QUOTE(Moonte @ 2020 01 09, 16:12)
Man iki siol, keista, kad given444 absoliutina, nekvestinuoja gaunama informacija, tyrimo rezultatais ir t.t. ir t.t. TA given444, kuria man teko pazinoti, buvo "knisliukas"t.y. labais gyvo proto, nenuilstanti, pstoviai gilinosi i esme.
Moonte, gaila kad as neatitinku tavo vaizdinio.
BET.
as tikrai neabsoliutinu, kvestionuoju, tik nuejau i kita puse nei tu.
vat daugeli metu man buvo dzin, as juk tikejau "piena gerti sveika../mesa kimsti sveika.." svarbu siela,. dvasia, o ne kunas...
tad ir pradejau kvestionuoti ir perejau i plant-based, nes issigyhdziau daug negalavimu. svoris nbudavo apie 68-70kg, db 58-60kg, ir dziaugiuso. dziaugiuos energija padidejusia, sumazejusio miego poreikiu, dziaugiuos, kad del mesos nevalgymo maziau co2 ismetu i aplinka, masinai suduzus, naujos nepirkau, vazineju taksais, dvirka, viesuoju transportu , na ir paskraidau lektuvais.
del vegetarizmo. visad galvojau: jei sirgsiu veziu, maitinsiuos svariai. ex vyras ta pat yra sakes. taigi, zmones jaucia, i kuria puse pasilenkti.
ir dar ta veganizmo moralioji puse.
o jei tu, Moonte, myletum, ne tik sunis ir kates, ka tu darytum? juk tu taip gynei abortus darancias moteris, grazia iaiskinai ju sprendimus, ir tavo kai kuriais pasakymais tikrai zavejausi ir zaviuosi iki siol.
na atsakyk, ka tu darytum? jei myletum ne tik kanareles? tyletum? ne tavo stiliuj. pasakytum zodi, kita. pasakytum. ir dar su paklode. stopudovai.

o zmogaus psichologija yra tokia. jei zmogui sakai, kad ir graziai, jis ginasi, nes gynyba yra musu savisaugos mechamnizmas. ir tai puiku. lai zmogus ginasi. o diskusijose vis sis tas gimsta. zkiurekj, po 50m, zmogus gal jau nebevalgys tos kiaules slaunies.
o del "pliuspunktu", nesupratau. vat tu pazisti Listieja, pasakie kuom ji uzsiima. (tu pagyrei kita, vadinasi, galima).o manes tarkim cia niekas nezino. tai ar as negaliu pasisakyti, ka veikiu. ar man tik savo nuodemes vardinti ir ka pirkau maximoje vardint.
ar jus tikrai tokios visos kompleksuotos? ar as kasdien sakau, ka veikiu. vat Cambalai istrigo viena bobute, gal as ju 9 ar 10 turiu? ar jau cia negalima niekuo pasidziaugti. kad ir nasliu. parasiau apie viena, gavosi daugiskaita. tas pats su vedusiais.
dievazi, is kitos puses, nieko negaliu sakyti: man toks gyvenimas net spalvingas atrodo - taip, kaip Cambala mane nupaiso. niekas neziuretu nuobodziu, davatkisku filmu. mes ziurim tik tuos, kur intriga, bet gyventi norisi "ramiai". ziurim tokius, kur dideles klaidas zmones pasimoko...o ne "tra lia lia" filmukus apie Mopsi.
Taigi, kodel taip elgiames? kazka kompensuojame pasamoneje? kodel pvz tiek "moraliuju" sededavo "treciuju temose" ir vanodavosi sluotomis?
p.s. sorry, kad suplakiau viska i viena. nespeju su jusu tempais.