Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

nezinau. gal nuovargis, gal tingejimas klausytis, motyvacijos trukumas. gal grupes lyderiai nera tie gerieji lyderiai, o pasaipunai, todel klauts ir klausytis nera "cool". destau ta pati dalyka pirmam ir ketvirtam kursui, ketvirtas kursas einasi lengviau, daugiau klausimu, daugiau praktikos. ku pirmu, kaip minejau kaip kuri grupe, vieni labai klauso, kiti ijungia pox...

O kaip per 20 m keitesi studentu elgesys?

Bakalaure pas mane dar nebuvo mados klausti, nes ne cool.

Magistre jau gana daug mokejom, beveik visi ir dirbo tai, ka studijavom, stojo tik motyvuoti, todel klausti/nezinoti buvo norma.

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 14:02)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="-burbanti-" data-cid="72551938" data-time="1574679575"><div><p>Musu vaikas uzaugo prie angliskos televizijos. Bet kadangi, kai nenoredavome kad jis suprastu, kalbedavom rusiskai, jis pasake, kai dar buvo vaikas - o as ismoksiu rusu ir suprasiu ka jus kalbat...ir savarankiskai ismoko suprasti, bet kalba laaabai laužytai vartotojo įkelta nuotrauka. Taip kad reikia tik noro ir košės galvoje ir nebuti stubborn . O jei nenorima, rieciama nosis, tai aisku- bb ka ismoksi.</p></div></blockquote><p>O visi turi noreti rusu kalba ismokti? smile.gif  As tai tikrai nenoriu. Gyvenime nereikejo ir manau nereikes. Dabar kita kalba mokausi, nes tos reikia. Reikia realiai ir dar vienos, bet cia jau paziuresim veliau.
</p>

As pvz irgi visiskai nenoriu. Moku kelias pagr frazes, parduotuvej uztektu, ir man to gana. O bajeriuku nezinau, nes neziurejau filmu ju, bet man tiesiog patinka kitokie filmai.

Paskutiniu metu woody allena visai pamegau biggrin.gif
Beje ar esi macius Lobster? Visai neblogas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 13:30)
1. Ejau ir aiskinau, bet studentu gali buti 20-40. Yra neimanoma prie visu preiti, kisti nosin i ju uzrasus ir ziureti, ko anas nesupranta. 
2. Yra paskaitos tema arba laboratorinio darbo uzduotis, kuria reikia ivykdyti. As galiu visa labora aiskinti 2iems zmonems, kaip sudauginti trupmenas, bet tokiu atveju jie neatliks uzduoties visiskai ir gaus nuli (ko pasakoje gali neislaikyti egzamino isvis), beigi as ignoruociau likusius stuentus, kurie kazka supranta. Tad visada reikia laviruoti tarp gerai mokanciu/nemokanciu, beigi kiek laiko skiri paskaitos uzduociai atlikti ir kiek dalykams, kuriuos siaip jau studentas turi moketi.
3. Jei studentas, nenori, sedi, tyli, per prievarta neigrusi.
Velgi, su tais, kurie daro, klausia, skaito - nera problemu, uztenka stumteleti. Visa sita as rasau apie tuos, kurie matosi, kad kazkokie uzsispaude. Yra visokiu kliuciu studijuojant, bet man labai gaila, kai zmogus stovi vietoje del tokiu problemu, kurios realiai jo galvoje. smile.gif

Nu imanoma pazinti ir matyti, kuriam labiausiai nesiseka, nejau jau visi tokie bailus, nedrasus ir visiem nesiseke, manyciau tokiu turetu buti vienetai? O gal ne savose klumpese sedejo zmones, gal jiem elementariai neidomu? biggrin.gif
Tai ir yra pedagoginis menas visa tai sugebeti biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 11 25, 13:39)
jo, senukai dabar verkia... Mano tete tai išsidirbinėja iš tų pavadinimų, nes jis anglų nesimokęs, vokiečių buvo pas jį. Tai jis visaip išmąsto juokingai ir po to kol išklausi kokį pavadinimą ar firmą jis turi omeny, tai užtrunka laiko biggrin.gif

saunuolis, kas cia per bajeris is vsi, tiek politikuoja del leidimo i pavardes irasyti kai kurias raides, o ci apavadinimus tai prasau kokiu snorit dekit doh.gif maxima senu senoveje x turi.... o zmonem realiai probelmos su pavardem, pas drauge pavardeje w , istekejus uz uzsienieci ir neiraso sako mes v irasysim doh.gif
Atsakyti

As pvz irgi visiskai nenoriu. Moku kelias pagr frazes, parduotuvej uztektu, ir man to gana. O bajeriuku nezinau, nes neziurejau filmu ju, bet man tiesiog patinka kitokie filmai.

