Rūkymas - aktuali tema...Visiems artimiesiems esu moralus atskaičius...Mano ir visu giminaičių tarpe niekas nerūko, išskyrus tėvą ir brolį..

galėčiau visus, kas propaguoja tabako dūmus..Kažkada teko būt artimai medicinos sričiai..tai va, pamačius per skrodimą rūkiusio žmogaus plaučius, pajuodusias nuo suodžių alveoles ir bronchus pritukusius dervų, prapuolė noras rūkyt amžinai. Kartais pamąstau, kad jei žmonės būtų perregimi ir matytų, kas darosi jų organizme traukiant tuos dūmus, tabako pramonė žlugtų su ta pačia diena. Dėl daugybės rūkančiųjų masiškumo rūkymas nieko nešokiruoja, bet iš esmės tai tas pats, kas gatvėj leistis narkotikus..Žala organizmui lygiai tokia pati..
Moterų rūkančių šiais laikais turbūt daugiau nei vyrų..jaučiu, vienetai tokių, kurios niekad to nebandė ar turėjo tvirtus principus net nepabandyt...Kartais pastebiu gatve einančią kokią gražią elegantišką moterį, o iš burnos - dūmai..Viso įspūdžio kaip nė nebuvę..Vieną kart mačiau net rūkančia nuotaką..Vienoj rankoj puokštė, kitoj - cigaretė..Traukia dūmą ir saugo suknelę, kad pelenai neužkristų..o nerūkančios pamergės nuo jos mandagiai sukiojosi šalin..
Pastebėjau, kad rūkantys - gan silpnos asmenybės...Rūkymo pertraukėlėmis dangstomas tinginys, rūkymas padeda palaikyt pokalbį, rūkymas išvaduoja nuo problemos kur laikyt rankas (kvaila problema, ar ne?), rūkymas tampa gundymo menu..Tai poza vaidint egzaltuotą būtybę..Ech, matyt aš esu iš kokio 18 a. kai rūkyt moteriai buvo gėda.