Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 14, 12:26)
kad moterys-draugės tai jau kalės intrigantės, geriau neprasidėt su jom.
.
Bet gal bent vieną draugą iš šono gerai turėt. Nes nu o jei krizė baisi su vyru/žmona? Tai net pasikalbėt neturėsi su kuo.

moterys kalės, kuriančios intrigas - šių laikų reiskinys žmogiškų ryšių susvetimėjimo fone, savanaudiskumo fone apskritai. tai ne ryšys apskritai. tai išsigimimas ir santykio paviršutiniškumas.
mums reikia grįžti prie pirmykštes bendrystės, seserystės.
moteriška energija labai svarbi mums pačioms. palaikymas, dalinimasis gerais dalykais, ne intrigu kūrimas.
juk ir supermamos forumas prasidejo nuo...vyravo vaiku temos, kaip juos auginti.(analogiškai: pirmykštese bendruomenese visi augino viena kitos vaikus, iš kur ir posakis: vienam vaikui užauginti reikia viso kaimo:) nebuvo jokiu izoliuotu depresiju, lipimo sienomis iš vienatvės.)
..paskui radosi temos: kaip ten su tais vyrais, kaip gražius santykius kurti....
visur - bendryste.

drauges iš šono ne vien pasiguosti. visur straipnsiuose rašoma, jos žmogaus gyvenimo socialinis sveikumas priklauso nuo žmonių, gyvenimas praturteja elementariai, kai mes dalinames savimi, patirtimi, požiūriais, pagalba hobiais, daug kuom.
velgi grižtu prie to pacio.
meilė - variklis.
meilė dalinasi.
meile tai ne seimu isisukimas i save, o visos visuomene siltejimas, žmoniu santykiu skleidimasis. kaip jus isivaizduojat visuomene? visi laimingi, spiečiasi i urvus, savininkiška koncentruota meile, ar dalinasi gerais dalykais, bendrauja?

dar prie to pacio.
jei turi tik savąjį, o jis dar ir smurtauti ima, tai labai lengva papulti i kalejima, i manipuliacijas. jei visad gyvenai uždarai, dar esi tam tikro tipo, imi manyti, kad tavo žmogus - tai vienintelis pasaulis, kuris nuleidieneja tau normas ir pagal jas turi gyventi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 14 sausio 2020 - 14:41
QUOTE(Nakviša @ 2020 01 14, 14:17)
Naaaa ... aš ir draugų / draugių turiu, bet tokiu atveju visas džiaugsmas irgi kapinėse liktų.
Net nenoriu galvoti apie tai.

As su vyru kalbejausi ta tema, kai jis pareiske panasiai.

Sutinku, sunku netekti zmogaus, reikia isgedeti tam tikra laiko tarpa.

Bet veiklus, racionaliai mastantys zmones, tokie kaip esi pati, mano vyras, viliuosi ilagai tame neuzsibusit. Prigimtis duos savo. Svarbiausia, kad neuzsidarytumet veikloje, o atsigrestumet i Jus supancius, mylincius zmones.

Pasiilgau Tave 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 14 sausio 2020 - 14:42
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 01 14, 15:37)
<p>Jei per aštrus postas,atsiprašau.Nenoriu nieko skaudinti.</p>

Ne ne. Mano vyras gyvas ir net labai (Tfu tfu tfu ir tuk tuk tuk).
Bet vat turiu draugę, kuri lapkritį palaidojo. Ir dar viena draugę, kuri palaidojo prieš metus ir dar ...
Šiuo metu esu tame laikotarpyje kuomet laidojame bendraamžius vyrus. Matau kaip moterys išgyvena, kiek reiki įdėti pastangų, kad jas ištraukti iš tos liūdesio pelkes. Vienos dar labiau neria į darbus, kita keliauja po visą pasaulį, trečiai dar viskas labai šviežia ir tiesiog baisu draskyti žaizdą, bandom gražinti bent į pomėgių pasaulį.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 01 14, 15:39)
Pasiilgau Tave  4u.gif

Saule wub.gif

Šiandiena susimąsčiau, ar verta viską viską išbraukti dėl vieno karto? Kas pasikeičia nuo to? Kas būtent?
Kol kas neradau atsakymo sau. Nors esu atviru tekstu pasakiusi, kad paleisiu pliką, be triusikų ir net dantų šepetuko neduosiu pasiimti.
O jei dar atviriau - net neieškau atsakymo į klausimą. Kam save kankinti sofistiniais pasvaičiojimais “o kas būtų, jei būtų?”.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nakviša: 14 sausio 2020 - 14:53
QUOTE(Lisitėja2 @ 2020 01 14, 13:25)
O jei gyvenat pagal šitą modelį vyras miršta,ir moteris lieka viena.Vaikai kažkur toli,arba jų nėra,draugių nėra,nes visą pasaulį atstojo " mylimas vyras ".Neturi jokio pomėgio,nevairuoja.Kaip jai gyventi?</p>

