SU GIMTADIENIU, LIETUVA!!!!!
O vėliavą išsikėlei?Prie mano namo nuo ankstyvo ryto plevesuoja ![]()
Tik diena kažkokia apsimurlinusi nusimato,kaip mes į mišką su šuniais važiuosime?
</p></div></blockquote><p>O vėliavą išsikėlei?Prie mano namo nuo ankstyvo ryto plevesuoja
</p><p>Tik diena kažkokia apsimurlinusi nusimato,kaip mes į mišką su šuniais važiuosime?
</p>
Vat reiktų nusipirkt, ant balkono tvirtinamą
</p></div></blockquote><p>O vėliavą išsikėlei?Prie mano namo nuo ankstyvo ryto plevesuoja
</p><p>Tik diena kažkokia apsimurlinusi nusimato,kaip mes į mišką su šuniais važiuosime?
</p>
apgraibom
As kazkada norejau geju veliava uzsikabint, bet kai paskaiciau, kad kazkieno buto duris del to padege
Man vytis labai grazus, o trispalves derinys siaip sau
Dabar kai Moonte pakiso spargalke apie seksizma mokykloj, tai prisiminiau, kad gi technologiju pamokos buvo tokios seksistines! Nes mergaites turejo siuvinet megzt, kept, o berniukai apdirbinejo medi, metala ir zaide su elektra. Ir kaip as jiems pavydejau! Dabar dukros mokykloj "vyriskais" ir "moteriskais" darbais keiciasi per puse laiko ir man rodos dukra del to laiminga
Seimoj sunkiau seksizma pastebet buvo, nes augom dvi seses, tai nebuvo skirstymo, kas kam galima.
Bet va ta fraze "tu juk mergaite!" (todel nesiautek, nesigincyk, buk rami) tai lydi nuo pat vaikystes ir dar labai naudojama dukros mokykloj. Is ko, is aukletojos, kuri baigusi informatika
Pas mus kieme veliava su Vyciu visus metus iskelta. Keiciam kas met, nes isblunka. Todel pries vasario 16 atnaujinam
Graziai trispalve ant tv boksto plevesuoja.
O kam tau geju veliava? Del kokios priezasties? Kad parodyti, jog esi jies tolerantiska?
As kazkada norejau geju veliava uzsikabint, bet kai paskaiciau, kad kazkieno buto duris del to padege
Dabar kai Moonte pakiso spargalke apie seksizma mokykloj, tai prisiminiau, kad gi technologiju pamokos buvo tokios seksistines! Nes mergaites turejo siuvinet megzt, kept, o berniukai apdirbinejo medi, metala ir zaide su elektra. Ir kaip as jiems pavydejau!
Gėjų vėliava?Keistas noras, man tokia mintis niekada nekilo.Nei jie man maišo gyventi, nei padeda.
Nors aš vaikystėje mieliau žaisdavau su berniukais berniukiškus žaidimus, tokius kaip plėšikai ir policininkai, ar karo, bet niekad nenorėjau dirbti su medžiu, ar krapštytis elektros laiduose.Siūti, megzti ir marinuoti irgi nenorėjau.
Ir dabar nesiruošiu keisti ratų, ar kapoti balanų šašlykinei.Man seksizmas gyventi nebetrukdo.Ir netrukdė.
Tikrai ne visos moterys irgi tuo nori būti.
Prisiminiau neseną nutikimą mano gyvenime: Kijeve netyčia sutikau pakeleivį, kuriam šiek tiek pagalbos reikėjo. Jaunas amerikietis. Važiavom kartu, tai persimetėm bendrom frazėm - ką veikia. Studijuoja, užaugęs bus darželio/pradinio ugdymo pedagogas. Žiūrėjau su kokiom žibančiom akim ir entuziazmu jis kalba apie savo profesiją ir pasidarė šiek tiek liūdna. Lietuvoj vienas pažįstamas į pedagoginį buvo įstojęs (pradinio ugdymo pedagogika ar pan. kažkas) - kaip jis to gėdijosi, kaip nenorėdavo sakyti, kad ten mokosi, o jei tekdavo, tai pateikdavo arba kaip bajerį, arba "nu kažkur vis tiek reikėjo stoti". Turbūt nereikia sakyti, kad pagal profesiją nedirba.
aišku, galima ginčytis dėl daug ko (vienetiniai atvejai, išimtys, bla bla bla), bet vat net ir Jūsų užduotame klausime "samdytumet vyra, jauną vyruką, kuris mišineliu maitintu jūsu kūdiki?" yra niekas kitas kaip seksizmas ir skirstymas žmonių ne pagal tai, kas jie yra, o pagal tai kas (ne)kaba jiems tarp kojų.
aišku, galima ginčytis dėl daug ko (vienetiniai atvejai, išimtys, bla bla bla), bet vat net ir Jūsų užduotame klausime "samdytumet vyra, jauną vyruką, kuris mišineliu maitintu jūsu kūdiki?" yra niekas kitas kaip seksizmas ir skirstymas žmonių ne pagal tai, kas jie yra, o pagal tai kas (ne)kaba jiems tarp kojų.
Aš samdyčiau, ir tikrai nebijočiau, nes vyriškos ir moteriškos rankos vienodos.
Man po operacijos teko keltis prie vyruko, med. broliuko.Ir tikrai nejutau jokios gėdos, ar diskomforto, kaip jis man pakišo basoną, ir nuvalė apkepusias lūpas.
Med sesutės darbas sunkus,kartais net per sunkus,ne visom pagal jėgas ligonius vartyti.O vyrams toks darbas tas pats.
Nu va, atsikeliu po vakarykstes diskusijos ir matau stai tokia stovyklos vaikams reklama. Kaip manote, mergaite tokia stovyklos reklama labai sudomintu? Noretu ji buti mokslininkU, o gal verslininkU?
Apie ka as ir kalbu.

"Užaugęs norėtum būti verslininku, mokslininku, astronautu, menininku, o gal gamtininku? Dalyvauk stovykloje ir išbandyk save skirtingose profesijose!"
Dabar kai Moonte pakiso spargalke apie seksizma mokykloj, tai prisiminiau, kad gi technologiju pamokos buvo tokios seksistines! Nes mergaites turejo siuvinet megzt, kept, o berniukai apdirbinejo medi, metala ir zaide su elektra. Ir kaip as jiems pavydejau! Dabar dukros mokykloj "vyriskais" ir "moteriskais" darbais keiciasi per puse laiko ir man rodos dukra del to laiminga
Seimoj sunkiau seksizma pastebet buvo, nes augom dvi seses, tai nebuvo skirstymo, kas kam galima.
Bet va ta fraze "tu juk mergaite!" (todel nesiautek, nesigincyk, buk rami) tai lydi nuo pat vaikystes ir dar labai naudojama dukros mokykloj. Is ko, is aukletojos, kuri baigusi informatika
As ta fraze turbut 100us kartus girdejau maza budama. Ir veliau jau. Paauglysteje topinis is aukletojos lupu suzinojus, kad kai kurie mokiniai ruko "Mergaite ir ruko!". Berniukams tai aisku kitaip jau rukymas...