QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 22, 17:23)
<p></p><blockquote class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72549219" data-time="1574344641"><div><p>Ar pritariat prof Laurinaicio minciai, kad laime - buti reikalingam? Ar reikalinguma suvokiate per santykius su zmonemis, ar dar placiau? Kaip?</p></div></blockquote><p>As nedirbau kelias dienas sia ir ana savaite, todel turejau laiko ir prisiziurejau interviu su idomiais zmonemis. Tai per viena interviu neuromokslininke pasake, kad vienas is laimes "hormonu" (ne hormonai ten siaip) gaminasi, kai mes jauciames reikalingi. Tai kaip ir derinasi su tuo, ka Laurinaitis pasake.
</p><p>As sutinku su situo. Kiek domejausi, dar labai svarbu jausti dekinguma.
</p>
Noreciau pagvildenti "reikalingumo" savoka placiau.
As nenoreciau buti reikalinga, kad is manes ka istresti, pasinaudoti ir t.t. Kai nera dekingumo, o tik patogumas ir reikalingumas. Bet dabar parasiau ir pagalvojau, kad is esmes ir tas dekingumas prilauso, kokia jo israiska. Tarkim, jei man uz paslauga, ar dar ka yra atlyginama, tarkim sokoladuku, man sugadina nuotaika. Man svarbus rekalingumas ir dekingumas, kai tai eina is zmogaus vidaus. Kai tu reikalingas, kai kitas jaucia trukuma, pasigenda, kai taves nera, kai is esmes pirmoje vietoje esi tu, o ne tavo paslaugos, galimybes. Taip ir su padeka, man svarbu, kad kitam zmogui tas mano idnelis daugiau butu jam "vertingas" emociniam lygmeni, nei barteriniai mainai., tu man paslauga, as tau sokolada, mes atsilygine.
Neretai man nereikia padekos, man pakanka mayti zmogaus laimes israiska.
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 22, 17:31)
ci ane patycios?
tu ant tiek susireiksminus, akd isivaizduoji,akd tavo zinutes kazkoks greblys?
lenda i pokalbi tai gal neburk apie mane ir nelysiu? o tu atsipirti negali apie mane nerasiusi ar ne? priklausomybe?
Ir vel zmogus reikalauja sau demesio, pats is saves tyciojasi. O toliau aiskina kad kazkam idomus,
Dar karta kartoju, as neskaitau postu. Tiesiog SM yra funkcija kai pranesama kad pakomentuotas postas. Paziuri kas, ir tada suvoki, kad skaityti neverta.