Įkraunama...
Įkraunama...

Satja Sai Baba

QUOTE(Cassandra @ 2006 08 01, 10:05)
O je! Aleliuja! Visų pirma, tai mes visi į žemę atėjom su savom misijom, ir Satja Sai Baba, manyčiau, ne išimtis. Toliau. Kodėl - Kosminis Kristus? Kodėl ne Kosminis Alachas ar Kosminis Jahvė?

Todėl, kad būti Kristumi yra misija. Kristus nėra Jėzaus pavardė, tai misijos pavadinimas. Šiuo metu Žemėje gyvena ir Žemės Kristus. Bet tema ne apie jį...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 08 01, 11:07)
Todėl, kad būti Kristumi yra misija. Kristus nėra Jėzaus pavardė, tai misijos pavadinimas. Šiuo metu Žemėje gyvena ir Žemės Kristus. Bet tema ne apie jį...

Tarkim. Tokiu atveju, SSB, atseit, turėtų būti Dievo sūnumi, ar ne? Kurio Dievo? Kita vertus, man truputį juokinga, kai žmogus, iš esmės mirtinga būtybė (sielą palikim ramybėje), vadina save Dievu. Kol gyveni ant šitos žemės ir viskas, kas būdinga kitiems mirtingiesiems, tau nesvetima, tol tu žmogus. O ar tu Dievas - paaiškės po mirties. Kad žmogus daro gerus darbus (ligoninės, vargšų šelpimas etc.) - tatai labai pagirtina, tačiau tam tikrai nebūtina būti Dievu. Tam pakanka būti žmogumi. O visos tos pozicijos a la "Aš esu Dievas" yra ideologija ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Cassandra @ 2006 08 01, 13:25)
man truputį juokinga, kai žmogus, iš esmės mirtinga būtybė (sielą palikim ramybėje), vadina save Dievu.

Pritariu. Paskaitinejus šio skyrelio temas atrodo, kad aplink vien įsikūniję angelai, dievai, inkarnavusios stichijos, žvaigdžių vaikai ir t.t. Ir dar teigiama, kad jų labai daug. Toks klausimas: tai ar daug žmonių belikę.. Ar tai nėra tik susireikšminimas (sureikšminimas), įtikėjimas savo išsskirtinumu.. Kitas dalykas-stebuklų darymas, visokios mistinės galios, regėjimai-tikrai nebūtinai iš Dievo..
.."Kas panorės būti didžiausias iš jūsų, tebūnie mažiausias"..
Atsakyti
vaižgante, o kas cia per misija "kristus"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shiduh: 01 rugpjūčio 2006 - 14:07
QUOTE(jurale @ 2006 07 30, 15:15)
Aš tuo tikiu, o Jūs?

Iš tiesų tai net didieji mokytojai nesutaria ar Sai Baba yra Avataras ar ne. Todėl mes galime arba tikėti ar ne, o teisybė manau paaiškės po 50-100 metų. Laikykime jį Avataru ar didžiuoju mistiku, bet pripažinkime, kad šiuo metu jis daro didelę įtaką žmonių pasaulėžiūrai.
Atsakyti
ačiū tau ,ŽIOGELI. 4u.gif
Atsakyti
Buvau jo ašrame (vienuolyne) 1998 metais. Praleidau ten 6 savaites. Iš ties vieta turinti savitą gerą aurą. Žiūriu čia nuomonių yra visokių, tačiau bet kokiu atveju manau kaip ten jį bepavadinsi - Dievu, Avataru ar dar kaip svarbiausia kad jisai veda žmoniją gėrio link. Jeigu jisai nėra Dievas žmogaus pavidale tai tada 100% kad jisai yra labai stiprus indigo - turi savo aiškią misiją, turi per 300 mln pasekėjų, atsimena savo praeitą gyvenimą (jo vienuolyne yra nuotrauka žmogaus, kuriuo jisai buvo praeitam gyvenime).
Dar norėčiau pasisakyti dėl to kad jisai pripažįsta ir neskatina žmonių atsisakyti savo religijų. Kiek man teko girdėt tai jo tokia nuomonė yra apie 5 didžiąsias religijas. Nesutinku su tom kurios sakė, kad jeigu jau esi Dievas tai reikia skatinti tikėti tik į jį ir kad taip elgdamasis paneigia religinius principus. Taip, krikščionybėje vienas iš Dievo įsakymų yra "Neturėk kitų Dievų tik mane vieną".
Tai tada norėčiau paklausti - nejau tikite kad yra tiek Dievų kiek yra religijų, nes kiekvienoj religijoj turi būti garbinamas tik tas ir ne kitas Dievas? Tai kuri religija tada yra pati tikriausia? Iš tikrųjų tai man atrodo kad yra kažkas vienas aukščiau mūsų visų. O skirtingos tautos turi skirtingus papročius, tradicijas todėl ir tas supratimas apie Dievą yra skirtingas. Svarbiausia yra tikėti į tą vieną aukštesnį o kokiam pavidale tu jį garbinsi čia jau tavo pasirinkimo teisė svarbiausia kad tas garbinimas neprieštarautų religijos esmei. Visų religijų esmė yra viena ir ta pati, reikia tik ją pažinti, suprasti ir ja gyventi. Sai Babos yra tokia nuomonė ir man jinai labai patinka.
Atsakyti
QUOTE(Karmen @ 2006 09 15, 18:49)
Tai tada norėčiau paklausti - nejau tikite kad yra tiek Dievų kiek yra religijų, nes  kiekvienoj religijoj turi būti garbinamas tik tas ir ne kitas Dievas? Tai kuri religija tada yra pati tikriausia? Iš tikrųjų tai man atrodo kad yra kažkas vienas aukščiau mūsų visų. O skirtingos tautos turi skirtingus papročius, tradicijas todėl ir tas supratimas apie Dievą yra skirtingas. Svarbiausia yra tikėti į tą vieną aukštesnį o kokiam pavidale tu jį garbinsi čia jau tavo pasirinkimo teisė svarbiausia kad tas garbinimas neprieštarautų religijos esmei. Visų religijų esmė yra viena ir ta pati, reikia tik ją pažinti, suprasti ir ja gyventi. Sai Babos yra tokia nuomonė ir man jinai labai patinka.

