Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 13:10)
Mes vaziuodami masinoje visi trys visada dainuojam sita daina rusišką  biggrin.gif

https://youtu.be/y0o4j1qnO6Y

fainiai biggrin.gif
mes tai šitą kažkaip dažniausiai https://www.youtube....h?v=kNpfWTZWg7E
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 11 25, 13:02)
Nauji faktai apie pacios vyra... ?

kokie dar nauji? lietuvis jos vyras lietuvis, nebent cambalos fantazija tau informacijos saltinis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 13:02)
O visi turi noreti rusu kalba ismokti? smile.gif  As tai tikrai nenoriu. Gyvenime nereikejo ir manau nereikes. Dabar kita kalba mokausi, nes tos reikia. Reikia realiai ir dar vienos, bet cia jau paziuresim veliau.
</p>

kai nemoki tai ir nereikia biggrin.gif daug prarandi, bet net nezinai ka biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 13:08)
Ryzas anglas aka babajus,  mokantis rusu kalbą  biggrin.gif  biggrin.gif

lotuliukas.gif ismokei ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 12:37)
As situ tendenciju nesüejau pastebeti, nes matyt per trumpai desciau. O tai kaip manot, is kur tas "atsnekek ir paleisk"? Tingejimas?

nezinau. gal nuovargis, gal tingejimas klausytis, motyvacijos trukumas. gal grupes lyderiai nera tie gerieji lyderiai, o pasaipunai, todel klauts ir klausytis nera "cool". destau ta pati dalyka pirmam ir ketvirtam kursui, ketvirtas kursas einasi lengviau, daugiau klausimu, daugiau praktikos. ku pirmu, kaip minejau kaip kuri grupe, vieni labai klauso, kiti ijungia pox...

QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 12:44)
Atmosfera paskaitose priklauso tik nuo dėstytojo. Taškas.

kiek paskaitu esi skaiciusi?
Atsakyti

O tai paciai prieiti pasneketi, paklausti, parodyti nejo?

1. Ejau ir aiskinau, bet studentu gali buti 20-40. Yra neimanoma prie visu preiti, kisti nosin i ju uzrasus ir ziureti, ko anas nesupranta. 

2. Yra paskaitos tema arba laboratorinio darbo uzduotis, kuria reikia ivykdyti. As galiu visa labora aiskinti 2iems zmonems, kaip sudauginti trupmenas, bet tokiu atveju jie neatliks uzduoties visiskai ir gaus nuli (ko pasakoje gali neislaikyti egzamino isvis), beigi as ignoruociau likusius stuentus, kurie kazka supranta. Tad visada reikia laviruoti tarp gerai mokanciu/nemokanciu, beigi kiek laiko skiri paskaitos uzduociai atlikti ir kiek dalykams, kuriuos siaip jau studentas turi moketi.

3. Jei studentas, nenori, sedi, tyli, per prievarta neigrusi.

Velgi, su tais, kurie daro, klausia, skaito - nera problemu, uztenka stumteleti. Visa sita as rasau apie tuos, kurie matosi, kad kazkokie uzsispaude. Yra visokiu kliuciu studijuojant, bet man labai gaila, kai zmogus stovi vietoje del tokiu problemu, kurios realiai jo galvoje. :)

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 11 25, 13:10)
aš tai buvau labai drąsus vaikas, be tabu toks, labai daug klausinėdavau, tai užgirsdavau kažką ir klausdavau tėvų ką čia reiškia, ką čia pasakė ar pan. Taip ir kažko išmokau. Iš dainelių, iš filmukų. O kai buvo kažkur 4 metukai, Palangoje nuėjau pati prie vyrų rusų kompanijos ir ėmiau su jais šachmatais žaisti biggrin.gif jie iš viso lietuviškai nemokėjo. Neįsivaizduoju dabar kaip mes ten šnekėjomės, bet kažkaip matomai bigsmile.gif
Arba kai Palangoje kaimynystėje gyveno moteris su sūnumi rusai, irgi mano tėvai su jais bendraudavo, tai kaip šiandien atsimenu, vieną rytą valgom visi, o jos sūnaus nėra, tik jinai. Aš sakau: a gdie berniukas? Jinai sako: berniukas iščio spit biggrin.gif Po to man sako: syra nori? biggrin.gif
Va taip ir mokėmės smile.gif

