QUOTE(gyvenokartabobute @ 2020 02 27, 23:24)
Nemeluok, kai atėjai lutukės nicku ir norėjai, kad neišrištų kas tokia buvai, labai stengeis, kad raidelės nesipainiotų, bet vistiek tave išrišo
O lempą įsukt vyriškas ar moteriškas darbas? Indus plaut? Sienas dažyt? Nuplauti takelį su powerwasher? Ir t.t.
Taip taip, pasakei ir pasnigo.
Kaip paskaysit

siaip man pirstai greiciau kazkuris pasipaudzia, o ne raides painiojasi, raides ramiai sau klaveturoje guli

O jum gal ir raides paniojais nezinau
Yra bendri darbai ir iskirtiniai vyriski pvz , kas sunku, "moteriskus" visus vyras moka, bet tai jei juos darytu , kas man visus sunkius padarytu? Tai dalinames, jis pvz eina kieme dirba sunkiai su kastuvu pvz as namie indus suplaunu, bet jei jis laisvas tai ir jis ir valgyti padaro ir indus isplauna,valgyti megsta daryti, nekencia indu plauti, siaip visada gyvenom su indaplove, dabar tik neturim, kol kas nenusipirkom, tai sudeti i indaplove visi dejo, dabar visi dingsta,kai reikia idnus plauti, o man nieko toks ramus meditacinis darbas. Tai stengemes namusoe daryti visi kas smagiau ir visai neblogai gaunasi, pvz vyras vale kanalizacija nesenai , uzsikisusi buvo, nu aciu as tai nenoreciau tokio darbele, geriau as indus plaunu
nu snigo pries 2 dienas
Papildyta:
QUOTE(Žu žu @ 2020 02 28, 08:01)
kodel ne moters jei margautine? o tevui kaip ta pavarde perejo, ne is jo tevo? kuom skiriasi pavardes suteikimas sunui ir dukrai?
taip, santuokos moteris arba priima vyros seimos pavarde, arba pasileiga savo gimines. bet tei ne tevo pavarde, t.y. ne tik tevo, bet ir seneliu, ir proseneliu.
Tai butent is vyro , nes pirminis saltinis vyras

Gimine ir yra kildinama is vyro.
Arba vyras po vestuviu pasiima zmonos pavarde, kodel sita praleidot?
tai visgi kaip su tom feministem, ar jos turetu perimti vyro pavarde?ir ar is vis turetu tuoktis?
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2020 02 28, 10:23)
moteru visad vilkosi iš paskos. manai, jei butu tyleje moterys, butu tureje?
o kad lytys nevienodos, juk rašiau.
bet matai, kai pati gimus esi europoj, smagu jaustis laisvai. tuomet gali dirbti, ir nedirbti.
gyventum arabijoj, kitaip viską jaustum. dvirka važinet negali, vairuot negali, dirbti negalima...nežinau, ar smagiai jaustumeis...
jei dabar ir darosi galima, anskciau nebuvo galima - ir kažin kodel? kas tą sugalvojo? tai vat, ir gaunasi natūralus pradinis pyktis, kai iš moteru tiek daug buvo atimta žmonijos eigoje.
daug ko negebi/negebam ivertinti pagal kontekstą. nes tikrai gyveni "laisvoj šaly".
kur is paskos? kokios konkreciai? balsuoti visi tuo pat metu pradejo, dirbo irgi kartu visi tiek namie kazkada , tiek fabrikuose, jiem atsiradus.
Dabar istatymuose ko truksta?
Ne negaliu nedirbti, o tu gali nedirbti?
Dviraciu nevazineju, vairuoti malonumo didelio nejauciu, dirbti irgi verciau neiciau i darba....maza man naudos is tu "galimybiu"

Gal man atvirksciai sugadino viska su tom teisem?
Bet prie ko cia S Arabija, Nors ir tai ten moterys dirba, tik nevairuoja, o jau kaip senai tas automobilis atsirado zemeje? bet tai ot beda, kai vairuotojai vezioja
Kada Lietuvoje moteris buvo prilyginta naminiam gyvunui? Nezinau to istorijoje, visada moteris, mama buvo gerbiama Lietuvoje, gyveno zmonmes tik arciau gamtos, pagal gamtos , o ne tolerastijos istaymus, sveikesni buvo...
Kas konkreciai be vairavimo buvo atimta? Koks feminizmo tiklas dabar ir Europoje?