Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Montekrista.back @ 2020 01 29, 05:52)
Tipo veganizmas žmones savaime padaro fainus kartu leisti atostogas? biggrin.gif

Tai žinoma, ne. Šiaip net su veganu negaleciau myletis, jei chemijos nebūtu, ar būtu koks sveikuolis fanatas ir kontroliuotu mano junk foodą, visokias bandeles ir pusfrabikacius...ar baksnotu, ko žaliu kokteiliu kas rytą nepliaupiu.

cia buvo fantazija, kuri gal ir išsipildys, kai 60ties, 50ties būsime. kai Monteverte išdris susitikti... ax.gif biggrin.gif

palyginus daug ko reikia, kad žmones ne tik suvirstu i krūvą (tai palyginus lengva), bet ir kažkiek išbūtu joje.
Atsakyti
Sovietu Sajunga daug dalyku ismoke. Sakysim, jei kazkas dirba saziningai tai tik kazkas gales tinginiaut. Rezultate jokio pliuso.
Kazkas saziningas - taii kazkas gales vogti.

Dabar cia matau, kazkas mesos nevalgo ir auto nevazineja...

Bet vaziuoja i uzsieni ir savanoriauja, kad ten zmones veistusi kaip triusiai ir isgyventu. Taigi zeme ne gumine. Jei kazkas kovoja su gamtos naikinimu tai reikia kovot su dviem dalykais:
1. Su zmoniu daugunumusi.
2. Suvokti, kad kapitalizmas turi keistis ne i socializma, kur bus visiem galas bet i kazka kita, ne ta ko troksta minios parazitu ir robotjagu. Kapitalizmas buvo gerai tol kol atrode, kad pasaulis platus o resursai neisemiami. Dabar jau reikia baigti su demokratijom ir su meldimuisi pelnui.
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 01 29, 10:51)

palyginus daug ko reikia, kad žmones ne tik suvirstu i krūvą (tai palyginus lengva), bet ir kažkiek išbūtu joje.

Koks to tikslas?
Vienisam zmogui aisku nera labai gerai. Bet dviese - idealu, ar su vaikais, kurie nesavarankiski. Nesuprantu idejos kankintis ir bandyti isgyventi LABAI SKIRTINGU zmoniu samburyje... Pliusu beveikk nera o minusu - LABAI DAUG.

Asmeniskai manau, kad i grupes buriuojasi labiau pavirsutiniski zmones, kurie, viduje neturi pakankamai kuribiskumo, sumanumo, tai jie bando kazkaip kartu jaustis geriau
Atsakyti

Yra toks puslapis Vegan pipiras. Geri receptai. O va autoriu nuotrauka su pamelusiais paakiais siulo nebuti veganais ir karta-du per savaite visgi suvalgyti kiausiniu, mesos. Veganiskai galima labai skaniai maitintis, bet tada reikia skaiciuoti, ar organizmas gauna pakankamai naudingu medziagu. Krauja tirtis dazniau. Visavalgiams uztenka mazo kiekio mesos, kiausiniu - ir ramu. :) 

Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 29, 10:47)
Ne visus beprocius reikia toleruoti, yra beprociu kur kontruoja visokius sprogmenis ar veisia shunis

kaip siūlai atrūšiuoti?
Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 01 29, 11:04)
<p>Yra toks puslapis Vegan pipiras. Geri receptai. O va autoriu nuotrauka su pamelusiais paakiais siulo nebuti veganais ir karta-du per savaite visgi suvalgyti kiausiniu, mesos. Veganiskai galima labai skaniai maitintis, bet tada reikia skaiciuoti, ar organizmas gauna pakankamai naudingu medziagu. Krauja tirtis dazniau. Visavalgiams uztenka mazo kiekio mesos, kiausiniu - ir ramu. smile.gif 
</p>

tu suvok vieną dalyką, kad kai kurie žmonės tiesiog yra gimę silpni, ligoti ir pan. Jei jie būtų ant tradiciškos mitybos su visom tom baltom mišrainėm, silkutėm ir pan., tai jie galėtų atrodyti: su +50 kg antsvoriu, nusėti akne, sergantys diabetu, inkstais ir pan. Kai kurie žmonės plius dar genetiškai neapdovanoti grožiu, todėl ir netraukia akies.
Tiesiog ne visi tą pasakojasi ir afišuojasi. Be to, jei tai tas atvejis, kad žmogus buvo sirgalius, tai neužtenka vegan mitybos, jie turėtų dar nuolat pas natūropatus gydytis, kad efektas tikrai būtų wow. O Lietuvoje kaip žinia sunku su tuo, reikia daug pinigėlių turėti. tai jei tu nori pavyzdžių, tai tu ne LT veganų ieškok, o užsienyje, ten žmonės turi tikrai aukštesnį supratimą, ypač turtingesni.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 11:06)
kaip siūlai atrūšiuoti?

