Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 16:19)
Apie kitus - negrazu.

O apie save? Tu prie kuriu? Ar irgi nesi savikritiskas?
Papildyta:
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 16:19)
Sakysim veganizmu susirgai po meningito ar buvo kokia trauma, ar siaip viena diena "uzejo"?

😂😂kava ant stalo isprunksciau..🤣
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 02 13, 16:18)
vat pradejau naktimis valgyt, nebesilaikau 15val fastingo,

Tai aisku noresi nakti valgyt. Kaip monteverte sake, nedavalge buna pikti kaip sunys.
Grauziat savo zole ir vegan marmala , sotumo neturit, todel ir est naktim norit.
As mesytes, desrytes, kumpi, zuvi valgau dienos metu, nakti valgyt nesinori. Ir saldainiu del manes gali nebut. Buvo cia snd diskusija kad energijai gaut - saldaus norisi. Man nesinori. Energijos trukumu nesiskundziu. Vietoj sokolado plyteles - geriau skanaus rukyto kumpelio gabaliukas.
Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 13, 11:20)
Sitoke temoje as pasikauscius, jei nori oponuoti, pasakyk kazka naujo, nes man elementariai neidomu.

aš noriu paoponuoti. biggrin.gif
Klausykis...
del to STEM...ir viso kito....aš labai esu feministe, kaip ir tu, bet ne psichikos sulyginimo prasme. cia pritariu Idomuciai - lytis yra lygiateise, lygaverte, bet ne LYGI. Db tu man pasakyk, ar tikrai dirbtinai visos moterys turi būti ir kaminkretes, ir rektores, ir prezidentes, ir kariuomenes vades - būtent procentaliai?
analogiškai - patanatomes, programuotojos, chirurges, šaltkalves, suvirintojos, tinkuotojos, kovos menu mokytojos, ūkininkes, apsaugos darbuotojos, sarges - ?
lai jos būna, jei nori, bet negi manai taip ir bus?
gal skaicius niekad nebus lygiai procentalus, nes moters psichikayra kitoki nei vyroa, ir jos siela (protas, jausmai) ir pastaruju reiškimosi būdai yra kitokie? moteris gali būti puiki kariuomenes vade arba prezidente, bet ar tikrai manai, kad visos nores siekti būti stogdenges, statybininkes, tiek MASIŠKAI, kaip vyrai?
dabar papildomai paklausiu, ir šis klausimas svarbesnis. kas tau yra vyras ir moteris? tu savo MB gi ne todel isimylejai, kad jis turi lyt organą tarp koju? trauka juk ne vien del to.
traukia tave jo VISA vyriška būtis (protas, tam tikras, kitoks, nei moters reiškimosi būdas, kitokia mastysena). nenoriu pasakyt, kad emocijos ar protas būna moteriškas arba vyriškas. gink dieve, ne.
nenoriu pasakyt, kad protas ir jausmai pas taviski kardinaliai skiriasi nuo tavęs kaip moters, bet ju išraiška tikrai kitokia nei tavoji.
ar tave labai malonina skandaviškas požiūris, kai moterys net užrinka ant vyru "ižeidimas", jei ten vyrai pabando joms duris atidaryti, nešuli panešti?
juk glaudiesi prie vyriško vyro, tikiesi kažkokios užuovejos iš jo - to cut my speech short, noriu pasakyt tą, kad je itavo MB būtu toks pats kaip tu (tarkim unisex lytis), juk tavęs jis nepatrauktu. mirksiukas.gif
prie to pacio: ar manai, kad lygus skaicius vyru ir moteru pasiliktu prie vaiko, jam sektu pasakas su tokiu pat malonumu, kaifuotu augindami ji, leistu sau "iškristi iš šio pasaulio" kuri laiką, nesijausdami keistai? ar vyrai taip pat jautriai pabustu nuo vaiko verksmo? procentaliai, būtent procentaliai?
(nes gi neteigiu, kad vyrai išvis neempatiški, ir totaliai zombiai.

vat todel ir manau, kad moteris ir vyras kiek skirtingi, ir tai atsispindes šiame pasaulyje: profesiju pasirinkimuose ir tt.
o dabar idemiai,prie to pacio: faktas, kad daug kas kultūriškai buvo iškreipta, moterys žlugdomos ir dedamos i vietą, (studijavom daug apie misoginizmą ir kitus patriarchalinius brudus), bet aš nepritariu tos krypties feminizmui, kruis SULYGINA LYTIS. blyn, netrauktu mane vyras, kuris yra given444 klonas. nu, niekaip.

QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 14:19)
O va galetum paaiskinti apie save. Sakysim veganizmu susirgai po meningito ar buvo kokia trauma, ar siaip viena diena "uzejo"?

papasakosiu.
atsidariau vieną puslapi.
jis buvo apie lietuvos ūkius ir jame laikomus galvijus. nepamenu svetaines pavadinimo. iki tol, žinojau, iš kur mesa atsiranda, bet tas faktas man neliete nei širdies, nei proto, skambejo panašiai kaip "šiandien yra treciadienis."
perskaicius tą svetainę (kokiais skaiciais del mano pilvo naikinami ir ypac kankinami gyvūnai) (nes gi nieks neišrado, net 21a kaip nudeti gyvuli be kanciu), apsisprendžiau: nebevartosiu gyvūnu.
tai buvo aiškios valios ir aiškaus proto, paremta logika ir faktais, akimirka. ji tęsiasi iki šiol, jau 8 metus.

paremta logika, todel, kad nieks neišrado mesos, augancios ant medžio, ir neišrado kaip padaryti, kad gyvulys nesikankintu ne tik mirties akimirką, bet visą savo gyvenimą, kuriam jis gimsta belangeje, kad būtu veliau nužudytas.

p.s. Monteverte irgi galetu papasakoti. biggrin.gif
Lutuke irgi galetu papasakoti, kodel iki šiol dar neisijunge i mūsu gretas. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 13 vasario 2020 - 16:46
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 13, 15:29)

tuo, kad jūs norėtumėte, kad jinai taip elgtųsi su Karbauskiu. Norėtumėte, kad būtų jam neištikima, nepalaikytų, gal iš viso išstotų iš partijos, tiesa? (Jūs turiu omeny nebūtinai jus, pačios žino tos, kurios nuolat varo nat Karbauskio ir t.t)
Tai kodėl negalima to padaryti ne su Karbauskiu, bet kitu asmeniu partijoje? Pasidžiaugtumėt tada, kad nors kuo suabejoja, o ne vien tik uodegų muilinimas ten vyksta. Bet ne, jums ir vėl blogai rolleyes.gif

Man pofig, cia medam mesitre burti is kavos tirsciu. Jei taip ji pasielgtu ir su Karbausiu, vertinimas butu toks pat kaip ir del polegio su BAskiene. Na cia matyt, jums Karbauskis labai patinka. Siuo atveju, as kalbu, kad zmogus negeba komunikuoti su savo bendraminciais. Tai faktas, ir jus kisdama per visus galus Karbauski, mano neva norus ir t.t. to paneigti NEGALITE.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2020 02 13, 16:44)

papasakosiu.
atsidariau vieną puslapi.
jis buvo apie lietuvos ūkius ir jame laikomus galvijus. nepamenu svetaines pavadinimo.  iki tol, žinojau, iš kur mesa atsiranda, bet tas faktas man neliete nei širdies, nei proto, skambejo panašiai kaip "šiandien yra treciadienis."
perskaicius tą svetainę (kokiais skaiciais del mano pilvo naikinami ir ypac kankinami gyvūnai) (nes gi nieks neišrado, net 21a kaip nudeti gyvuli be kanciu), apsisprendžiau: nebevartosiu gyvūnu.
tai buvo aiškios valios ir aiškaus proto, paremta logika ir faktais akimirka. ji tęsiasi iki šiol, jau 8 metus.
paremta logika, todel, kad nieks neišrado mesos, augancios ant medžio, ir neišrado kaip padaryti, kad gyvulys nesikankintu ne tik mirties akimirką, bet visą savo gyvenimą, kuriam jis gimsta belangeje, kad būtu veliau nužudytas.

Kodel toks siauras poziuris - Lietuvos ukiai ir galvijai?
Tu gi net zuvies nevalgai.
Kaip, anot tavosios logikos, isgyventu kokie eskimai, kur amzinas isalas?
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2020 02 13, 08:59)
Nesusireikšminkit smile.gif Jei jau nesupratot, ką noriu pasakyti, tai nesupratot. Nieko tokio 4u.gif

Kaip tai nesupratau? labai gerai supratau jums pasaipos patinka, jau galit nebesiaiskinti,
Rasymsas,kad moteris stora, nes eda per daug ir yra apsileidusi sutre, viskas gerai, nes nei puses zodzio niekam del to neparaset, bet kai as parasiau, gal but yra kitos priezastys, sakau gal serga moteris, o ne eda per daug ir nera gal ji visai nei sutre, nei apsileidusi, jums tai uzkliuvo labai. unsure.gif

