QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 18, 15:04)
Prasideda neadekvatūs palyginimai. Nufotkint vaizdą pro langą? Užtenka paeiti kelis metrus nuo namų, keliai yra VISUR. O žinai kiek laisvai vaikštanti katė gali sukarti km nuo namų? Tiksliai dabar nepasakysiu, bet daug. Nu tai va tokių pat "atsakingų" kaip tu katės ir atsiduria po mašinų ratais ar kažkas kito blogo nutinka.
Jam yra viskas netgi labai gerai, nepradėk čia vaizduot eGZpertės ir diagnozuot nesamų ligų. Eik pasidomėk apie meino meškėnus, nesamonių čia nerašinėjus. Žinok, shit happens, kačiukai netgi nuo karstyklių nukrenta ir susižaloja.
Nu tikrai ne tau aiškinti, ką laikyti.
tai klausiuk o tu eini i lauka, shit happens gi, negeriau namie saugiai? juk sakai taip katem geriau, o tai ka zmonem jau blogiau?
nespranti,ka sakau, lusys irgi dideli gyvunai, bet jom nepavojinga karstytis kazkur
ir taip sis gyvenimas ir musu visu kunai tokie, kad jie gali susizeisti, bet tai tam ir yra gyvenimas, kad gyventi, o ne saugiai guleti kur lovoje ir nepakilti ar ne?
Mano kate niekur nevaro jokiu km, aplink namus buna
Bet net jei kas uzeis kokia diena ir nuklys ar zus, as vis tiek jos nelaikysiu uzdarytos patalpoj visa gyvenima, nes tai gyvenimas jis skirtas gyventi ir rizikuoti visiem, manau jio taip gyvendama zymia laimingesne. Nori lauku isleidziu, nori namo ileidziu, pamaitinu, kazka susimedzioja, turi drauga kaimynu katina, kuris ir pas mus jau i svecius prasosi
Papildyta:
QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 18, 15:15)
Tu gal kačių elgesio ekspertė? Mano katinai turi didelę teritoriją ir tai sugeba vienas kitam į atlapus įkibt.
tai,kad neturi

nesu ekperte kaciu, tik dabar suspazystu su savo kate. bet visiem gyvunam ir zmogui, reikia tam tikros teritorijos. Bet rimtai gi nekovos iki krauju namines, mylimos, priziurimos kates...aplamai gyvunai stengiasi vengti konfliktu jei gali, net ir laukineje gamtoje. Esu stebejusi lauke kaciu "kovas" , nes mieste mus estate gatveleje vos ne kas antras kates turejo, tai ju buvo daug. Tai jos ten cypia, snypcia, gasdina, bet kad iki krauju nesu maciusi, kad kas susipjautu.