Įkraunama...
Įkraunama...

Tęsinys: kur rasti vyrą, kai tau... O ką, jei...

QUOTE(Monteverte @ 2020 02 15, 13:09)
ne tik. Nenauditi stiprios chemijos ir namuose, kuriuose yra gyvūnų, naudoti natūralias priemones nuo blusų/erkių (aišku, kasdien teks apžiūrėti gyvūną, nebus ramu 3 savaitėm ar mėnesiui), bet tai renkamės patys ar vargstam daug, bet gyvūnas ilgai ir laimingai gyvena ar naudojamės chemija ir turime susenusį, susiligojusį gyvūną nuo jo 7 metų amžius (jei tai šuo ar katė). taip pat skiepų grafikas labai didelis klausimas. USA natūropatai griežtai neleidžia skiepyti taip dažnai ar visai neleidžia po pirmųjų skiepų.
Apie kaulytes nieko nežinau. Mamos draugė su sūnum augino tokią ganaą didelę (patiną), nu tikrai didžiulis lyginant su tom, kiek esu mačiusi gyvūnų parduotuvėse pirkti. Ilgaplaukis buvo, toks su nutysusiais ilgais plaukais, nu nerealaii gražus, tai išgyveno 11 metų atrdodo ar net 13. Sakyčiau neblogai ar ne? Maitino gal ir ne visada natūraliai, bet daržovių tikrų tikrai duodavo pastoviai. Ir vaikas labai domėjosi kas galima, kas ne, pati girdėjau kaip mamą barė, kad to tai negalima, aš skaičiau ir pan.

Sudomino, o kas yra natūralios priemonės nuo blusų ir erkių? Kažką esu girdėjusi, kad atseit padeda kokosų aliejus, bet nesu bandžius duot. Dėl skiepų ir aš esu linkusi neskiepyti kasmet. Arba nukirminimas, čia vetai sako, kad nukirmint kas mėnesį, kas yra absurdas, juk po kurio laiko kepenys gyvūnui sustreikuotų.
Rimtai, išgyveno 11 metų? Jūrkiaulei tai yra labai daug, jei 7 metus išgyvena, tai jau gerai. Pažįstama turi 9 metų. Ne daržovės joms svarbiausia, o šienas, kad dantys neperaugtų
Atsakyti
QUOTE(Wild DreaMer @ 2020 02 14, 17:32)
1. Butent, jums taip norisi. Bet gal but nera tiek daug moteru kurioms to norisi.

aš tą pati norejau paklausti apie vyrus.
Nežinau, kam Moonte užsimine apie stereotipus, Jankauskaitę, vaidmenis šeimoje, visai ne apie tai aš šnekejau, per šviesmeti ne apie tai.
visi gali būti kuo kas nori, bet vis tiek moteris bus moteris, o vyras bus vyras, kad ir ką tai reikštu(tebunie, be prikabintu stereotipu), ir jie skirais ne vien lytiniais organais.
taigi, pašnekam apie vyrus. kodel nieks nesijaudina, kad ne visi vyrai nori būti darželio aukletojais, mokytojais, auklytemis, kurei saugo kūdikius, kai moterys išeina i darbą. jei Iš_Šviesos teigia, kad lytis yra "tarsi unisex", tai kodel moterys nesiveržia MASIŠKAI būti tinkuotojomis/traktoristemis/tolimuju reisu vairuotojomis, o vyrai su kūdikiais nedirba...?
nešnekam vien apie ofisinius darbus, technologijas ir programavimą. taikom visoms sritims.
Mano prielaida: manau, vyrai nesiveržia būti ankstyvos vaikystes pedagogais ne vien del atlyginimo dydžio. ir nesvarbu, kad Estijoj vyru, dirbanciu vidurinese mokyklose, yra 50proc.
darželis? privacios aukles? samdytumet vyra, jauną vyruką, kuris mišineliu maitintu jūsu kūdiki? ar jau visai visai nera skirtumo jokio, kad prieš jus stovi vyras ar moteris, ir skirtumas tarp ju - tik apatine žmogaus kūno dalis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 15 vasario 2020 - 13:49

