Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

o ko jūs norit? čia jums bumerangas biggrin.gif juk jūs ant jos paklodžių irgi varėt mirksiukas.gif

jo, čia kažkoks vienmočiučių susirinkimas. Aš irgi tik vieną pažinau. Visgi matot, kiek pas mus bendro, karma mus čia suvedė biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū,Burbanti, permečiau,tik nematau reikalo ir neturiu noro į tai gilintis.Ir taip makaulė ratais eina.

jo, čia kažkoks vienmočiučių susirinkimas. Aš irgi tik vieną pažinau. Visgi matot, kiek pas mus bendro, karma mus čia suvedė biggrin.gif

Mano tėtė pokario vaikas, anksti liko našlaitis.Tai iš jo pusės senelių ir neturėjau.

Atsakyti
QUOTE(123 @ 2019 12 20, 17:32)
Kodel visos rasot tik apie viena mociute? As tai tik viena pazinau, ar ir visos taip, nezinot kitos ar nebendravot?

Šiaip jau, žmonės paprastai rašo/atsako į temą. Gal ir Jums vertėtų to pasimokyti?

Pvz., jei mano viena močiutė buvo žemaitė ir Kūčioms ar šiaip šiokią dieną gamindavo žemaitiškus valgius, ir aš atsakiau į narės post'ą apie konkretų žemaišitką valgį, kodėl dar turėčiau rašyti apie tai, ką Kūčioms gamindavo mano ar vyro suvalkietės močiutės, arba vyro aukštaitė močiutė???

Atsakyti

Ašaka, va rašai apie žemaitiškus valgius.Gal žinai kas yra barščiukai su ausytėmis.Tai išimtinai Kūčių valgis.Juos virdavo mano teta, neteko valgyti, receptas neišliko, bet labai intriguoja.

Ir kaip verdama juoda grybų sriuba.Iš džiovintų grybų.Nesu valgiusi, bet  labai įdomu.

Mano martelės mama ruošia virtinius su džiovintais grybais.Man tai buvo keista.Nes mūsų šeimoje Kūčių vakarą karšto patiekalo nebūdavo.

Atsakyti
Man rodos zinau vieną žemaitišką patiekalą. Ji gaudavome Klaipedos pionierių vasaros stovykloje vakarienei - bulviu košė su be galo skaniu baltu padažu ir kefyru wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisitėja2 @ 2019 12 20, 19:16)
<p>1. Ašaka, va rašai apie žemaitiškus valgius.Gal žinai kas yra barščiukai su ausytėmis.Tai išimtinai Kūčių valgis.Juos virdavo mano teta, neteko valgyti, receptas neišliko, bet labai intriguoja.
</p><p>Ir kaip verdama juoda grybų sriuba.Iš džiovintų grybų.Nesu valgiusi, bet  labai įdomu.
</p><p>2. Mano martelės mama ruošia virtinius su džiovintais grybais.Man tai buvo keista.Nes mūsų šeimoje Kūčių vakarą karšto patiekalo nebūdavo.
</p>

1. Nea. Mano močiutė žemaitė nuo Raseinių tokių negamindavo, na, bet tikri žemaičiai raseiniškių žemačiais nelaikė. Močiutė suvalkietė kartais virdavo raugintų burokėlių sriubą su "kiulkiais"- tešlos gabaliukais.

Ne į Kūčių temą: iš močiutės žemaitės sriubų geriausiai pamenu "plėkus" po skerstuvių (tikriausiai, tai buvo lenkiškos "fliaki" atitikmuo, tik iš kiaulės skradžio), kurių siaubingai nemėgau, ir avienos sriubą (liesos virtos avienos gabalai burokų rasale su šviežiai smulkintomis svogūnų galvutėmis) - ją tai mėgau, tik močiutės recepto negugalvojau paklausti, o ji mirė prieš ~25 metus.

2. Karštas patiekalas per Kūčias man irgi iš pradžių buvo neįprasta, bet per >10 metų pripratau. Mano svotai iš Anykščių ir Panevėžio, gal taip yra įprasta tuose kraštuose, neklausiau.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke! @ 2019 12 20, 17:05)
Jau supratom, tu megsti tik daug klabeti, o kitus isgirsti tu nemegsti.  biggrin.gif  vargsas tavo vyras biggrin.gif perdupk uzuojauta  4u.gif  biggrin.gif

kas kur kalbejo? blink.gif sako tik Kuciu nakti gyvunai kalba zmogaus balsu, o tau jau dabar balsai girdisi? biggrin.gif
Paeme nukopino popsines psichologijos citata ir tiek, skaitydavau tokius dalykus gal pries 16 m.
Bet ziuriu labai tave domina svetimi vyrai lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2019 12 20, 17:26)

tikrai taip biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2019 12 20, 17:46)
Šiaip jau, žmonės paprastai rašo/atsako į temą. Gal ir Jums vertėtų to pasimokyti?

