Tikrai! Dabar kaip atvanočiau tą kriaušę!
Nukritus bkt irgi jau reiškia pareinančias mmm, ane?
Nu kaip erzina..
Tikrai! Dabar kaip atvanočiau tą kriaušę! Nukritus bkt irgi jau reiškia pareinančias mmm, ane?Nu kaip erzina..
Kiekvienai skirtingai Viena mergina rašė kelis puslapius atgal rašė, kad jai bt matavimas labai netikslus rodiklis, nes pastojus buvo nukritusi bt
Mano atveju tai taip, nukrito bt - kitą dieną mm
Na kelių girnelėms ir sąnariams yra specialūs vaistai su gliukozaminu, kurie padeda girnelei regeneruotis ir atsistatyti. Aš irgi ištverčiau be jų, bet galvoju, gal padėtų...
Man tai paskirti individualūs kineziterapijos užsiėmimai, brangus malonumas, tikiuosi, kad padės...
Pas mane artrozė (senatvinis reikalas, nors man tik 30), bet aš pati jau ėmiausi veiksmų, literatūros prisigaudžiau, eisiu savo iniciatyva pas kineziterapeutą, kuris kaip sako, gaudosi tame reikale, tai žiūrėsiu kaip čia bus. Daugiau manau, kad su raumenynu pas mane koks disbalansas bus, ko pasekoj dyla sąnariai. O poliklinikose nieko nenutuokia apie šituos dalykus. Bendrinės mankštelės čia jau netinka, nors paskyrė man jas, bet tik birželio mėnesiui vieta buvo
O kas paskyrė individualią kineziterapiją? Nes man niekas nieko apie tai, pati ieškojausi. Tik kad nepigu, tai tikrai.
Bet kineziterapija - t.y. tinkamai parinkta gydomoji mankšta yra labai efektyvi.
Labai. Reikia stiprinti aplinkinius raumenis. Atrodo, kaip, ką čia padės, jei pati kremzlė ar sąnarys dyla/irsta/pleišėja, bet tai padeda, nes būna mažesnė apkrova + sąnarinio skysčio išsiskiria ir sutepa. Man tas mažiausiai patinka, kad kineziterapija veikia, nes nekenčiu sporto. Bet jei matai efektą, tai ir reikia. Pratimai iš pradžių gali būt sunkūs, vėliau dar svorius deda, reikia savidisciplinos daryti nuolat namie ir neapleisti.
Vos pradėjus būna ir sustiprėja skausmai, tada mažesniu krūviu, bet po ilgesnės mankštos ir, svarbiausia reguliarumo ir tęstinumo tikrai padeda.
Man išryškėjo tada, kai pradėjau sporto klube lankyti grupinės treniruotes. Matomai pastiprėjo raumenys ir išryškėjo kažkoks kreivumas šleivumas, nes tie tingūs raumenys miega, o kiti kompensuoja tą tingėjimą. Tada mečiau tą reikalą ir vis ieškau pagalbos. Tik vis atsimušu kaip į sieną - susitaikyk, kad ateity keisi sąnarius, nieko padaryti negalima. O aš užsispyrus, kad rasiu būdą sustabdyt progresą. Tikrai nesitikėjau, kad tokiam amžiuje reikės šitas problemas spręst. Tik iš esmės neturiu ko virkauti, nes būna gyvenime daug blogesnių ligų ar situacijų. Bet kiekvienam savos bėdos pačios didžiausios atrodo.
Vos pradėjus būna ir sustiprėja skausmai, tada mažesniu krūviu, bet po ilgesnės mankštos ir, svarbiausia reguliarumo ir tęstinumo tikrai padeda.
Bet būnu priversta mankštintis, nes prie gero greit priprantama, jei skausmai užeina, tai bet ką padarytum, kad aprimtų. O kad aprimtų, jau reik ilgiau pasportuot. Geriau neapleist
Vaistų esu naudojus tik gliukozaminą didele - vaistine, ne papildų doze (arthryl ir pan.). Papildus kitus daugiau. Jų ir negalima nėštumo metu, bet gi neaišku, kada tas nėštumas bus, tikrai esu gėrus.
Nuo skausmo arcoxia specializuota, bet ji man nepadėdavo.
Jo, mane jau įspėjo, kad pradėjus daryti kineziterapiją iš pradžių pablogės, bet jokių būdu nenutraukti... Tai aš jau nekantrauju nuo pirmadienio pradėti savo sportą, nes dabar per kelių maudimus buvau apleidusi sportą keliom savaitėm...
Sportuoju aktyviai nuo paauglystės, taip ir susivariau kelius, matyt... Nors tas sportas proto ribose buvo, gal tiesiog keliai tokie nekokie...
Aš irgi arcoxia gėriau, kai eksudacinis sinovitas pas mane buvo rastas Dar movalį vartojau, bet ten tai nesveikas vaistas, skrandžio skausmai pusei dienos... O dabar gliukozamino milteliai
Irgi suku mintį vartoti ir bandyti pastoti, sėkmės atveju nutraukti vaistus, jeigu pavyks pastoti per 3 mėn. Bet kai pagalvoju, šio vaisto jau bus organizme nemažai, net jeigu pastojusi ir nutraukčiau, ar tai nepakenktų vaisiui
O tau padėjo tas gliukozaminas? Man tai vienas gydytojas sakė, kad jau po 2 sav. bus geriau, kitas sakė, kad kaži ar iš vis padės.
Su tais arcoxia ir kitais panašiais, tai jie veikia vaisingumą ir nėštumo metu negalima, todėl aš nė iš tolo nežiūriu į juos. Nors irgi išrašė, jeigu skaudėtų.
Ten, o jūs kokiam mieste? Labai įdomu būtų pabendraut su tikrai išmanančiu savo darbą kineziterapeutu. Dabar bandysiu pas vieną eiti, žiūrėsiu, kaip ten mes susikalbėsim.
O poliklinikose nieko nenutuokia apie šituos dalykus. Bendrinės mankštelės čia jau netinka, nors paskyrė man jas, bet tik birželio mėnesiui vieta buvo
![]()
O kas paskyrė individualią kineziterapiją? Nes man niekas nieko apie tai, pati ieškojausi. Tik kad nepigu, tai tikrai.
Man kineziterapiją paskyrė reabilitologas Kai buvau prisirašiusi viešoje poliklinikoje, nieko man ten irgi nedarė, du metus su eksudacinio sinovito diagnoze vaikščiojau, keliai tinsdavo ir rausdavo, bet niekam nebuvo įdomu
Aj, buvo paskyrę fizioterapiją - pašvietė į kelius kažkokia mėlyna šviesa kelis apsilankymus, nulis naudos