aš tą pati norejau paklausti apie vyrus.
Nežinau, kam Moonte užsimine apie stereotipus, Jankauskaitę, vaidmenis šeimoje, visai ne apie tai aš šnekejau, per šviesmeti ne apie tai.
visi gali būti kuo kas nori, bet vis tiek moteris bus moteris, o vyras bus vyras, kad ir ką tai reikštu(tebunie, be prikabintu stereotipu), ir jie skirais ne vien lytiniais organais.
taigi, pašnekam apie vyrus. kodel nieks nesijaudina, kad ne visi vyrai nori būti darželio aukletojais, mokytojais, auklytemis, kurei saugo kūdikius, kai moterys išeina i darbą. jei Iš_Šviesos teigia, kad lytis yra "tarsi unisex", tai kodel moterys MASIŠKAI būti tinkuotojomis/traktoristemis/tolimuju reisu vairuotojomis, o vyrai su kūdikiais nedirba...?
nešnekam vien apie ofisinius darbus, technologijas ir programavimą. taikom visoms sritims.
Mano prielaida: manau, vyrai nesiveržia būti ankstyvos vaikystes pedagogais ne vien del atlyginimo dydžio. ir nesvarbu, kad Estijoj vyru, dirbanciu vidurinese mokyklose, yra 50proc.
darželis? privacios aukles? samdytumet vyra, jauną vyruką, kuris mišineliu maitintu jūsu kūdiki? ar jau visai visai nera skirtumo jokio, kad prieš jus stovi vyras ar moteris, ir skirtumas tarp ju - tik apatine žmogaus kūno dalis?

As taip neteigiau, Given. Nemalonu diskutuoti, kai ta pati kartoji, o tu vis bandai man ideti i lupas, tai ko nesakiau.

As pasikartosiu paskutini karta. Nezinau ar kada STEM bus 50:50, bet verta atsisakyti stereotipu ir pravalyti kelia nuo kliuciu toms, kurios nores.

Atsisakyti stereotipu mokyklose, pirkti mergaiems erdvini mastyma lavinancius zaislus, kviesti moteris is STEM sneketi medijose ir t.t. 

Jus diskutuojate, bet kiek esate skaite apie sita tema? As labai daug. Yra tyrimu apie zaislu itaka, mokytoju komentaru itaka mergaiciu rezultatams, roles models lack itaka ir t.t. As suprantu, kad kiekvienas turi nuomone sita tema, nes ji is gyvenimo yra, bet praplesti akirati objektyviomis ziniomis irgi ne pro sali pries diskutuojant. :) 

Atsakyti
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 15, 14:09)
pirkti mergaiems erdvini mastyma lavinancius zaislus,

Dabar jau ne 1970 metai. Didziausias zaislas tai kompas ar plansete...
Atsakyti
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 15, 13:35)
Sudomino, o kas yra natūralios priemonės nuo blusų ir erkių? Kažką esu girdėjusi, kad atseit padeda kokosų aliejus, bet nesu bandžius duot. Dėl skiepų ir aš esu linkusi neskiepyti kasmet. Arba nukirminimas, čia vetai sako, kad nukirmint kas mėnesį, kas yra absurdas, juk po kurio laiko kepenys gyvūnui sustreikuotų.
Rimtai, išgyveno 11 metų? Jūrkiaulei tai yra labai daug, jei 7 metus išgyvena, tai jau gerai. Pažįstama turi 9 metų. Ne daržovės joms svarbiausia, o šienas, kad dantys neperaugtų

ne, ne kokosų o eteriniai aliejai, kurie netoksiški šunims
nukirminu tik su česnako skiltele visą gyvenimą retkarčiais, kad šiaip neturi tų kirminų
taip, kaip minimum 11 metų tai tikrai. Gana didelis buvo, mini šunų praktiškai tokio dydžio būna. Gal tai padėjo išgyvent
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 02 15, 13:43)