Mes viena vasara Trakuose poisiavom, buvau visai maza gal 5-6, rusiskai kiek darzelyje mokino koska, miska ir t.t. ir salia tokia seima rusu gyveno su sunum panasiu metu, tai mes su juo zaidem , draugavom, kazkaip susisnekedavom, pamenu nubegu pas mama paklausiu kokio zodzio ir vel atgal zaisti biggrin.gif
nei keliu zodziu nebuti ismokus bunant 30+ man cia jau atrodo reikia deti pastangas, kad neismokti biggrin.gif

Dabar kurie auga vaikai, kad nemoka nenustebciau, dabar butu keista jei anglu nei zodzio neismoktu, uzaugtu sakytu, bet man anglu nereikejo, draugu neturejau namie irgi tevai lietuviskai tik kinus ziurejo blink.gif

Siaip jau dabar tiek ikyriai kisama visur anglu, kad man atrodo labiau net, nei seniau rusu, kavines, restoranai ir t.t. mazai su lietuvisku pavadinimu, visi kuo mandriau angliskai ar is vis neaisku kaip. Mano vaikai net buvo nustebe, sako ar cia ne Lietuva, kodel tiek anglisku uzrasu... unsure.gif Tarybu laikais pas musu mietselyje visi pavadinimai buvo lietuviski parduotuviu kavines 2 turejom, 1 restorana, kino teatra, viskas lietuviskai.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 11 25, 13:47)
Ne...
Ne bijo klausti o nemato prasmes, nes IS ESMES NIEKO NESUPRANTA.
Tai bet koks klausimas nuosirdus butu - palauk as cia NIEKO NESUPRANTU. Naturalu, kad tai butu kazkokia agresija pries bendra tvarka, nes tam nieko nesuprantanciam reiktu aiskinti nuo adomo ir ievos.

Taip jie NIEKO NESUPRANTA, niekas i tai nesiruosia demesio kreipti, o laukia kazkokiu neprotingu prasymu paaiskinti detales. Na gal kazkoki epozoda ir suvoks didele kaina, bet tos zinios isgaruos, nes nebus sistemos dalis.

AS visuomet aiskinuosi esme ir jei esme, kad zmones neturi bendros nuovokos, taii kam tas spektaklis apie detaliu aiskinimus?

Dar neaisku, kas labiau bijo gilintis i esme ir vengia "to address the core problem" (niekaip nesugalvoju kaip lietuviskai issireiksti)

Is dalie sutinku. Neturi prasmes klausinejimas detaliu, kai nesuvoki esmes, bet tqi nera 100proc destytojo atsakomybe. Reikia paciam atsiversti knyga, paciam bandyti isspresti uzdavini. Ir tada jau imti klausti, ko nesupranti konkreciwi. Nes pasakymas NIEKO NESUPRANTU reiskia, kad studentas nieko ir nebande suprasti. Dazniausiai kai aktyviai bandai pasiimti info, tai klausimu turi visa kruva,.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 13:33)
Siaip jau dabar tiek ikyriai kisama visur anglu, kad man atrodo labiau net, nei seniau rusu, kavines, restoranai ir t.t. mazai su lietuvisku pavadinimu, visi kuo mandriau angliskai ar is vis neaisku kaip. Mano vaikai net buvo nustebe, sako ar cia ne Lietuva, kodel tiek anglisku uzrasu... unsure.gif  Tarybu laikais pas musu mietselyje visi pavadinimai buvo lietuviski parduotuviu kavines 2 turejom, 1 restorana, kino teatra, viskas lietuviskai.

jo, senukai dabar verkia... Mano tete tai išsidirbinėja iš tų pavadinimų, nes jis anglų nesimokęs, vokiečių buvo pas jį. Tai jis visaip išmąsto juokingai ir po to kol išklausi kokį pavadinimą ar firmą jis turi omeny, tai užtrunka laiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2019 11 25, 13:10)
Ne visur mokslas mokamas. Destytoju, kaip ir studentu visokiu yra. Tu paciu fraziu atkalimas turbut nebuvo baisiausia, ka esu macius. Vienas atsisesdavo prie kompo, nugara i auditorija ir motoniskus balsu skaitydavo. O ir dalykas neaisku apie ka buvo. Toks tikrai jausmas apimdavo, kad paskaita sukurta idant uzpildyt kreditus ir destytojas irgi tiesiog sau alga susirenka per tas valandas. Bele kaip.
</p>

visas mokslas mokamas ar tiesiogiai ar per mokescius. Uz dyka nieko niera siame pasaulyje biggrin.gif