Tai ka dar cia reikia suprasti? Visi stori matyt eda per daug ir yra sutriai apsileideliai anot jusu, o ieskoti galimu ligu yra didziausias izedimas, tik neaisku kam jums ar tiek storiem zmonem?
O jei taip negalvojat, tai vadinasi tik siais ieskojot prie ko prie manes prisikabinti, kad jum hienu burelis choru pritaru, nu va kokia ta lutuke, saipesi is zmogaus ar ne? Driso iskelti prielaida, kad visgi jai virsvoris gal del kokios ligos , o ne apsileidumo.
Vienu zodziu ar taip ar taip jums pasaipos patinka mirksiukas.gif
Atsakyti
Taip niekas ir neatsakė, kur dingo burba? Niekas nežinot?
Atsakyti
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 11:51)
Lytys turi buti lygiateisiskos bet jos nera lygios, jos skirtingos!

va tame ir esme, ko naujieji pranasai niekaip negali i galvas isikalti, moteru mokslininkiu i rtaip daugiau nei vyru, bet ne pasirodo ,jos "neteisingose" sirtyse lotuliukas.gif ir dar vadoviu pe rmazia, nu jie nenori jos buti tom vadovem? va vyru gal irgi per mazia ima dekretines? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 13, 11:56)
o tai ką daryti tiems žmonėms? kokie siūlymai? kaip vartoti mažesnį kiekį pastoviai? pastoviai save kankinti? tai tada bus piktas kaip šuva, niekas nepagyvens su tokiu, niekas nepadirbs su tokiu kolega.

man labai sunku patiketi ,kad zuzu medike, ritmai, kaip paraso kokius vejus. Kazin gal is vis zmonem badauti, tikrai sukus gi nu...
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 13, 17:02)
Taip niekas ir neatsakė, kur dingo burba? Niekas nežinot?

Buvo iki tau pasirodant, pamate tave ir issigando lotuliukas.gif o jei rimtai, tai nieko bent cia nerase, kad kur isvyksta, nesenai buvo grizusi is atostogu, gal corona virusu uzsikrete biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 02 13, 16:49)
Kodel toks siauras poziuris - Lietuvos ukiai ir galvijai?
Tu gi net zuvies nevalgai.

Gal LIetuva ne amzino isalo zeme ir ne eskimai cia gyvena biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 02 13, 16:44)

Lutuke irgi galetu papasakoti, kodel iki šiol dar neisijunge i mūsu gretas.  ax.gif

Kodel nesimaitinu vien augliniu maistu? Kol kas man taip gerai, bus poreikis, maitinsiuos.
Atsakyti
Apie ka siandien barates? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2020 02 13, 12:10)
Tai medicinines nuorodos nebus, kad nuo meningito storejama?

tau gi vakar paaiskino zmogus, nebeprisimeni?
QUOTE(uarda @ 2020 02 12, 18:29)
Tu manai cia surasytos visos komplikacijos?
"Svorio didėjimui įtakos gali turėti skydliaukės, lytinių liaukų veiklos nepakankamumas, antinksčių augliai, gaminantys didelį kiekį kortizolio, hipofizės (posmegininės liaukos) ir HIPOTALAMINĖS srities (pagumburio) reguliacinis sutrikimas..." 
Mitybos centras yra hipotalame. Sergant meningitu, gali buti pazeista ta smegenu dalis. (Pati citavai galvos smegenu pazeidima). Tuomet issivysto hipotalaminis nutukimas. Nuo SMEGENU PAZEIDIMO.
Toliau
"Įgytas hipopituitarizmas.
Ligos priežastys ir rizikos veiksniai: uždegiminiai, autoimuniniai procesai. Tuberkuliozė, sarkiodozė, hipofizės uždegimas, histiocitozė, MENINGITAS".
Kitos hipopituitarizmo priežastys: Galvos smegenų infekcijos, pvz.,  meningitas
Suaugusieji dėl šių priežasčių NUTUNKA, atrofuojasi skydliaukė, lytinės liaukos, antinksčių žievė..."
Tai nutunka nuo ko? nuo hipopituitarizmo. hipopituitarizmas nuo ko? nuo meningito.

Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 02 13, 16:47)
Man pofig, cia medam mesitre burti is kavos tirsciu. Jei taip ji pasielgtu ir su Karbausiu, vertinimas butu toks pat kaip ir del polegio su BAskiene. Na cia matyt, jums Karbauskis labai patinka. Siuo atveju, as kalbu, kad zmogus negeba komunikuoti su savo bendraminciais. Tai faktas, ir jus kisdama per visus galus Karbauski, mano neva norus ir t.t. to paneigti NEGALITE.

Kad tuo atveju Baksiene nelabai graziai pasielge, o Sirinskines siuloma pataisa del referendumu butu buvusi labia naudina zmonem. Ir nieko bloga ji nepadare, kad apskunde etikos nariam, blogiau tyleti ir niekonedaryti. Glai komunukuoti iki nukritimo, jie kiti elgesi piktybiskai. baksiene kaip ir siemo dauguima nera suinteresuoti, efektyvesniu zmoniu galejimu kazka spresti referendumais.
Papildyta:

jei yra planuojanciu pastoti cia :

„Abiem tėveliams reikėtų laikytis principo: jei planuojam vaikutį, alkoholiui – ne. Tėčiui – du mėnesiai iki planuojamo nėštumo, mamai turėtų būti žymiai ilgesnis laikotarpis. Moteriai – porą metų, vyrui du mėnesiai“, – pasakoja G. Galvydytė.
Visą straipsnį galite rasti https://www.tv3.lt/n...gerti-pora-metu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 13 vasario 2020 - 17:30
su Monteverte susipažinom Sporto temoje.
jau tada man istrigo jos rgi kryptis i veganizmą, jos sakinys: "pajutau, kad iš lavono energijos negausiu." ax.gif

Cambala užklause apie žuvi. aš kaip tik norejau paklausti Idomucios:
jums gerai žiūrisi tos i akvariumus sugrūstos žuvys maximose? manau, net visavalgiai tenlink vaiku neveda, nei patys eina.
ką ir noriu pasakyti apie homo sapiens 21a. argi normalu, kad mes, racionalios būtybes, dar randam būdu, kaip absurdiškai elgtis su kitomis butybemis.
nors ir giriames, kad ne kinai esam, kad šunimis nesimaitinam.

Skaiciau knygoje "Bloga vegane" ant knygos atvarto:
"Vienintelis tikras dalykas (ne mirties) šiame pasaulyje yra kancia."
tokie dalykai kaip džiaugsmas, meile, bet kuri kita emocija - jos nepamatuosi. ką reiškia aš tave myliu, aš džiaugiuosi? vienas žmogus ramiai tą ištars, jam tai bus valios ir apsisprendimo aktas, kitam - brazilui ar ekstravertui, kūnas virpa, širdis daužosi, suprask, jis taip myli, taip džiaugiasi. viskas reliatyvu.
bet kai skauda, tai skauda. ir ne šiaip skauda.
o kancia yra placiau nei skausmas.

tad mano apsiprendimas nebuvo emocija.
nebuvo del rankines spalvos, ar blogo oro.
nežiūrejau grafiniu vaizdu, buvo gryni faktai.

Nors šiaip, kas norit gali pradeti nuo "Earthlings"
arb "Forks over Knives"

o jei tingisi, yra trumpas youtube "101 reasons to go Vegan".
del savišvietos. cia net visavalgiai pažiūri.
Papildyta:
QUOTE(cambala @ 2020 02 13, 14:49)

jau i tai atsakiau šimtus kartu. kai būsiu eskime, galvosiu, jei noresiu emigruoti, emigruosiu, bet gyvenu tokioje geografineje platumoje, kuri man sudaro puikias sąlygas būti veganei. ar mane reikia vaidinti eskimę, gyvenancią dykumoje, tarnaujancią kariuomenej, basiblaškancią dykumoje, misijose?
gyvenu patogu eilini gyvenimą.
boring questions, C.
Atsakyti
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 13, 17:29)
tau gi vakar paaiskino zmogus, nebeprisimeni?

As tave laikau glusa. Todel bet kokia tavo nuomone ar paaiskinimas lygus 0. Ar dasuto?
Atsakyti
Kaip elgtumėtės tokiu atveju, kai pas paauglį kambary tvarkelė tokia, kad meška galvą nusilaužtų, o kai paprašai susitvarkyti- atsakymas "ne dabar" "rytoj", ar neapsikentę sutvarkytumėt, ar kokiais kitais būdais priverstumėt susitvarkyt? biggrin.gif
Atsakyti