Na tuos kur gamina sprogmenis, kol kas neblogai kontroliuoja spec. tarnybos. Reikia tik su shunu myletojais susitvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 01 29, 11:20)
Na tuos kur gamina sprogmenis, kol kas neblogai kontroliuoja spec. tarnybos. Reikia tik su shunu myletojais susitvarkyti.

Nea, aš siūlyčiau pirmą susitvarkyti su tais, kurie lytį keičia. Šunys bent natūralūs, iš gamtos, o tie gi prieš gamtą eina. Negerai būti tokiems antgamtiškiems, tai pavojingi reiškiniai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 28, 22:22)

kitas variantas smile.gif tik neklausk koks, nes vistiek nepatikėsi smile.gif

Metykis kiek nori. Cia pries pira men prezikais gyreis, dabar jau kai isjuoke kad planeta guma tersi - tai k8tas variantas biggrin.gif .
Na nebent jau tavo sugyventinis tikrai pabego nuo taves isterikes, tai nesisaugai nei kaip.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 01 29, 11:45)
mesos atsisakymas sudaro berods 20-30proc gerio aplinkai. turiu omeny, tiek procentu sumažeja CO2. gal skaiciai ir skiriasi, bet visose skaiciavimo lentelese mesos/pieno pramone labiau teršia gamtą nei kuras.
todel, kaip ir rašiau Lutukei, geriausia pradeti nuo lekštes turinio.
mano brolis sako (tą teigia ir daugelis jo amžiaus jaunuoliu), kad jam labiau imponuoja mesos atsisakymas del aplinkosaugos, ne del morales.
kažkada tikrai ateities kartoms atrodysim kaip barbarai, kurie šitiek ištekliu leisdavo sunaudoti ir gamtą užteršti vien tam, kad šalia keliu alyvuogiu paruošti skrudintą kepsni lekšteje.
ką turi omeny aplinka? nevartoju mesos, auto kasdien nenaudoju. tai lb mažai. esme, kad nedarau to sukandus, per jegą, džiaugiuos, kad tai - mano širdies ir būdo dalis.

del vaiku savanoriavimo - nežinau - bijociau su jais savanoriauti. juk vis tiek juos turi kažkur palikti, svarsciau apie Indiją, bet man baisu ten visgi. laukiu kol vaikai užaugs, ir i trasą. smile.gif

siaip vyresneli ketinu išsisiusti i Taize vienuolyną, ten lb cool ekumeniška vieta. pilna darbo, veiklos ir pažinciu. taip, 18metu būdama, ten susipažinau su indais.  rolleyes.gif
bet tik nuo 18m ten glaima pasilikti savanoriu. gyveni metus, ar du, ar kelis menesius. maniškiui dar tik 16.
didelis ižeidimas. rašau, kai turiu laiko, ne taip, kaip tu - nuolat. ir poteriu jau seniai nesu kalbejus. ar cia man užmeti, kad aš katalike, o mano tevai - misionieriai? negražu. smile.gif
tai labai gaila, jei nemyli gyvūnu, pati sau prieštarauji, nes  ką tik keliuose postuose prieš tai rašei apie žemę kaip Gyvą Būtybę, o viskas gi susiję. ech, L... nebeturi ką ir sakyti. šnekekis toliau.

ir tas pasiteisinimas: jei man skaniai veganiškai gamintu, taip maitinciausi. tai tik tingaus žmogaus pasiteisinimas. girdetas šimtus kartu. kai noresi, ta diena išaus, pamatysi, nubyres kaip sunkus maišas nuo tavęs tie: "negaliu, laiko nera". gi 7 vaiku neturi. o dabar tiesiog NENORI. TINGI. TAU SKANU TIE KIAUŠAI. (ir visai dzin vištos.  mirksiukas.gif )
Mylimuke gi sąžiniga: jai SKANU. o tu apie sąmoningumą kalbi ir sukiesi. juk tobulejimas vyksta iš visu pusiu, ne vien vidumi. lekšteje taip pat.
o del viso kito, gi pati žinai: kai nori, laiko viskam turi.

