Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 14:40)
Matai angliakalbia labai retai aplamai moka antra kalba,jie net airiu nemoka.... o jus be anglu irgi matau nelabai ka mokat ar ne, nu lietuviu gramatika tik?  biggrin.gif

Juokingiausia kai possovietines emigrantes, pesiojancios uk ar airijos fabrike vistoms siknas irodyneja rusu k svarba gyvenime biggrin.gif .
Nereikalinfa ta rusu kalba dabartiniam jaunimui. Jau geriau kokia kinu mokytis.
Atsakyti
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 15:37)
Oi bleeeeet,  skaitovė.
Mes cia beveik visi univeruose mokemes. Nereikia sekti pasaku. Idomius destytojus iki siolei atsimename ir isdizioje VISI klausydavome ka jie desto.
Papildyta:

Tu esi neimli kalboms ir viskas. Ko cia gincyjies?

Tu nesi destytoja. Ko cia gincijies?
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 11 25, 15:52)
Juokingiausia kai possovietines emigrantes, pesiojancios uk ar airijos fabrike vistoms siknas irodyneja rusu k svarba gyvenime biggrin.gif .

Maniske mokosi, tik ne kinu, bet salia smile.gif
Atsakyti

Mano sūnus tą patį sakė.Kol neatsistojo už prekystalio.Va,tada ir pamatė,kad rusų kalba jam reikalingesnė nei ispanų.Jis vaistinėje dirba.Gyvena perferijoje.Iš anksto paaiškinu,jei kam klausimų kils.

Man regis mokėti,ar jau nors sugebėti susikalbėti nors viena užsienio kalba yra gerai.Be kalbos esi durniukas.

Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 11 25, 15:01)
Mano sūnus tą patį sakė.Kol neatsistojo už prekystalio.Va,tada ir pamatė,kad rusų kalba jam reikalingesnė nei ispanų.Jis vaistinėje dirba.Gyvena perferijoje.Iš anksto paaiškinu,jei kam klausimų kils.Man regis mokėti,ar jau nors sugebėti susikalbėti nors viena užsienio kalba yra gerai.Be kalbos esi durniukas.

Teisingai, kaip sakoma, ka ismoksi ant peciu nenesiosi, o rusu gyvenant salia Rusijos ir turint omenyje salis dydi, zinoma reikalinga, bent pagrindai. Labai gerai kuo daugiau kalbu moketi. Aisku, zmones ir su viena pragyvena, kam ko reikia gyvenime. As tai tikrai dziaugiuosi ,kad rusu zinau, man darbe jos nereikejo, bet tikrai daug idomios info rusu kalba, daug idomiu zmoniu sutikau, daug geru kinu paziurejau.
Atsakyti
O man nepriimtina atrodo, kai visa gyvenima Lietuvoj pragyvene rusakalbiai neva nemoka lietuviskai. Ateina i parduotuve ir vaistine ir sneka savo gimtaja kalba...
Cia lygiai tas pats ir lenkus liecia - Nemencinej psekina, net maxes kasoj po polsku.
Atsakyti

Nu imanoma pazinti ir matyti, kuriam labiausiai nesiseka, nejau jau visi tokie bailus, nedrasus ir visiem nesiseke, manyciau tokiu turetu buti vienetai? O gal ne savose klumpese sedejo zmones, gal jiem elementariai neidomu? biggrin.gif
Tai ir yra pedagoginis menas visa tai sugebeti biggrin.gif

Jei 20 studentu, tai 2-4 tragedia arba silpni, 2-4 labai geri/ puikus, like vidutiniokai. Pirmam kurse reikia atsizvelgti i tai, kad dalis studentu iskris po pirmo semestro, arba metu, tad tokiu ne savo rogese tikrai yra. Destyti jiems vistiek reikia.

