Įkraunama...
Įkraunama...

PLANUOJANČIOS PASTOTI 2017M. 166 TEMA (2012-2017M. PLANIUKĖS)

Simona

Sunku skaityt kaio tave kankina migrena...  :unsure: Ar zinai, kas tau ja issaukia? As savaja kazkokiu stebuklingu budu suvaldziau, jau net nezinau kiek laiko neturejau priepuolio...o sutvarkius virskinimo problemas, net ir paprastas galvos skausmas beveik nebeaplanko. Gal yra kazkokiu gilesniu problemu kune? 

kartais žinau, kartais ne : nedamiegojimas/persimiegojimas , nedavalgymas (negaliu būt tuščiu skrandžiu), slėgio kaita, aštrūs kvapai, stiprus sukrėtimas-stresas, alkoholis (jo nebevartoju jau trys metai), turi būt griežtas dienos rėžimas...kartais atsibundu ir nežinau net kas čia išprovokavo... aš net nebežinau pas kurį gydytoją beet-pas neurologą eiti beprasmiška,išsikalę savo sistemą, nenori jokių tyrimų tirt-kartoja tik viena-migrena nepagydoma.sakiau nepasiduosiu, bet kartais jau rankos nusvyra... :unsure: 

Dėl migrenos, viena pažįstama labai kentėjo nuo tokių priepuolių. Galiausiai alergologai rado alergiją glitimui. Sutvarkė mitybą ir baigėsi skausmai. Sunku, bet įmanoma. 

įdomi mintis, reiks pasidomėt kur tokius tyrimus pas mane čia atlieka. Turiu kažko griebtis, nes aš kojas pakratysiu nuo tokių vaistų dozių ...ačiū  :4u:​ 

Atsakyti

Sveikos! :4u:

Aquabona, ne, deja, mmm sulaukiau ir su teigiamu testuku negrįžau... :) Na, gal šį cikląpavyks, labai jau norisi :wub:

Bet kaip malonu, kad kažkas pasigedo manęs temoje :D :4u: 

oh laaabas, pagaliau! Dingai kaip į vandenį! 

Kokioj srity dirbi? Šiaip smalsumas sukilo, kai pasakojai čia apie darbą :) :) 

Sveikos  :4u:

Pasirodau kaip jaunas mėnulis  :blink: Bet darbe užversta darbais, tai kitaip net ir nesigauna. 

Savaitgalį mmm parsivilko su trenksmu. Kadangi vėlavo, tai spėjau ir NT pasidaryti, bet buvo baltut baltutėliai. Naujas ciklas, nauji šansai. 

Labas. Aš irgi NT gadinau užvakar. Buvo kaip aš galvoju 11 dpo, baltutėlis. Bet ir nujaučiau, kad nieko nebus, tik norėjau išsiaiškint, ar čia ryškus PMS, ar ne. Visgi PMS. Šiandien užsisakiau testukų, bandysiu su kitu ciklu įdėmiau organizmo ženklus išsiaiškint, nes pastaruoju metu nieko nebesuprantu. 

na va, jungiuosi ir aš į baltutėlaičių NT grupę :( pasidariau, nei šešėlio, nieko. 

Nu ir ok, užsisakiau jau OT, grįšiu ir pradėsiu savo stebėjimą. Matomai ir aš labai apsigaunu ir ant O niekaip neužtaikom.

Rytoj skrendu namo. Biškį susiparinau, nes vyriokas dėl darbų šiandien išvaro kelioms dienoms. Tai paskutines dienas čia būsiu viena. Kažkaip iš pradžių net liūdna labai pasidarė, norėjosi paskutines dienas nuvaryt kažkur. Dar neaišku kada vyras į LT grįš. 

Tai žodžiu parinaus parinaus, tada nusprendžiau, kad **** it. Nieks netrukdo man vienai šiandien smagiai pabūti, ramiai susidėt daiktus, iškuopt namus. Ir dar kadangi NT neigiamas, net vyno taurę skaniai išgert :P va taip.

Žodžiu viskas į gerą, ryt namo, naujas ciklas ant nosies, tuoj griebsiu aš tuos gandrus! :D

Atsakyti

įdomi mintis, reiks pasidomėt kur tokius tyrimus pas mane čia atlieka. Turiu kažko griebtis, nes aš kojas pakratysiu nuo tokių vaistų dozių ...ačiū  :4u:​ 

Tik tiek, kad nėra tyrimo gliuteno netoleravimui. Yra tyrimai celiakijai nustatyti (kraujo, biopsija), tačiau jeigu yra tiesiog netoleravimas, kraujas nieko nerodo, todėl rekomenduoja tiesiog pasilaikyti begliutenės dietos. 
Man pačiai galvos skausmai užeidavo, kai buvo hemoglobinas kritęs. Bet migrena man nėra diagnozuota. Dabar jau kokias pora savaičių neturėjau galvos skausmo, nors paprastai prie tų skausmininkių būdavau, visada pas mane vaistai rankinėj. Nu bet mano mityba labai apribota šiuo metu (tikiuosi neilgam).

Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Retai rašau, bet skaitau jus smile.gif.