Paskutiniu metu woody allena visai pamegau biggrin.gif
Beje ar esi macius Lobster? Visai neblogas.

Lobster nemaciau, paziuresiu treileri, gal uzkabins. :)

As mokiausi tas kalbas, kuriu man reikejo. Ir viskas. :) Emigracijoje, jei dirbant juoda darba tai tikrai rusu ar lenku labai naudingos.  Zinau tokiu, kurie vakaruose ismoko sneketi lenkiskai, nes visa laika dirbo su lenkais.

Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2019 11 25, 14:43)
Ji gi snd parase, kad savo airijoj rusiskai snekejo, jai labai priverte ta rusu kalba.
Tai tik galima suprasti kaip ji integravosi i Airijos gyvenima biggrin.gif .

Integravosi tarp kitu emigrantu. Kazin, ar tie jos airiai masiskai moka rusu k.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 25, 13:40)
Ura patriotems rusu svarbiau nei lietuviu, ta matom ant taves.
Bet nekisk cia savo mylimos sovietijos kitiems kaip butinybes.
Rusu ismokstat anglakalbej emigracijoj, tai tik parodo, kaip neaugebat integruotis i vietine visuomene, uztat tenka sedet lietuviskuose forumuose, klausytis rusijos sviesuolio satjos ir ziureti tv pagalba.

ka tu cia sumakalavai dabar, pati supranti ka parasei? ultra ura tu patriote biggrin.gif tikrai su kalbaom tau nekas matomai.
Neismokstu rusu, as ja jau mokejau, bendrauti ci agaliu su rusais, nes LIetuvoje slai amanes rusai negyveno, ci agyvena, cia ir darbe pvz pas mus vienas post phd research fellow yra rusas, yra parduotuves rusu i kurias einu.
Integracija tu intergracija biggrin.gif Vakaru salyse pabuvok dabar, taigi, nebera Airijoje vien airiai ar angliakalbiai, o as zmoniu neskirstau, nei pagal tautybes, nei pagal rases, bendrauju su visais ir jei moku ju kalba ir dziaugiuosi, kad galiu pasipraktikuoti. Ir lietuve mazesne netapau uzsienyje gyvendama mirksiukas.gif

Buvo toks bajeris sedejom su vienu airiu draugu kavineje, aptarinejom reikalus ir priejo pazystamas rusas, jis ten dirbo, pasisnekeju su juo rusiskai atsisukau i ta airi, ir toliau su juo rusiskai kalbu, jis i mane ziuri taip ir juokiasi, sako zinok dar rusiskai nemoku biggrin.gif o man ir ta ir ta uzsienio kalba, tada dar anglu sunkiau kalbejau.
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 13:44)
O kaip per 20 m keitesi studentu elgesys?
Bakalaure pas mane dar nebuvo mados klausti, nes ne cool.
Magistre jau gana daug mokejom, beveik visi ir dirbo tai, ka studijavom, stojo tik motyvuoti, todel klausti/nezinoti buvo norma.

Keista as baigusi seniau uz tave, pas mus nebuvo bedu bakalaure klausti... gal jusu studijos kokios specifines ar zmones usirenka tam tikro charakterio, kur niekas neklausineja nieko biggrin.gif nes man tikrai neteko su tokiu reiskiniu bendrai susidurti, gal pavieniai zmones buvo uzdaresni, bet tokio masisko reiskinio niekur nemaciau.
Tiesa turejau atvirkstini, dabar ms studijuojant veina dalyka , me sten maisomes keliu magistraturu studentai, tai vienas matyt su kazkokiu sutirkimu, jis visko klausineja, tai vieni destytojai moka su juo susitvarkyti ir jis patyli, o kiti nelabai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 14:57)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="mylimuke!" data-cid="72552007" data-time="1574682363"><div><p>As pvz irgi visiskai nenoriu. Moku kelias pagr frazes, parduotuvej uztektu, ir man to gana. O bajeriuku nezinau, nes neziurejau filmu ju, bet man tiesiog patinka kitokie filmai.