As ne destytoja, daugiau tikrai nebedestysiu, bet manau, kad demesio reikia skirti visiems, ne tik silpniausiems. Kiti nera kalti, kad kazkas del kazkokiu priezasciu neismoko mokyklinio kurso. O tarkim laboratoriniai darbai yra vertinami pazymiais, tad jei destytojas puse laiko stoves prie labai silpno, uztemps jo darba, kitu atzvilgiu tai bus nesazininga, nes jie gaus ta pati bala, nors darba atliks patys.

Kai teko destyti, stengiausi elgtis saziningai, skirti demesio visiems, kaip ta supratau ir kaip man isejo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš_Šviesos: 25 lapkričio 2019 - 15:13
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 25, 14:58)
Tu nesi destytoja. Ko cia gincijies?
Papildyta:

Maniske mokosi, tik ne kinu, bet salia smile.gif

Tai studentai gal geriau ir izno, kokie diestytojai buna?

Maniske nori japonu pasimokyti , ieskau mokytojos... biggrin.gif
Abu vaikai moka lietuviu, namie bendraujam tik lietuvsikai su lietuviais draugais irgi, anglu laisvai, siek tiek moka airiu, , siek tiek rusiskai, sunus mokosi dar prancuzu , dukra sake vidurineje rinksis ispanu, o dabar uzsimane japonu pasimokyti Ir tada jau galesim visur keliauti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 25 lapkričio 2019 - 15:09

Kiek pazistamu vaziavo pagal erasmus, tai visi be isimties angliskai geriau ismoko, o salies kalba kaip kas. Vieni anglu daugiau moka, tai ju gimta kalba uzsienieciui maziau reikalinga, o kai anglu nelabai, esi priverstas mokytis vietines. Rusu dar niekam neprireike. smile.gif

Be juodu darbu, neisivaizduoju kam ta rusu reikalinga. :) Anglu tai tikrai visi ismoksta. Dar kartais kazkokiu rysiu tam tikrose srityes yra. Mano atveju, jei buciau i kokia Rusija vazinejusi, ne faktas, ar mane dabar vakaruose i darba priimtu.  :) 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 16:10)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72552028" data-time="1574683612"><div><p>Kiek pazistamu vaziavo pagal erasmus, tai visi be isimties angliskai geriau ismoko, o salies kalba kaip kas. Vieni anglu daugiau moka, tai ju gimta kalba uzsienieciui maziau reikalinga, o kai anglu nelabai, esi priverstas mokytis vietines. Rusu dar niekam neprireike. vartotojo įkelta nuotrauka</p></div></blockquote><p>Be juodu darbu, neisivaizduoju kam ta rusu reikalinga. smile.gif Anglu tai tikrai visi ismoksta. Dar kartais kazkokiu rysiu tam tikrose srityes yra. Mano atveju, jei buciau i kokia Rusija vazinejusi, ne faktas, ar mane dabar vakaruose i darba priimtu.  smile.gif 
</p>

Tai ir toliau vazinetum i Rusija ir ateiti sietum su ja, kam tau tie vakarai būtų reikalingi smile.gif
Pas mus posovietinej dar dalis rusu moka, bet del okupacijos. Senoliu kai neliks, neliks ir to populiarumo.
Uztat galetum Satjos klausytis! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimuke!: 25 lapkričio 2019 - 15:17
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 15:07)
Jei 20 studentu, tai 2-4 tragedia arba silpni, 2-4 lavai geri/ puikus, like vidutiniokai. Pirmam kursereikia atsizvelgti i tai, kad dalis studentu iskris po pirmo semestro, arba metu, tad tokiu ne savo rogese tikrai yra.
As ne destytoja, daugiau tikrai nebedestysiu, bet manau, kad demesio reikia skirti visiems, ne tik silpniausiems. Kiti nera kalti, kad kazks del kazkokiu priezasciu neismoko mokyklinio kurso. O tarkim laboratoriniai darbai yra vertinami pazymiais, tad jei destytojas puse laiko stoves prie labai silpno, uztemps jo darba, kitu atzvilgiu tai bus nesazininga, nes jie gaus ta pati bala, nors darba atliks patys.
Kai teko destyti, stengiausi naudoti elgtis saziningai, skirti demesio visiems, kaip ta supratau ir kaip man isejo.
</p>