Destytojai baisiausi , kurie patys nelabai supranta apie ka sneka, nesvarbu kokia forma. dabar tai gerai is interneto gali daug ka susirasti, o pirmose studijuose, tai doh.gif dauguma siaip buvo topiniai labai geri destytojai bet pora semestru turejom filosofijos jauna destytoja, ka tik buvo baiges dokturantura berods, tai dieve padek, niekas nesuprato jo, dauguma gavom 6 per egza, jis sakini pradedavo ir baigdavo uz 5 min. ir ne tai,kad cia dalykas toks, turejom ir kita destytoja pries tai filosofijos viskas buvo normliai.
klausimai pas ji egze buvo Kodel mes mokemes ir kokia tema, kuria jis deste doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 13:53)
nepagalvojau apie toki varianta  biggrin.gif
as irgi uzaugau tarp lietuviu, nei vieno ruso draugo, mokykloje kiek ismoke, bet suprantu bevik viska, kalbeti siek tiek sunkiau is tikro realai kalbeti rusiskai tik Airijoje prireike  biggrin.gif siaip man labai grazi, gili kalba, butu liudna , jei nemokeciau, del to ir vaikus pamazu mokau.
Rusu, anglu, manau, visiem butina zinoti siais laikais.

Ura patriotems rusu svarbiau nei lietuviu, ta matom ant taves.
Bet nekisk cia savo mylimos sovietijos kitiems kaip butinybes.
Rusu ismokstat anglakalbej emigracijoj, tai tik parodo, kaip neaugebat integruotis i vietine visuomene, uztat tenka sedet lietuviskuose forumuose, klausytis rusijos sviesuolio satjos ir ziureti tv pagalba.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2019 11 25, 13:33)

Siaip jau dabar tiek ikyriai kisama visur anglu, kad man atrodo labiau net, nei seniau rusu, kavines, restoranai ir t.t. mazai su lietuvisku pavadinimu, visi kuo mandriau angliskai ar is vis neaisku kaip. Mano vaikai net buvo nustebe, sako ar cia ne Lietuva, kodel tiek anglisku uzrasu... unsure.gif  Tarybu laikais pas musu mietselyje visi pavadinimai buvo lietuviski parduotuviu kavines 2 turejom, 1 restorana, kino teatra, viskas lietuviskai.

Kas kad tau atrodo? Juk tu nedasutusi.
Anksciau net visi gatviu pavadininai po lietuvisku pavadinimu rusiskais buvo. Ir plakatai - tarybiniai, visokiu penkmeciu, leninu - rusiskai. Kaip kad reklamos dabar mieste.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2019 11 25, 13:09)
Na as cia jums aiskinu apie "davima". Nuosirdziai, nemokamai, kuribingai... Ne kaip kyborgas.
Jau keli metai... Rezultatas beveik lygus nuliui.
Patalogines...

Nu va nelemta tau destytoju buti, nesugebi savo filosofijos patraukliai pateikti sudominti audtorija lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(-burbanti- @ 2019 11 25, 13:10)
Mes vaziuodami masinoje visi trys visada dainuojam sita daina rusišką  biggrin.gif

https://youtu.be/y0o4j1qnO6Y

Neblogas Meladze , bet nebutu mano klausoma muzika, kartais galiu pasiklausyti. Man sitas patinka dabar is rusakalbiu .
https://www.youtube....h?v=isClkx79LQ8
ir vaikinas kaip saldainiukas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 11 25, 13:40)
Ura patriotems rusu svarbiau nei lietuviu, ta matom ant taves.
Bet nekisk cia savo mylimos sovietijos kitiems kaip butinybes.
Rusu ismokstat anglakalbej emigracijoj, tai tik parodo, kaip neaugebat integruotis i vietine visuomene, uztat tenka sedet lietuviskuose forumuose, klausytis rusijos sviesuolio satjos ir ziureti tv pagalba.

Ji gi snd parase, kad savo airijoj rusiskai snekejo, jai labai priverte ta rusu kalba.
Tai tik galima suprasti kaip ji integravosi i Airijos gyvenima biggrin.gif .
Atsakyti