QUOTE(kin @ 2019 10 15, 08:01)
Šeimos nepasirinksi.
Todėl nepulkit lutukės, kad ją girdė giminaičiai. Daug tokių šeimų, bent jau anksčiau, buvo, kur darželinuko pirštą į degtinę kišdavo ir juokdavosi, kaip raukosi į burnytę įkišęs. Kitą kartą vaikas jau pats tą pirštą kiša, juk smagu, kai suaugusieji skiria dėmesio ir visiems linksma.
Mano giminėj irgi tokių buvo.
Tik labai svarbu, ar žmogus supranta, kad tai problema. O jei supranta, ar pripažįsta tai.
Man atrodo nenormalu kišti pirštą į alkoholį, nenormalu trylikamečiui trauktinę pilti, bet kokių 16 m. vyno gurkšnį prie pietų stalo paragauti jau atrodo tinkama. Alkoholio vartojimo kultūrą irgi reikia ugdyti. Tam kad nevartotų bet ko, bet kiek.
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 10 15, 08:04)
Šeimos nepasirinksi, bet gal neminėtinai reiktų baigti durnę vaidinti, kad čia viskas normaliai?
QUOTE(kin @ 2019 10 15, 08:27)
Tai aš gi ir rašiau - reikia suprasti, kad tai problema. O po to ją dar ir pripaūinti.
Juk tai ne vienintelė problema, kurios ji nepripažįsta. Nereikia stebėtis.
Tai tik reiškia, kad gyvenimas dar per mažai purtė, kad viskas susikratytų ir į lentynėles susidėliotų.
Žmonėms, kurie buvo normaliai auklėjami, tai ateina su auklėjimu, o kitiems, deja, tik per sukrečiančias gyvenimo patirtis.
Sia tema pasisakau paskutini karta.
Prisimenam nu ko prasidejo. Kad cambala parase kad neminetina yra issigimele.
I ka as paraasiau, kad ji tokia nera, tiesiog vaikysteje buvo traumuota, del to stebime tai ka matome.
Asocialus yra ne vien bomzai, ar alkoholikai. Asocialiais zmonemis buna ir visai nevartojantys alkoholio, asocialumas pasireiskia, per vaikysteje neteisingai suformuotus gyvenimo igudzius. Pvz. anskciau diduma vaiku namu globotiniai neretai buvo aoscialus. Siais laikais, pradeda daugiau kreipti demesi i globotiniu ugdyma, elementariai ismokinti juos savimi pasirupinti, pasigaminti maista, susitvarkyti aplink save, apmoketi tas pacias saskaitas, kaip bendrauti su zmonemis.
Kad butu aiskiau. Antanas Guoga, rodos sekmingas zmogus, bent jau taip jis save pristato. Apie save kalba
"Aš sunkus žmogus, todėl man tikrai reikia pagalbos. Asocialus esu, negaliu aplink save normaliai pasitvarkyti, nes galvoje nuolat sukasi reikalai. Aistė mane prižiūri kaip vaiką. Nei pats pasigamint ką galiu, nei apsirengti, todėl ji man padeda. Tačiau aš stiprus kitoje srityje, atviravo A.Guoga.
Saltinis cia
Taigi, NORMALUS, suvokiantys savokos reiskme zmones nei baidosi, nei neigia elementaru fakta, nei ka, viska vadina savais vardais.
Asocialumas, jei ka yra ivairialypis.
Mano vyro seima, nebuvo nei alkoholikai, nei bomzai, nei dar kas. Bet butent jie praktikavo neminetinos seimos sankloda, vaikam formavo netinkamus t.y. asocialius gyvenimo igudzius.
Mani visai neidomu, nei neminetinos seima, nei jos ATA tevelis.
Bet ji pati raso apie inteligencija, kokia nuostabi jos seima ir t.t.
Bet netinkamai suformuoti igudziai akivaizdus.
TArkim, ji keikiasi kaip pastotes merga, ne man, jai turi buti geda, bet atsakomybe permete man, kad pastebejau neatitikima deklaracijom, kad toks elgesys yra visai nesusijes su kultura-inteligentais. Atkreipkite demesi, as atsakinga uz jos seimos, tevelio smeizima ir t.t.
TAigi. Isties, rasydama posta cmabalai tikrai nesitikejau, kad neminetina is to ispus toki burbula, neigdama kas akivaizdu.