Ivairiuose saltiniuose mesa su transportu konkuruoja ir kai kur transportas laimi. As manau, apylygiai jie turi itakos. Na ziurek, juk ne tik zmones keliauja, bet ir mesyte atveza is toli, ir skanius vaisius atskraidina. Bet mesos atsisakymas turi daugiau potencialo, bent kol kas, nes net elektromobiliai dabar yra labai netobuli, tarsi ju gamyba ir utilizavimas, tai kas, kad svari eksploatacija.

Na mano atzala dar mazesne, bet as svarsciau, ar yra tokiu vietu, kur vaikus galima ne tik palikti, bet savanoriauti kartu su jais. Nebutinai ekstremaliai Indija, o ir netraukia manes ji visai.
Jezau kaip gerai, dabar as pagalvoju vis, kad dukra jau paaugus, o as dar palygint jauna, tai galima kartu selti dar biggrin.gif

Vegan mityba gi kaip tik lengva gaminti. Ir skanu. Tik sunkiau, jei tu vienas namie vegan, o kiti mesas kemsa, tai gamint atskirai? Pas mus taip yra. Tai as per savaite pamaisau ir vegan, ir mesu, visi laimingi (dazniausiai). Mano dukra isvis miss isrankuole, bet net jai kartais sueina kokie vegan kotletai, buna neatskiria ir kemsa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 01 29, 07:50)
Dar vakar, dūkdama lauke su vaikais pagalvojau: na va, net šešeto žmoniu veganu  būrelis nesusidaro. o galetume seniai - Monteverte ir jos MB, aš ir mano vegan Mb, ir Lutuke su savo vyru kur po kalnus išvykt pasitasyt, non cruelty stiliumi...papliurpt apie masinius mesedžius ir begalvius vartotojus (joke'as). bet Lutuke su savo vištu būreliu ir kiaušais - paskui mus - niekaip niekaip... unsure.gif  hmm.gif

nu ką, kaip L sakei, kiekvienas tobulejame savo eiga ir nepastumsi... bet juk svajoniu galime tureti  essen.gif

Kazkada Nakvisa yra rasius apie kazkokia stovykla, kur mergu visokiu buvo, visavalgiu ir veganiu. Tai ten problemu tarp ju bendravimo nebuvo.
O cia...su veganais tik atostogautu. Dauzta ir tiek.
Nenuostabu kodel normalaus vyro nesusirandi.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 11:21)
Nea, aš siūlyčiau pirmą susitvarkyti su tais, kurie lytį keičia.

Kad as dar nepakeiciau.
Gal keicia tie kuriems moterys neduoda pakankamai? Va tokias zmonas reikia bausti kalejimo bausmemis
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 01 29, 12:19)
kaip siūlai atrūšiuoti?
Papildyta:

tu suvok vieną dalyką, kad kai kurie žmonės tiesiog yra gimę silpni, ligoti ir pan. Jei jie būtų ant tradiciškos mitybos su visom tom baltom mišrainėm, silkutėm ir pan., tai jie galėtų atrodyti: su +50 kg antsvoriu, nusėti akne, sergantys diabetu, inkstais ir pan. Kai kurie žmonės plius dar genetiškai neapdovanoti grožiu, todėl ir netraukia akies.
Tiesiog ne visi tą pasakojasi ir afišuojasi. Be to, jei tai tas atvejis, kad žmogus buvo sirgalius, tai neužtenka vegan mitybos, jie turėtų dar nuolat pas natūropatus gydytis, kad efektas tikrai būtų wow. O Lietuvoje kaip žinia sunku su tuo, reikia daug pinigėlių turėti. tai jei tu nori pavyzdžių, tai tu ne LT veganų ieškok, o užsienyje, ten žmonės turi tikrai aukštesnį supratimą, ypač turtingesni.

Tu plaki du dalykus i viena.
Igimtus polinkius i kazkokias ligas ir silpnybes, bei skirtinga veganizma. Juk veganas savaime nera sveikata. Veganiska mityba gali buti labai nesveika,nesubalansuota,su dideliu vitaminu trukumu. Kaip ir visavalge.

P. S. Tai kaip skaiciuoji vaisingas dienas? Vakar praleidai posta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 01 29, 10:07)

Nesakysiu  biggrin.gif Nes kad gausiu vel moralu. Labas rytas.

Kas tau mano rasliava? Mano nuomone vienokia, tavo kitokia.
Bet reiskia taip ir buvo, kad davei jam. Nu ir durna tu. Juk pirma bledunas tavim naudojisi, grizo pas zmona ir vel ta pati istorija is naujo. Negerbi tu saves ir elgiesi kaip naivi niolikine.
Atsakyti