QUOTE(*margarita* @ 2008 03 03, 00:46)
oi skaiciau skaiciau ir vis man asaros akys kaupias...
nebezinau ka ir bedaryti, man tuoj bus 20 metu, sveriu kaip tikras begemotas 125kg, isbandziau dietu n, sportavau, ko tik nelankiau, stepai, bodyflexas, aerobika, treniruokliu sale and so on... o svoris vis augo ir augo i metus po 10 kg, jau nebezinau nei ka bedaryti, kmi 43

gal bandyt nebevalgyt, pasportuot? vis dazniau aplanko mintys apie skrandzio operacija, bet cia iskyla dar daugiau klausimu:
1.Ar mano amzius ne per jaunas?
Ne ne per jaunas
2.Kaip su galimybe poto susilaukti, ar pasidarius tokia operacija imanoma pastoti ir sekmingai isnesioti kudiki?
Pastoti rekomenduojama praejus mazdaug 2metams po operacijos. Turim savo buryje sekmingai pagimdziusiu po operacijos
3. Kokia operacija tinkamesne?
Tai geriausia aptarti su gydytoju , konsultacijos metu, zinant savo kraujo tyrimus.
4. Kaip su maisto vartojimu po OP?
Su maisto vartojimu tai kiekvienam labai individualu- vieni negali riebiai, kiti saldziai, kiti netoleruoja pieno produktu. Vieni valgo daugiau, kiti maziau. Kiek zmoniu, tiek variantu, labai sunku nupasakoti tiksliai. Is karto po operacijos buna skysciu, tirsto maisto dieta, po menesio jau galima valgyti ivairesni maista.
3.Ar galima vartot alkoholi ar jau nebe?
Alkoholis nera labai rekomenduojamas netgi neoperuotiems, bet siaip 99.9% operuotuju vartoja ji be jokiu didesniu pasikeitimu. Bet velgi, vieni nebegali gerti stipriu gerimu , kiti vyno, kiti alaus. O dar kiti gali taip kaip pries operacija-viska ir daug
4. Kaip krenta svoris?
Po operacijos yra numetama ~60-100% virsvorio . Yra merginu numetusiu ir daug daugiau .
5. Ar svoris tikrai nebeatauga?
Operacija nera panaceja, praejus kuriam laikui ir visiskai nesilaikant rezimo(uzkandziaujant , valgant saldumynus ir tt) gali ataugti ~40% virsvorio .
6.Ar daug salutiniu poveikiu ir kokie jie?
Salutiniu poveikiu yra ir jie priklauso nuo operacijso tipo. Po padalinimo galimas vitaminu trukumas , bet jei reguliariai tirtis krauja ir vartoti reikiamus papildus , galima to isvengti. Taip pat galimas dempingo sindromas( pykinimas, skausmai po maisto). Bet per tam tikra laika yra priprantama taisyklingai maitintis ir jo gali nebuti visai.Po skrandzio apjuosimo ziedu, galimos ivairios komplikacijos del jo netoleravimo, pasmukimo ir tt. Taip pat vemimas, bet velgi, tai del netaisyklingo maitinimosi budo
7. Apie oda nebekalbu, pilvas,rankos, kojos - nusetos strijimos, patarkit ka man daryti?
Oda labai nepageres (ji gali padribti , nors kai kuriems operuotiesiems ji labai graziai susitrauke, o tu jauna, tai tikrai neturetu buti problemu) , strijos neisnyks, bet jos zymiai sumazes ir nebus tokios ryskios.
8,Kaip numesti svorio, nes kuo toliau tuo labiau saves imu nekesti ir bjauretis
Jei dar turi noro ir jegu, bandyk laikytis dietos, jei ne , Ratanke tau parase i az, kur mus rasti , ateik