Paskutiniu metu woody allena visai pamegau vartotojo įkelta nuotrauka
Beje ar esi macius Lobster? Visai neblogas.</p></div></blockquote><p>Lobster nemaciau, paziuresiu treileri, gal uzkabins. smile.gif
</p><p>As mokiausi tas kalbas, kuriu man reikejo. Ir viskas. smile.gif Emigracijoje, jei dirbant juoda darba tai tikrai rusu ar lenku labai naudingos.  Zinau tokiu, kurie vakaruose ismoko sneketi lenkiskai, nes visa laika dirbo su lenkais.
</p>

Kiek pazistamu vaziavo pagal erasmus, tai visi be isimties angliskai geriau ismoko, o salies kalba kaip kas. Vieni anglu daugiau moka, tai ju gimta kalba uzsienieciui maziau reikalinga, o kai anglu nelabai, esi priverstas mokytis vietines. Rusu dar niekam neprireike. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 14:01)
tai vienas matyt su kazkokiu sutirkimu,

O tu savyje sutrikimo nematai, boba tu prie to stalo, kuri Aimeja su tavim aprase?
Atsakyti

Va kaip ir dabar...sedziu pas kirpeja anglę, pirma parodziau nuotrauka ir paklausiau ar sugebes padaryti bent panasiai. Ta- jo jo. Dabar matau, kad sumokesiu ir teks namie viska perdaryti. Nu tu bleeet nesikeikus. Ar taip sunku supinti panašiai plaukus?
Ne čia tik regis paprasta šukuosena.O realiai pasikrapštymo į valias.Ieškokis meistro,kuris specializuojasi ilgų plaukų šukavime.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lisitėja2: 25 lapkričio 2019 - 14:22
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 13:18)
Va kaip ir dabar...sedziu pas kirpeja anglę,  pirma parodziau nuotrauka ir paklausiau ar sugebes padaryti bent panasiai. Ta-  jo jo.
Dabar matau, kad sumokesiu ir  teks namie viska perdaryti.

Nu tu bleeet nesikeikus. Ar taip sunku supinti panašiai plaukus?

labai grazi sukuosena, tavo tokei ilgi plaukai? bigsmile.gif visada pavydejau ilgaplaukem ir dar jei garbanos tai visai bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 24, 01:46)
Bet juk tai irgi tam tikra prasme tu pati pasirenki. Jeigu sedetum kokiam turguj su kalgotkem, tai tavo kolegos ir klientai butu tai, ka tu sutinki "is reikalo" , ir greiciausiai tai butu kitokie zmones nei dabartiniai sutinkami "is reikalo", ir jie tarpusavyje turetu bendru bruozu, su kuriais tu greiciausiai tapatintumeisi kaip kad dabar sakai, jog jus kazkur kazkuo panasiai mastot. Na ir nei salis, nei tautybe siuo atveju nera esminis skirtumas.

nu va moki kazkiek biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Montekrista.back @ 2019 11 24, 09:00)
Baik, ji seniai po klimakso jau. Psio, sausra.

kas tau papasakojo,kad po klimakso jau sausra? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Žu žu @ 2019 11 25, 14:26)

kiek paskaitu esi skaiciusi?

Oi bleeeeet, skaitovė.
Mes cia beveik visi univeruose mokemes. Nereikia sekti pasaku. Idomius destytojus iki siolei atsimename ir isdizioje VISI klausydavome ka jie desto.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 25, 14:40)
Ura patriotems rusu svarbiau nei lietuviu, ta matom ant taves.
Bet nekisk cia savo mylimos sovietijos kitiems kaip butinybes.
Rusu ismokstat anglakalbej emigracijoj, tai tik parodo, kaip neaugebat integruotis i vietine visuomene, uztat tenka sedet lietuviskuose forumuose, klausytis rusijos sviesuolio satjos ir ziureti tv pagalba.

Tu esi neimli kalboms ir viskas. Ko cia gincyjies?
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 25, 13:57)
Integravosi tarp kitu emigrantu. Kazin, ar tie jos airiai masiskai moka rusu k.

Matai angliakalbia labai retai aplamai moka antra kalba,jie net airiu nemoka.... o jus be anglu irgi matau nelabai ka mokat ar ne, nu lietuviu gramatika tik? biggrin.gif
Atsakyti