Vadinu.. bet mintis is esmes teisinga. To vertai merginai galima psizadet net vyru del jos buti...
Papildyta:
namai yra ten kur zmones jauciasi gerai ir jaukiai. Net brangus nuosavas namas, nebus namais jei ten kirviai skraidys
Nezinau, kaip yra is tiesu. Manau, labai daug groja tai, kas paciam zmogui patinka (ar patinka tai, kas sekasi?). As matieka gliaudziau kaip riesutus, bet man nuo skaiciuku ziba akys net, galiu pro autobuso langa ziopsodama pritaikyt n teoriju ir formuliu. O va dukrai tie skaiciai kosmosas, man kartais sunku suvokt, kaip galima nesuprast rodos visai elementariu dalyku
. Bet jai kalbos einasi lengvai, jai idomu,ji pati domisi. O man kalbos labiau tiesiog priemone susisneketi, pasikeisti info. Greiciausiai neismokyciau tos, kurios zinau vargu ar prireiks.
As irgi nezinau kaip yra is tiesu, bet cia idomi tema ir butu labai gerai, kad kas padarytus tyrimus (ju garantuoju, kad yra) pritaikytu Lietuvoje. Pastebejau, kad matematikos, o gal net visu tksliuju mokslu kazkaip bijo. Kiek kartu eu girdejusi "As nemokejau matematikos ir maniskis nemoka". Visiskas nuteikinejimas.
Ziurejau interviu su "Investuok Lietuvoje" galva, tai pasaulyje truksta inzinieriu, finansu analitiku ir butent ju skaicius 50% lemia pasiliks investicijos Lietuvoje ar ne. Manau daug daugiau zmoniu sugebetu/noretu studijuoti tiksliuosius mokslus, jei nebutu sukurta to mito, kad tai taip baisiai sunku.
Esu mokiusi vaikus, po to studentus, tai is to ka maciau - nemokytinu nera. Vieni greiciau supranta, kiti leciau, o yra ir visisku sraigiu. Tik va is mokiniu kuno kalbos labai aiskus "atsinesimas" i mokymosi procesa. Matosi, kad sedi ir atbulais dantim bando tuos uzdavinius sukramtyti. Visiskai logiska, kad tokiam bus sunku. Buvo vienas, kur pirma pamoka atrode uzdus, nes toks jausmas, net kvepuot bijojo. Gal tinkamai mokant, skatinant, be gasdinimu, galima visus bent kazkiek ismokint. Gabesni greiciau eis, kiti leciau, bet nebus visisku matematiniu analfabetu, kaip dabar.
Tau reikia dirbti darba, kuriame savo formuliu taikyma panaudotum pagal paskirti. Tai ka anksciau dirbai, buvo susije?
O dukrai matematika sunku su tavim lyginant, ar su kitais vaikais? As nieko apie tai nezinau, bet gal skirtingi vaikai skirtingai mokosi. Gal jai budas netinka. Arba ji mato, kad tau cia eaaasy ir tada nusivilia su savimi pasilyginus. Nezinau.
Dabar pasiziuriu vis kokiu video apie neuromoksla. Kiek supratau, musu smegenis plastiskos. Ta sritis, kuria studijuojam ir treniruojam fiziskai keicia smegenu struktura, susikuria nauji neurono tinklai ar kazkas ten, kas palengvina tolesni mokymasi. Tai cia kaip raumenis treniruoti.
Nebutina visiems viska moketi ir tapti profesoriais srityje, kuri sunkiau, bet kazkoki minimalu lygi pasiekti visgi reiketu.
Esu gilioj vaikystej Suriko nuotykius ziurejus, pvz mamos draugas Sibiro tremty gimes, tai jis vien rusu ziuri, mama aisku moka gerai, bet as nei mokykloj nesimokiau, nei rusakalbiu draugu turejau, nei teritoriskai rusakalbiu nebuvo daug mano vaikystes aplinkoj. Tik atsikrauscius i sostine supratau, kad cionyksciai bendraamziai dar kazkiek moka, bet jau nedaug kas. Multikus zinoma dar ziurejau, bet jau salia ju angliski ejo.
Va va.