aišku, kad yra skirtumas. Čia kaip sako, kad veganų temos stipriai užknisa, tai mane tos lyčių lygybės temos. Nesuprantu koks tikslas Iš Šviesos vis tą akcentuoti? Veganai, kad reklamuoja savo mitybą, tai suprantama, nes nori gero kitiems ir nėra kažkokios tai organizacijos specialios kur žmogus galėtų kreiptis pagalbos kaip pvz. lyčių nelygybės klausimais. Nu jei kam kyla bėdų, tai ko čia forumuose austi paklodes? rašai kur reikia kaip ten diskriminuoja ar per užpakalį pliaukši ir tiek žinių. Pamatai, kad jei kažkur moteris ar vyras skundžiasi, nu tai patari. Bet koks tikslas vis tas lytis aiškintis čia? vis grįžti ir grįžti prie to, išvedžioti? Negerai savoje lytyje jaučiasi iš Šviesos ar ką?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 15, 19:38)
ne, ne kokosų o eteriniai aliejai, kurie netoksiški šunims
nukirminu tik su česnako skiltele visą gyvenimą retkarčiais, kad šiaip neturi tų kirminų
taip, kaip minimum 11 metų tai tikrai. Gana didelis buvo, mini šunų praktiškai tokio dydžio būna. Gal tai padėjo išgyvent

kokie konkreciai? man irgi aktualu, vis perku tuos cheminius nuo blusu, kas menesi pilti gaila net, kai nepilu visa vargse kasosi, o ka daryti?
Atsakyti
As pasikartosiu paskutini karta. Nezinau ar kada STEM bus 50:50, bet verta atsisakyti stereotipu ir pravalyti kelia nuo kliuciu toms, kurios nores.
Atsisakyti stereotipu mokyklose, pirkti mergaiems erdvini mastyma lavinancius zaislus, kviesti moteris is STEM sneketi medijose ir t.t. 
Jus diskutuojate, bet kiek esate skaite apie sita tema? As labai daug. Yra tyrimu apie zaislu itaka, mokytoju komentaru itaka mergaiciu rezultatams, roles models lack itaka ir t.t. As suprantu, kad kiekvienas turi nuomone sita tema, nes ji is gyvenimo yra, bet praplesti akirati objektyviomis ziniomis irgi ne pro sali pries diskutuojant. smile.gif 

Pritariu.
Mane visada glumina, kad SIUOLAIKINIAI zmones nesuvokia, kokie ydingi stereotipai. Na tarkim, jei jau humanitaras, tai jau tikslieji mokslai ne pro kur. Taip sudaroma prielaida, vaikas automatiskai motyvuojamas, kad jei jis linkes i humanitarinius mokslus, tikslieji jam "neikandami". Ir, tai duoda savus rezultatus.

Kaip ir su mergaitem, kad jau kas, kas, na jau tikslieji moksai ne bobu protui... Na, o jei mergaite auga tokioje visuomeneje, kur vos ne su motinos pienu jai i galva brukami stereotipai... Prigimtine, geniali matematike netures poreikio atskleisti savo talentus. Todel kad, pirma tevai vertina ja kaip antraruse, na ko noreti lai tik baigia mokslus, o toliau istkes ir t.t. Lygiai taip pat tiksliuju mokslu mokytojai net nesistengia joje atskleisti turima talenta. Todel mergaite baigusi mokykla, mazai tiketina, kad ji rinksis studijuoti tai, kas moteriai, neva su moteriska logika, nedera.

Na ir is kur tai mergaitei zinoti, kad ji turi potenciala, jei visa visuomene, ja gruda i stereotipinius remus?

Todel Is Svisos 101 proc. teisi. Nudienos zmones, turi padeti atskleisti savo vaikam kurybini potenciala. Vaikus ugdyti ne pagal stereotipines gaires, o suteikti kuo daygiau vaikui pazinimo galimybiu, pasirinkimo lasives, kur jis galetu pasireiksti, per tai atskleisti savo kurybini potenciala. Jei mergaite nori zaisti su konstruktoriumi, nebrukrite jai i rankas leles. Jei berniukui, idomu zaisti su lelem, siuti joms rubus ir t.t. Nedrausti ir neaiskinti, kad mat tai nevyriska...

