Pasimečiau, jau nebe suvokiu apie ką mes čia. Apie protą, pinigų uždirbimo galimybes, žmogaus savivertės suvokimas, ar grįžtame į temos vagą.
Na gerai plavinėjam toliau.
Va, o man tos merginos nelygis, jau geriau gauti minimumą, nei stovėti greta jų. Tai mano snobiškas požiūris. Man gėda, kad žmonės taip sumenkėjo, kad leidžiasi manipuliuojami vidutinybių. Bjauriausia, kad tos programos bukina ateinančią kartą. O Paris Hilton tikras nesusipratimas, dabartinės visuomenės parodija.
Palaukite, protas ir pinigai tai du skirtingi dalykai. Einšteinas genijus, o gyvenime, buityje buvo kaip vaikas, o jo intelekto koeficientas laikomas aukščiausiu.
Sugebėjimas uždirbti, ne visada atspindi protą. Kartais, kad uždirbti pinigus reikia peržengti moralės normas, lobti kito sąskaita - Kauno H. Daktaras, o kaip nuostabiai vyksta spekuliacijos valstybės turtu, jus vėl norite pasakyti, kad tai proto išraiška, smegenų darbas, man dorovės nepaisymas. Šiais laikais reikia turėti pažintis, o ne protą tada uždirbsi. O Lietuvos protas emigruoja į kitas šalis kur jis vertinamas labiau, nes čia valdo pinigai, o ne protas.
O as galvojau kad taip mastantys zmones jau ismire tik as viena iskasena likau. Nevadinciau saves labai issilavinusia - bakalauras ir tai ne filosofijos. Gal but poziuris ir sugebejimas atskirti gera nuo blogo ateina ne vien is knygu. Tiesa pasakius Ensteinas nebutu sugebejes musu visuomeneje net proftechnines baigti nes buvo dislektikas ir savo varda turbut su klaidomis rase. Kita vertus savo gyvenime sutikau daug zmoniu su magistro laipsniais kurie puikiai adaptavosi "fabrikiniame" sluoksnyje. Pagal issilavinima sunku spresti apie zmogaus vidine kultura, bet is dalies reiktu sutikti su nuomone kad didesne tikimybe sutikti placiau mastanti zmogu issilavinusiuju tarpe. O dvieju zmoniu sajungoje reketu kiekvienam pasiimti veidrodi kad lengviau butu savo demes pamatyti. Nei vienas is cia diskutuojanciju o ipac temos aotore Nobelio premijos negave. Is savo patirties galiu pasakyti kad ne vienus metus praleidau su zmogum baigusiu devynias klases - jauciausi ne i ta autobusa ilipusi. Siuo metu esu su zmogumi kuris aukstesnio issilavinimo nei as, po keleriu metu kartu isryskejo tie patys bruozai kuriuos maciau ankstesniajame partneryje ir maniau kad tai issilavinimo trukumas. Taigi tai as, mano bruozai dare problemas o ne issilavinimas. Lengva ka nors apkaltinti, bet tik suvokus kad pats nesi sventas viskas sustoja i vagas.