Įkraunama...
Įkraunama...

Pora iš skirtingų socialinių sluoksnių...

QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 11:12)
Moonte, toks ir skirtumas tarp žmonių, vėl gi primenu pasirinkimo kitame kriterijus, prioritetus ir t.t. Viena renkasi senį, kitą renkasi jauną. Viena renkasi darbininkų sąrašuose, kita tarp aukštąjį baigusių ir karjeristų. Viena renkasi lietuvį, kita tik užsienietį. Viena renkasi vargšą, kita turtuolį.

Jei jai/joms gera nuo jų pasirinkimo - valio. Bet tam ir yra atranka, natūrali atranka, kas tau arčiau dūšios, su kuo tu nori nugyventi visą gyvenimą ir su kuo nori vaikus gimdyti.

Bet juk klaba eina apie erudiciją, mentalitetą. Taip, mes renkamės tai, kas mums tinka ir patinka, bet tada nereikia menkinti savo pasirinktą objektą, jei tavo pasirinkimas pasirodė netinkamas.

Jūsų parašyme jaučiasi diskriminacinis momentas. Senis priešpastatomas jaunam, darbininkų sąrašai priešpastatomi baigusius aukštąjį mokslą, ar darančius karjerą.

Tarkim „senis“ galima įvardinti: brandus, matęs gyvenimą.
O jaunas, galima parašyti ir pienburnis, nebrendyla.
Rodos, kas čia tokio, tik keli žodžiai, o kaip pakeičia parašymo esmę, požiūrį į žmogų, pagarbą jam, išviešina rašančiojo nuostatas.

Čia greičiausiai ir pakastas šuo, visa mūsų su jumis diskusijos esmė.
Dieve mano, kaip aš nekenčiu sąrašu, lentelių, etikečių, rėmų...

Ne jau jus galvojate, kad viskas stabilu ir nekintamta... Tie sąrašai apsprendžia žmogaus vidų, jo erudiciją? O žmonės nepasikeičia vietomis, ne migruoja iš vieno sąrašo į kitą. Tai kas vakar buvo darbininkas, yra tikimybė, kad ryt jis bus profesoriumi. Tikimybių teorija, nereikia atmesti ir tokios galimybės.

Tame ir yra ribotumo požymis, skirstyti žmones į mažus, didelius, senus, jaunus, darbininkus, aukštuomenę, karjeristus ir t.t. Žmones reikia vertinti pagal jų nuopelnus, dorovę, vidinę kultūrą, o ne užimamą nišą gyvenime.
Atsakyti
Būtent. Ir jūs vertinate. 4u.gif Tai ką išvardinau aukščiau yra vertinimo pagrindas arba viena iš pakopų. Nuo ko pradedame domėtis objektu arba kokio vertinimo paskatinta susidomime. Ar gi ne taip? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 18, 18:16)
Būtent. Ir jūs vertinate. 4u.gif  Tai ką išvardinau aukščiau yra vertinimo pagrindas arba viena iš pakopų. Nuo ko pradedame domėtis objektu arba kokio vertinimo paskatinta susidomime. Ar gi ne taip? rolleyes.gif

Dievinu protą, todėl protingos, geros, šelmiškos akys mane traukia pirmiausiai. Kultūra, ji neapsiriboja paviršutinišku etiketo išmanymu, kalbu apie vidinę. Vyriškumas, kuris neapsiriboja vien fizinę trauka, daugiau mane žavi vyro sugebėjimas spręsti gyvenimiškas užduotis. Man visai nesvarbu kokią nišą visuomenėje užima žmogus, kokia jo finansų būklė.

Taigi aš jums ir rašiau, kad vertinu žmogų, pagal tai koks jis yra, o ne tai, kokią vietą jis užima. Ir nemanau, kad mano vertinimo kriterijai yra etalonas kitiems, nes nevisi galvoja jaučia kaip aš, ir tai nereiškia, kad jie yra riboti, tiesiog jie skaito kitas knygas, vaikšto į kitus renginius, domisi kitais dalykais.