Man tas pasakymas "1. Butent, jums taip norisi. Bet gal but nera tiek daug moteru kurioms to norisi. "

O is kur jus zinoe, ko joms norisi, o ko ne...
Jei jos pacios, nezino KA GALI PADARYTI, nes iki galo nesuvokia savyje turimo potencialo. Nes is ju buvo atimtas pazinimo, saves atskleidimo dziaugsmas. Nes visuomene su savo stereotipais, giliai uzrausia, palaidoja visa tai dar uzuomazgoje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 15 vasario 2020 - 20:01
QUOTE(lutuke123 @ 2020 02 15, 19:45)
kokie konkreciai? man irgi aktualu, vis perku tuos cheminius nuo blusu, kas menesi pilti gaila net, kai nepilu visa vargse kasosi, o ka daryti?

lavender, lemongrass, eucalyptus ir daug visokių retesnių
Atsakyti
As taip neteigiau, Given. Nemalonu diskutuoti, kai ta pati kartoji, o tu vis bandai man ideti i lupas, tai ko nesakiau.</p><p></p><p>As pasikartosiu paskutini karta. Nezinau ar kada STEM bus 50:50, bet verta atsisakyti stereotipu ir pravalyti kelia nuo kliuciu toms, kurios nores.</p><p></p><p>Atsisakyti stereotipu mokyklose, pirkti mergaiems erdvini mastyma lavinancius zaislus, kviesti moteris is STEM sneketi medijose ir t.t. </p><p></p><p>Jus diskutuojate, bet kiek esate skaite apie sita tema? As labai daug. Yra tyrimu apie zaislu itaka, mokytoju komentaru itaka mergaiciu rezultatams, roles models lack itaka ir t.t. As suprantu, kad kiekvienas turi nuomone sita tema, nes ji is gyvenimo yra, bet praplesti akirati objektyviomis ziniomis irgi ne pro sali pries diskutuojant. smile.gif </p>

1. Tarkim, taip ivyktsa, moteru ir vyru santykis idealai 50/50 toje srityje ir kas? koks tavo tikslas ? kas nuo to paikeis, isivyraus taika zemeje, seimos nebesiskirs, vaiku nebus vaiku namuose, visi taps laimingi?

2. Kokios konkreciai kliutys yra siuo metu ? Tu gi ta sriti stduijavai ir dirbi ar ne? Tai kodle manai, kitos,kas nores to negales padaryti, kas trukdo? Istatymai, tevai, mokytojai, nepriima i universitetus mergaiciu?

3. Tikrai manai zaislai ir mokytoju kalbos mokykloje taip stipirai itakoja?
Tie visi tyrimai su vaikais ir psichologija yra vejai, ziurint ka tirsi. Jei tevai issilavine patys , jei ju intelektas ne zemiausias, zinoma jie pirks vaikam lavinanciu zaislu, ne tokiu tupu elektriniu. ir paimk kokius zemiausius sluoksnius, kur vaiku zaislai bus gal pigiausiai ir nelavinantys, tai kaip manai istyrus tu vaiku grupes, kokie bus rezultatai? Kaip galima nustatyti , kaip ta vaika paveike zaislai, ant kiek islavino ar galima ta pati vaika uzauginti su vienais ir su kitais zaislais ir palyginti? Zinoma nori vaikam geriausio perki kazka idomiau, tiki,kad lavinasi, bet ar tikrai tas zaislas daro tokia didele itaka? ir kodel tik erdvini mastyma ir tik mergaitem, kitko pas vaikus lavinti nereikia, berniukam tokiu zaislu nereikia?

Tikrai manai tie patys tevai taip daro, va sunui perka lavinamuosius zaisliukus, o dukrytei , ai nu lai auga grazi tik? Cia kur tu tokiu veju prisiskaitai? ar realiai gyvai matei tokiu pavyzdziu, nes as tai ne.

Nei mokykloje mums kas ka draude mokytis, nei trukde, nei pastabu kazkokiu girdejom, kad mergaitem kazkas netiks, nei zaislu kas labai skyre, ka norejom, ka prasem, ta ir pirko, aisku is to kas buvo, o mano draugai velgi vaikam abieju lyciu perka ta pati maziukam, medines kaladeles, deliones ir pan, noras buities daiktai jiem buna geriausi zaislai, o vyrensiem, pagal vaiko poreikius.
NES VAIKAI JAU GIMSTA ASMENYBEM, o ne kazkokie tusti.