Pvz., jei mano viena močiutė buvo žemaitė ir Kūčioms ar šiaip šiokią dieną gamindavo žemaitiškus valgius, ir aš atsakiau į narės post'ą apie konkretų žemaišitką valgį, kodėl dar turėčiau rašyti apie tai, ką Kūčioms gamindavo mano ar vyro suvalkietės močiutės, arba vyro aukštaitė močiutė???

kai jums viskas paciom tinka , ka man taikot lotuliukas.gif ar as jusu posta turejau omeny?

o siaip jus rimtai vis dar tikit, kad man kremlius moka? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Ašaka @ 2019 12 20, 19:05)
1. Nea. Mano močiutė žemaitė nuo Raseinių tokių negamindavo,  na, bet tikri žemaičiai raseiniškių žemačiais nelaikė. Močiutė suvalkietė kartais virdavo raugintų burokėlių sriubą su "kiulkiais"- tešlos gabaliukais.

2. Karštas patiekalas per Kūčias man irgi iš pradžių buvo neįprasta, bet per >10 metų pripratau. Mano svotai iš Anykščių ir Panevėžio, gal taip yra įprasta tuose kraštuose, neklausiau.

Nu Raseiniai tikrai jau vargiai Zemaitija. Zemaitiska yra skani sriuba cibulyne, Palangoje valgem biggrin.gif Dar labai skanu cepelinai su morkom.

Karstos pas mus tik bulves biggrin.gif
Atsakyti
Dar ir kaip Zemaitija Raseiniai.
Atsakyti
Mano vieni seneliai labiau zemaiciai, o kiti kiek maziau, jei taip galima formuluoti smile.gif Bet burokeliu sriubos su kiulkiais nedarydavo nei vieni, nei kiti.
Darydavo cibulyne, kartais avizu kisieliu, bet siu patiekalu as nemegau, tai net ir nezinau.
O va karstas patiekalas visada budavo per Kucias tie kolduniukai su vasara surinktais baravykais. Arba, jau veliau, kepta zuvis.
Beje, netoli Kauno draugai turi tradicija tu kolduniuku, bet juos valgo butent saltus, isverda pries tai smile.gif

Avienos sriuba su svogunais man labaaaai! Virdavo tiesiog burokeliu sriuba su aviena. Tada I lekste isipildavo skyscio tos sriubos, isidedavo druskos daugiau, pripjaustydavo svoguno zalio gerai taip, negailint ir avienos mesa valgydavo mirkydami I ta skysti sriubos ir su svoguniukais uzkandant.

QUOTE(Ašaka @ 2019 12 20, 19:05)
1. Nea. Mano močiutė žemaitė nuo Raseinių tokių negamindavo,  na, bet tikri žemaičiai raseiniškių žemačiais nelaikė. Močiutė suvalkietė kartais virdavo raugintų burokėlių sriubą su "kiulkiais"- tešlos gabaliukais.

Ne į Kūčių temą: iš močiutės žemaitės sriubų geriausiai pamenu "plėkus" po skerstuvių (tikriausiai, tai buvo lenkiškos "fliaki" atitikmuo, tik iš kiaulės skradžio), kurių siaubingai nemėgau, ir avienos sriubą (liesos virtos avienos gabalai burokų rasale su šviežiai smulkintomis svogūnų galvutėmis) - ją tai mėgau, tik močiutės recepto negugalvojau paklausti, o ji mirė prieš ~25 metus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristi_na: 21 gruodžio 2019 - 09:53
Siaubas, aviena, grybai, kukuliai, aciu dievui as ne zemaite, neimciau i burna situ patiekalu biggrin.gif
Vakar prisikepem kuciuku, o jau skanus, puse surijom, ant Kaledu neliks biggrin.gif
Idomesniu padarem biggrin.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Kokie faini, Mylimuke! O jau gražūs wub.gif
kuo dažei?
Papildyta:
aš kitais reikalais išsunkta, tai paprastą pyragą ryt Saulėgrįžai šiemet kepsiu
http://veganpipiras....obuoliu-kepure/
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2019 12 21, 13:39)
Kokie faini, Mylimuke! O jau gražūs wub.gif
kuo dažei?
Papildyta:
aš kitais reikalais išsunkta, tai paprastą pyragą ryt Saulėgrįžai šiemet kepsiu
http://veganpipiras....obuoliu-kepure/

Raudonus su sitais https://riesutaijums...uogu-milteliai/
Melynus su paprastais maistiniais dazais

Paskutinikart kepiau situs
Tik cia kiausai yra. Bet skaiciau, kad juos galima pakeisti maltais linu semenim.
https://amritaplanet...source=omnisend
Atsakyti