Visų pirma, sveikinimai Mamai? ir Extra_Dee wub.gif

Mano testas ir baltas, nei šešėlio abejonės. Kažkaip pirmą kartą buvo 0 reakcijos, planuojam kelionę, tai yra ko laukti ir taip smile.gif. Vis dar toks atsipalaidavimo laikas, bet žiūriu, ar atsipalaidavę ar ne, rezultatas tas pats biggrin.gif.
Papildyta:
Aš ir tikrai pažaisčiau su tuo gliuteno atsisakymu. Aš savo TTH pasireguliavau nuo 3,30 iki 1,59 vien apribojus (visiškai neatsisakiau, taip nepavyko) gliuteno turintį maistą. Nors man tas maistas nesukelia kažkokių jaučiamų neigiamų pojūčių, bet va taip tyliai neigiamai veikia organizmą, maža ką, gal ir prie migrenos prisideda
Atsakyti
Net negalvojau, kad hormonus gali veikti. Dėl migrenos tikrai esu skaičiusi, kad gali įtakoti skausmus. Aš kol kas to sau netaikau, nes nežinau, ar tikrai dėl miltinių patiekalų čia man pavyko sumažint maudimus. Bet kad pilvo reikalai susitvarkė, tai tikrai. Visiškai tikrai neatsisakiau, nes labai sudėtinga, ypač, jeigu savaitgalį kur išlekiam pas draugus ar papietaut į kavinę. Penktadienį suvalgiau gabaliuką picos darbe, popiet balionas sėdėjau. Nu bet čia visom prasmėm man draudžiamas valgis (nes ir kumpis, sūris, padažas, miltai - viskas, ko negalima).
Atsakyti

Net negalvojau, kad hormonus gali veikti. Dėl migrenos tikrai esu skaičiusi, kad gali įtakoti skausmus. Aš kol kas to sau netaikau, nes nežinau, ar tikrai dėl miltinių patiekalų čia man pavyko sumažint maudimus. Bet kad pilvo reikalai susitvarkė, tai tikrai. Visiškai tikrai neatsisakiau, nes labai sudėtinga, ypač, jeigu savaitgalį kur išlekiam pas draugus ar papietaut į kavinę. Penktadienį suvalgiau gabaliuką picos darbe, popiet balionas sėdėjau. Nu bet čia visom prasmėm man draudžiamas valgis (nes ir kumpis, sūris, padažas, miltai - viskas, ko negalima).

O papasakok, kaip dėlioji dabar mitybą? Visur etiketes dabar abalizuoti reikia? Ar prisirankiojai visokių receptų ir pakaitalų, ar gydytojai davė kokį orientacinį mitybos planą? 

Atsakyti

Tokių labai specifinių receptų neieškojau, tiesiog negaminu sau su miltais, džiūvėsėliais (kokio karbonado pvz). Vaikui blynų galiu iškepti ar kokį karštą sumuštinį padaryti, jeigu prašo, tik pati nevalgau. O valgau pagrinde mėsą (kepta keptuvėj ar orkaitėj a la grill, troškiniai), daržovės (bulvės, morkos, salotos, ridikėliai, agurkai), kiaušiniai, makaronus be gliuteno, jeigu norėtųsi tokio patiekalo. Kokį varškės apkepą kepdavau anksčiau su vermišeliais (pagal Beatos receptą), tai dabar tik su ryžiais darau. Dėl etikečių, labai labai neanalizuoju, kad ten nė pėdsako nebūtų. Sunkiausia su pusryčiais ir jei saldumyno kokio noriu (nes šokolado negaliu ir sausainių, pyragų). Reiktų šiaip normaliai pasiknaisiot internete, nes tikrai žinau, kad yra išradingų žmonių, kurie rašo blogus, pateikia visokių receptų, tada daugiau įvairovės būtų.  
Svorio prasme nepasikeitė nė kiek ir ačiū Dievui.

Atsakyti

Labai ačiū Mergaitės už patarimus, pesimistiškai aš čia labai išsireiškiau, bet jau tokia liūdna šiandien nuotaika, kad siaubas...vakar dar su MB susipykom, tai net nebesakiau kad ir NT dariausi...

Sugalvojau darytis Maisto netoleravimo testą. Aišku tik ne pas garsiąją Tulčiną, bet paprastoj kraujo laboratorijoj. Pažiūrėjau-alergenai aiškūs : mėsa, pieno produktai, grūdai ir pan, produktai kuriuos vartoju kasdien... Gal sakau man tikrai organizmas nepriima man kažko,plius valgau įvairų maistą...Aišku kosmosas kaina, bet gal sveikata pagerėtų...

Atsakyti

Su tuo testu dar neskubėk, daugiau pasidomėk, nes esu girdėjus, kad vėjus parodo.

Atsakyti

Sveika sugrįžus Kisulita smile.gifo tai planuojat dabar? Sakei keliems mėnesiams nusikelia planavimas dėl gydymo?

Aham, planuojam, po daugybės mąstymų, tryzniojimų ir persigalvojimų, galiausiai sugėrus 9 dienas vaistų ir pasitarusi su reabilitologu nusprendžiau suteikti šansą kinezitarepijai be vaistų  :)  Kol kas veikia, nors iš pradžių tai buvo paūmėjęs skausmas, bet dabar kaip nieko ir nebūtų buvę  :D  Tai susitariau su savim, kad negersiu vaistų, jeigu griežtai laikysiuos tvarkaraščio ir darysiu pratimus  :)​ 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kisulita: 15 gegužės 2017 - 20:22

Simona02, 15 Geg 2017 - 09:49, parašė: Vaistu gėriau drebančiom rankom - o jei pakeknks... jau pati pradedusave dėl visko kaltint... Kisulita-sveika sugryžus, pasigedau Tavęs :4u:

Laba  :4u:  Nekaltink savęs, nieko nepadarysi, gi nesikankinsi iš skausmo kol nusibaigsi... Ta migrena bjaurus dalykas  :(

Atsakyti

Sveikos! :4u:

oh laaabas, pagaliau! Dingai kaip į vandenį! 

Kokioj srity dirbi? Šiaip smalsumas sukilo, kai pasakojai čia apie darbą :) :)

Aš personalo/buhalterinės apskaitos srityje, tai ta sritis, kur darbo krūviai bangom plūsta  :)​ 

Atsakyti