Tiesa, Is_Sviesos, is kur duomenys, kad 30 porc balsavo uz Nauseda,nes jis vyras, nes reikai vyro?Is mano pazystamyu, nei vienas jokiu tokiu motyvu neturejo, kas uz ji balsavo. Paparsciausiai Simonyte tikrai daug kam nepatiko, neatiko ju vertybes, poziuris i daug ka. Man ji atrode asmniskai visai netinkama prezidento postui. O daugiau moteru kaip ir nebuvo. Kadangi net 8 m turejom prezidente moteri tai tikrai keista sakyti, kad zmones balsuoja bele tik uz vyra. Lietuvoje aplamai labiau matriarchatas,nei patriarchatas, ir jau gana senai...

Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2020 02 15, 19:50)
lavender, lemongrass, eucalyptus ir daug visokių retesnių

dekui labai ismeginsim 4u.gif
o kazin tie kvapai neerzina gyvnu? biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2020 02 15, 19:49)
Kaip ir su mergaitem, kad jau kas, kas, na jau tikslieji moksai ne bobu protui... Na, o jei mergaite auga tokioje visuomeneje, kur vos ne su motinos pienu jai i galva brukami stereotipai... Prigimtine, geniali matematike netures poreikio atskleisti savo talentus. Todel kad, pirma tevai vertina ja kaip antraruse, tiksliuju mokslu mokytojai analogiskai net nesistengia joje atskleisti turima talenta, baigusi mokykla, mazai tiketina, kad ji rinksis studijuoti tai kas moteriai su moteriska logika nedera.

Na ir is kur, tai mergaitei zinoti, kad ji turi potenciala, jei visa visuomene, ja gruda i stereotipinius remus?

Rimtai jus su tuo susiduret gyvenime Moonte? blink.gif Jum taip sakydavo?

Nes as gyvenime nesu to girdejusi, atvirksciai visi skatino mokytis ir tos pacios matematikos, nes turejau ppotenciala, ir pasakojau jau apie sachmatu bureli, kaip matematikos mokytojas, beja vyras skatino eiti ir shachmatu burelio vadovas irgi vyras, net i mokykla buvo atejes kalbinti gristi, kai meciau ir t.t. tetis visda skatino mokytis, sake draugauti su berniukaiss galesiu nuo 30, kai visus mokslus busiu baigusi. biggrin.gif Tai man jusu tie paskojimai, kaip is kitos planetos. vat Airijoje nubo tos lygybes, mokslai tik urtingiem ir tai moteir sitekejusi pries 40 da rmetu nebegalejo dirbti, pagal istatymus. O Lietuvoje tikrai buvo ir yra visa imanoma teise moterim siekti, ka tik nori.
Tik kad nuobodu man buvo tie tiskslieji mokslai, neidomu elementariai, apie fizika ir chemija patyliu, taip pateikiama mokykloje, kad tikriausiai nuobodziai ir neimanoma. Dabar kaip pati kazka pasidomiu, mastau, nu nejau neimanoma buvo pateikti idomiau, tokius gana idomius daluksu, Cia manau didziausi abeda o nelytis, pati sveitimo sistema ir jos pateikimas vaikam.
Nezinau kaip LIetuvoje siais laikais,tikiuosi siek tiek idomiau jau, zinau tik kaip cia moko, sunus pradejo mokintis science cia taip vaidnasi visa tu dalyku grupe, jie neiskirstyti pradzioje, tai gana idomiai jie daro ekperminetntus, mokosi kaip atlikti mokslni tyrima ir t.t. O mes kazkokias durnas formules lyginom , lyginom, net neturiu vaikam ka papasakoti is tu dalyku.. tyrimu gal kokius 3 esam padare per 7 m.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 15 vasario 2020 - 20:21
QUOTE(Moonte @ 2020 02 15, 17:49)
*Kaip ir su mergaitem, kad jau kas, kas, na jau tikslieji moksai ne bobu protui... Na, o jei mergaite auga tokioje visuomeneje, kur vos ne su motinos pienu jai i galva brukami stereotipai...
Na ir is kur tai mergaitei zinoti, kad ji turi potenciala, jei visa visuomene, ja gruda i stereotipinius remus?

**O is kur jus zinoe, ko joms norisi, o ko ne...
Jei jos pacios, nezino KA GALI PADARYTI, nes iki galo nesuvokia savyje turimo potencialo. Nes is ju buvo atimtas pazinimo, saves atskleidimo dziaugsmas. Nes visuomene su savo stereotipais, giliai uzrausia, palaidoja visa tai dar uzuomazgoje.