cia labai tinka jo pasakymas, kad tikroji religija yra meiles religija. nesvarbu ka mes tikim ir kuo, bet jei tai veda meiles link, keicia mus, aplinkinius ir pasauli, tada galim buti tikri, kad einam teisingu keliu ir dievas mumis lydi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo primavera: 16 rugsėjo 2006 - 11:43
Man tai čia viskas kvepia paskutiniais laikais...ir pranašysčių išsipildymu.....
Baisu....kur pasaulis eina blink.gif
Atsakyti
nebaisu jei jauti dvasine ramybe, gyveni harmonijoj su savim ir kitais, jei zinai kur eini ir kur tavo kelias veda...
et, toli dar man iki ramybes, bet tikiu, kad kada nors vis tiek as ja surasiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(primavera @ 2006 09 16, 04:49)
nebaisu jei jauti dvasine ramybe, gyveni harmonijoj su savim ir kitais, jei zinai kur eini ir kur tavo kelias veda...
et, toli dar man iki ramybes, bet tikiu, kad kada nors vis tiek as ja surasiu rolleyes.gif

Sveika prapuolene, kaip sekai?
Tai reikalas tame ir yra, kad daugumos nuomone nera tos ramybes zemeje, nes Dievulis piktuolis tik ir laukia musu nusidejeliu... lotuliukas.gif
Na bet tiek cia tos ir bedos
Idomu skaityti apie SB - as apie ji nieko nezinau, manes vis dar nedomina nei jo darbai nei asmenybe - idomu kodel?
O tu uzsuk kada pas mus...atmeni?Karta viena is sapnuotoju mus paerzino... ir ivyko!Turim puslapiuka kur sapnelius aiskinames...malonu butu tave matyti...ir ten ramybes oaze...mes nesipesam del to ar ano...ramiai bendraujam bigsmile.gif mes dalinames, kaip ir SB - grazinam sia "asaru pakalne"savo darbeliais ir mintimis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MamaLupa @ 2006 09 16, 13:56)
Sveika prapuolene, kaip sekai?
Tai reikalas tame ir yra, kad daugumos nuomone nera tos ramybes zemeje, nes Dievulis piktuolis tik ir laukia musu nusidejeliu... lotuliukas.gif
Na bet  tiek cia tos ir bedos
Idomu skaityti apie SB - as apie ji nieko nezinau, manes vis dar nedomina nei jo darbai nei asmenybe - idomu kodel?
O tu uzsuk kada pas mus...atmeni?Karta viena is sapnuotoju mus paerzino... ir ivyko!Turim puslapiuka kur sapnelius aiskinames...malonu butu tave matyti...ir ten ramybes oaze...mes nesipesam del to ar ano...ramiai bendraujam  bigsmile.gif mes dalinames, kaip ir SB - grazinam sia "asaru pakalne"savo darbeliais ir mintimis  4u.gif

wub.gif
na, tu ten labai graziai sapnelius aiskini, kad nebera ten ko man ir bepridurti ax.gif
bet ateisiu biggrin.gif
Atsakyti