is kur islilndo pomegiai ir vairavimas dabar? gal tai siek tiek skirtingi dalykai? Idomucia gi rase, manau,kad jo zmona vairuoja ir pomegiu turi.
O del draugiu, nezinau, mama turejo atrodo draugiu, o kai issiskyre, draugem pasidare nereikalinga, nes kai kurios sugalvoj,kad mam aju vyrus gali nuilioti lotuliukas.gif nu aisku ne visos viena liko gera, bet ji isemigravo...taigi nuo nieko gyvenime nesi apsaugotas, manau reikia gyventi siandien kaip yra, o kai bus ir prisitaikysi.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 14, 13:33)
Nesakau, kažkur kavytės ar arbatytės gal ir susitiks, bet abejoju ar kiekviena draugės kvies pvz. šventėms?
Gal kai kam tas ir pasirodys juokinga, bet aš daug pavyzdžių gyvenime žinau. Žinau net visokių pagyvenusių ratelius iš gana arti. Tai oi ko ten tik nesidaro biggrin.gif ten toks pavydas ir konkurencija dėl vyrų, kad blink.gif  biggrin.gif

butent ta pati papasakojau. biggrin.gif
o visokiu meiles aferu, tarp vyresniu moteru, tai oi kiek prisiklausiau musu mieste cia Airijoje, kai kurios vienisos 50+ ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 01 14, 14:47)
butent ta pati papasakojau. biggrin.gif
o visokiu meiles aferu, tarp vyresniu moteru, tai oi kiek prisiklausiau musu mieste cia Airijoje, kai kurios  vienisos 50+ ... biggrin.gif

mano mama ir vyrą turėdama kai kurioms baisi atrodo, kad jųjų diedus nuvilios biggrin.gif
Atsakyti
Kin, kaip tau einasi? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 01 14, 14:17)
yra energijos. tam tikra energija ir ryšys būdingas konkreciai lyčiai.
žinoma, pas mus yra ir in ir jang, bet visgi skiriasi kuomet bendraujame su vyru, ar moterimi.

cia tas pats, kaip pareikšti: turiu viaką, man užtenka su juo pilnavercio bendravimo, nereikia man moters/drauges.
na sakyk ka nori, gal kokiai super duper intravertei ir nereikia.
su vaiku neatsiversi ir net išsiverkti tiek negalesi, jo nešokiruodama, kiek draugei.
vakar buvo sunki diena labai - ašaros tekėjo upeliais, vaikas mano išsigandęs: mama, kas tau...

ir užsitrumpina ties čia santykis su vaiku.
vaikui mama - dievas iki tam tikro amžiaus.
taip ir pasake mano trečiokas: mama, man baisu. (kai tu verki.)
tiek to ir santykio. pilnas meilės, bet limituotas.

Niekad nemegau kitus zmones savo asarom apkrauti, geriau issiverkiu viena, na nebent dar vyras mato. Net negaleciau jauciu vergti prie kitu, esu verkusi per viena terapija, bet ir paciai buvo nesmagu del savo tokio nesusivaldymo biggrin.gif

Vaikas nelygu suaugusiam nelabai geras palyginimas. O del energiju gal kokiu truksta su tais ir bendraujam, o gal mums pakanka savu energiju? Kitiem si vis gerai su gamta pabendrauti. manai kazkas nori bendrauti su kazkuo bet nebendrauja ar visgi mzone spasirenka su kuo ir kaip jiem bendrauti?
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 01 14, 14:35)
Lisitėja2, atkreipkit demesi, sioje Idomucios idileje vaikams vietos nera...

Buvo. Man vaikai buvo svarbus, kol exe viska sugriove.
Griuvesiu liekanos man nera svarbios
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 14, 14:49)
mano mama ir vyrą turėdama kai kurioms baisi atrodo, kad jųjų diedus nuvilios biggrin.gif

vava smile.gif o mano mama po siai dienai viena ir jai gerai, nenori ji apie tuos vyrus nei galvoti, gyvena viena kaip karaliene, turi kaimynku geru draugiu, lanko renginius, o tos kur bijojo nuviliojimo ir issiskyre arba vyrai ir nuejo i sonus gyvena, kad turtu nedraskyt i senatve, matyt ne be reikalo bijojo biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 01 14, 14:28)
su vienu turejau 11m, su kitu - 6m.
manau, siais laikais - tai jau daug.
ir penki metai šiais laikais gali būti amžinybė.
o geriausi santykiai buvo su tuo, kuris paliete mano širdi ir ją išaugino daugiausiai, kas iš to - kad truko trumpiausiai.
žinoma, 11m su pirmu vyru nera tie 30m, (apie kuriuos kalbi)buciau tikrai norejus tureti ilgesnius, ir man gražu visą gyvenimą trunkanti graži meilė, bet nesugebejom iveikti kai kuriu problemu. taip parasei, tarsi šokineciau nuo vieno ant kito savaites begyje  unsure.gif aciu už akcentus ant manęs....

p.s.kita vertus, kiek yra baisiu ilgu santuokiniu metu...ir ka...svarbu skaicius isoreje...ar kaip???? ir kai jau žmonems 70m, ir kai jau skirtis jegu nera, jie žinoma įsikanda tokio sakinio (save pateisinti),: "ai, bet (kad ir smaugdami pragyvenom), svarfbu, kad ilgai, kad nesiskyrem. ne gi toks nefasonas skirtis. esamt tvirti, tiek vargo perėjom."
gražu, kai tas vargas ir šlifavimasis tikrai SUARTINA...NEGRAŽU, KAI žmogus visad kankinosi su kitu ir sau melavo...lieka gyventi iš vienatvės baimės ir patogumo...