* Mes turbut gyvenome visiskai skirtingoje aplinkoje. Nes savojoje tokiu dalyku nemaciau. Mano mokslai susiije su menais, bet matematikos egzamina vienintele laikiau sustiprintu lygiu. Ir jokiu neigiamu komentaru nei is seimos, giminiu, mokytoju/destytoju negirdejau unsure.gif

** O ar as kur teigiau kad zinau ko kas nori? Tiesiog sakau, kad jei kazkokioje srityje nera 50/50 vyru ir moteru, gal nera to poreikio ir nebutina dirbtinai pritempineti.

Papildyta:
QUOTE(Iš_Šviesos @ 2020 02 15, 11:22)
* Kol kas LT renkame</p><p>prezidenta, nes jau „metas vyrui”.</p><p>
**Tu cia bandai uzvesti tema apie kvotas, bet siaip jau apie STEM kalbant neimanoma pritaikyti kvotu inzinieriu pozicijoms ir vietoms universitete. Taigi ne i tema sneki ir tiek. </p>

*Negi tikrai buvo kalbama tik apie Lietuva?

** Mano mintis buvo, kad ar tikrai verta viska pritempineti prie 50/50, kai gal but tam nera poreikio. Kazkodel jusu tie stereotipai nesustabde pasirinkti jums idomia sriti.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2020 02 15, 19:49)
O is kur jus zinoe, ko joms norisi, o ko ne...
Jei jos pacios, nezino KA GALI PADARYTI, nes iki galo nesuvokia savyje turimo potencialo.

Nes is ju buvo atimtas pazinimo, saves atskleidimo dziaugsmas. Nes visuomene su savo stereotipais, giliai uzrausia, palaidoja visa tai dar uzuomazgoje.

sakot moterys tokios priekvaises biskiuka, kaip Idomucia daznai pasako? nezino, nei ko nori, nei ka sugeba, nei ka gali padaryti? Reikia, kad kas joms tai pasakytu? unsure.gif

kas ir kaip ateme? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lutuke123: 15 vasario 2020 - 20:43
QUOTE(Wild DreaMer @ 2020 02 15, 20:41)
* Mes turbut gyvenome visiskai skirtingoje aplinkoje. Nes savojoje tokiu dalyku nemaciau. Mano mokslai susiije su menais, bet matematikos egzamina vienintele laikiau sustiprintu lygiu. Ir jokiu neigiamu komentaru nei is seimos, giminiu, mokytoju/destytoju negirdejau  unsure.gif

** O ar as kur teigiau kad zinau ko kas nori? Tiesiog sakau, kad jei kazkokioje srityje nera 50/50 vyru ir moteru, gal nera to poreikio ir nebutina dirbtinai pritempineti.

O pire ko cia Tamstos ir mano aplinka?
Mano aplinka ganetinai palti. Pradedant tevu seima, baigiant asocialiais vaikais, ar moterimis kurios kencia seimoje smurta. Nemazai per gyvenima teko bednrauti su zmonemis, kad ir sis SM forumas. Kur brukomas neva vedu ismintis, kas yra moteriska ir vyriska, kad gera motina butinai nedirbanti, o kad karjeriste, tai jau blogos motinos sinonimas. Kad, neva moteris atsakinga uz namu jaukuma, o vyras... Na vnz. stereotipine bla bla bla...

AS itariu, Jusu aplinkoje, moterys nebuvo musamos, kaip ir vaikai nebuvo palikti ilgam girtu tevu be prieziuros... BEt jei Jus to nepatyrete savo aplinkoje, ar jau taip galite teigti kad to NERA?

Analogiskai ir diskutuojamu klausimu.

Dar krta pakartosiu, manau, kad kai kalba eina apie vaiko-asmenybes ugdyma, neturi butu tai siejama su lytiskumu. Kad kiekvienas turetu teise rinktis, ne pagal lyti, o pagal prigimtinius sugebejimus, kurybini potenciala. Kad visuomene butu suitneresuota vaikuose ugdyti kurybinguma.

Kad Lietuvoje iki siol diskriminuojama moteris, yra faktas.
Kaip ir tai, kad stereotipai yra gajus iki siol.
Atsakyti