau, kiti maziau. Kiek zmoniu, tiek variantu, labai sunku nupasakoti tiksliai. Is karto po operacijos buna skysciu, tirsto maisto dieta, po menesio jau galima valgyti ivairesni maista.

3.Ar galima vartot alkoholi ar jau nebe?
Alkoholis nera labai rekomenduojamas netgi neoperuotiems, bet siaip 99.9% operuotuju vartoja ji be jokiu didesniu pasikeitimu. Bet velgi, vieni nebegali gerti stipriu gerimu , kiti vyno, kiti alaus. O dar kiti gali taip kaip pries operacija-viska ir daug tongue.gif

4. Kaip krenta svoris?
Po operacijos yra numetama ~60-100% virsvorio . Yra merginu numetusiu ir daug daugiau .

5. Ar svoris tikrai nebeatauga?
Operacija nera panaceja, praejus kuriam laikui ir visiskai nesilaikant rezimo(uzkandziaujant , valgant saldumynus ir tt) gali ataugti ~40% virsvorio .

6.Ar daug salutiniu poveikiu ir kokie jie?
Salutiniu poveikiu yra ir jie priklauso nuo operacijso tipo. Po padalinimo galimas vitaminu trukumas , bet jei reguliariai tirtis krauja ir vartoti reikiamus papildus , galima to isvengti. Taip pat galimas dempingo sindromas( pykinimas, skausmai po maisto). Bet per tam tikra laika yra priprantama taisyklingai maitintis ir jo gali nebuti visai.Po skrandzio apjuosimo ziedu, galimos ivairios komplikacijos del jo netoleravimo, pasmukimo ir tt. Taip pat vemimas, bet velgi, tai del netaisyklingo maitinimosi budo

7. Apie oda nebekalbu, pilvas,rankos, kojos - nusetos strijimos, patarkit ka man daryti?
Oda labai nepageres (ji gali padribti , nors kai kuriems operuotiesiems ji labai graziai susitrauke, o tu jauna, tai tikrai neturetu buti problemu) , strijos neisnyks, bet jos zymiai sumazes ir nebus tokios ryskios.

8,Kaip numesti svorio, nes kuo toliau tuo labiau saves imu nekesti ir bjauretis verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Jei dar turi noro ir jegu, bandyk laikytis dietos, jei ne , Ratanke tau parase i az, kur mus rasti , ateik drinks_cheers.gif mirksiukas.gif

Atsakyti
Internete nerandu informacijos apie balioneli, kuri iveda i skrandi 6 menesiams, tai veikia lygiai taip pat kaip skrandzio mazinimo operacija, bet po 6 men isimamas.Skaiciau laikrastyje, o dabar labai tuo susidomejau.gal kas zinot?
Atsakyti
Savo tarpe "gyvu" pavyzdziu neturime. Be kiek teko dometis, principas yra toks, kad ivedus baliona, nebetelpa tiek maisto. Manoma , kad per puse metu pasikeicia zmogaus mitybos iprociai, supratimas apie tai, ka ir kiek reikia valgyti. Si operacija yra labai populiari tarp Rusijos zvaigzdziu. Bet jei jas pastebetume, kaip sekmingai jos suliekneja, taip labai sekmingai ir sustoreja. Skrandis tai nesumazeja, ir isemus baliona galima valgyti maisto vis daugiau ir daugiau ir daugiau doh.gif .... Be to , kaip skrandzio apjuosimo ziedu, tiek baliono ivedimo atveju , galimas svetimkunio atmetimas.
As baliono nesideciau, bet tai mano nuomone
Papildyta:
Sia operacija jau atlieka gyd. Maleckas Kauno Klinikose
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mėta Meškinija: 21 kovo 2008 - 09:57
Sveikutes! 4u.gif

Gal ir man galit kas parasyti kontaktus kur ir i ka kreiptis del tos operacijos? blush2.gif
Atsakyti
sveikos,ir as noreciau tokia operacija pasidaryt gal ir pasidarysiu kazkada,cukrus labai padidejas del antsvorio valios nera ,linkiu visom sekmes metant svori thumbup.gif
Atsakyti
sveikos gal yra kas siais metais dare skrandzio mazinimo operacija?tiksliau noreciau suzinot kokia kaina ir kiek laiko trunka op?aciu smile.gif
Atsakyti
Nuo siandien pradejau gerti Reductil, tai ziuresiu, jei po keletos menesiu nebus rezultatu, tai gulsiuos po skalpeliu doh.gif

Atsakyti
QUOTE(mikimauze @ 2008 03 26, 19:32)
sveikos,ir as noreciau tokia operacija pasidaryt gal ir pasidarysiu kazkada,cukrus labai padidejas del antsvorio valios nera ,linkiu visom sekmes metant svori  thumbup.gif