Žinoma yra ir tie, kurie iš tingumo, ar naivumo, jaunatviško maksimalizmo, senatvinio marazmo ir t.t. save riboja, taip tapdami riboti. Bet juk jie apvagia save, ne mane, aš galiu tik apgailestauti. Jei grįžti prie temos, nuo kurios ganėtinai toli nuklydome, tai aš niekada už tokio neištekėsiu, todėl, kad man neįdomu, pyragas ne mano skonio, o bele ką nevalgau, geriau pabadauti.

O temos autorė puikuojasi savo išsilavinimu, matyt kitokių dvasinių resursu neturi. Galima mylimą, tau svarbų žmogų paskatinti siekti žinių, o galima nusodinti savo mokytumu, arogancija įvaryti nepilnavertiškumo kompleksą, sutrypti savigarbą. Ir kuris iš jų storžievis, tai dar pagalvoti reikia.

O statusas... prie ko čia statusas, tai kultūra. O diplomas ir lieka diplomas, jo turėjimas dar nepasako, kad žmogus yra dvasingas.
Atsakyti
Moonte,
man labai patinka jūsų mintys. Visiškai pritariu joms drinks_cheers.gif
Atsakyti

Veiklumas ir ambicijos ir issilavinimo
Laikausi nomones, kad skirtingu socialiniu sluoksniu zmonems sunkoka buti kartu - pavyzdziui mergina normali, issilavinusi, veilkli, dirbanti, o jis koks grybelis, vidurine baiges. Tokio tipo vyrai gali buti geri meiluziai, aistringi vyrai traukiantys, kaip magnetas (o traukia todel, kad yra priesingybes), bet kai supranti, kad jis nenori diskutuoti, kalbetis, o tik ziureti bajavykus, ryt didkepsnius ir verst i lova, tai meile dingsta.

Tiesiog diplomo skirtumas
Taciau buna tokiu siaubingai nuobodziu merginu, kurios pabaigia aukstaja gerais pazymiais, nes 5 metus kala nensustodamos, nedarydamos nuodemiu, neturedamos idomaus asmeninio gyvenimo, skaitydamos knygas todel, kad daugiau neturi ka veikti - ir tada sutikdamos neva zemesnio sluoksio (tipo koki statybininka) manau nieko nepraranda ir savo kilmes nesusitepa. Abu nykoki, abiems gerai, o jo pasiutimas ir kvaili bajeriukai jai atrodo visai juokingi.

Klasiu-finansu skirtumas
Tu padaveja, o jis - turtingu teveliu sunus, gerai uzdirbantis verslininkas, nesiojantis versaci nuo 2-ju metuku, kai tu ta branda parasai su klaida ir ne akyse nesi regejusi(nebent gariunuose). Jei esi protinga ir ambicinga, o jis tikrai myli, jis galetu tave uzsiauginti, ivesti i prabangu gyvenima ir ziurek - dar jo versle nemazai nuveiktum, nes butum sumani. Bet jei tu padaveja, nes daugiau nieko nesugalvoji jau 5 metus, o jis prie bapkiu, tai tiesiog neturesit apie ka kalbetis. Ir santykiai nutruks.
Atsakyti
QUOTE(pukebaisule @ 2008 06 20, 15:43)
Veiklumas ir ambicijos ir issilavinimo
Laikausi nomones, kad skirtingu socialiniu sluoksniu zmonems sunkoka buti kartu - pavyzdziui mergina normali, issilavinusi, veilkli, dirbanti, o jis koks grybelis, vidurine baiges. Tokio tipo vyrai gali buti geri meiluziai, aistringi vyrai traukiantys, kaip magnetas (o traukia todel, kad yra priesingybes), bet kai supranti, kad jis nenori diskutuoti, kalbetis, o tik ziureti bajavykus, ryt didkepsnius ir verst i lova, tai meile dingsta.

Tiesiog diplomo skirtumas
Taciau buna tokiu siaubingai nuobodziu merginu, kurios pabaigia aukstaja gerais pazymiais, nes 5 metus kala nensustodamos, nedarydamos nuodemiu, neturedamos idomaus asmeninio gyvenimo, skaitydamos knygas todel, kad daugiau neturi ka veikti - ir tada sutikdamos neva zemesnio sluoksio (tipo koki statybininka) manau nieko nepraranda ir savo kilmes nesusitepa. Abu nykoki, abiems gerai, o jo pasiutimas ir kvaili bajeriukai jai atrodo visai juokingi.