Nezinau as su tokiom situacijom nesusiduriau aukstojoje, budavo mokykloje pvz algebra dalis grybaudavo, tai kai turejom gera mokytoja, jis aiskindavo tol, kol daug maz net silpniausi suprasdavo, nes sakydavo, jei jie to nesupras, paskui bus dar sudetingiau, o kas geirua mokemes, tai kazka kitka uzduodavo savarankiskai pvz ispresti.
O aukstojoje, padedavom visi vieni kitiem, kai studijavau dabar Airijoje, jei nezinai klausi tu kurie zino, destytojas irgi sededavo tai prie vieno tai prie kito per praktinias uzduotis, nes pradzioje dauguma grybavom, buvo gal 2-3 kurie suprato ka is vis daro biggrin.gif
As manau nereikia skriti demesio visiem vienodai, nes tai nelabai sazininga, jei zmogus supranta ir taip,kam jam demesio skirti, geriau paparsyti, kad jis paaiskintu tam nesuprantanciam, nieko nera geriau, kaip bendras darbas, mokant kita ir pats geriau supranti.
is tikro yra talentas buti destytoju, mokytoju.
Pamenu 2 turejom destytojus is vieno dalyko, ateina vienas aiskina aiskina, stengiasi zmogus, nieko nesuprantam, ateina kitas, pasako 3 sakinius ir visiem vsikas aisku biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2019 11 25, 15:05)
O man nepriimtina atrodo, kai visa gyvenima Lietuvoj pragyvene rusakalbiai neva nemoka lietuviskai. Ateina i parduotuve ir vaistine ir sneka savo gimtaja kalba...
Cia lygiai tas pats ir lenkus liecia - Nemencinej psekina, net maxes kasoj po polsku.

yra ir lietuviu pilna kurie pragyvena kitoje salyje ir neismoksta tos salies kalbos doh.gif ir siais laikais kai mokytis tikrai yra kaip ,akd ir namie sedint. O rusai tokei kaip surpnatu vyresnio amziaus, kai jiem nelabai buvo poreikio mokytis lietuviu, kaip tu aiskini, akd ner adabar poreikio mokytis rusu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 15:10)
Be juodu darbu, neisivaizduoju kam ta rusu reikalinga. smile.gif Anglu tai tikrai visi ismoksta. Dar kartais kazkokiu rysiu tam tikrose srityes yra. Mano atveju, jei buciau i kokia Rusija vazinejusi, ne faktas, ar mane dabar vakaruose i darba priimtu.  smile.gif 

Su zmonem BENDRAUTI, susirasti informacija is ivairiu saltiniu, pazinti mena Rusijos, kuris labai turtingas, pazinti sali, kuri viena didziausiu pasaulyje ir yra kaimyne su Lietuva ir t.t.
Atsakyti

Tai ir toliau vazinetum i Rusija ir ateiti sietum su ja, kam tau tie vakarai būtų reikalingi smile.gif
Pas mus posovietinej dar dalis rusu moka, bet del okupacijos. Senoliu kai neliks, neliks ir to populiarumo.
Uztat galetum Satjos klausytis! biggrin.gif

:D  kokia puiki perspektyva. Uzsidaryti sau duris likusiam gyvenimui. 

Va su ta Satja, tai yra tiesos. Man toks jausmas, kad rusai pasinese ant ezoteriku labai stipriai.

Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 15:18)

As manau nereikia skriti demesio visiem vienodai, nes tai nelabai sazininga, jei zmogus supranta ir taip,kam jam demesio skirti, geriau paparsyti, kad jis paaiskintu tam nesuprantanciam, nieko nera geriau, kaip bendras darbas, mokant kita ir pats geriau supranti.
is tikro yra talentas buti destytoju, mokytoju.

Gluse susimaise savo tryduose - pirmoj dienos pusej is Sviesos irodynejo, kad reikia prie kiekvieno prieti, paaiskinti, dabar jau kitaip triedzia biggrin.gif .
Atsakyti