QUOTE(given444 @ 2020 01 29, 11:45)
mesos atsisakymas sudaro berods 20-30proc gerio aplinkai. turiu omeny, tiek procentu sumažeja CO2. gal skaiciai ir skiriasi, bet visose skaiciavimo lentelese mesos/pieno pramone labiau teršia gamtą nei kuras.
todel, kaip ir rašiau Lutukei, geriausia pradeti nuo lekštes turinio.
mano brolis sako (tą teigia ir daugelis jo amžiaus jaunuoliu), kad jam labiau imponuoja mesos atsisakymas del aplinkosaugos, ne del morales.
kažkada tikrai ateities kartoms atrodysim kaip barbarai, kurie šitiek ištekliu leisdavo sunaudoti ir gamtą užteršti vien tam, kad šalia keliu alyvuogiu paruošti skrudintą kepsni lekšteje.
ką turi omeny aplinka? nevartoju mesos, auto kasdien nenaudoju. tai lb mažai. esme, kad nedarau to sukandus, per jegą, džiaugiuos, kad tai - mano širdies ir būdo dalis.
del vaiku savanoriavimo - nežinau - bijociau su jais savanoriauti. juk vis tiek juos turi kažkur palikti, svarsciau apie Indiją, bet man baisu ten visgi. laukiu kol vaikai užaugs, ir i trasą.
siaip vyresneli ketinu išsisiusti i Taize vienuolyną, ten lb cool ekumeniška vieta. pilna darbo, veiklos ir pažinciu. taip, 18metu būdama, ten susipažinau su indais.
bet tik nuo 18m ten glaima pasilikti savanoriu. gyveni metus, ar du, ar kelis menesius. maniškiui dar tik 16.
didelis ižeidimas. rašau, kai turiu laiko, ne taip, kaip tu - nuolat. ir poteriu jau seniai nesu kalbejus. ar cia man užmeti, kad aš katalike, o mano tevai - misionieriai? negražu.
tai labai gaila, jei nemyli gyvūnu, pati sau prieštarauji, nes ką tik keliuose postuose prieš tai rašei apie žemę kaip Gyvą Būtybę, o viskas gi susiję. ech, L... nebeturi ką ir sakyti. šnekekis toliau.
ir tas pasiteisinimas: jei man skaniai veganiškai gamintu, taip maitinciausi. tai tik tingaus žmogaus pasiteisinimas. girdetas šimtus kartu. kai noresi, ta diena išaus, pamatysi, nubyres kaip sunkus maišas nuo tavęs tie: "negaliu, laiko nera". gi 7 vaiku neturi. o dabar tiesiog NENORI. TINGI. TAU SKANU TIE KIAUŠAI. (ir visai dzin vištos.

)
Mylimuke gi sąžiniga: jai SKANU. o tu apie sąmoningumą kalbi ir sukiesi. juk tobulejimas vyksta iš visu pusiu, ne vien vidumi. lekšteje taip pat.
o del viso kito, gi pati žinai: kai nori, laiko viskam turi.
Ivairiuose saltiniuose mesa su transportu konkuruoja ir kai kur transportas laimi. As manau, apylygiai jie turi itakos. Na ziurek, juk ne tik zmones keliauja, bet ir mesyte atveza is toli, ir skanius vaisius atskraidina. Bet mesos atsisakymas turi daugiau potencialo, bent kol kas, nes net elektromobiliai dabar yra labai netobuli, tarsi ju gamyba ir utilizavimas, tai kas, kad svari eksploatacija.
Na mano atzala dar mazesne, bet as svarsciau, ar yra tokiu vietu, kur vaikus galima ne tik palikti, bet savanoriauti kartu su jais. Nebutinai ekstremaliai Indija, o ir netraukia manes ji visai.
Jezau kaip gerai, dabar as pagalvoju vis, kad dukra jau paaugus, o as dar palygint jauna, tai galima kartu selti dar
Vegan mityba gi kaip tik lengva gaminti. Ir skanu. Tik sunkiau, jei tu vienas namie vegan, o kiti mesas kemsa, tai gamint atskirai? Pas mus taip yra. Tai as per savaite pamaisau ir vegan, ir mesu, visi laimingi (dazniausiai). Mano dukra isvis miss isrankuole, bet net jai kartais sueina kokie vegan kotletai, buna neatskiria ir kemsa