Metam metam thumbup.gif thumbup.gif Ir jei kada rimtai apsispresi ja pasidaryti, ivesk i googla "skrandzio mazinimo operacija" ir rasi musu namucius mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(kristelu @ 2008 03 26, 20:40)
sveikos gal yra kas siais metais dare skrandzio mazinimo operacija?tiksliau noreciau suzinot kokia kaina ir kiek laiko trunka op?aciu smile.gif

Siu operaciju atliekama kasdien, kaina priklauso nuo operacijos tipo. Atidziai paskaityk jei ne visa tema, tai bent jau kelis puslapius atgal mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif .As ir vis mastau apie intragastrini balioneli ax.gif
LANVIJA, maciau taip pat apie domites- jei ka- gal per AZ paplepam mirksiukas.gif .
As jau pries naujuosius buvau konsultacijai pas doc.K.Adamoni ax.gif
Beje- sias proceduras (KMU)daro TIK doc K.Adamonis. bigsmile.gif
Papildyta:
Ups, norejau kreiptis i LAVINJA (ne taip nica parasiau ax.gif )
Atsakyti
Mano nuomone apie skrandzio mazinimo operacija labai bloga. Kodel? Todel, kad zmogus sioje zemeje gimsta ne vien pirkti, valgyti ar dekoruoti namus, taigi kiekvienas turi savo gyvenimo misija, na, skamba gal ir kiek banaliai. Taigi kiekvienam tenka ir geru, ir blogu dienu, visokiausiu ismeginimu. Deja, sistema, kuria radome, kai atejome i si pasauli yra labai aiski: piezastis- pasekme. Jeigu nori atsisakyti pasekmiu, turi dirbti su priezastimis, tai sunkus alinantsi, daug jegu ir valios reikalaujantis darbas, bet juk zmones esame, ne gyvuliai, taigi mokomes kantrybes, ramybes, dziaugsmo ir pan. Mokomes, o tai reiskia - tobulejam. Dabar paimkime nusikaltimo pavyzdi: zmogus, tarkime, kazka pavagia arba sumusa gatveje (as jau nekalbu apie sunkesnius nusikaltimus), nera svarbu, ar jis ses i kalejima ar ne, – jis padare nusikaltima, jis yra kaltas ir kalte ji tikrai suras, jei ne per teisesauga tai kitais budais. Taigi jeigu mes persivalgome - vadinasi, taip pat darome nusikaltima pries save (krikscionys nesusivaldyma, goduma, nesaikinguma valgant netgi laiko didele yda, berods, blogiausiais darbais kunui), taigi ir musu tikslas yra dirbti su savim, kovoti ir galiausiai valios pastangomis nugaleti sia yda. Jeigu to nedarome - turime pasekme - virsvori, geda, savigrauza, ligas, – bet visos sios bedos tai ir yra saskaita, kuria turime atsiimti uz savo veiksmus. Pasidaryti operacija – reiskia panaikinti pasekes, kurias patys sukureme, panaikiti harmonija ir prigimtine tvarka... O pasekmes (skolos) tai niekur nedingo, jos yra, tik jus uzkertatae joms kelia atsirasti ir atimate is saves galimybe ispirkti kaltes (tokiu budu). Uz skolas tikrai reikes atsiskaityti ir nemanykite kad tai yra taip paprasta, – tikrai siandien atrodo graziai, sumazinau skradi, neberyju, pinigai sumoketi, problema isspresta, bet pasaulio visumos kontekste, kai milijardas zemes gyventoju uzdirba per diena tik 1 doleri, tai yra gedingas veiksmas. Bukite grazios, sveikos, bet pacios, savo valia, savo jegomis, juk ne medziai esame, pagalvokie, kuo skiriames nuo kitu gyvunu, kurie negali pasirinkti nei nekaloringesnio maisto, nei sporto klubo. Manau, kad si opercija yra zaidimas su ugnimi, todel as pati niekada apie ja negalvojau ir niekada negeriau liekninamuju preparatu, tiesiog nenoriu prisidaryti saskaitu, kuriu negalesiu apmoketi. Esu isitikinusi, kad virsvoris yra problema, kuria zmogus yra pajegus spresti, jeigu jos neispresite, gyvenime susidursite su kitomis problemomis, kuriu nepavyks isoperuoti. Na, nenoriu niekam to linketi, tfu tfu tfu, tik linkiu susimastyti apie savo gyvenima ir neekvoti jo tokiems zaidimams.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emile: 02 balandžio 2008 - 08:22
Oi Emile.... doh.gif doh.gif doh.gif Kiek sveri? g.gif
Atsakyti