Tai labai mazai, as su vyru draugavau 6 iki vestuviu tik. Tai tik susipazystama geriau per toki laika, be to santykiai sugriuvo, nesugriuvo per viena diena ir t.t. tai as ta ir turiu omenyje, neturi patirties tame, kai yra vyras salia, salia visa gyvenima beveik, kuris tavo tampa toks artimas, kad nelabai ir dalini gyvenima kazkaip atskirai nuo jo, nei viena drauge niekad man nebus tokia artima, kaip vyras.
Nesuprask, kaip koki kaltinima, ar priekaista, tu paparsciausiai man vis rasai apie draugiu svarba, tai as tau meginau paaiskinti ,kad buna ir kitoks gyvenimas ir kitokie poreikiai, nezinau jau kaip tau aiskiau isaiskinti. Cia uspranti, kaip sociam zmogui aiskini, o kodle tu nevalgai, gi valgyti reikai, numirsi is bado jei nevalgysi, panasiai taip man skamba biggrin.gif
o apie santykiu geruma nesnekejau, aisku, trumpi santykiai gali net labai geri buti, nes dar viso brudo vienas kito nepamatai biggrin.gif ir visa gyvenima tikrai nebus tik rozines sirdeles, bus visko, bet tai butent ir suartina.

O cia tai jau i visai kita tema, zinoma patys metai nieko nereiskia, jei zmones kokie visai pavirsutiniski tik tenkina savo fiziologinius poreikius, gyvena baimese, tikrai ir tokiu maciau seimu, bet ar manai tokie zmones tures geresnius rysius su draugais? Manau ne arba zmogus sugeba kruti artimus santykius arba nesugeba, kas su sutuoktiniu, kas su draugais, pagal situacija.
Bet faktas, kad nesukrsi artimo rysio su 10 zmoniu su vienu ir tai nelengva, o ar tai bus drauge, ar sese ar sutuoktinis, tai jau zmogaus pasirinkimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 14 sausio 2020 - 15:21
Santykius kurti galia neefektyviai letai, o galima labai efektyviai ir greitai.
Yra zmones kurie nelabai zino, kaip bendraut o is ju irgi zodi istraukti sunku...
Tai ten moterys pripranta prie santykiu be artumo.

Kiti zmones laiko tam tikra distancija ar turi tam tikru kliuciu, del kuriu negali sukurti artimesniu santykiu uz ta ju riba...

Skirybu problemos susijusios su skirybu esme. Kai skiriasi atitole zmones tai ten probleemos minimalios, o kuo santykiai artimesni tai tuo daugiau problemu...

Tai neblogas indikatorius spresti ant kiek zmogus sugeba sukurti artimus santykius. Cia tos kurios issiskyre nuspurte ir nuejo ar kazkiek ten paliudejo - aiskia nesugaba sukurti artimu santykiu.

O jus cia mane kritikuojat... MB pasake, kad ji mane pasirinkus suvoke, kad su manimi skirybos tik per lavonine ar psichuske. Ir tai jai tiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IDOMUCIA: 14 sausio 2020 - 15:27
QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 14, 14:26)
Bet gal bent vieną draugą iš šono gerai turėt. Nes nu o jei krizė baisi su vyru/žmona? Tai net pasikalbėt neturėsi su kuo.

Tokiu atveju mazu maziausiai reikia sneketis su draugem, geriausiai is kart kreiptis i krizei praejus, gal nenoresi ,kad kiti zinotu dalykus, ka issipasakosi tuo metu.
Papildyta:
QUOTE(mylimuke! @ 2020 01 14, 14:31)
Ar esat patyrios išdavystę iš moters(draugės)?

Nelabai tikriausiai, nezinau,o ka tai reikstu isdavyste is moters?
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 14, 14:32)
ne, esu tik pasibaisėjusi kaip geras žmogus pavirsta blogu ir todėl pati nutraukiau santykius

man panasiai, gal nepavirto, bet labai nesutapo nuomones i kai kuriuos dalykus ir per kelis metus tai isryskejo vis labiau, paskui kazkaip jau nebematai tikslo bendrauti...
Atsakyti
Dar apie isdavystes.
MB sako, kad jei TEORISKAI ji nueitu i sona, tai isduotu pirmiausia save, savo vertybes ir principus. Kazi ar galetu po to gyventi. Mane sokiruoja, kad as tame kontekste neegzistuoju. SUnku net suvokti teisingai situacija.
Abejoju jos meile... Kazkas panasaus i mano meile vaikams. Nera bobos - tai vaikai neturi jokios vertes nei prasmes. Taip ir cia. Jei save sutryps tai as nustoju egzistuot...

Sunku suvokti
Atsakyti