Klasiu-finansu skirtumas
Tu padaveja, o jis - turtingu teveliu sunus, gerai uzdirbantis verslininkas, nesiojantis versaci nuo 2-ju metuku, kai tu ta branda parasai su klaida ir ne akyse nesi regejusi(nebent gariunuose). Jei esi protinga ir ambicinga, o jis tikrai myli, jis galetu tave uzsiauginti, ivesti i prabangu gyvenima ir ziurek - dar jo versle nemazai nuveiktum, nes butum sumani. Bet jei tu padaveja, nes daugiau nieko nesugalvoji jau 5 metus, o jis prie bapkiu, tai tiesiog neturesit apie ka kalbetis. Ir santykiai nutruks.

O jau protingi ir išsilavinę vyrai tai didkepsnių neryja, bajavykų nežiūri ir seksu (ypač- geru ir aistringu) neužsiiminėja bigsmile.gif Turėsiu omeny g.gif
Man susidarė įspūdis, pataisykit, jei klystu, kad mažiau išsilavinusius laikot purvinais nemąstančiais gyvuliais, kurie gali "sutept kilmę". Šlykštus jūsų požiūris.
Nes toji padavėja nekalta, kad gimė ne turtuolių šeimoje, bet niekas jai netrukdo pasiekti visko, ko ji nori. Ir kas tada bus labiau vertas pagarbos - ar ta, kuris viską uždirbo savo rankomis, ar tas, kuris didžiuojasi nuo kūdikystės maudęsis ne savo (vargu, ar 2 metų galėtų pats užsidirbt) piniguose? Be to, taip lengva viską prarast... Ir, dievaži, pinigas tikrai nerodo proto ar išsilavinimo. Labai dažnai smegeninę jis pagadina.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 06 20, 22:35)
Ir, dievaži, pinigas tikrai nerodo proto ar išsilavinimo. Labai dažnai smegeninę jis pagadina.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
O kaip galvoji, iš kur kvailys gali užsidirbti daug pinigų?

Kažkaip prasilenkia su logika. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 21, 19:53)
O kaip galvoji, iš kur kvailys gali užsidirbti daug pinigų?

Kažkaip prasilenkia su logika.  4u.gif

O kodėl būtinai kvailys, jei nesimaudo piniguose ir nesėdi minkštam soste? g.gif
Atsakyti
"Protinguoliai" dažnai kitus moko, rodo kitų klaidas, kritikuoja, žemina, juokiasi, vadina kvailiais ir lūzeriais. Bet patys nieko nepadaro, nei geriau, nei blogiau. Ir kažkodėl vargšai. Tai jei toks protingas, kodėl toks vargšas? Sena gera tiesa.
Atsakyti
Ne visiems protingiems sekasi... Žinau ne vieną be galo protingą žmogų, bet fortūna niekaip neaplanko, tai ir vargsta. Bet niekad negirdėjau skundžiantis ar kažką kitą mokant. Intelektas atsiskleidžia ne turte.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 06 22, 11:59)
"Protinguoliai" dažnai kitus moko, rodo kitų klaidas, kritikuoja, žemina, juokiasi, vadina kvailiais ir lūzeriais. Bet patys nieko nepadaro, nei geriau, nei blogiau. Ir kažkodėl vargšai. Tai jei toks protingas, kodėl toks vargšas? Sena gera tiesa.

Su šiuo teiginiu niekada nesutiksiu, nes yra vyrų, kurie nežada dirbti 14val. per parą, plėšytis ir lipti per kitų galvas dėl pinigų, su kuriais į grabą nesigulsi. Yra tokių, kurie puikiai išsilavinę, domisi įvairiais dalykais, paklausus bet kokį klausimą iš jų sulauksi atsakymo-teisingo. Bet jiems nereikia turtų, svarbu, kad būtų normalūs namai, sveiko maisto ir šiek tiek pinigų laisvalaikio pramogoms, koncertams, teatrui ir pan.
Atsakyti