QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 13, 11:20)
Sitoke temoje as pasikauscius, jei nori oponuoti, pasakyk kazka naujo, nes man elementariai neidomu.
aš noriu paoponuoti.
Klausykis...
del to STEM...ir viso kito....aš labai esu feministe, kaip ir tu, bet ne psichikos sulyginimo prasme. cia pritariu Idomuciai - lytis yra lygiateise, lygaverte, bet ne LYGI. Db tu man pasakyk, ar tikrai dirbtinai visos moterys turi būti ir kaminkretes, ir rektores, ir prezidentes, ir kariuomenes vades - būtent
procentaliai? analogiškai - patanatomes, programuotojos, chirurges, šaltkalves, suvirintojos, tinkuotojos, kovos menu mokytojos, ūkininkes, apsaugos darbuotojos, sarges - ?
lai jos būna, jei nori, bet negi manai taip ir bus?
gal skaicius niekad nebus lygiai procentalus, nes moters psichikayra kitoki nei vyroa, ir jos siela (protas, jausmai) ir pastaruju reiškimosi būdai yra kitokie? moteris gali būti puiki kariuomenes vade arba prezidente, bet ar tikrai manai, kad visos nores siekti būti stogdenges, statybininkes, tiek MASIŠKAI, kaip vyrai?
dabar papildomai paklausiu, ir šis klausimas svarbesnis. kas tau yra vyras ir moteris? tu savo MB gi ne todel isimylejai, kad jis turi lyt organą tarp koju? trauka juk ne vien del to.
traukia tave jo VISA vyriška būtis (protas, tam tikras, kitoks, nei moters reiškimosi būdas, kitokia mastysena). nenoriu pasakyt, kad emocijos ar protas būna moteriškas arba vyriškas. gink dieve, ne.
nenoriu pasakyt, kad protas ir jausmai pas taviski kardinaliai skiriasi nuo tavęs kaip moters, bet ju išraiška tikrai kitokia nei tavoji.
ar tave labai malonina skandaviškas požiūris, kai moterys net užrinka ant vyru "ižeidimas", jei ten vyrai pabando joms duris atidaryti, nešuli panešti?
juk glaudiesi prie vyriško vyro, tikiesi kažkokios užuovejos iš jo - to cut my speech short, noriu pasakyt tą, kad je itavo MB būtu toks pats kaip tu (tarkim unisex lytis), juk tavęs jis nepatrauktu.
prie to pacio: ar manai, kad lygus skaicius vyru ir moteru pasiliktu prie vaiko, jam sektu pasakas su tokiu pat malonumu, kaifuotu augindami ji, leistu sau "iškristi iš šio pasaulio" kuri laiką, nesijausdami keistai? ar vyrai taip pat jautriai pabustu nuo vaiko verksmo? procentaliai, būtent procentaliai?
(nes gi neteigiu, kad vyrai išvis neempatiški, ir totaliai zombiai.
vat todel ir manau, kad moteris ir vyras kiek skirtingi, ir tai atsispindes šiame pasaulyje: profesiju pasirinkimuose ir tt.
o dabar idemiai,prie to pacio: faktas, kad daug kas kultūriškai buvo iškreipta, moterys žlugdomos ir dedamos i vietą, (studijavom daug apie misoginizmą ir kitus patriarchalinius brudus), bet aš nepritariu tos krypties feminizmui, kruis SULYGINA LYTIS. blyn, netrauktu mane vyras, kuris yra given444 klonas. nu, niekaip.
QUOTE(IDOMUCIA @ 2020 02 13, 14:19)
O va galetum paaiskinti apie save. Sakysim veganizmu susirgai po meningito ar buvo kokia trauma, ar siaip viena diena "uzejo"?
papasakosiu.
atsidariau vieną puslapi.
jis buvo apie lietuvos ūkius ir jame laikomus galvijus. nepamenu svetaines pavadinimo. iki tol, žinojau, iš kur mesa atsiranda, bet tas faktas man neliete nei širdies, nei proto, skambejo panašiai kaip "šiandien yra treciadienis."
perskaicius tą svetainę (kokiais skaiciais del mano pilvo naikinami ir ypac kankinami gyvūnai) (nes gi nieks neišrado, net 21a kaip nudeti gyvuli be kanciu), apsisprendžiau: nebevartosiu gyvūnu.
tai buvo aiškios valios ir aiškaus proto, paremta logika ir faktais, akimirka. ji tęsiasi iki šiol, jau 8 metus.
paremta logika, todel, kad nieks neišrado mesos, augancios ant medžio, ir neišrado kaip padaryti, kad gyvulys nesikankintu ne tik mirties akimirką, bet visą savo gyvenimą, kuriam jis gimsta belangeje, kad būtu veliau nužudytas.
p.s. Monteverte irgi galetu papasakoti.
Lutuke irgi galetu papasakoti, kodel iki šiol dar neisijunge i mūsu gretas.